Feyenoord houdt begeerde Azarkan binnenboord met nieuw contract
Maandag, 10 augustus 2020 om 13:10

Feyenoord is tot een principeakkoord gekomen met de begeerde Marouan Azarkan, zo is maandag wereldkundig gemaakt. De achttienjarige aanvaller blijft met de nieuwe deal tot medio 2023 actief in De Kuip. De handtekeningen worden binnenkort gezet, zo klinkt het. De oude verbintenis van Azarkan in De Kuip liep nog een seizoen door.

"Marouan laat zien alles in huis te hebben om uit te groeien tot een waardevolle buitenspeler voor Feyenoord", reageert technisch directeur Frank Arnesen op de contractverlenging van Azarkan. "Hij is snel, heeft dreiging, kan een tegenstander passeren en heeft oog voor de assist. Hij is nog jong en wij hebben er alle vertrouwen in dat hij de komende jaren op al deze onderdelen en fysiek zal doorgroeien naar het niveau dat zowel hij als wij voor hem voor ogen hebben."

Azarkan sloot vorige week aan bij de selectie van trainer Dick Advocaat en de jonge aanvaller kreeg zondag speeltijd in de met 3-0 gewonnen oefenwedstrijd tegen Sparta Rotterdam. De buitenspeler tekende voor de assist bij het doelpunt van Crysencio Summerville halverwege de eerste helft. Azarkan doorliep de jeugdopleiding van Feyenoord en maakte vorig seizoen tegen ADO Den Haag zijn Eredivisie-debuut in de hoofdmacht van de Rotterdamse club.
.
Voor Azarkan was in de afgelopen periode voldoende belangstelling vanuit het buitenland. De jeugdexponent van Feyenoord werd gelinkt aan onder meer Werder Bremen en TSG Hoffenheim. Hij kiest echter voor een langer verblijf in De Kuip. Azarkan is de elfde zelfopgeleide speler die zijn contract bij Feyenoord heeft verlengd. Onder meer Orkun Kökcü ging hem voor.

Meer nieuws
   
00:04
00:04
'Roger Schmidt wil weg bij Benfica en plant onderhoud in met Bayern München'
5
   
00:00
00:00
De EK-selectie van Portugal: dit zijn de spelers die kans maken
3
   
23:25
23:25
Jeredy Hilterman ondanks promotie Willem II niet geheel tevreden
1
   
23:00
23:00
Viaplay vraagt Erik ten Hag op de man af of hij contact heeft gehad met Ajax
2
   
22:53
22:53
Stadionspeaker Roda JC wijt kolossale blunder onder meer aan slecht internet
19
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (26)

 
Nielswlv
 
16
10 augustus 2020 om 13:20
Goed talentje, Ik ben blij met dit Nieuws !!
 
KAWS
 
32
10 augustus 2020 om 13:23
Zeer goed nieuws! Azarkan is een technische speler die een leuke actie in huis heeft. Hij kan echt voor veel gevaar zorgen en is een plaag voor verdedigers. Hij moet alleen fysiek nog wel wat stappen maken. Ik ben er in ieder geval erg blij mee en hoop dat hij dit seizoen veel meer aan spelen toekomt, evenals Summerville!
 
lucas1234
 
31
10 augustus 2020 om 13:57
Hij deed het gister ook echt heel aardig. Mooie techniek, houd de bal kort bij zich en heeft overzicht. Kan zich komend seizoen mooi in de luwte achter Berghuis ontwikkelen, en soms speeltijd geven in de beker of als Berghuis wordt gewisseld. Denk echt dat hij (en ook Summerville) kan uitgroeien tot een publiekslieveling in De Kuip.
 
Ijsmuts
 
9
10 augustus 2020 om 14:01
Ik snap dat jeugdspelers zelden tot nooit van nature van het fysieke niveau zijn als spelers van half in de 20 met ervaring... maar behalve de Ligt komt er eigenlijk in de Eredivisie nooit een beer van een jeugdspeler door. Het zijn bijna allemaal sprietjes. Liggen nog steeds (letterlijk en figuurlijk) groeimogelijkheden voor Nederlandse jeugdspelers imo.
 
DNeres
 
9
10 augustus 2020 om 14:13
Dat komt door het manier van trainen. In Nederland train je meer tactisch en op het voetbal terwijl in andere landen is fysiek een van de belangrijkste punten waar aan gewerkt wordt. Wanneer er in Nederland iemand doorkomt dan is dat vaak iemand die dat van nature heeft.
 
Ijsmuts
 
5
10 augustus 2020 om 14:54
@dneres; ik snap dat het daardoor komt. Waar ik me echter aan stoor is de Nederlandse conservatieve mentaliteit op dat gebied. Prima als we technische en tactische spelers op kunnen leiden maar zo onderscheidend of uniek is onze opleiding al lang niet meer. Overigens wil ik niet beweren dat we techniek en tactiek moeten minderen, maar imo zou het fysieke deel een flink onderdeel moeten zijn en minder vrijblijvend.
 
laurens92
 
4
10 augustus 2020 om 13:26
Goed nieuws! Met talenten moet je het altijd maar zien hoe goed ze nu echt zijn, maar sowieso mooi aangezien met Azarkan het u21 team een grotere kans heeft om direct te promoveren en de Feyenoord jeugdopleiding meer allure te geven.
 
HijNiet!
 
24
10 augustus 2020 om 13:30
Azarkan moet je niet in Jong laten verpieteren, dat is zonde van zijn talent. Deze jongen heeft vlieguren in het profvoetbal nodig, liefst in de eredivisie. Voor Onder 21 zouden de wat mindere goden moeten volstaan.
 
laurens92
 
12
10 augustus 2020 om 13:48
Ja en nee. Je hebt dit seizoen ook goede spelers nodig in dat team om te voorkomen dat ze zometeen niet de KKD halen, anders blijft dat team ook voor eeuwig verpieteren. Combinatie van mee spelen bij U21 en bij het eerste lijkt me een goede combo. Zijn recentelijk nou ook niet veel jeugdspelers van Feyenoord als topper teruggekomen van hun verhuurperiode. Jordy Clasie wellicht de laatste?
 
La~Decima
 
4
10 augustus 2020 om 13:40
Ik vind het toch opvallend hoe veel spelers bij Feyenoord jeugd toch niet de laatste stap kunnen maken. Komt dit omdat ze gewoon niet goed genoeg waren of omdat ze stil komen te staan in hun ontwikkeling?
 
laurens92
 
4
10 augustus 2020 om 13:46
Denk het laatste. Je ziet dat de grootte van de stap bij Psv, AZ, Utrecht en Ajax een stuk kleiner is sinds er een springplank zit via het Jong team in de Kkd. De Feyenoord spelers kwamen terecht in een leeg team en werden in sommige instanties verhuurd aan een ander Kkd/ed team, maar dat lijkt toch minder te werken. Denk dat we via de ontwikkeling van Cheick Toure bij PSV kunnen gaan zien de stap of het talent de beperkende factor was.
 
MGMV
 
4
10 augustus 2020 om 13:46
Zou je ook uit kunnen wijden over welke spelers je het in dit geval hebt?
 
La~Decima
 
1
10 augustus 2020 om 14:04
Ik heb hier de afgelopen jaar redelijk wat gelezen over feyenoord talenten. Vaak hoor ik dat ze de laatste stap niet kunnen maken, soms ook omdat ze blijkbaar niet goed genoeg zijn. Namen die me zo te binnen schieten zijn Achahbar, Nieuwkoop, Hamer, Toure, Hansson, Cabral.
 
Gerben1978
 
9
10 augustus 2020 om 14:28
Nou, ten eerste wil het wel een beetje nuanceren, want Malacia, Kokcu, Bijlow zijn al gewaardeerde krachten en ook van Beek zit al een tijd bij de selectie maar die komt dan toch vanwege met name blessures te kort. Geertruida en Nieuwkoop wil ik nog niet afschrijven. daar kunnen Summerville, Azarkan, Burger bijkomen en wie er nog op de deur gaat kloppen. Zo dramatisch is het nou ook weer niet. Al komen sommige ook gewoon te kort zoals Vente. Helaas wordt daar onder continue getrokken aan je beste jeugdspelers en die kiezen voor een avontuur op jonge leeftijd. Dat is best moeilijk voor een club als Feyenoord, want wie weet hoeveel lof ze hadden kunnen oogsten als Zirkzee, Chong, Bogarde hadden gekozen voor ontwikkeling in de Kuip. Uiteraard heb je daarnaast nog het feit dat KKD helaas niet op korte termijn kan worden gerealiseerd waardoor er talenten besluiten om andere keuzes te maken. Vele factoren, maar gelukkig heb ik gisteren met name eerste helft een hoop goede dingen gezien.
 
MGMV
 
2
10 augustus 2020 om 14:32
Is ook wel een combinatie van beiden in mijn ogen. Van het rijtje dat je noemt zitten er ook geen indrukwekkende namen (toure los van zijn zware blessures uitgezonderd) bij die het niet gehaald hebben. Maar talenten zijn de laatste jaren wel aantoonbaar stil komen te staan in hun ontwikkeling, zodra ze uit de o19 kwamen, doordat ze tussen wal en schip kwamen te zitten. In een ideaal scenario heb je dus een KKD-elftal waar je grote talenten, maar zeker ook twijfelgevallen in terecht kunnen. Een Knoester, een Zwarts, een Hansson.. Maar voorlopig zijn er desondanks nog genoeg talenten die nog altijd de stap zetten naar het eerste (bijv. eind v/h seizoen Bijlow, Malacia, Geertruida, Kokcu basis) En beginnen er ondertussen langzaamaan ook weer diverse andere talenten aan de deur te kloppen. Het is dus ook niet zo slecht als het altijd gesteld wordt. Alleen zou je wel kunnen stellen dat die laatstgenoemde jongens met een KKD-eftal wel 'gemakkelijker' in zouden stromen door hun ervaring.
 
El Fenomeno
 
2
10 augustus 2020 om 15:04
Combinatie van beiden. Zierikzee, Bogarde en Chong waren anders nu wel basisspeler geweest maar zijn helaas vertrokken. Dan zit je met een B en C categorie met Burger, Wehrmann etc die allemaal tekort komen en pure selectie opvulling zijn. Het geweldige idee van Van Geel om jong Feyenoord in een campingcompetitie te laten spelen is ook funest geweest. Dat was een reden waarom meerdere speler zoals Idrissi vertrokken. Die was anders gebleven en een prima buitenspeler voor Feyenoord geweest.
 
HijNiet!
 
7
10 augustus 2020 om 13:29
Mooi nieuws! Nu is het wel zaak dat deze jongen minuten gaan maken, is het niet bij ons dan wel elders. Azarkan is heel erg talentvol maar ook nog erg licht en heeft vlieguren nodig.
 
MGMV
 
12
10 augustus 2020 om 13:52
Prachtig nieuws uiteraard. Met ook de aanstaande verlenging van Summerville en het vastleggen van diverse andere talenten (met Kokcu voorop) is Arnesen uitstekend bezig. Ben wel benieuwd wat ze met 'm van plan zijn komend seizoen, al verwacht ik wel dat hij erbij blijft en zal switchen tussen o21 en het 1e. Gaf gisteren in elk geval een leuk visitekaartje af.
 
FaridvanGinkel
 
1
10 augustus 2020 om 14:12
Is dit de zoon van?
 
DNeres
 
1
10 augustus 2020 om 14:16
Nee, ook geen familie van.
 
Apocalyps
 
0
10 augustus 2020 om 14:40
Dit vroeg ik me ook af of hij niet een neefje van hem was geweest.als dit wel het geval was geweest, dan zou z'n gunfactor direct met een factor 3000 dalen hier .
 
DNeres
 
5
10 augustus 2020 om 14:42
Want hij kan er iets aan doen wat zijn “oom” of “neef” oid zegt? ??
 
DNeres
 
5
10 augustus 2020 om 14:41
Sinds Arnesen aan het roer is lijkt het alsof de Feyenoord academie zijn vruchten gaat werpen. Talenten worden verlengt, er worden spelers gehaald die restwaarde hebben. Alleen een Linssen snap ik niet, maar hopelijk is hij voor de ervaring op de bank gehaald.
 
MrKrillin
 
1
10 augustus 2020 om 15:44
@DNeres jammer dat Arnessen niet eerder gekomen is. Bizar veel jeugd van Feyenoord speelt elders (kan vooroordeel zijn, maar volgens mij van top 4 in NL is Feyenoord meeste jeugd kwijt geraakt). Spelers als Zierikzee, Chong, Lang, vd Sloot, Bogarde en nog veel meer hadden bij selectie of basisspeler kunnen zijn. Breken ze echt door gaan ze voor tientallen miljoenen weg (Kocku nu al meer dan 20 mil waard). Zonde.
 
KAWS
 
4
10 augustus 2020 om 16:00
Linssen snap ik juist wel. Diemers daar in tegen... Sinisterra ligt er tot eind dit jaar uit. Verder heb je dus alleen Azarkan en Conteh als alternatief. Die zijn allebei nog niet klaar voor een basisplaats bij Feyenoord. Met Linssen heeft Feyenoord wel een zekerheidje gehaald, hij is altijd goed voor een hoop doelpunten en hij kan prima de leegte van Sinisterra opvangen. Zodra Sinisterra weer terug is kan Linssen mooi naar de bank verkassen en staat hij de ontwikkeling van Sinisterra niet in de weg. En je hebt gewoon een goede back up speler!
 
DNeres
 
0
10 augustus 2020 om 23:21
En wanneer laat je Azarkan en Summerville spelen als Linssen een streepje voor krijgt? Je moet juist zulke jongens voor de leeuw gooien want daardoor ontwikkelen ze! Dit is de grootste fout wat er steeds bij Feyenoord gebeurd. Jeugd alleen de kans geven wanneer er geen keuze is. Sinisterra leek volgens velen ook te kort te komen totdat hij gewoon voor de leeuwen werd gegooid en een serie wedstrijden ging spelen. Dus voor talenten als Azarkan en Summerville zou je als Feyenoord supporter toch eerder willen dat zij die vlieguren maken waardoor hun creativiteit een wapen kan worden voor Feyenoord.