Feyenoord haalt uit in tweede helft en zet grote score neer
Zondag, 14 februari 2021 om 16:20

Feyenoord heeft zondagmiddag een ruime overwinning geboekt op Willem II. De nummer vier van de Eredivisie speelde geen goede eerste helft, maar was in het tweede bedrijf oppermachtig: 5-0. Het werd zodoende een pijnlijke terugkeer in De Kuip voor de bij Feyenoord vetrokken assistent-trainer Zeljko Petrovic, die hoofdtrainer is van Willem II. Feyenoord heeft nu 41 punten en vindt de aansluiting met Vitesse en AZ, die respectievelijk één en twee punten meer hebben; AZ heeft een duel meer gespeeld.

Het was een klein wonder dat Feyenoord in de pauze leidde met 1-0, want de ploeg van Dick Advocaat kon niet terugkijken op een goede eerste helft. De eerste goed uitgespeelde aanval leverde in de blessuretijd een doelpunt op: een vlotte combinatie over de rechterflank resulteerde in een pass van Mark Diemers aan Jens Toornstra. In het strafschopgebied nam Toornstra de bal handig mee, waarna hij meteen kon afronden. Willem II had op dat moment al meerdere kansen laten liggen om de score te openen.

Al in de derde minuut zorgde Ché Nunnely voor het eerste gevaar van Willem II. De buitenspeler schoot vanaf de rand van het strafschopgebied voorlangs het doel van Justin Bijlow, die terugkeerde na maanden van blessureleed en meteen de voorkeur kreeg boven Nick Marsman. De herstelde doelman zag een inzet van Kwasi Okyere Wriedt van dichtbij net naast gaan, nadat de aanvaller van Willem II op het laatste moment een zetje kreeg van Tyrell Malacia; kort daarna bracht Bijlow redding op een inzet van dezelfde Wriedt.

Op slag van rust kwam Feyenoord op voorsprong en na de pauze bouwden de Rotterdammers die marge uit. In de eerste zeven minuten van de tweede helft trok Feyenoord de wedstrijd volledig naar zich toe. Kort nadat Bryan Linssen van afstand tegen de paal schoot, kopte hij hard raak na een voorzet van Jens Toornstra, toen Willem II niet oplette nadat Toornstra en Steven Berghuis zich samen ontfermden over een korte corner. Invaller Luis Sinisterra maakte er 3-0 van na een combinatie tussen Linssen en Toornstra. Een strafschop van Berghuis na een overtreding van Derrick Köhn op Linssen leidde tot de 4-0, waarna invaller Orkun Kökçü de eindstand bepaalde uit een fraai afstandsschot.

Meer nieuws
   
08:39
08:39
Engeland heeft bar weinig vertrouwen in Slot: 'Hij is een Ten Hag in vermomming'
16
   
06:00
06:00
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord wakker maakte
14
   
23:30
23:30
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
7
   
23:11
23:11
Racistisch gedrag richting Nico Williams smet op belangrijke zege Atlético
2
   
23:06
23:06
Chelsea vecht zich knap terug tegen Villa, maar vergeet zichzelf te belonen
9
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (79)

 
MessiBazoer
 
42
14 februari 2021 om 16:23
AZ heeft denk ik het beste spel, Feyenoord speelt stabiel en PSV heeft de meeste kwaliteit. Gaat nog een hele leuke strijd worden om de 2e plek. Durf niet echt een favoriet aan te wijzen.
 
Moridin
 
43
14 februari 2021 om 16:24
Ze ontlopen elkaar niet veel inderdaad. Az en psv zijn gammel in de verdediging en daardoor wisselvallig. Feyenoord mist voetbal in het middenveld en kan daardoor moeilijk domineren.
 
Japie_Krekel
 
16
14 februari 2021 om 16:28
PSV heeft wel veel beter materiaal als Vitesse, AZ en Feyenoord imo met Malen, Gotze, Ihattaren, Dumfries, Max, Gakpo en Madueke. Je mag er toch wel van uitgaan dat die gewoon tweede worden
 
Orgullo
 
46
14 februari 2021 om 16:31
Ik weet niet maar ik vind de verdediging plus doelman van PSV echt aanzienlijk minder dan de andere ploegen. Hebben ook al aanzienlijk meer tegendoelpunten gekregen in 2021 dan Feyenoord bijvoorbeeld.
 
Japie_Krekel
 
6
14 februari 2021 om 16:36
@Orgullo klopt maar zo heeft elk team een paar zwakke plekken. Dat PSV niet mee doet om de titel vind ik eigenlijk al slecht met dit materiaal. Het verdedigende centrum is idd niet top maar als je deze aanval in hun kracht last spelen zou dat geen probleem moeten zijn in de Eredivisie
 
Moridin
 
19
14 februari 2021 om 16:38
Gotze doet nooit mee, max blijkt wisselvallig en ihattaren heeft net twee leuke potjes gespeeld. En mandueke is gewoon een talentje dat alles nog moeten laten zien. Mahlen en Dumfries zijn wel top,maar vindt het verder wel meevallen.
 
Davilla_7
 
8
14 februari 2021 om 16:47
PSV beschikt over de beste speelgerechtigde keeper van de Eredivisie. Ze stellen hem alleen niet op. De rare keuzes van Schmidt in combinatie met het drukkere schema door Europees voetbal kunnen er wel eens voor zorgen dat PSV zelfs buiten de top-3 gaat eindigen
 
Japie_Krekel
 
7
14 februari 2021 om 16:52
@morodin dat komt denk ik eerder door dat rare 4-2-2-2 systeem, het oneindige krediet van Mvogo, het constante gerouleer in de opstelling en het niet aanvoelen van hoe je je beste spelers laat renderen bij Psv. ze hebben echt een aantal geweldige spelers lopen imo maar die spelen allemaal onder hun niveau onder deze coach en de selectie is ook steeds niet fit waardoor ik toch wel twijfel of de trainingsintensiteit niet te hoog is
 
Moridin
 
5
14 februari 2021 om 17:07
Komt het door het systeem dat max wisselvalig is, dat madueke net komt kijken en dat ihattaren een half jaar overgewicht heeft gehad?Systemen moet je niet belangrijker maken dan ze zijn. Psv heeft op papier zeker een paar goede spelers, maar die kunnen niet vrijuit spelen,omdat de verdediging zo gammel is.
 
Ijsmuts
 
27
14 februari 2021 om 17:23
Jemig Japie; je noemt jezelf feyenoordsupporter en bent nu alweer over schmidt bezig... nota bene onder een artikel met de kop: ‘feyenoord haat uit en zet grote score neer’. Doe eens niet zo geobsedeerd joh
 
Voetballer 2
 
1
14 februari 2021 om 18:22
Luissini. En nu is Feyenoord zeker weer kampioenskandidaat. Willem 2 had in de eerste helft toch ook wel goede kansen. Als die er 2 maken is het voor Feyenoord al moeilijk om te winnen. In de 2e helft ging het wat beter.maar als Feyenoord 3e wil worden zal er heel wat moeten verbeteren. Matig elftal.
 
GrillMaster
 
1
14 februari 2021 om 18:53
Hahaha wat een zure reactie. Gewoon een prima overwinning met 5-0!
 
MillanO
 
1
14 februari 2021 om 19:00
Het verschil is dat Teze pas net komt kijken, eigenlijk rechtsback is en Boscagli het eigenlijk wel prima doet. Dit zie je als je wedstrijden van PSV kijkt. Wat ik met het verschil bedoel is dat we, mocht de directie het nodig vinden, we wel kapitaal op het veld hebben staan en op de bank, in de jeugd en er gaan altijd spelers weg dus zouden we altijd nog een verdediger kunnen halen in de zomer die wat mag kosten itt Feyenoord.
 
MillanO
 
1
14 februari 2021 om 19:14
Malen, Noni, Ihattaren (mits contractverlening) en Gakpo, dat zijn 4 spelers die in potentie minimaal 100 miljoen waard zijn. Ik denk dat de echte kenners dit kunnen beamen. Maar dan moeten ze wel constant in de basis staan. Ik blijf het trouwens herhalen, kunnen we de ballenjongen waar de spelers van PSV warm lopen niet gewoon thuis laten? Van Ginkel bijvoorbeeld loopt daar toch de hele tijd. Deze man hebben we juist nodig op het middenveld ipv met name Sangare en anders Rosario al is die laatste beter qua verdedigende taken. Ik hoop dat het snel gaat gebeuren anders kun je hem beter terug sturen, we hebben 12 wedstrijden in de Eredivisie, Europa League finale zal er ook niet in zitten dus over fitheid hoeven we het dan sowieso niet meer te hebben. Off: Toevallig laten ze hebben ze het er nu over bij EPSN.
 
MrKrillin
 
3
14 februari 2021 om 19:33
@MilanO PSV heeft zeker paar parels! Hopen voor jullie dat Malen een goed EK speelt en zo voor 40 miljoen weg kan gaan. Madueke heeft natuurlijk Brits paspoort en is daardoor al aantal miljoenen meer waard. Gakpo geweldige speler, maar verwacht je dat hij transfer van Bergwijn verbreekt? Die vond ik wel stuk beter. En toch best laag voor winterse transfer. Ben benieuwd naar volgend seizoen. Vrees dat PSV dan erg sterk is, als Schmidt weer 4 a 5 spelers haalt uit zijn netwerk en een fitte Gotze.
 
KokkieAFCA0341
 
1
14 februari 2021 om 19:43
@MilanO, dan moet Psv toch ook een keer wat gaan presteren, heb Malen dit seizoen diverse keren in top wedstrijden zien spelen en moet dan eerlijk zeggen dat het behoorlijk tegen valt, dat zijn naar mijn mening dan wel de wedstrijden waar je het moet laten zien.. Neemt niet weg dat de potentie groot is maar zo geweldig als dat die gemaakt wordt is hij nog niet naar mijn mening
 
Skede
 
5
14 februari 2021 om 20:14
Haha als zelfs Feyenoord supporters zich aan jouw obsessie gaan ergeren dan moet er toch een lampje bij je gaan branden Japie...
 
Japie_Krekel
 
3
14 februari 2021 om 22:16
@skede alsof ik daar van wakker lig. veel van deze mensen ergerden zich ook aan mij kritiek op het beleid van Van Geel en kijk hoe geweldig dat beleid achteraf is uitgepakt (niet). ik reageerde gewoon op iemand die zei dat het spelersmateriaal van PSV niet zo bijzonder is waar ik het niet mee eens was en vervolgens aangaf dat er veel meer uit dit materiaal te halen valt. imo moet dat gewoon kunnen
 
Gerben1978
 
4
14 februari 2021 om 16:27
Schrijf Vitesse ook nog niet af, want die kunnen nog altijd de lachende 4e worden in dit geval. Het is in ieder geval spannend om de 2e plek.
 
Goalski
 
3
14 februari 2021 om 16:40
Als je Feyenoord stabiel vindt, dan heb je waarschijnlijk de wedstrijd niet gezien. Het verschil voor rust en na rust is alles behalve stabiel, zo'n verschil hebben de meeste clubs nog niet in een heel voetbaljaar
 
 
16
14 februari 2021 om 16:53
PSV heeft de beste (en zeker de leukste, samen met AZ, maar kwalitatief heb ik AZ en Ajax iets lager) van de Eredivisie. Schmidt maakt er echt een zooitje van. Ik heb hem lang verdedigd, maar dat kan niet meer. Tweede is nu wel het minimale. Anders heeft hij echt heel hard gefaald. PSV heeft ook genoeg pech gehad natuurlijk, maar het is niet alleen maar pech geweest.
 
dylan8071
 
11
14 februari 2021 om 17:11
Zeg je nu dat Psv en Az een kwalitatief betere selectie hebben dan Ajax?
 
 
7
14 februari 2021 om 17:15
Nee, AZ niet. Ik vind AZ qua spelers heel erg leuk. Attractief spel. Dat hebben Ajax en PSV dan weer niet. PSV vind ik wel een betere selectie hebben inderdaad. Ik vind de selectie van PSV echt geweldig. De spelers individueel althans. Mocht er ook een trainer zijn die simpelweg de spelers op de juiste plek zou zetten, dan zou het nog wel eens kunnen gaan draaien ook. Schmidt is de verkeerde man op de juiste plek...
 
Orgullo
 
10
14 februari 2021 om 17:16
Dat gelul over dat PSV de beste selectie heeft houdt ook maar niet op. Verdedigend veel te zwak om daar aanspraak op te maken en ook het middenveld vind ik te broos. Als Gotze wegvalt heb je er niet veel achter en Sangare is de laatste weken ook niet best.
 
 
7
14 februari 2021 om 17:21
@orgullo: Gelul? Ik hoor het weinig mensen zeggen hoor. Verschil is ook verwaarloosbaar. AZ en Ajax vind ik alleen net iets minder. Anderen zullen het net andersom zien, zoals ik wel eens zie online. Ajax heeft wel by far de beste trainer. Volgend seizoen heeft Feyenoord ook een goede trainer. Nu hopen dat Schmidt de hoge verwachtingen van zijn kunnen ook eens waar gaat maken
 
dylan8071
 
10
14 februari 2021 om 17:23
Je overschat de selectie van Psv wel heel erg. Alleen aanvallend hebben ze geweldige talenten lopen. De verdediging gaat soms nergens over en het middenveld is met Rosario en Sangaré los zand, overigens heb ik niet het idee dat er op dit moment iemand in de selectie loopt die het middenveld van Psv nu wel geweldig laat lopen. Dus met “echt geweldig” ga je wel heel ver.
 
myvision
 
3
14 februari 2021 om 20:31
Ajax heeft geen attractief spel?? Misschien ben je soms meer door Ajax verwend de afgelopen jaren maar AZ en PSV werden afgetroefd en dat was met name doordat Ajax veel frivoler en met bravoure speelt.
 
Cas1
 
2
14 februari 2021 om 17:35
Psv de meeste kwaliteit? Malen Gakpo en Ihateren. Rest stelt niet veel voor. Max gaat wel, maar ook niet top. Mooie trap thats'it In iedwer geval Psv is de verliezer van dit weekend. Als ze donderdag maar winnen
 
HijNiet!
 
48
14 februari 2021 om 16:26
Wat mij betreft is hiermee toch het ongelijk van Advocaat bewezen. Je ziet dat het pas begint te lopen zodra je 20 meter verder naar voren durft te spelen en je met een aanvaller als linksbuiten speelt. Woensdag is dat vanaf het begin nodig.
 
Japie_Krekel
 
5
14 februari 2021 om 16:30
Ligt eraan natuurlijk. Feyenoord heeft niet de kwaliteit om elke wedstrijd te domineren. Ik heb ze ook niet echt gezien als serieuze titelkandidaat op voorhand
 
Orgullo
 
23
14 februari 2021 om 16:35
Dat Feyenoord niet de kwaliteit heeft om iedere wedstrijd te domineren maakt wat Hijniet zegt niet minder waar. Opstelling van advocaat was gewoon onbegrijpelijk. Tweede helft met Sinisterra in het elftal liep het veel beter.
 
Japie_Krekel
 
8
14 februari 2021 om 16:37
@Orgullo dat is zeker waar. Haps is geen linksbuiten dus ik zou ook altijd voor Sinisterra op links kiezen
 
ajax01-95
 
18
14 februari 2021 om 16:31
Alsof dat een keuze is? Je speelt thuis tegen de nummer 16 dan kun je moeilijk op eigen helft blijven hangen. Als je speelt zoals vandaag tegen een club dat fatsoenlijk druk kan zetten wordt je zo weggecounterd zoals tegen Heerenveen.
 
Japie_Krekel
 
2
14 februari 2021 om 16:48
klopt inderdaad en als een team een beetje kan verdedigen heeft Feyenoord niet echt de creativiteit om de oplossing naar voren te zien en er doorheen te komen. niet dat dat dan letterlijk nooit lukt, maar structureel lukt dat niet. je kan wel je verdediging verder naar voren laten spelen maar dat is nog geen dominant voetbal spelen. dat begint bij middenvelders die snel de oplossing naar voren zien en het dan ook nog voetballend moeten kunnen uitvoeren, een aanvaller die zich goed aanbiedt, in een keer de bal goed aanneemt en de juiste voortzetting heeft. dominant aanvallend voetbal spelen daar moet je een bepaald type spelers voor hebben waarvan Feyenoord er helaas te weinig heeft
 
HijNiet!
 
3
14 februari 2021 om 17:10
En toch koos Feyenoord in de eerste helft precies die tactiek, wat ik net zo onbegrijpelijk vind als jij.
 
FR-4life
 
26
14 februari 2021 om 16:26
1e helft bak je er niks van en de 2e helft speel je weer prima... Zal dit ooit veranderen onder Advocaat?
 
Martyn7
 
2
14 februari 2021 om 17:18
Advocaat beslist de tactiek in de eerste helft, laat de spelersgroep zelf praten in de rust en je hebt een groep die vol aan de bak gaan tweede helft. Dus het is vrij duidelijk, onder Advocaat zal dit nooit veranderen.
 
Oenieboy
 
3
14 februari 2021 om 22:11
Ongelofelijk. Dit heeft gewoon met kwaliteit te maken. Advocaat ziet dat Feyenoord niet een al te best team heeft en wil vanuit de defensie spelen. Tweede helft gaat makkelijk omdat Willem 2 tegenslag op tegenslag had de eerste helft. Met 0-3 de rust in gaan had goed gekund. Dat je na een onterechte 1-0 gaat uitlopen en Willem 2 er flauw van is, ligt echt niet aan de tactiek van de spelers. Ik vind het spel onder Advocaat waardeloos (vind ik vrijwel altijd bij Feyenoord, maar de resultaten met deze spelersgroep zijn knap. Een derde plek zou knap zijn.
 
Orgullo
 
23
14 februari 2021 om 16:29
Snap nog steeds niet dat Advocaat met Haps blijft beginnen als linksbuiten. Eerste helft leek helemaal nergens op en Sinisterra is precies wat wij nodig hebben. Tweede helft wel erg genoten. Goede invalbeurt van Kokcu ook en fijn dat Bijlow weer terug is.
 
wesley1910
 
16
14 februari 2021 om 16:31
Voorzichtig met Sini. De bekerwedstrijd is belangrijker dus nu maar een helft.
 
NJfromVOL
 
21
14 februari 2021 om 16:34
Sinesterra is nog duidelijk niet helemaal terug na zijn blessure. Er gaat nog te veel mis bij hem, je ziet dat de scherpte er nog niet is.
 
MGMV
 
1
14 februari 2021 om 21:15
Dick zal 'm ongetwijfeld wel willen gebruiken, maar zal door de medische staf ook wel tegengehouden worden. In die documentaire van Sini zag je ook wel die wisselwerking tussen de coach en die medische staf.
 
Traeces88
 
7
14 februari 2021 om 16:35
Blij met de overwinning , gezien de eerste helft zeer geflatteerd. Als je achter kom had je ook gewoon weer niks te zeggen. Overigens mag sini van mij eindelijk nou wel eens starten. Kokcu viel ook lekker in
 
Janta
 
5
14 februari 2021 om 16:36
Bij Koster zag ik nog verzorgd voetbal maar het ontbrak aan scorend vermogen. Nu zag ik alleen maar chaos. Petrovic is nog steeds teveel bezig met Feyenoord.
 
Torcida020
 
7
14 februari 2021 om 16:52
Petrovic is gewoon geen goede trainer. Hij kan lekker ouwehoeren maar ik zie hem niet ver komen als hoofdtrainer.
 
fiorenoord
 
1
14 februari 2021 om 20:06
Aan de andere kant hadden ze binnen 30 minuten met 0-2 voor kunnen staan en was Feyenoord daar niet maar van teruggekomen.
 
demajoor
 
1
14 februari 2021 om 16:39
Die keeper van 013 heeft het bij ons toch stukken beter gedaan
 
Robby
 
2
14 februari 2021 om 17:17
Willem II heeft wel een wijze les geleerd vandaag.... stoppen met spelers vasthouden in de 16 ga voortaan duwen dat mag wel.
 
VronieDEBoer
 
2
14 februari 2021 om 21:15
Hartelijk gefeliciteerd Feyenoord gewonnen GR VRONIE dé boer uit Noord-Holland
 
Blaise65
 
0
14 februari 2021 om 22:35
Waar je diemers geen rood durft te geven, geef je een penalty voor een duel waarbij Linssen gewoon gaat liggen. In de eerste 30 minuten wordt die Willem 2 speler ook gewoon geduwd, waardoor hij niet kan scoren. Dik verdiende overwinning verder, maar we hadden weer een goede, consequente scheids vandaag in de kuip.