'Feyenoord moet rekening houden met vertrek basiskracht naar Zenit'
Donderdag, 3 januari 2019 om 23:05

Jeremiah St. Juste verlaat Feyenoord mogelijk nog deze maand. De Rotterdamse club moet volgens het Algemeen Dagblad rekening houden met een vertrek van de rechterverdediger naar Zenit Sint-Petersburg.

Het dagblad meldt donderdagavond dat de 22-jarige St. Juste zich mag verheugen op de belangstelling van de Russische grootmacht. Zenit is na zeventien competitiewedstrijden onder leiding van Sergei Semak koploper in de Russische competitie, maar zou in aanloop naar de tweede seizoenshelft wel op zoek zijn naar defensieve versterkingen.

Zenit hervat de Russische competitie op 3 maart met een uitwedstrijd tegen FK Ural en speelt tot die tijd nog een tweeluik tegen Fenerbahçe in de knock-outfase van de Europa League. St. Juste zou in Sint-Petersburg ploeggenoot kunnen worden van onder anderen Claudio Marchisio, Branislav Ivanovic en Leandro Paredes.

Zenit is overigens niet de enige club die St. Juste op de radar heeft staan, want in een eerder stadium toonde ook het Oekraïense Shakhtar Donetsk al belangstelling voor de centrumverdediger annex rechtsback. St. Juste staat sinds de zomer van 2017 onder contract bij Feyenoord, dat destijds een kleine vijf miljoen euro overmaakte naar sc Heerenveen voor de diensten van de verdediger, en kwam sindsdien 37 maal in actie voor de havenclub. Dit seizoen was hij in de Eredivisie twaalf keer basisspeler in het elftal van trainer Giovanni van Bronckhorst.

Meer nieuws
   
23:30
23:30
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
0
   
23:11
23:11
Racistisch gedrag richting Nico Williams smet op belangrijke zege Atlético
0
   
23:06
23:06
Chelsea vecht zich knap terug tegen Villa, maar vergeet zichzelf te belonen
6
   
23:02
23:02
Paris Saint-Germain poetst 1-3 achterstand weg en is officieus kampioen
6
   
21:47
21:47
Liverpool gebruikt Slot om af te stappen van traditionele Britse clubstructuur
25
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (42)

 
Luke0180
 
18
3 januari 2019 om 23:14
Basiskracht? Prima verdediger maar is letterlijk altijd geblesseerd... Hopelijk met een kleine winst door verkopen.
 
HeskeyTheBest
 
41
3 januari 2019 om 23:18
Wat ik mij afvraag is hoe Zenit erop is gekomen om hem over te nemen? Wat heeft hij bewezen bij Feyenoord? Je zou denken dat het geld wat Zenit heeft dat ze wel een veel betere back kunnen halen.
 
Ijsmuts
 
17
3 januari 2019 om 23:20
De laatste 2 jaar is het sowieso een krakkemikkige bedoening in de achterste linie.
 
kevinovic
 
23
3 januari 2019 om 23:37
Letterlijk altijd? Dan zou die nog geen wedstrijs gespeeld hebben
 
FRGiooo
 
6
3 januari 2019 om 23:42
Zeker waar. De rechtsbackpositie is uitermate zwak in onze selectie. Nieuwkoop is ook niet van niveau.
 
Tukkertje91
 
3
4 januari 2019 om 09:02
Als ik een lijstje met de sterkste 11 maak staat St. Juste inderdaad rechtsback. Redelijke speler (niet heel veel meer dan dat), maar echt iets beters kan ik me niet bedenken. Nieuwkoop was in het begin (blessure/transfer Karsdorp) lekker bezig, maar als hij al stappen heeft gemaakt sindsdien dan is het opzij in plaats van vooruit. Zonde. Benieuwd wat een prijskaartje zal zijn voor Jerry, miljoen of 6 tot 8 lijkt me het maximale.
 
deevon
 
6
3 januari 2019 om 23:17
Is dat Zenith nog een beetje vermogend? Benieuwd wat Feyenoord evt voor hem kan vangen.... zou wel goed uitkomen kunnen ze Karsdorp terughalen.
 
Koni078
 
21
3 januari 2019 om 23:23
Vermogend zijn ze wel, maar geven geen gekke bedragen meer uit. Deze zomer kwam alleen Marchisio en moet de huidige coach Semak de puin opruimen die Mancini achtergelaten heeft.
 
GJ7300
 
26
3 januari 2019 om 23:17
Mooi zo, hoe vaker ie transfereert hoe meer bijdragen richting Heerenveen komen. Ik zeg doen!!
 
Ijsmuts
 
5
3 januari 2019 om 23:18
Hij heeft zeker wel potentie maar ik zie hem in nederland niet doorgroeien naar een stabiele sterke cv bij een topclub. Behalve de Ligt doen dat er sowieso vrij weinig. Duelkracht, fysiek, aardige techniek is allemaal in orde. Koppend en positioneel vrij matig en zn 1-op-1 verdedigend is ook nog onvoldoende. Daarom zou ik hem als rechtsback willen zien ontwikkelen. Kan me echter niet voorstellen dat ze 10 miljoen voor deze jongen willen neerleggen, dus is het de vraag of vGeel genoegen neemt met een kleine winst, want ik geloof niet dat hij voor 5 weggaat.
 
STORING
 
24
3 januari 2019 om 23:19
Zenith wil St. Juste? Op basis van wat? Die jongen maakt zichzelf wekelijks belachelijk op de rechtsback positie en is absoluut niet van het niveau Zenith. Niet eens van het niveau Feyenoord. Zodra hij de bal heeft weet hij zelf niet eens wat hij ermee moet. Totaal geen aanvallende kwaliteiten of spelintelligentie voor een back. En dat hij niet centraal achterin staat zegt ook genoeg over zijn kwaliteiten voor de centrale verdedigers positie. Lachwekkend als dit waar is.
 
kraan79
 
4
4 januari 2019 om 10:09
Spijt me maar ben het niet met je eens. Juist aanvallend is hij sterk. Heeft als ik me niet vergis ook aantal assists op zijn naam. Speelt geregeld bij Jong Oranje. Hij is soms nog wat onbevangen en inderdaad niet altijd intelligent in zijn verdedigende spel met Ajax uit als dieptepunt. Ik denk dat het zeker op den duur tot een transfer naar een EL club on het buitenland zou komen of dat nu al zo zo ver komt zullen we zien. Daarbij vermoed ik dat de technische managers van de genoemde clubs wellicht iets meer kijk op het spelletje hebben dan jij (en ik)?
 
BlindeVogel
 
13
3 januari 2019 om 23:20
Meer geblesseerd dan dat hij wedstrijden speelt. Buiten dat vind ik het een prima back die zowel aanvallende kwalteiten heeft, alsook verdedigend zijn mannetje staat. Een half jaar Karsdorp huren zou een prima optie zijn om dit mogelijke vertrek op te vangen. Nieuwkoop staat ook altijd garant voor een paar blessures per jaar, en heeft daarnaast het niveau totaal niet. Dus er zal iemand moeten komen.
 
PerPSV
 
7
3 januari 2019 om 23:22
Ik zou dit zelf zonde vinden van die jongen. Daarnaast zou Feyenoord, tenzij het echt een, relatief, monsterbedrag is en/of ze een vervanger klaar hebben staan, er goed aan doen zo veel mogelijk te behouden in de winter.
 
Skede
 
8
3 januari 2019 om 23:22
Geen geweldige speler maar kan toch echt wel uitgroeien tot een speler die buiten de Eredivisie wat te zoeken heeft. Bovendien voor de continuïteit van Feyenoord belangrijk dat hij gewoon blijft. Buiten het salaris en de stad lijkt me Zenit ook niet echt een club om naar toe te gaan op je 22e vanuit Feyenoord.
 
Koni078
 
9
3 januari 2019 om 23:37
Niet alleen salaris en stad, maar ook het nieuwe stadion waar gemiddeld 50.000 toeschouwers zitten lijkt mij ook een reden om te gaan, vooral omdat Zenit op papier een CL-ploeg is.
 
Skede
 
2
3 januari 2019 om 23:46
Haha, ik vermoed dat jij als Russische voetbalvolger (en zelf Russisch misschien?) niet helemaal objectief bent over de Russische competitie. Persoonlijk zou ik vanuit Feyenoord op m'n 22e niet snel naar Rusland gaan. Voor Promes pakte het goed uit (al presteert hij nu bij Sevilla ook niet), maar het stadion van Zenit lijkt me niet te vergelijken met die van Feyenoord. Zeker niet om alleen daarvoor een stap te gaan maken.
 
Bossie
 
10
4 januari 2019 om 00:02
Mooie stad hoor. Is geïnspireerd door Amsterdam, maar dan wat ruimer opgezet. En als je wat geld hebi is het goed toeven daar. En volgens mij speelt Zenit meer Europees dan Feijenoord..
 
Ternos
 
1
4 januari 2019 om 00:15
De reden voor dat stadion begrijp ik niet echt. St Juste speelt nu voor een vergelijkbaar aantal qua publiek en daarnaast zijn er plannen voor een nieuw stadion met een capaciteit van 63.000.
 
Koni078
 
7
4 januari 2019 om 00:22
@skede, Beide gevallen kloppen, maar daardoor heb ik wel een beter beeld van beide ploegen en qua sportieve ambities zijn ze simpelweg niet te vergelijken met elkaar. Zenit zou in Nederland ook gewoon voor de titel spelen. @ternos, Is St Juste met Feyenoord ook altijd titelfavoriet? In Rusland is Zenit dat wel.
 
Skede
 
0
4 januari 2019 om 00:29
Klopt, Russische competitie heb ik weinig verstand van. Maar los daarvan zou ik zelf als St juste zijnde niet snel van Feyenoord naar Zenit gaan. De 'nadelen' zouden voor mij niet opwegen tegen de voordelen van bij Feyenoord blijven en op een andere competitie wachten. Hij is ook pas 22. Over 1,5 jaar zou hij alsnog naar een mooie club in pak 'm beet Italië kunnen gaan. En dan kijken wat voor stappen je kunt maken.
 
Ternos
 
1
4 januari 2019 om 00:38
@koni078 Ik reageer op jou opmerking dat het nieuwe stadion met gemiddeld 50.000 man een reden is om te gaan. De andere punten kan ik best begrijpen.
 
UitNistelrooy
 
3
4 januari 2019 om 00:45
Als St.Juste nu niet vertrekt dan zal hij tegen de tijd dat het nieuwe stadion gereed is echt wel alsnog weg zijn. Die blijft normaliter echt niet nog 5 jaar in Rotterdam. Feyenoordcity lijkt me voor hem geen reden om te blijven.
 
Koni078
 
5
4 januari 2019 om 01:13
@ternos, Daarmee wilde ik aangeven dat salaris en stad niet de enige factor was om naar Zenit te gaan. Omdat er dus ook even veel publiek komt kijken als bij Feyenoord.@skede, En van die gedachtegang zouden Nederlandse voetballers af moeten. Als je niet bij Ajax of PSV speelt, kan je je ook gewoon verder ontwikkelen bij clubs als Zenit, Spartak, Krasnodar en natuurlijk CSKA. Wat je zelf aangeeft, is Promes daar beter op geworden en dat hij het bij Sevilla niet laat zien, heeft te maken dat hij als vleugelverdediger moet spelen terwijl hij dat niet is.
 
Skede
 
0
4 januari 2019 om 08:44
Ik doel ook niet zozeer op een mogelijk gebrek aan ontwikkeling. Meer het feit dat je in Rusland voor Nederlandse voetbalvolgers toch een beetje buiten beeld raakt, in een onbekende competitie die vrijwel niemand volgt hier. Daarom zeg ik, als hij nog even wacht zou hij misschien wel een stap kunnen maken naar een Italiaanse of Duitse middenmotor/laagvlieger. Dat zou ik prefereren boven een stap naar Rusland, ook al is de club Zenit an sich een mooie en sterke club.
 
Koni078
 
2
4 januari 2019 om 10:44
Heb ook niet echt het idee dat de gemiddelde Nederlandse voetbalvolger wedstrijden van Italiaans/Duitse laagvliegers in de gaten houden. Dan kan je net zo goed voor de prijzen spelen met oog op CL in een wat zwakkere competitie, maar dat is mijn mening.
 
kevinovic
 
11
3 januari 2019 om 23:38
Beter salaris een fijnere stad. Ik zeg doen. Wrg uit Rotterdam
 
El Fenomeno
 
4
3 januari 2019 om 23:32
Prima, blessuregevoelig, kan nauwelijks verdedigen en veel te onrustig aan de bal. Maar als het al geen toevoeging voor Feyenoord is dan zeker niet voor Zenit.
 
myvision
 
2
3 januari 2019 om 23:36
Wat kan je voor zo'n jongen midwinters vragen. Volgens mij moet hij toch wel het dubbele van zijn aankoopgedrag kunnen opleveren toch?
 
El Fenomeno
 
1
4 januari 2019 om 14:20
Geen idee, maar ik heb geen vertrouwen meer in Van Geel. Laatste jaren zijn er zoveel miskopen gedaan.
 
Koni078
 
6
3 januari 2019 om 23:45
Zou er niet raar van op kijken als St Juste deze kans pakt. Hij zal er meer verdienen en maakt daarnaast meer kans om deel te nemen aan de Champions League dan met Feyenoord. Of hij echter het niveau heeft waar Zenit naar streeft is een tweede.
 
voetbalfreak
 
3
4 januari 2019 om 00:05
Gelijk doen. Afgelopen zomer nog zoek gespeeld door een Slowaakse automonteur dan wel een bakker en een half jaar later een vet contract tekenen in Rusland. Heb echter mijn vraagtekens of hij daar veel zal gaan spelen.
 
BartMerwijk
 
3
4 januari 2019 om 00:11
Verkopen voor de hoofdprijs, stikken van het geld die russen. Hele matige verdediger die altijd iets heeft, blij als we van hem af zijn.
 
F-18/TACP
 
0
4 januari 2019 om 18:17
@ Bartmerwijk Dat ze daar geld in overvloed hebben wilt natuurlijk niet automatisch zeggen dat ze ook bereid zijn om Feyenoord haar droomprijs te betalen. Ik neem aan dat ze zijn ontwikkeling ook wel gevolgd hebben, en daarvoor geen idiote bedragen (feyenoord begrippen) gaan betalen. Je mag al blij zijn wanneer van Geel erin slaagt om hem met een kleine winst te verkopen, mocht deze belangstelling serieus zijn; zou ik het meteen doen als ik hem was (al snap ik niet wat een club als Zenit in hem ziet). Een mooie stad aanhang, 1 van de titel kanshebbers, grote kans op Europees voetbal en een flinke salaris verhoging ten opzichte van zijn huidige salaris.
 
Master D
 
1
4 januari 2019 om 07:31
Mooie kans voor hem. Grote club die in eigen land meedoet om de titel. Nagenoeg zeker van jaarlijkse poulefase Europees voetbal. Mooi salaris en de stad is ook niks mis mee.
 
woenzelaar040
 
2
4 januari 2019 om 13:16
Zenit is een best grote club vergeleken met Feyenoord, en als hij daar toch basisspeler word, heeft hij het best prima voor elkaar. Wedstrijden zoals Spartak uit (klassieker van rusland) gaan er vaak harder en mooier aan toe dan de klassieker hier in Nl(daar mogen ook uitsupporters mee). En CSKA,lokomotiv, en Dinamo uit zijn ook altijd mooie wedstrijden qua sfeer en passie. Nu Dinamo een eigen stadion heeft vooral