Feyenoord staat na 4-4 eindstand, 50 schoten én strafschoppen in kwartfinale
Woensdag, 8 februari 2023 om 23:47

Feyenoord heeft zich woensdagavond geplaatst voor de kwartfinale van de TOTO KNVB Beker. Lang zag het ernaar uit dat NEC Nijmegen voor een bekerstunt zou gaan zorgen, maar in de blessuretijd van de reguliere speeltijd zetten de Rotterdammers een 0-2 achterstand om in een 2-2 stand. In de verlenging die volgde hielden Feyenoord en tien Nijmegenaren elkaar wederom in evenwicht, waardoor strafschoppen uitkomst moesten bieden. De penalty's in De Kuip werden beter genomen door de thuisploeg: 5-4. Bovendien werd er een record gevestigd: sinds het begin van de telling van Opta (2010) slaagde geen Nederlandse club erin meer schoten te produceren dan Feyenoord (50) en verrichtte niemand in Nederland meer reddingen dan doelman Mattijs Branderhorst (23).

Trainer Arne Slot besloot om zijn ploeg op liefst vijf plekken te wijzigen ten opzichte van het Eredivisie-duel met PSV (2-2). Mohamed Taabouni stond (in plaats van Quinten Timber) voor het allereerst aan de aftrap bij de Rotterdammers, terwijl Alireza Jahanbakhsh en Oussama Idrissi werden beloond voor hun uitstekende invalbeurt tegen PSV: de vleugelspitsen stonden in de basisopstelling. Verder was Quilindschy Hartman weer fit genoeg om te starten op de linksbackpositie en stond niet Santiago Giménez, maar Danilo in de spits.

Meer: Kritische Erik ten Hag oordeelt: ‘Men doet overdreven lyrisch over Feyenoord’

Feyenoord begon met veel aanvalslust aan de wedstrijd en voerde de druk op de tegenstander zeker in het eerste kwartier op. Tot grote kansen leidden de aanvallende intenties van Feyenoord overigens niet, want het ontbrak onder meer Danilo aan scherpte in de voorhoede. In de negentiende speelminuut liet Jahanbakhsh zich zien. Idrissi bezorgde de bal na een actie over de flank bij zijn collega-aanvaller, die de kans kreeg om uit te halen maar stuitte op de inglijdende Dirk Proper.

De score werd in de 33ste speelminuut geopend door NEC. Oussama Tannane stond met een heerlijke steekbal tussen Feyenoord-goalie Timon Wellenreuther en Marcus Pedersen door aan de basis van het openingsdoelpunt, dat door Verdonk op het scorebord werd gezet: 0-1. Daarna werd het via Marques zelfs 0-2. De spits van NEC profiteerde van half optreden van Wellenreuther, die de bal net voor de voeten van Elayis Tavsan kon wegtikken. Marques schoof de bal vervolgens simpel in het lege doel.

In het tweede helft schoot Feyenoord gretiger uit de startblokken, maar een doorbraak werd niet gevonden. Kort na twee gevaarlijke momenten van NEC kwam invaller Giménez in de 69ste minuut het dichtst bij een doelpunt. Javairô Dilrosun haalde de achterlijn en trok de bal voor richting de Mexicaanse spits, die te ver achteroverleunde en vanaf vijf meter hoog over schoot. Drie minuten later kreeg Giménez wederom een goede kans; ditmaal stuitte hij met een lage schuiver op doelman Mattijs Branderhorst. In de slotfase draaide Feyenoord de duimschroeven flink aan en nam de spanning zeker vanaf de 88ste speelminuut enorm toe.

De bal belandde binnen het strafschopgebied voor de voeten van invaller Ezequiel Bullaude, die in vrijheid in leek te kunnen schieten. Net voor de doellijn dook verdediger Philippe Sandler op, die met zijn hand een doelpunt voorkwam. Arbiter Rob Dieperink gaf een directe rode kaart aan Sandler en kende een strafschop toe aan Feyenoord. Kökçü maakte geen fout vanaf elf meter en tekende de 1-2 aan. Nog geen minuut later volgde ook de gelijkmaker. De vrijgelaten Paixão kreeg een voorzet op maat vanaf de rechterflank en knikte via de grond binnen: 2-2. In de eindfase van de zeven minuten blessuretijd ging Feyenoord nog fanatiek op zoek naar de 3-2, maar een verlenging bleek, door uitstekend keeperswerk van de vervanger van Jasper Cillessen, onafwendbaar.

Hoewel Feyenoord in de verlenging nadrukkelijk op zoek ging naar een nieuwe treffer, was het NEC dat als eerst scoorde. Na een zelf opgezette combinatie met Anthony Musaba schoot Jordy Bruijn van dichtbij de 2-3 binnen. Lang bleef de voorsprong niet staan, want nog geen 74 seconden later repareerde Giménez de schade. De spits kopte raak uit een voorzet van Dilrosun: 3-3. In het tweede gedeelte van de verlenging bleef het wedstrijdbeeld gelijk: de thuisploeg creëerde een groot aantal kansen; NEC was afhankelijk van meerdere wereldreddingen van Branderhorst.

In de 117de minuut kwam Feyenoord voor het eerst op voorsprong dankzij een geniale ingeving van Dilrosun. De buitenspeler trok naar binnen vanaf rechts en krulde de bal op fenomenale wijze in de linkerbovenhoek: 4-3. NEC bleek zeer veerkrachtig: nog geen twee minuten later gaf het scorebord al een gelijke stand aan door een treffer van Bruijn. Door de 4-4 eindstand moesten strafschoppen uitkomst brengen. Uiteindelijk werden de penalties beter genomen door de thuisploeg: 5-4. Paixão nam de winnende namens het team van Slot; Bronkhorst miste de enige strafschop van NEC.

Meer nieuws
   
10:38
10:38
Scholes bestookt Man United-juweel Kobbie Mainoo met grootst denkbare compliment
0
   
10:27
10:27
Guardiola looft ex-Ajacied: 'Hoort bij de beste 5 ter wereld op zijn positie'
22
   
09:45
09:45
Beelden: Santiago Gimenez trouwt op Mexicaans strand met Fer Serrano
7
   
09:00
09:00
Voetbalzone is op zoek naar nieuwe stagiairs! (hbo+)
0
   
08:59
08:59
'Ajax krijgt concurrentie van Europese topclubs in strijd om 18-jarige spits'
22
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (289)

 
myvision
 
213
8 februari 2023 om 23:49
Netjes dat Feyenoord al die lui die afgelopen weekend het nodig vonden om met die vreselijke ziekte te schelden een stadionverbod heeft gegeven. Maar 2x achter elkaar zo hard genaaid worden in De Kuip, dan moet je toch wel doodziek zijn als NEC-supporter. Feyenoord had met Hartman die niet voor de eerste keer als een achterlijke inkomt meer dan een helft met 10 man moeten spelen. Maar NEC krijgt de welbekende dubbele straf wederom: een pengel en een rode kaart. Lichtpuntjes van de avond waren Branderhorst (wat een held) en die prachtige goal van Dilrosun. En Idrissi he, mensen zullen het wel weer `slim` noemen. Wederom puur spelbederf. Wat had Feyenoord het lastig met dit knappe NEC.
 
De.TheKing
 
313
8 februari 2023 om 23:51
Hoezo genaaid? “Situaties die met een rode kaart moeten worden bestraft: ontnemen van een duidelijke scoringskans…” (Bron: KNVB Spelregels) Hier zit toch geen woord Spaans bij of wel?
 
Lee112
 
76
8 februari 2023 om 23:52
Denk dat hij doelt op mogelijke rode kaart Feyenoord. De handsbal en rood lijkt me niet meer dan terecht
 
goaltjehoor!
 
147
8 februari 2023 om 23:52
Rood voor hartman was op zijn plek , dat was na 7 min al . Je went er aan als nec supporter , gevochten als leeuwen
 
myvision
 
157
8 februari 2023 om 23:53
Heb je mijn reactie helemaal gelezen? Ik heb het toch over Hartman? Ik spreek soms laat op de avond per ongeluk Fries, dus misschien dat daar de verwarring zit?
 
Marc 433
 
65
8 februari 2023 om 23:54
Heel sneu dit voor NEC inderdaad. Gestreden, karakter getoond en met 10 man terugkomen in de Kuip en tot penalties laten komen. Dat verdient een beter einde. Maar als we eerlijk zijn had Hartman eerder rood moeten krijgen. Dan krijg je een andere wedstrijd. Eerder is NEC ook al benadeeld tegen Feyenoord met rood. Blijft wel een dingetje met scheidsrechters en topclubs. Rood is in dit geval triple punishment; 1) rood= man minder 2) penalty 3) schorsing
 
genieterr
 
47
8 februari 2023 om 23:55
Je hebt het over zoveel, heel verwarrend ja. Neem een biertje en geniet van je avond.
 
Feye_88
 
29
8 februari 2023 om 23:58
@marc 433 Ja klopt. Zo zitten de regels in elkaar als je met je hand een doelpunt voorkomt en je geen keeper bent.
 
Marc 433
 
22
9 februari 2023 om 00:05
@feye_88 Dat begrijp ik. Ik zeg ook nergens dat het onterecht was. Wat ik wel vervelend vind is dat scheidsrechters niet consequent zijn. Ja dit was volgens de regels rood, maar die van Hartman ook. Is niet gegeven, waardoor Feyenoord met 11 man bleef spelen. Als mensen praten over Kuipvrees en topclubs voordeel dan hebben ze wel gelijk.
 
myvision
 
28
9 februari 2023 om 00:05
Haha, moaie reaksje Dã»mny Dirksen. Wannear gean wy in Berenburg drinke?
 
fcu_030
 
17
9 februari 2023 om 00:07
Toch blijf het een belachelijke regel als je nou hands maak zoals Suarez tegen Ghana dan is penalty en rood terecht maar als het geen bewust hands is zal geel ook op zijn plaats zijn. Sandler nam een risico met zijn arm maar kan niet geloven dat het bewust hands was. Jammer voor Nec maar die kunnen terug kijken op een goede wedstrijd met als hoogtepunt de 1e penalty ??
 
Nickvan den Bos
 
5
9 februari 2023 om 00:08
Triple punishment is in dit geval niet van toepassing. Gaat alleen over situatie waarbij er een overtreding wordt gemaakt tijdens een duel om de bal. Dit is het ontnemen van een scoringskans en dus rood.
 
madmarcel
 
10
9 februari 2023 om 00:09
Mei ik mei sûpe @myvision? Bin in mei dei iens: Hartman belachelijke tackel en read foar die volleybal aksje overdreven. Mar klear: de penaltys ollegear perfekt iensketten
 
myvision
 
14
9 februari 2023 om 00:14
Minsken dy't deselde miening hawwe, meie altyd me sûpe
 
Feye_88
 
12
9 februari 2023 om 00:16
Er worden wel tellingen bijgehouden wat er aan punten af en bij had gemoeten als de regels goed waren toegepast. Daar komt Feyenoord vorig seizoen en dit seizoen niet goed uit.
 
myvision
 
23
9 februari 2023 om 00:18
Okay. Wat heeft vorig seizoen in de Eredivisie met deze Bekercompetitie te maken?
 
hoogdrukzetten
 
12
9 februari 2023 om 00:25
En vergeet ook niet dat idrissi met geel voor vasthouden op zak de zelfde overtreding weer maakte afgefloten werd en er verder mee weg kwam… hoe bedoel je arbitraire dwaling? Of is het met opzet.. ik twijfel oprecht!
 
Marc 433
 
17
9 februari 2023 om 00:27
Kom op Feye_88, dit geldt voor elke club, in elke competitie. Je hebt altijd beslissingen mee en tegen. Over een heel seizoen sta je daar waar je hoort te staan. Een fout van een scheidsrechter eerder moet geen vrijbrief zijn voor andere scheidsrechters om bewust dingen te corrigeren door regels te negeren. Dit is de beker en een fout betekent direct fatale gevolgen. Ook ben ik zelf ervan overtuigd dat topclubs geen extra hulp nodig hebben. Zeker wanneer je speelt tegen de mindere goden hoor je op eigen kracht te winnen. Dit verwacht ik ook van mijn club.
 
Feye_88
 
15
9 februari 2023 om 00:33
Dat je over een heel seizoen staat waar je hoort te staan klopt gewoon niet. Sommige clubs worden onevenredig zwaar benadeeld. Ik Beweer niet dat dat bewust gebeurt. Ik geloof niet dat iemand bij de knvb feyenoord of andere clubs probeert te benadelen of te matsen. Maar dwalingen hebben serieuze invloed op de eindstand van een competitie. Dat het magisch tegen elkaar kan worden weggestreept is onzin.
 
Marc 433
 
20
9 februari 2023 om 00:49
Feye_88, ik geloof inderdaad dat topclubs voordeel hebben ten opzichte van de kleinere clubs. Ik ben er zeker van dat als Hartman voor NEC had gespeeld, hij vandaag rood had gehad. En dat Volendam thuis geen 9 minuten extra tijd krijgt na een achterstand. Ik geloof ook dat sommige penalties die mijn club heeft gekregen, Emmen of RKC niet krijgt. Ik blijf het gewoon jammer vinden dat topclubs, die al een beter elftal hebben, extra geholpen worden. Zeker thuis. Hoort niet.
 
myvision
 
6
9 februari 2023 om 00:56
Het rare is vooral dat nu met al die camera's en VAR het nog steeds gebeurt. En ja, Ajax wordt ook veel te vaak bevoordeeld maar ik had het nu over NEC dat voor de 2e keer achter elkaar in een paar weken wel heel vervelend uit De Kuip vertrekt.
 
Yoda
 
4
9 februari 2023 om 07:21
Klopt feye. Zonder arbitrale dwalingen zou psv vorig jaar kampioen zijn geworden ;p
 
DNSDKR
 
1
9 februari 2023 om 07:59
@Nick: maar als die bal vanaf een meter tegen je arm wordt geschoten… ik snap de penalty, maar het is niet dat Sandler a la Suarez keepertje staat te spelen. Ik vind rood dan ook wel dubbele straf.
 
genieterr
 
182
8 februari 2023 om 23:51
Haha myvision is weer eens saggerijnig. Dat hij in woede, tijdens de pingels zijn reactie sxhrijft. Ga je bezighouden met je eigen club ipv losgaan op alles wat met een F begint en eindigd op Oord.
 
myvision
 
71
8 februari 2023 om 23:55
Ik ga continu los op mijn eigen club, net als jij altijd je mening moet voeren over Ajax. Vind het altijd bijzonder dat je als Ajacied niets mag typen als Feyenoord tegen NEC heeft gespeeld.
 
DiederikJekel
 
85
8 februari 2023 om 23:58
Ah myvision, zou die iets tegen Feyenoord hebben?
 
Baardgrasmus
 
88
8 februari 2023 om 23:58
Lekker laten gaan man, is ie het ook kwijt. Is toch heerlijk die diepe frustratie die je er met een lepel af kan scheppen, wij lekker onder de wol. Weer ronde verder.
 
genieterr
 
61
9 februari 2023 om 00:09
Lees je reactie eens terug. Het zuur spat nog net niet uit mn scherm. Dit is geen mening geven, maar gewoon alleem maar zeiken wat in je opkomt. Van fans, en stadionverbod(meerwaarde is mij onduidelijk) tot de vorige wedstrijd tegen nec, en eerdere acties vam spelers. En dat allemaal vooraf, zodat je bovenaan staat. Beetje aandachtszoeken.
 
myvision
 
11
9 februari 2023 om 00:15
Waar je (digitaal) mee omgaat, word je dus blijkbaar mee besmet.
 
Ijsmuts
 
41
9 februari 2023 om 00:23
Het is gewoon een sneu en doorzichtig vooropgezet plannetje. Jij je pleziertje vanavond ???? Kom dan echter niet klagen als we je in verdere discussies niet serieus kunnen nemen.
 
myvision
 
18
9 februari 2023 om 00:44
Alsof ik daar ooit over zou klagen. Het boeit me vrij weinig wat je van me vindt. Ik vind het vooral opvallend dat ik het niet voor NEC mag opnemen, wat mijns inziens vrij terecht is.
 
Ajajax
 
6
9 februari 2023 om 07:16
Snap niet waar je het over hebt, voor de gemiddelde Ajacied is er helemaal niets bij Feyenoord waar wij jaloers op zijn, ok , misschien op de trainer na dan, haha. Ajax is in alles groter overigens gun ik als Ajacied Feyenoord het huidige "succes" wel. Maar als je niet eerlijk kan toegeven dat Hartman hier rood had verdient en dan my vision die het netjes verwoord dan weer aanvallen vanwegen zijn club voorkeur is duidelijk een zwaktebod en een typisch voorbeeld van het altijd naar voren komen van het minderwaardigheidscomplex van de gemiddelde Feyenoorder. Dus mijnheer genieten mag overal zijn mening neerpennen maar als een Ajacied iets over Feyenoord zegt kan dat nooit terecht zijn, want club voorkeur? Kindjes..
 
markerazzi
 
5
9 februari 2023 om 07:37
Heb je het na die niet gegeven penalty bij Feyenoord-Twente ook voor Feyenoord opgenomen of was het toen een duw van Gimenez?
 
Ijsmuts
 
5
9 februari 2023 om 10:05
@ajajax: Tuurlijk mag je een mening hebben. Je doet alleen de historische avond voor zowel Feyenoord als NEC tekort door 90 procent van je stuk te wijden aan zaken die niets met het veldspel te maken hebben. Wangedrag van een wedstrijd ervoor bijhalen als eerste statement. Daarna alleen richten op de scheidsrechterlijke dwalingen. 1 woord over de prestatie van NEC heb ik gelezen; knap! Daarmee doe je die ploeg en het spektakel veel te kort. Juist daaruit blijkt calimerogedrag en of afgunst. Het was in ieder geval niet de mening van een voetballiefhebber.
 
 
65
8 februari 2023 om 23:52
Gast, dubbele straf? Is toch gewoon terecht rood? Hij steekt zn arm uit en houdt de bal tegen. Niet zo janken.En wat betreft spel bederf... wist je nog Antony en Taric. Meer zeg ik niet.
 
goaltjehoor!
 
12
8 februari 2023 om 23:54
Je gaat toch niet zeggen dat het een bewuste was
 
-NEC-
 
22
9 februari 2023 om 00:20
Brambram, weet je wat het is. Toen Veltman hem tegen Chelsea op de arm kreeg was t zwaar gestraft en nu is het opeens terecht als je van een paar meter de bal tegen de arm krijgt als het schot richting goal gaat. Sandler heeft nooit bewust die arm gehad. Keek weg bij het schot en had niet eens kunnen reageren in die lopende beweging. Maar goed, schijnbaar opnieuw een scheidsrechter met Kuipvrees en ook opnieuw tegen NEC. Dit soort penalty’s en rode kaarten krijgen wij nou nooit een keer mee. Vorig jaar heeft de KNVB al heel vaak excuses naar NEC moeten sturen. We vegen er onze reet mee af.
 
De.TheKing
 
19
9 februari 2023 om 00:33
Als die geen hands maakt is het een 100% doelpunt. Waarom zou dan enkel een penalty (wat misschien voor 70% een goal is) als straf volstaan? Dit is toch gewoon rood. Niks meer en niks minder. Bewust of onbewust heeft er niks mee te maken. Gewoon je handen langs je lichaam houden.
 
-NEC-
 
13
9 februari 2023 om 00:44
Ach ja, na zeven minuten moet Feyenoord al met 10 man staan. Over de handsbal kun je het misschien niet eens zijn. Sandler kon die arm in die beweging nooit meer weghalen.
 
mc significant
 
3
9 februari 2023 om 07:54
Antony en Tadic? Feyenoord heeft er tegenwoordig met Jahanbaksh ook zo eentje hoor, wat die de laatste wedstrijden voor eng gedrag laat zien..
 
MrMilk
 
48
8 februari 2023 om 23:52
Spelbederf.. serieus?
 
myvision
 
36
8 februari 2023 om 23:57
Teruglopen om de bal weg te gooien, ja, als Tadic dat zou doen..
 
Baardgrasmus
 
133
9 februari 2023 om 00:04
..dan zouden we je niet horen ??
 
ilpepino
 
60
9 februari 2023 om 00:04
Tadic is dan ook wel echt een engnek
 
Gold3nAjax
 
45
9 februari 2023 om 00:08
Lol er zijn genoeg fans sie mogen klagen over de bevoordeling van de topclubs maar wij Ajacieden hebben niks te zeggen joh. Laat je niet zo kennen Myvision, genant man.
 
myvision
 
11
9 februari 2023 om 00:23
Klopt Baardgrasmus, dan gaan jullie weer los En dat mag gewoon he, kritisch zijn op een club dat niet de jouwe is
 
dordt078
 
5
9 februari 2023 om 06:53
Speler terug in het veld sturen om te rollen bollen zou Tadic nooit doen
 
 
0
9 februari 2023 om 17:39
Is toch mooi
 
 
38
8 februari 2023 om 23:52
Heb je nou ook die hele wedstrijd gekeken? Dat vind ik wel balen voor je haha, dus ik snap je enigszins zure reactie wel, maar hoe je het na zo'n knotsgekke wedstrijd uit je toetsenbord krijgt vind ik raar. Kijk dan gewoon niet. Rood en een pingel kan trouwens gewoon nog volgens de regels. Bijvoorbeeld als je een goal voorkomt met je hand of een doorgebroken speler neerhaalt zonder intentie de bal te spelen. Dat van Hartman was ook rood overigens, maar goed.
 
 
10
8 februari 2023 om 23:52
Ik kan je verzekeren dat heel Rotterdam Idrissi graag op de bank ziet zitten
 
11tegen11HJ
 
24
9 februari 2023 om 00:08
Onzin, F010, die jongen begint redelijk in zijn spel te komen.
 
madmarcel
 
4
9 februari 2023 om 00:10
Ik vond Idrissi dramatisch vandaag
 
 
2
9 februari 2023 om 01:38
Voor FC Emmen niveau ja. Deze jongen heeft niets speciaals en komt zoveel te kort voor Feyenoord. Als we elk jaar mee willen doen om de titel moeten we toch echt afscheid nemen van dit soort spelers.
 
FR-Berend
 
78
8 februari 2023 om 23:53
Och wat is het toch jammer dat na zo’n geweldige wedstrijd myvision weer bovenaan moet staan met een zo’n ontzettende zure comment… Wat een geweldige wedstrijd en ik had het NEC ook echt gegund hoor en dan vooral die Brandenhorst, wat heeft die staan keepen zeg ongelofelijk!
 
IkWeetAlles11
 
5
8 februari 2023 om 23:53
Lekkere overwinning, o o o wat was het spannend....
 
TomasDerksen
 
21
8 februari 2023 om 23:53
Met de var was hartman er afgegaan, maar daar kan de scheidsrechter niks aan doen. Knvb moet daar echt iets aan doen. Maar verder heeft de scheidsrechter niks raars gedaan. In de competitie sloeg de rode kaart nergens op, maar had feyenoord wel gewonnen. In nijmegen is feyenoord sowieso bestolen.
 
myvision
 
21
8 februari 2023 om 23:57
De scheids kan er wel wat aan doen: gewoon rood geven omdat die wederom zo inkomt.
 
TomasDerksen
 
5
9 februari 2023 om 00:01
Dan moet de scheidsrechter het goed zien, dat deed die niet. Als die het goed ziet en dan fout beoordeeld kan die er wat aan doen. Je mag de knvb bedanken
 
FR-Berend
 
20
9 februari 2023 om 00:05
Wat praat je nou slap met je wederom? Wanneer nog meer dan??
 
goaltjehoor!
 
7
9 februari 2023 om 00:07
Kan hij niet alsnog geschorst worden , vroeger was dat zo. Niet dat we er nog wat aan hebben maar zon overtreding moet gewoon bestraft worden
 
Willem1609
 
12
9 februari 2023 om 00:13
De grensrechter staat er met z’n neus op, vlagt het nota bene af. Mag deze niet zeggen dat ‘t sowieso geel of rood is? Gewoon een falende arbitrage
 
stpn84
 
12
8 februari 2023 om 23:53
Scheids een grote fout aan het begin, ik vond het ook rood. Maar deze straf is toch gewoon logisch? Neemt niet weg dat het nooit was gebeurd als Hartman rood had gekregen, maar dat was niet meer terug te draaien zonder VAR.
 
myvision
 
11
8 februari 2023 om 23:58
Ja, ik heb een hekel aan die dubbele straf maar dat zijn gewoon de regels. Ik had het dus vooral over Hartman.
 
 
0
9 februari 2023 om 00:01
hij moest nog aan komen lopen. tis niet dat ie er al stond.
 
11tegen11HJ
 
18
9 februari 2023 om 00:10
Maar doen alsof Hartman vaak dit soort overtredingen maakt gaat weer nergens over. Die actie op het middenveld was gewoon hard maar fair. Acties op Tadic waren helemaal niet zo erg, maar Tadic gaat net zo graag liggen als Paixao en Antony
 
SergioRamosHM
 
18
8 februari 2023 om 23:53
Anders ga je de regels leren kennen. Bij een handsbal blijft rood staan.
 
Musi26
 
3
9 februari 2023 om 00:00
Graag ontvang ik een linkje waar dit staat, want dit staat niet op site van de knvb. Is een serieuze vraag, want ik kan het nergens vinden.
 
SuperGhost
 
13
9 februari 2023 om 00:34
@musi26: Het document met de spelregels staat gewoon op de KNVB site hoor (google op "spelregels veldvoetbal" en je krijgt vanzelf de pagina). In de spelregels staat onder regel 12 (overtredingen en onbehoorlijk gedrag) onder het kopje "het ontnemen van een doelpunt of een duidelijke scoringskans" (hoe makkelijk vindbaar wil je het maken?) is de eerste alinea (ja, het is echt zo makkelijk te vinden): "als een speler de tegenpartij een doelpunt of een duidelijke scoringskans ontneemt door strafbaar hands te maken, dan wordt de speler van het speelveld verwijderd, ongeacht de plaats van de overtreding" Duidelijker kun je het niet krijgen lijkt me. En om nog even verder te verduidelijken wanneer er géén rood gegeven wordt in de zestien voor het voorkomen van een directe scoringskans staat in de tweede alinea het volgende: "als een speler een overtreding begaat ten opzichte van een tegenstander binnen zijn eigen strafschopgebied en daarmee de tegenstander een duidelijke scoringskans ontneemt en de scheidsrechter dit bestraft met een strafschop, dan ontvangt de overtredende speler een waarschuwing als de overtreding gebeurde in een poging de bal te spelen; in alle andere gevallen (bijv. vasthouden, trekken, duwen, geen mogelijkheid om de bal te spelen etc.) moet de overtredende speler van het speelveld worden gezonden." Voor het geval je het niet weet: een 'waarschuwing' is de officiële naam voor het tonen van een gele kaart. Duidelijk genoeg zo hoop ik?
 
voetbalfreak
 
0
9 februari 2023 om 08:08
Super
 
TheTwister
 
40
8 februari 2023 om 23:54
Je praat uit rancune en misgunnen, dat vind ik echt jammer. Dat je ook nog eens de regels niet goed toepast en dus met de verkeerde conclusie komt zul je wel niks mee doen.
 
myvision
 
17
9 februari 2023 om 00:02
Je moet even begrijpend gaan lezen: NEC is genaaid doordat Hartman met dubbelgestrekt been geen rood krijgt in de eerste helft.
 
TheTwister
 
15
9 februari 2023 om 00:11
Dat snap ik, maar het verandert mijn punt niet. Het gaat hier niet om de feiten, maar hoe je die presenteert. Je laat er weinig misverstand over bestaan welke subjectiviteit bijdraagt aan je boodschap. Ik kan me niet voorstellen dat je op dezelfde manier zou reageren als dit Ajax - NEC was. Dan had je waarschijnlijk andere dingen benadrukt.
 
myvision
 
9
9 februari 2023 om 00:17
Ajax heeft hier precies helemaal niets mee te maken.
 
De.TheKing
 
23
9 februari 2023 om 00:27
90% van jouw eerste reactie heeft helemaal niks met deze wedstrijd te maken.
 
Plofkipje
 
10
8 februari 2023 om 23:54
Die dubbele straf waar je het over hebt, heeft helemaal geen betrekking op dit moment. Dit wordt beoordeeld als met hand bal uit het doel werken, dubbele straf op rood en penalty als het een ‘normale’ overtreding is. Verder merk ik veel rancune omdat Hartman je clubje overklast heeft de vorige wedstrijd, klopt dat het rood was of kon zijn. Vermelden dat het niet de eerste keer is dat die achterlijk inkomt slaat natuurlijk nergens op.
 
Feye_88
 
70
8 februari 2023 om 23:54
Dus zo voelt het om bovenaan te staan en van een mindere club elke keer raar commentaar te krijgen. De rollen zijn een keer omgedraaid myvision
 
myvision
 
13
9 februari 2023 om 00:04
De arrogante houding heb je in ieder geval te pakken Feye_88. Je had tot over de helft van de competitie de betere coach maar wie zegt dat Feyenoord het beste team is?
 
Feye_88
 
28
9 februari 2023 om 00:07
We kunnen maar niet verliezen he. En we hebben de meeste punten. Tot nu toe zijn we het beste team. Maar dat kan nog prima veranderen als we zo blijven verdedigen.
 
KingB
 
8
9 februari 2023 om 00:07
Je bent wel zeker van je zaak Feye… uit tegen Heerenveen , kan de stand komend weekend best eens omgedraaid zijn. Hopen op een scheids met een klein beetje Abe Lenstra vrees.
 
Feye_88
 
31
9 februari 2023 om 00:11
Dan heb je mn laatste zin niet goed gelezen Kingb
 
KingB
 
2
9 februari 2023 om 00:19
Ik reageerde op je eerste reactie… maar om op je 2e te reageren. Aanvallend gaat het ook lastig hoor, daar heb je de afgelopen wedstrijden toch echt de laatste minuten voor nodig. Succes iig om de strijd voor het kampioenschap, na vanavond ben ik iig weer wat gerustgesteld .
 
FrDirk
 
15
9 februari 2023 om 00:55
Jullie kunnen een sarcastische opmerking ook gewoon echt niet begrijpen he? Dit zijn de "plaagstootjes" die altijd vanuit Amsterdam komen maar andersom niet gepruimd worden....
 
Ajajax
 
1
9 februari 2023 om 07:22
Kun je mij even vertellen waarin Ajax de mindere is van Feyenoord? Jullie hebben nog drie punten voorsprong en gezien de geschiedenis gaat dat waarschijnlijk niet genoeg zijn dit jaar. Dus zou me lekker vasthouden aan deze stand en ervan genieten zolang het duurt. Vond het gisteren overigens een geweldige wedstrijd en kan niet zeggen dat er een onterechte winnaar is, echter de beslissing om Hartman te laten staan was fout.
 
Moridin
 
3
9 februari 2023 om 09:22
Ajax is de mindere in bijna alles, behalve zelfoverschatting. Minder dominant, meer tegengoals, nauwelijks meer gescoord, veel makkelijker programma gehad, zware Europese tussenronde die er aan komt. Voor Feyenoord is het nog twee keer gas geven (tegen Heerenveen zie ik wel als de lastigste) deze week en nog een keer Ajax. verder een `op papier` programma om aan het doelsaldo te werken.
 
Stefandefree
 
2
9 februari 2023 om 12:43
Je had tot over de helft van de competitie de betere coach? Nu niet meer dan?
 
Ijsmuts
 
27
8 februari 2023 om 23:55
Jammer dat je niet gewoon iets kunt tikken over een bizarre en historische bekerwedstrijd maar moet openen met een verwijzing naar triest gedrag tijdens de vorige wedstrijd. Opgevolgd door een relaas over de scheids. Ik ben blij dat Feyenoord door is maar baal van de enorme krachtsinspanning die dit weer gekost heeft. Ik moet zelfs bekennen dat ik tegen het eind zoiets had van; het is NEC ook wel gegund.
 
Alianate
 
54
8 februari 2023 om 23:56
speciaal alvast een berichtje vooraf getypt, 20x refreshen zodat je lekker bovenaan staat, en dan kom je met dit? mag iets meer venijn en afgunst naar Feyenoord in maatje.
 
myvision
 
8
9 februari 2023 om 00:06
Nee hoor, jullie zijn gewoon traag.
 
voetbalfreak
 
0
9 februari 2023 om 08:09
Jhon Van Beukering?
 
repuiztav
 
26
8 februari 2023 om 23:56
Een goal voorkomen met de hand/arm is altijd rood. Die verontwaardiging over een dubbele straf is een beetje misplaatst
 
myvision
 
10
8 februari 2023 om 23:59
Het is een dubbele straf. Maar ik heb het over Hartman waar NEC genaaid is.
 
RedBaron
 
3
9 februari 2023 om 04:03
Je mag toch best kritiek hebben op een bepaalde spelregel. Die discussie ontstijgt Feyenoord-NEC maar mag best gevoerd. Ik weet dat Van Basten als analist er altijd tegen fulmineert. Ik vind het ook een belachelijke regel maar daar kunnen Feyenoord en Dieperink niets aan doen.
 
repuiztav
 
0
9 februari 2023 om 10:23
Ik zou niet weten waarom je kritiek zou moeten hebben op deze specifieke regel. Het is ook een beetje om te voorkomen dat een verdediger als extra keeper gaat fungeren. Een schot dat overduidelijk de goal in gaat kun je bij wijze van spreken dus uit het goal slaan, dan krijg je geel, de tegenstander een penalty en je eigen keeper nóg een kans om de bal te stoppen. Rood is gewoon op zijn plaats
 
Andonis
 
22
8 februari 2023 om 23:57
Uiteindelijk doet Feyenoord het fantastisch deze week door twee keer karakter te tonen. Precies wat in Rotterdam gewaardeerd wordt. Dit zal ze vertrouwen geven om dit seizoen de prijzen te pakken die ze verdienen.
 
Feye_88
 
13
9 februari 2023 om 00:03
Nou, het geeft me helemaal niks. Ik was niet eens blij. Waardeloze vertoning. Geen vertrouwen in onze keepers behalve Bijlow
 
Andonis
 
7
9 februari 2023 om 00:06
Jij bent wel een beetje een aparte Feyenoord fan om eerlijk te zijn.
 
Feye_88
 
8
9 februari 2023 om 00:08
Ik wil goed voetbal zien. Niet dat elke 1/2 kans een tegengoal oplevert. Ik vond die keeper echt heldhaftig.
 
Real_Amsterdam
 
10
9 februari 2023 om 00:13
Je wil goed voetbal zien en je bent feyenoord fan? Wat moet jij het jarenlang zwaar hebben gehad
 
madmarcel
 
3
9 februari 2023 om 00:14
@feye_88: ik zat serieus met een glimlach te denken: gelukkig hebben we Marciano nog ook m Wellenreuther te vervangen. Als je in 2 wedstrijden alle doelpogingen door laat gaan (op die mazzel redding van die slecht ingeschoten penalty na) dan begin ik wel te vrezen
 
 
1
9 februari 2023 om 00:41
Nou, dit is wel een wedstrijd tegen met alle respect nec en geen ajax/psv/az he. Voor neutrale kijker snap ik de entertainment maar als feyenoorder wordt je toch snel grijs van zulke wedstrijden. Tegen een top ploeg zou het zeker euforie geven maar met alle respect naar nec … schandalig vertoning. Verder die wellenreuther, doe mij maar marciano of misschien tein troost. Leek alsof we met een veldspeler op doel waren. Man man man
 
sunmaster
 
0
9 februari 2023 om 02:10
een veldspeler kan nog meevoetballen. ??
 
L0348
 
16
8 februari 2023 om 23:59
Easy win, en door.
 
Jarl LOLSWAG
 
10
9 februari 2023 om 00:01
Pingel en rood was gewoon terecht. Dat voorkomt een 100% goal en ja, daar staat maar één straf op. Maar dat Hartman mocht blijven staan, ik vind het werkelijk waar schandalig dat het niet eens een gele kaart was. Ik ben trots op onzr mannen, 120 minuten lang gestreden voor elke meter????
 
Chesky
 
8
9 februari 2023 om 00:02
@Myvision: Daar heb je helemaal gelijk in vindt ik.Feyenoord wordt hier echt wel bevoordeeld door de scheids.Deze man had waarschijnlijk kuipvrees.Helaas niet meer terug te draaien.Heel raar dat er geen VAR is bij zo'n wedstrijd. Feyenoord gefeliciteerd.
 
11tegen11HJ
 
7
9 februari 2023 om 00:12
Was geen Kuipvrees, was gewoon enorm moeilijk om te zien door de scheids in de snelheid. Het leek een harde tackel, maar niet direct rood. Pas in de herhaling was dat goed zichtbaar.
 
Jarl LOLSWAG
 
0
9 februari 2023 om 00:44
Maar 11tegen11HJ, hij trekt niet eens geel voor zo'n schandalige tackle. Hoe verklaar je dat dan? En de grensrechter die erbovenop stond? Gewoon een werkelijk waar schandalige beslissing!
 
FRPorto
 
26
9 februari 2023 om 00:03
Ach in de Goffert werd Feyenoord weer genaaid.
 
OneTwoHook
 
1
9 februari 2023 om 00:07
Ik vond dat vingertje van Veltman ook wel ‘slim’.
 
HenkieKoffie
 
10
9 februari 2023 om 00:18
Het enigste wat Myvision onder Feyenoord post doet is negatief reageren. Maar hij zou wel weer zeggen dat hij altijd objectief is. En het ook bij Ajax doet. Dat laatste doet hij ook wel alleen is het bij Feyenoord de overtreffende trap een soort van blinde afgunst.Van Hartman was idd oliedom. Tis dat er geen var was. Dit is voor een scheids gewoon erg moeilijk te zien.
 
myvision
 
10
9 februari 2023 om 00:21
Ik ben juist de enige die juist zegt niet objectief te zijn. Dat is niemand hier, het is een forum.
 
HenkieKoffie
 
10
9 februari 2023 om 00:40
Dat is nieuw. Verklaart wel waarom jij op 9/10 Feyenoord post wat negatief zegt. Je stelt in ieder geval nooit teleur.Ik zou daar zo moe van worden als ik dat bij alle Ajax post moet doen.
 
RamonDiaz
 
18
9 februari 2023 om 00:46
@myvision Als Feyenoorder heb ik ontzettend veel respect voor jou. ondanks dat je Ajacied bent neem je altijd de moeite als eerste te reageren als het om een Feyenoord topic gaat en dat ook nog eens altijd zeer uitgebreid. Je krijgt bijna de indruk dat je het belangrijker vindt wat er bij Feyenood gebeurt dan bij Ajax. Neem anders nog lekker wat van die hele zure Amsterdamse uitjes en augurken en blijf genieten van Feyenoord.
 
Son Goku
 
6
9 februari 2023 om 00:24
Sneue manier om een provocatie op te zoeken door afgelopen weekend er weer bij te halen. Gelukkig zijn ze in de hoofdstad altijd zo netjes.
 
 
1
9 februari 2023 om 01:52
Wat baal jij ervan, he?
 
CoJW
 
1
9 februari 2023 om 07:07
Vraag kan Hartman op tv beelden geschorst worden? Er is geen VAR dus overtreding niet beoordeeld door beelden. Nu situatie als vroeger zonder VAR.
 
markerazzi
 
2
9 februari 2023 om 07:47
Feyenoord had echt mazzel dat er geen VAR was, want ik kan me niet voorstellen dat die de overtreding van Hartman door de vingers hadden gezien. Verder speelde Feyenoord wel een goede wedstrijd en dat het bij rust 0-2 staat kun je toch wel bijzonder noemen. 2e helft werd er met nog meer pressie gespeeld en vind ik het terugkomen erg knap. Maar weer volledig onbegrijpelijk dat ze nog kansen weggeven tegen de 10 van NEC. Uiteindelijk volledig terecht gewonnen, maar het had volledig anders kunnen lopen na die actie van Hartman. Idrissi gaat op deze manier ook nog wel een keer rood krijgen. Totaal onnodig wat hij vaak doet. Het moment van hem in de penaltyserie heb ik minder moeite mee. Het is gewoon een manier om iemands concentratie te breken en dat is misschien wel gelukt
 
OneTwoHook
 
0
9 februari 2023 om 12:56
Ik vond dat vingertje van Veltman ook wel ‘slim’.
 
RSM1
 
0
10 februari 2023 om 07:01
Gewoon voortaan een Belgische scheidsrechter laten fluiten dan zal je zien dat 010 elke wedstrijd met 10 man zal eindigen. KNVB Scheidsrechters in Nederland moeten onder de loep worden genomen en elke week benadrukt worden er moet over gesproken worden in de media. Na keepertje keepertje doen we nu eens schreidsrechtertje Scheidsrechtertje.
 
NJfromVOL
 
7
8 februari 2023 om 23:51
Geweldenaar
 
Feye_88
 
54
8 februari 2023 om 23:52
Ik zou m op de fiets naar NEC brengen. Zij hebben de beste reservekeeper van Nederland. Mijn god, wat een prestatie van Branderhorst. Ik zie m graag naar de Kuip komen. Niks dan respect voor NEC vanavond. Sorry Nijmegenaren, jullie hadden meer verdiend.
 
goaltjehoor!
 
7
9 februari 2023 om 00:00
Dan gaat bijlow banken
 
Feye_88
 
21
9 februari 2023 om 00:06
Dat ook weer niet.
 
Guido96
 
9
8 februari 2023 om 23:52
Eerste redding was de penalty. Misschien kunnen we Wieffer wel op goal zetten volgende wedstrijd.
 
Timm_FR
 
6
8 februari 2023 om 23:54
Moest even mn ogen wrijven want zag toch echt een geitje op goal staan. Oh dat was branderhorst
 
Jarl LOLSWAG
 
0
9 februari 2023 om 00:03
Die heeft de ene na de andere bal eruit gehouden!
 
MrUchebo
 
17
8 februari 2023 om 23:50
Wellenreuther heeft wel 1 belangrijke redden gemaakt vandaag!
 
Feye_88
 
8
8 februari 2023 om 23:55
En t was nog genoeg ook.... En de 48 reddingen van Branderhorst niet.
 
Timm_FR
 
3
9 februari 2023 om 00:06
Dat is feyenoord dus met tegengoals. 1 kans tegen 1 goal
 
VijfMeterLijn
 
0
9 februari 2023 om 08:12
Een handige tip zou dan zijn om die grote kansen niet weg te geven. De ene kans is de andere niet
 
genieterr
 
77
8 februari 2023 om 23:50
Brandenhorst 2e keeper bij NEC is kapitaalvernietiging.
 
genieterr
 
38
8 februari 2023 om 23:58
Niet heel bijzonder, behalve dat kokcu nu zegt dat hij eigenlik motm is. Die keeper is toch dik niveau 1e keeper in de eredivisie?
 
FR-Berend
 
36
9 februari 2023 om 00:02
Ach hou toch op, die man heeft geweldige ballen eruit gehaald hoor, nou niet deze prestatie bagatelisseren. Die Wellenreuther was wederom waardeloos.
 
GeenInspiratie
 
5
9 februari 2023 om 00:04
Is die ook, zag je begin van het seizoen voordat Cillessen kwam al. Vandaar dat die gefrustreerd was. Kerel kan ontzettend goed keepen en heeft zichzelf een hele goede dienst bewezen vanavond.
 
Guido96
 
3
9 februari 2023 om 00:05
De kansen van bullaude, gimenez en paixao pakte die echt wel prima. Zie ik onze keeper niet doen. Die zit nog vast in Smalland denk ik.
 
 
2
9 februari 2023 om 00:45
Als hij zo blijft keepen dan moet cillisen zich echt zorgen maken hoor. Deed het jaar ervoor ook al uitstekend.
 
RedJager
 
9
9 februari 2023 om 00:00
Echt bizar dat die gozer zelf niet voor een ander avontuur heeft gekozen
 
Jarl LOLSWAG
 
6
9 februari 2023 om 00:04
Hij wilde alleen naar de juiste club volgens mij. Ik denk dat heel Nijmegen en iedereen die N.E.C een warm hart toedraagt hem de transfervrije overstap gunt! Ik hoop 'm volgend jaar nog een keer in de Goffert te zien
 
goaltjehoor!
 
1
9 februari 2023 om 00:10
Ik gun hem ook een mooie stap , te goed om te banken.
 
haki
 
8
9 februari 2023 om 00:01
23 reddingen topper gewoon die keepten de wedstrijd van zijn leven.
 
Plopkoek
 
108
8 februari 2023 om 23:50
Kuipvrees bestaat. Geen ontkennen meer aan dieperink volgevroten biljartbal ga je schamen. Hartman ontsnapte TBS'er 1000% rood. Tannane eerste de beste actie meteen geel. Onbegrijpelijke 7min extra weer na 4 wissels en geen VAR momenten. Het is niet meer uit te leggen dit
 
wesley1910
 
58
8 februari 2023 om 23:54
Geen Var momenten lijkt me logisch zonder var. Hartman had inderdaad best rood mogen hebben. Verder was Feyenoord natuurlijk de bovenliggende partij en terecht door. Erg vermakelijke wedstrijd
 
Stefandefree
 
61
8 februari 2023 om 23:58
Dat gejammer begint ook wel vermoeiend te worden. Gaan we bij elke beslissing in het voordeel van Feyenoord dat verongelijkte gedoe krijgen?
 
goaltjehoor!
 
42
9 februari 2023 om 00:01
Dat mag toch als nec fan , dit was toch gewoon rood voor hartman
 
TomasDerksen
 
15
9 februari 2023 om 00:02
Dat vinden we allemaal, en met een var was dat gebeurd.
 
Timm_FR
 
17
9 februari 2023 om 00:09
Was gewoon een debiele charge punt. Komt feyenoord goed weg. Aantal wedstrijden dit seizoen niet het voordeel gekregen maar om dingen weg te strepen blijf je bezig
 
Stefandefree
 
6
9 februari 2023 om 00:12
Rood was zeker niet onterecht geweest, dat klopt. Dat was mijn punt ook niet.
 
Willem1609
 
15
9 februari 2023 om 00:20
Nee, dat mag alleen Slot als Feyenoord een beslissing niet mee krijgt. Je had gewoon 75 minuten met tien man moeten staan, punt! Dat is geen gejammer, dat is gewoon een feit. Net als dat wij niet mogen klagen dat we met 25 schoten op doel tegen ook vier doelpunten om de oren krijgen.
 
Sanderr
 
20
9 februari 2023 om 00:22
Maar wat was dan je punt? Je zegt "dit begint vermoeiend te worden" maar het lijkt me vrij begrijpelijk dat een NEC supporter een half uurtje na deze knotsgekke wedstrijd in de emotie nog "klaagt" over deze fout van de scheids. Het heeft ze naar alle waarschijnlijkheid een plek in de kwartfinale gekost, zo vaak gebeurt dat niet voor NEC, zeker niet via een uitwedstrijd bij Feyenoord.
 
Stefandefree
 
12
9 februari 2023 om 00:29
NEC mag zeker klagen, maar het ‘zie je wel’ gehalte is hier af en toe zo droevig hoog. Wat wil je nou, dat Feyenoord nadat die niet gegeven rode kaart gewoon van het veld was gestapt en 0-3 op had laten schrijven?
 
Eindtovenaar10
 
1
9 februari 2023 om 08:33
99% van alle Feyenoord supporters lieten zich na de handsbal van Propper ook horen toch? Of omdat het met Hartman in jullie voordeel is moet iedereen gewoon niet zo zeiken omdat jij daar anders zo moe van word?
 
Stefandefree
 
3
9 februari 2023 om 08:40
Dat ging tenminste nog over een wedstrijd van Feyenoord. Hier staan de supporters van andere clubs weer te dringen, het is inderdaad vermoeiend en kinderachtig.
 
Deenb
 
10
9 februari 2023 om 00:01
Er was geen VAR neef. Hartman rood, inderdaad! En dat extra tijd gedoe met onbegrijpelijk, onvoorstelbaar… heb je de uitleg gezien van de 9 minuten tegen PSV? Hadden er nog 3 bij gemogen volgens de officiële telling! Rook een sigaretje en ga slapen man.
 
HenkieKoffie
 
12
9 februari 2023 om 00:23
Ontsnapte tbs’er? Omdat die nu een x hard in komt? Zeker rood absoluut maar het valt me op dat elke beslissing in het voordeel van Feyenoord nu onder ene vergroot glas ligt. Zal er wel mee te maken hebben dat we boven aan staan.
 
Lee112
 
32
8 februari 2023 om 23:50
Schakelde in vanaf minuut 85. Heerlijke pot. NEC geknokt maar Feyenoord is na zoveel pogingen terecht door.
 
Timm_FR
 
21
8 februari 2023 om 23:55
Perfecte moment om in te schakelen. Moet wel zeggen dat minimaal de helft van die pogingen slappe schotjes waren
 
XaviKoning
 
5
9 februari 2023 om 00:07
Ik minuut 80. Helemaal top. Wat een heerlijke pot gezien ??
 
Noano
 
21
8 februari 2023 om 23:50
Gullit zou zeggen Fantastic game
 
 
31
8 februari 2023 om 23:50
man man man wat een wedstrijd. Ik hou mn hart vast als Feyenoorder met deze keeper als vervanger van Bijlow. In tegenstelling tot de keeper van Nec, wat een pot keepte hij zeg! Penalty en rood terecht. 7 minuten extra ook terecht. En sws kan je daar niet op zeuren want de goals valt in de 92e minuut. Al met al naar mooie wedstrijd gekeken. Petje af voor Nec. Fijne avond en slaap lekker.
 
Gelijkmaker
 
46
8 februari 2023 om 23:52
Geen rood voor Hartman, niet terecht!
 
delvossius
 
29
8 februari 2023 om 23:53
Durf je niet toe te geven dat die mafketel op linksback een rode had moeten krijgen ? Of vergeten we dat even voor het gemak
 
 
34
8 februari 2023 om 23:58
ik haal heel dat moment van Hartman er toch niet bij in mn reactie. maar als je het graag wilt horen. ja rood had ie kunnen krijgen en dan was het terecht. hoop dat je er lekkerder van gaat slapen.
 
wesley1910
 
12
8 februari 2023 om 23:59
Dat het rood voor Hartman was lijkt me logisch. Heb nog geen Feyenoorder gehoord die dat ontkent.
 
KingB
 
15
8 februari 2023 om 23:59
Ja makkelijk lullen. Over de voor Feyenoord terechte beslissing praten, maar niets zeggen over dat je 80 minuten met 10 man had moeten spelen.
 
delvossius
 
0
9 februari 2023 om 11:49
Nou dat ontkennen probeerde BRAMBRAM toch behoorlijk. Het ging mij er vooral om dat je een soort van analyse/samenvatting van deze wedstrijd als reactie hier wilt plaatsen en dan een beslissing die van grote invloed heeft op de wedstrijd maar even voor het gemak vergeet want hij valt in het voordeel van de club die je support.
 
Lee112
 
10
8 februari 2023 om 23:54
Wanneer is bijlow terug want wat er nu op doel staat is eng pover
 
 
3
8 februari 2023 om 23:59
hij redt ons wel me de gestopte penalty. maar laten we eerlijk zijn. Het ziet er bizar slecht uit. misschien tijd geven… Maarja hij is een keeper en die kan je geen tijd geven. Die moet er meteen staan. ik ben in ieder geval niet overtuigd tot nu toe. had meer verwacht van hem om eerlijk te zijn.
 
El Fenomeno
 
1
9 februari 2023 om 01:06
Van een tweede doelman verwacht je dat die er meteen staat, omdat het vaak ook een keeper is die al ervaring heeft als eerste doelman. Tegen PSV slecht en nu met plaatsvervangende schaamte die doelpunten van NEC gezien, hij kan er niets van!
 
Ruudos
 
3
9 februari 2023 om 01:13
Word er nog niet vrolijk van maar zie mensen om Marciano vragen. Die hebben waarschijnlijk een erg slecht geheugen.
 
KingB
 
11
8 februari 2023 om 23:58
De rode kaart van Hartman is duidelijker dan die handsbal hoor. En dat was in min 5 ofzo. Had gewoon een walk over voor NEC geworden.
 
KingB
 
2
9 februari 2023 om 00:09
Feyenoord met 10 man, deze wedstrijd? Elk schot op goal van NEC was een goal, dan hadden ze heel wat meer schoten gehad. Van jullie reserve doelman hoef je het iig niet te hebben.
 
Jimmy conway
 
7
9 februari 2023 om 00:14
Je weet niet hoe dan een wedstrijd verloop misschien werd er dan een beetje geschoven met de opstelling, en waren de goals van nec nooit gevallen. Het is zowizo 'als'. Met dat laatste ben ik het wel met je eens. De enigste ballen die die pak is uit het goal
 
KingB
 
2
9 februari 2023 om 00:21
Jaja je weet het niet he.., lul maar recht wat krom is
 
 
33
8 februari 2023 om 23:50
Uiteraard met 50 schoten op goal en een veldoverwicht van 120 minuten is het verdiend. Maar toch verdiende NEC het wat mij betreft meer. Waarom zit Branderhorst op de bank in het rechterrijtje van de Eredivisie. Die was voor Cillessen kwam ook al heel goed volgens mij. Oh en Arne, misschien af en toe afwerken op de training? Mijn God hey.
 
GeenInspiratie
 
19
9 februari 2023 om 00:07
85 schoten in 2 wedstrijden Migi. 85! We lijken verdomme wel bezig met de voorbereiding op een oorlog met al die schoten.
 
RicottoFC
 
58
8 februari 2023 om 23:50
Nu nooit meer zeuren Arne slot
 
Plofkipje
 
1
8 februari 2023 om 23:55
Want? Doel je op Hartman zijn moment?
 
fanaticus
 
26
9 februari 2023 om 00:03
Weer zo iemand die ergens wat gehoord heeft, en als je dan zelf geen mening heb dan maar beter lekker veilig met de kudde mee doen. Valentijn had eerst van Gaal als zijn primaire taak, daarna Schreuder en nu Slot, toen Slot hem op de pers conferentie een aantal keer verbeterde naar aanleiding van de column over Slot was Valentijn zo mak als wat.
 
TomasDerksen
 
21
8 februari 2023 om 23:57
1e beslissing die feyenoord mee heeft die ook echt invloed had op de wedstrijd. Daar tegenover al sowieso 4 wedstrijden bestolen, en ook andere rare zaken. Dus eigenlijk mag geen enkele coach ooit zeuren als er diefstal plaatst vind
 
Fctwent3
 
25
8 februari 2023 om 23:50
Wat een wedstrijd wat dit zeg, uiteindelijk dik verdiend.. en wat een wereld pot keepte Branderhorst jammer Nec Feyenoord gefeliciteerd!
 
Timm_FR
 
5
9 februari 2023 om 00:11
Heerlijke voetbalavond! Terecht balen voor nec en branderhorst. Morgen (vandaag inmiddels) ook zo een potje bij jullie? :D Wel lekker zo die bekeravonden
 
Fctwent3
 
7
9 februari 2023 om 00:20
Haha laten we het hopen gaat in ieder geval mooi sfeertje worden daar ben ik van overtuigd, alleen heeft Ajax het helaas wel weer redelijk op de rit.. ben bang dat Ajax gaat winnen maar we zullen zien, als Twente er maar alles aan heeft gedaan heb ik er vrede mee Maar wie weet affiche Feyenoord - Twente als finale (ja ik droom teveel) zal wel heel gaaf zijn
 
stpn84
 
17
8 februari 2023 om 23:50
Eigenlijk een wanvertoning, dat je nog met 3-2 achter komt en de 4-4 tegen krijgt tegen 10 man. Maar het is echt een bekeravondje geweest, waar van alles mogelijk is. Had misschien liever eruit gelegen, hoop dat de spelers zich genoeg op kunnen laden voor zondag.
 
Mathieu88
 
1
9 februari 2023 om 00:10
En hoe snel die (tegen)goals ook vielen gelijk nadat er gescoord was. Wel twijfels bij jullie 2e keeper. Dat kon nog wel eens punten gaan kosten.
 
Timm_FR
 
1
9 februari 2023 om 00:13
Tuurlijk schandelijk dat we zoveel tegengoals hebben gekregen. Inmiddels dus 6 in 2 wedstrijden. Aan de andere kant zijn bekerpotjes weer een geval apart
 
SergioRamosHM
 
14
8 februari 2023 om 23:51
Brandenhorst en Cillessen hebben veel overeenkomsten. Allebei ontiegelijk goede keepers maar penalty’s tegenhouden kennen ze niet. Onze keeper Wellenreuther kan het overigens allebei niet.
 
12_ineendozijn
 
14
8 februari 2023 om 23:56
Was er ook maar één penalty houdbaar dan?
 
sunmaster
 
3
9 februari 2023 om 02:19
nee geen 1, we lieten ook geen Nederlanders (bestempel Kocku even als Turk) penalties nemen.??
 
Ijsmuts
 
14
8 februari 2023 om 23:58
Ik kon Brandenhorst weinig kwalijk nemen bij de pingels. Die van Feyenoord zaten er erg goed of keihard in. Welle reuter vond ik eerder onbeholpen. Die lag al in de hoek voordat de aanloop begonnen was.
 
Timm_FR
 
4
9 februari 2023 om 00:04
"Wij" schoten de pingels ook echt goed in
 
 
16
8 februari 2023 om 23:51
Had nooit gedacht dat ik jaloers zou zijn op de tweede keeper van NEC. Wat is die van ons een drama zeg…
 
huub
 
3
8 februari 2023 om 23:51
Geweldige wedstrijd met terechte winnaar. Chapeau
 
KingB
 
19
8 februari 2023 om 23:51
Nou Heerenveen, dit lijkt mij makkelijk te doen, tegen Feyenoord spelen in eigen huis. Zonder scheids met Kuipvrees. Wat komen ze weer goed weg. Hadden na 5 min al met 10 man moeten spelen,
 
TomasDerksen
 
21
8 februari 2023 om 23:59
Scheidsrechter ziet het niet, en er is geen var, is geen kuipvrees maar falen van de knvb
 
KingB
 
10
9 februari 2023 om 00:04
Als je dit niet ziet als scheids, en wel kunnen beoordelen dat die handsbal rood was , dan kan je beter je spullen pakken.
 
TomasDerksen
 
4
9 februari 2023 om 00:12
Daar ben ik het mee eens. Alhoewel die handbal vrij duidelijk was, had hij die lompe hartman ook moeten zien. Tegen ajax was de bal, maar was ook al het randje, dit was er over.
 
TheTwister
 
8
9 februari 2023 om 00:15
Wat is dit nou voor een simplistische vergelijking? Het was zeker een rode kaart daar niet van. Maar je impliceert een soort van dat deze scheids beter (en consistenter) zou zijn wanneer hij het moment met de handsbal niet zag of slecht beoordeelde. Hij heeft gewoon iets gemist wat je niet mag missen. Maar dat gebeurt hele goede scheidsrechters ook. Om hem te beoordelen moet je toch echt wat meer wedstrijden pakken.
 
KingB
 
4
9 februari 2023 om 00:28
Sorry hoor, als je niet eens geel geeft voor die actie van Hartman, die aan komt vliegen met dubbel gestrekt been, je geeft er wel een vrijetrap voor (dus hebt het blijkbaar wel gezien) , dan moet je ook niet zeuren over zo’n handsballetje (wat overigens ook terecht rood was en een pingel). Ben wel benieuwd wat de lijnrechter vond van die actie.
 
RamonDiaz
 
13
9 februari 2023 om 00:57
@KingB Het interesseert je niet maar je staat hier nu wel met 10 reacties, ben benieuwd hoe vaak je reageert als het je wel interesseert. Feyenoord heeft terecht gewonnen tegen een prima strijdend NEC, je kunt huilen wat je wilt maar zo is het nu eenmaal.
 
HenkieKoffie
 
3
9 februari 2023 om 00:28
Waar haal je die Kuipvrees vandaan? Het was zeker rood geweest met een var absoluut. Die had hij dan wel gegeven. Vorige keer tegen nec had het mis na de penalty geen rood moeten zijn maar dat zijn nu eenmaal de regels op dit moment.(zie ik graag vervangen worden) Overigens had de scheids dan ook Grolsch veste vrees en de goffert vrees. Het zit eindelijk mee op een moment dat het er toe doet. Dat is nog vrij weinig gebeurt. En beter gaan we niet dit jaar alle beslissingen voor of tegen Feyenoord op een weegschaaltje leggen. Echt kansloos die blinde afgunst tegen Feyenoord.
 
KingB
 
2
9 februari 2023 om 00:42
Nou Henkie, toch 2 wedstrijden de scheids wel behoorlijk mee gehad, vind je niet? Slot moet dit seizoen zijn mond houden, wat er ook gebeurd. Die blessuretijd in de Kuip , terecht, maar niet normaal. Doe het dan altijd, maar nee , Kuip.
 
HenkieKoffie
 
11
9 februari 2023 om 00:48
Mee gehad omdat we terecht extra tijd hebben gekregen? Kijk ff op de site van VI daar hadden ze deze week een stuk geplaatst over extra tijd. Dan zie je dat het zeker vaak gebeurt dit jaar. En dat het terecht was. Geen geluk.We hebben wel geluk gehad dat er geen var was anders had Hartman rood verdiend. Dat klopt. En dit is pas de eerste beslissing dat we gematst worden en dat het ook echt nog ergens om gaat. NEC in de competitie was al gespeeld en dat was spelregel technisch ook terecht. ( al is dat een te zware straf ). Maar de haat/ bashen op alles wat er bij Feyenoord gebeurt blijft maar door gaan. Zal er wel mee te maken hebben dat het goed gaat met ons.
 
KingB
 
0
9 februari 2023 om 01:00
Jaja Henkie, prima, allemaal terecht omdat het in je voordeel valt, maar dit seizoen nav de afgelopen 2 wedstrijden niet zeuren op de scheids he .,, Jullie hebben in 2 wedstrijden bijna een helft aan blessuretijd “gekregen”, was op het WK normaal, maar in de ED niet.
 
HenkieKoffie
 
0
9 februari 2023 om 17:23
Er zit duidelijk iets dwars bij jou. Niet op feiten berust.
 
Plofkipje
 
5
8 februari 2023 om 23:51
Wat een gestoorde wedstrijd. Feyenoord kan niet afmaken, schieten we wel goed in hebben we Casillas tegen ons in zn beste dagen. Vooral dat er 2x in een minuut uit het niets wordt gescoord vond ik idioot. Branderhorst verdient beter dan tweede keeper, wat keepte die goed!
 
Feye_88
 
26
8 februari 2023 om 23:51
Genante vertoning van de verdediging, van de keeper en vooral van de scheidsrechter. Hartman had allang rood moeten hebben. NEC had het verdiend om door te gaan. Maargoed, wel lekker gek avondje met een goed resultaat.
 
 
16
8 februari 2023 om 23:55
Dat je soort van staat te slapen en geel geeft snap ik nog ergens (ook niet echt overigens), maar hoe je die tackle van Hartman niet eens daarmee bestraft is echt bizar. Ik denk dat scheidsrechters niet meer kunnen fluiten zonder VAR. Ze kunnen tegenwoordig gewoon de kaart op zak houden en wachten tot ze naar het scherm moeten.
 
MM.FR
 
49
8 februari 2023 om 23:51
Schandalig! 30min blessuretijd en 6 penalties!
 
HijNiet!
 
5
8 februari 2023 om 23:51
Feyenoord moet zich schamen dat het het niet veel eerder af heeft gemaakt, maar met deze apotheose kan me dat allemaal even helemaal gestolen worden. Ik had het zelfs niet erg gevonden als NEC gewonnen had. Dit was alles wat je in een voetbalwedstrijd wil zien. De perfecte panenka topte het schitterend af.
 
Deenb
 
7
8 februari 2023 om 23:51
Ik zou er maar beginnen met de open deuren : “Wat een wedstrijd”, “Als Feyenoord supporter een dikke shoutout naar Brandenhorst”, “Mijn hart is op plekken geweest”. Maarja, weer in de laatste seconde. Pluspunt dat we wilskracht hebben en doorzettingsvermogen. Conditioneel sterker? Wie weet. Minputen zijn natuurlijk dat het niet nodig is, vooral niet vandaag tegen NEC. Een slopende pot benieuwd wat nu het beste is richting een lastige uitwedstrijd aanstaande zondag in Friesland. Qua rust qua trainingsintensiteit. Voor nu belangrijkste dat we door zijn ondanks de penaltyloterij. Ps. Als we zeiken op de keeper dan ook op de overige spelers die het allang hadden moeten beslissen.
 
Weef
 
6
8 februari 2023 om 23:51
Wat een knotsgekke pot. Feyenoord oogde lange tijd slap en lusteloos, maar na de rode kaart was het één groot gekkenhuis. Had natuurlijk nooit meer op penalties aan mogen komen. Wel heerlijke penalties van Feyenoord trouwens.
 
Kletskabem
 
3
8 februari 2023 om 23:51
Pfff wat een achtbaan was dit. Jammer voor NEC hadden voor de rode kaart sowieso de winst verdient en na die twee goals in de verlenging had ik het ze sowieso gegund maar het mag niet baten. Penaltys in de Kuip met zo’n publiek gaat heel lastig worden. Feyenoorders Gefelicteerd!
 
Alianate
 
8
8 februari 2023 om 23:51
Bekervoetbal blijft een apart iets. zag het meer als een soort horde die genomen moest worden, blijkt het een van de meest bizarre wedstrijden van het seizoen te zijn. NEC is de laatste wel echt by far de leukste ploeg om tegen te spelen. tis altijd spektakel
 
Beastman
 
2
8 februari 2023 om 23:51
“What a match!”
 
TechnoBastard
 
5
8 februari 2023 om 23:51
Meest bizarre wedstrijd die ik in tijden heb gezien. En nu lekker slapen!
 
FR-4life
 
3
8 februari 2023 om 23:52
Wat een wedstrijd, wat een slappe kut verdediging. Ik gunde het die Branderhorst wel eerlijk gezegd. Hopen dat mn buren niet wakker zijn geworden van dat gejuich net??
 
Batouwe
 
7
8 februari 2023 om 23:52
Makkie, lekker energie gespaard voor de competitie. Geen seconde gedacht dat Feyenoord hier niet ging winnen. Top reserve keeper ook!
 
DylanTroost
 
2
8 februari 2023 om 23:52
Easy win!
 
ASM11689
 
1
8 februari 2023 om 23:52
Wat een wedstrijd! Dit is wat het beker toernooi zo heerlijk maakt!!
 
Pluspakket
 
4
8 februari 2023 om 23:53
4-4 thuis tegen Nec is gewoon een schande.
 
JJR12
 
10
8 februari 2023 om 23:53
Voor de neutrale kijker een fantastische wedstrijd, maar wat bizar dat je als Feyenoord nog 2 doelpunten tegen krijgt tegen 10 man van NEC. Vooral Benita viel heel erg matig in. Maar ach, met 50 schoten verdien je het om door te gaan. Op naar Heerenveen!
 
fanaticus
 
8
8 februari 2023 om 23:54
86 keer op goals geschoten de laatste twee wedstrijden, en 6 goals maar, als er een of twee kwaliteits spitsen bij komen heeft dit elftal alles wat mij betreft, het is nu gewoon op dit moment niet voldoende om westrijden snel te beslissen. Tuurlijk ging er een hoop fout, maar die veerkracht is bewonderingswaardig aan het worden, Sissoko is eentje om in de gaten te houden en crazy Tannane had weer een geniaal moment, prima avondje!
 
misseva88
 
5
9 februari 2023 om 00:01
Sissoko kan er geen klap van, als ik jou was zou ik nooit meer naar die gozer kijken en enkel aan deze penalty denken.
 
Chesky
 
9
8 februari 2023 om 23:54
Feyenoord gefeliciteerd Maar NEC verdiende wat mij aangaat de overwinning. Wat een presentatie met 10 man zeg. Hartman had 100% rood moeten hebben. Dan had Feyenoord het niet gered.Slechte beurt van de scheidsrechter en belachelijk dat er kennelijk geen VAR was.
 
patronas
 
9
9 februari 2023 om 00:18
Slechte beurt van de VAR? Heb je wedstrijd wel gekeken of zwetst je uit nek, er was helemaal geen VAR
 
Supportert
 
13
8 februari 2023 om 23:54
Ja Hartman moest rood hebben, maar gebeurde niet.. Sandler moest ook rood hebben, maar kreeg hem wel. Helaas! Maar zeik niet zo en geniet van de wedstrijd. Branderhorst is een toppert, geef die man een bacootje van me! Kokcu blijft een topper, strijd tot het einde door. Heerlijke wedstrijd gezien!!!
 
PaulR_1982
 
8
9 februari 2023 om 00:21
Dat is lekker makkelijk, er werd geen rood gegeven dus niet zeiken? Draai het eens om. Stel dat de overtreding niet zo hard was, maar er wel rood was gegeven en Feyenoord had verloren. Hadden ze in Rotterdam dan ook niet mogen zeiken, omdat er nu eenmaal wel rood is gegeven?
 
Joddit
 
0
8 februari 2023 om 23:54
Jammer dat deze niet op ESPN 1 was zeg... Maar goed. Er moet wel echt minder tegengescoord gaan worden wil Feyenoord zich ècht in de titelstrijd gaan mengen.
 
Sanderr
 
11
9 februari 2023 om 00:08
Was gewoon op FOX open kanaal
 
remco_wzawzdb
 
3
8 februari 2023 om 23:57
Met zoveel schoten verdien je door te gaan. Penalty en rood Sandler was ook volledig terecht. Maar als ik Slot was, zou ik toch eens met Hartman gaan praten. In de klassieker met Brobbey kwam hij al als een gek in, maar daar raakte ie (althans zo leek het op de beelden) de bal. Nu had het echter 100% rood moeten zijn. Ik ben van mening dat je dit als trainer niet moet willen, het enige wat je ermee bereikt is dat er een speler van de tegenstander een keer zeer zwaar geblesseerd van het veld af moet. Hopelijk wint Ajax morgen ook, dan hebben we weer kans op een extra klassieker, en dat is altijd top! Een wedstrijd als deze is hoe bekervoetbal bedacht is
 
PaulR_1982
 
15
8 februari 2023 om 23:59
Ik vind niet dat Feyenoord het verdient heeft. Ze hadden 83 minuten met 10 man moeten spelen en dan had NEC nooit 2 goals weggegeven.
 
Stefandefree
 
14
9 februari 2023 om 00:07
Wie zegt dat NEC die 2 goals dan gemaakt had?
 
Timm_FR
 
0
9 februari 2023 om 00:15
Wij hadden niet gescoord in ieder geval. Het is echt komisch hoe er wordt afgewerkt
 
Sanderr
 
2
9 februari 2023 om 00:24
Waarom zou NEC dan ineens niet gescoord hebben tewwijl het ze elf tegen elf ook tweemaal lukte haha?
 
Stefandefree
 
7
9 februari 2023 om 00:34
Omdat ze dan nooit zoveel ruimte zouden hebben gehad als dat ze nu kregen?
 
madco123
 
4
9 februari 2023 om 00:36
Omdat Feyenoord dan ook anders gaat spelen. Die 2 goals van NEC waren uit de omschakeling omdat Feyenoord zelf vooral aanviel. Als je na 7 minuten met 10 man staat dan ga je wel spelers wisselen en een ander strijdplan maken.
 
FrDirk
 
4
9 februari 2023 om 00:41
Maar de vraag is dan ook of NEC had gescoord. Counteren is makkelijker dan aanvallen en je ziet dat je tegen 10 man ook echt een gekke pot kan krijgen. Ach, we kunnen stellen dat we eindelijk een keer gemazzeld hebben. Voor NEC desondanks wel gewoon zuur. Vorige keer onterecht rood (al denk ik dat die weinig verschil maakte) en vandaag krijgen wij hem niet. Ze hebben gestreden voor wat ze waard zijn en dat heeft een mooie pot opgeleverd.
 
TheTwister
 
1
8 februari 2023 om 23:57
Normaal gesproken zou dit een schande zijn, maar bekervoetbal hoort een beetje zo te zijn. Dat maakt het wel zo leuk. Elke ronde zijn er wel underdogs die winnen. Ik zou er niet zoveel op baseren voor de lange termijn, bijvoorbeeld voor het verdere verloop van de competitie.
 
PaulR_1982
 
22
8 februari 2023 om 23:57
De scheidsrechter die een speler van Feyenoord in de Kuip binnen 10 minuten rood geeft moet nog geboren worden. Al vraag ik me af of die ooit geboren gaat worden. Schandalig weer. Het is niet de eerste keer dat die Hartman als een debiel in komt.
 
Stefandefree
 
10
9 februari 2023 om 00:05
Tegen Ajax speelde die in elk geval de bal nog, wat hij net deed sloeg helemaal nergens op. Timing, positie, noodzaak. Allemaal slecht of niet aanwezig. Verder houdt het de gemoederen lekker bezig in elk geval, lijkt wel of Feyenoord weer relevant is.
 
TheTwister
 
2
9 februari 2023 om 00:13
Datzelfde geldt voor de Arena waarschijnlijk; als het al waar is. Een rode kaart in de eerste 20 minuten van een wedstrijd zijn sowieso spaarzaam.
 
Arnhem2001
 
2
9 februari 2023 om 00:33
Nou ja, het is opvallend in een aantal gevallen hoe Feyenoord-spelers gespaard worden in de Kuip. Kan me van een jaartje of 5 ofzo terug herinneren dat een Feyenoord speler heel duidelijk en heel opzettelijk op het been van een Vitesse-speler ging staan, en het scheidsrechtersteam kon het duidelijk zien en negeerde het compleet. En zo heeft elk uitteam in de Kuip uit Nederland wel vaak meerdere verhalen waarbij Feyenoord op bizarre wijze gespaard wordt qua kaarten. Het is niet uniek daarin, maar als je kijkt naar de thuiswedstrijden is Feyenoord zelfs in vergelijking met Ajax nogal een uitschieter in hoe lamlendig scheidsrechters zijn in het bestraffen met kaarten van de thuisploeg.
 
Ruudos
 
3
9 februari 2023 om 01:17
Die scheidsrechter is allang geboren. Zijn naam is Vitor Melo Pereira.
 
Larsaah1
 
2
8 februari 2023 om 23:57
Branderhorst, geweldig gekeept en ook nog een mooi interview achteraf. Sportieve en sympathieke jongen! Vorig jaar was die ook al zo goed en bleef bij NEC ondanks dat Cillessen kwam. Zou welkom zijn bij ons (Feyenoord), maar hoop ook vooral dat hij ergens naar toe gaat waar hij basiskeeper is.
 
nec77
 
5
8 februari 2023 om 23:59
Ik had weinig verwachtingen meer na de rode kaart, maar toch altijd zuur als je dan met strafschoppen eruit vliegt. Als NEC supporters wisten we natuurlijk al lang dat Branderhorst een uitstekende keeper is. Hij heeft alleen de pech dat NEC een buitenkansje had met de terugkeer van Cillessen. Heel knap hoe professioneel hij zich altijd is blijven opstellen in deze situatie. Ik gun hem echt de overstap naar een andere mooie club komend seizoen want hij hoort gewoon geen 2e keeper te zijn.
 
Ruiz_FCT
 
5
8 februari 2023 om 23:59
Nec heeft dapper gestreden maar na 50(!) schoten voor Feyenoord moeten we toch concluderen dat we een terechte winnaar hebben vandaag.
 
Stefandefree
 
2
9 februari 2023 om 00:02
Onbegrijpelijk dat er met deze kansenverhouding 4-4 gespeeld is. Opgelucht dat we naar de volgende ronde gaan, maar niet echt eentje om trots op te zijn. Missen van kansen begint wel problematisch te worden.
 
Ruiz_FCT
 
4
9 februari 2023 om 00:07
Ik ken het. Twente heeft exact hetzelfde probleem, al is het middenveld van Feyenoord beduidend creatiever en creëert Feyenoord dus ook een stuk meer kansen. Feyenoord is dominant en met de wilskracht zit het ook helemaal goed. Slot heeft het geweldig staan.
 
Feye_88
 
3
9 februari 2023 om 00:10
Als je 50 keer schiet en maar 4 keer scoort, en tegelijkertijd 4 tegengoals krijgt uit 2 redelijke kansen dan verdien je m ook niet helemaal.
 
madco123
 
1
9 februari 2023 om 00:39
Ja echt bizar. Elke bal in onze 16 was raak, waarvan 2/3 echte frommelgoals. Hoe bestaat het nou dat je met 11 tegen 10 nog 2 goals tegen krijgt in de verlenging.. Slot had het in de vorige wedstrijd tegen NEC over de slechtste 11 tegen 10 vertoning ooit, maar vandaag wilde de spelers het tegen dezelfde tegenstander nog even overdoen volgens mij.
 
repuiztav
 
7
8 februari 2023 om 23:59
Respect voor Branderhorst. Wat een pot! Komt over als een leuke, sportieve gozer. ????
 
Timm_FR
 
1
9 februari 2023 om 00:16
Hij heeft iig al een klik met het feyenoord publiek getuige die mini-ovatie aan het eind. Kom maar door volgend jaar :P
 
Feye_88
 
2
9 februari 2023 om 00:39
Hij kreeg ook een gratis aansteker van ze
 
 
7
9 februari 2023 om 00:02
Die overtreding van Hartman zie ik elke zondagmorgen in de kelderklasse. Daar fluiten ze niet eens voor. Hij viel ook wel heel overdreven.
 
Adzevedo
 
0
9 februari 2023 om 00:04
Een krankzinnige bekerwedstrijd, waarin Feyenoord eigenlijk de terechte winnaar is. Hoewel ik het nog had moeten zien als Hartman niet gewoon de terechte straf had ontvangen voor zijn overtreding. Maar goed, Feyenoord en een rode kaart op de Nederlandse velden daarvoor moeten we bijna 2 jaar terug in de tijd. Een vermakelijke bekeravond, hoewel ik graag een andere winnaar had gezien. Maar chapeau voor de veerkracht van de mannen van Arne Slot. Dat is wel een kampioenskenmerk, moeizame wedstrijden toch over de streep trekken. Dat zag je bij Ajax vorig seizoen, bij PSV onder Cocu in 2018, Bij Feyenoord onder Van Bronkhorst in 2017 en zelfs bij Twente onder Mcclaren in 2010.
 
Jurist.
 
0
9 februari 2023 om 00:05
Ik weet niet goed wat ik van deze wedstrijd moet zeggen. Op basis van het spelbeeld natuurlijk een meer dan verdiende winnaar, een Branderhorst die misschien wel de wedstrijd van zijn leven heeft gekeept (ook al vind ik hem buiten vandaag om ook een goede keeper) en NEC dat misschien wel meer had verdiend in de zin van een rode kaart voor Hartman. Dat is echter niet terug te draaien, dus laten we het vooral over het spektakel hebben dat beide clubs ons voorgeschoteld hebben. Dit is na AZ - Utrecht toch wel de meest bizarre wedstrijd die ik dit seizoen heb gezien. Bedankt Feyenoord, bedankt NEC!
 
madmarcel
 
1
9 februari 2023 om 00:07
Als Feyenoord supporter vind ik dat Nec het verdiend had om te winnen,dat het een belachelijke rode kaart was en dat die Branderhorst een held is...op 1 punt na: die penaltys van Feyenoord....allemaal perfect. Zo hoor je een penaltyserie te winnen
 
Mathieu88
 
3
9 februari 2023 om 00:07
Gefeliciteerd Feyenoorders maar wat komen jullie goed weg zo kort voor tijd. Al hoewel voor tijd, die extra tijd is zowat een hele verlenging tegenwoordig. Deze 7 minuten begreep ik niet. Net als dat Hartman geen rood krijgt.
 
FlorisJak
 
1
9 februari 2023 om 00:07
Potverdorie wat een wedstrijd. Wat is het leven van een feyenoord supporter toch lastig. Zoveel kansen, zoveel balbezit, zoveel mogelijkheden. En uiteindelijk niemand die er iets mee kan op het laatste moment. Complimenten aan NEC en de keeper maar sjongejongejonge, wat heb ik weer me een partij zitten ergeren.
 
Meneer Daniel
 
0
9 februari 2023 om 00:09
Defensie en middenveld zit wel goed bij Feyenoord. Voorhoede wel ontzettend matig naar mijn mening.
 
Adzevedo
 
6
9 februari 2023 om 00:18
Jullie hebben het toch maar zwaar in Rotterdam, als koploper van de Eredivisie, 1ste in de EL poule en nu weer de kwartfinale van de beker halen. Wat moet dat toch vreselijk vervelend zijn, al dat juichen in extremis
 
Meneer Daniel
 
4
9 februari 2023 om 00:08
Ik lees weer allemaal rare reacties over genaaid etc. Ja, Nec is genaaid maar wel door zichzelf. Was ook pingel en rood. Wel had Hartman rood moeten krijgen maar goed, daar zal nog wel uitleg over komen neem ik aan. Nec gestreden als leeuwen, leuke ploeg. Keep was on fire. Geweldige bekerpot gezien.
 
 
6
9 februari 2023 om 00:17
Naja, de uitleg lijkt me, oeps dat was idd rood, foutje ??
 
Sanderr
 
3
9 februari 2023 om 00:27
Hahah inderdaad, daar valt weinig over uit te leggen. Scheids heeft het gewoon compleet gemist lijkt het (gezien hij gek genoeg ook niet eens geel gaf). Die dacht gewoon 'oh daar ligt er ineens eentje op de grond, ik zal maar fluiten'.
 
Meneer Daniel
 
2
9 februari 2023 om 00:28
Zou mooi zijn als dat uiteindelijk op het formulier komt te staan.
 
tinus45
 
2
9 februari 2023 om 00:13
Helaas voor Nec, had het die keeper wel gegund. Nec boft maar met zo'n topper op de bank. Wie is toch die "boesjoude" trouwens van Feyenoord, heb geen shirt met die naam erop gezien.
 
TheTwister
 
2
9 februari 2023 om 00:16
Bullaude is het uitgeschreven, maar je fonetische naam klopt
 
DHighest
 
0
9 februari 2023 om 00:21
Ik hou me niet zo bezig met de arbitrage, heb de overtreding van Hartman ook niet gezien toevallig. Maar wat een pot! 50 schoten, een 2e keeper op doel(!) waarvan ik oprecht denk dat ie beter is dan de eerste keeper. Hij liet ook amper iets los voor een 2e instantie. Bizar hoe de 3-3 en 4-4 op elkaar volgde, was leuk om te zien! Zonde dat hij normaliter op de bank zit. Straalt veel meer rust uit en pakt net zo veel pingels.
 
Gungho
 
2
9 februari 2023 om 00:34
Als Feyenoord fan zeg ik dieprood voor Hartman...na onbegrijpelijke scheidsrechterlijke dwalingen dit seizoen welke ons de nodige punten heeft gekost zat het nu eindelijk eens mee Wat een veerkracht heeft dit Feyenoord....wederom tot de laatste seconde geknokt en geweldige penalties genomen Op naar de kwartfinale Hopelijk komt Bijlow snel terug want ik ben niet kapot van onze Duitse vriend in de goal In maart Trauner en Szymanski weer terug en dan verder op jacht naar 3 prijzen
 
HenkieKoffie
 
6
9 februari 2023 om 00:36
We kwamen weer onnodig op 2-0 achter middenveld en verdediging was een puinhoop. Maar het begint voorin. Als je zoveel de bal heb rond de 16 van nec en je creëert weer zo weinig krijg je het elke week lastig. Dit is een terugkomend verhaal. Tis dat je normaal een solide verdediging heb staan dat het minder opvalt. Genoeg werk aan de winkel voor slot.Oja en Hartman had zeker rood moeten hebben was nu een keer veel te laat. Met de Var was dat zeker gegeven. NEC heeft 2x pech tegen ons gehad. Das is super kut voor ze. Zelfde dat wij dat tegen Twente Utrecht en NEC uit hadden. Blijft in elk geval altijd kut.Feyenoord en slot liggen echt onder een vergrootglas alle voordelen en foutjes worden constant in het extreme benoemt. Bashen op Feyenoord begint wel extreem te worden.Respect voor NEC vandaag.
 
Bananana
 
0
9 februari 2023 om 01:21
Weet iemand of we Marciano nog hebben? Zou die Zondag liever zien dan Wellenreuther, ondanks de geredde penalty. Wat een knotsgekke wedstrijd.
 
Jeliazkov2
 
0
9 februari 2023 om 10:26
Ja die is er nog. Beetje lood om oud ijzer denk ik. Hoog tijd voor een goede "tweede" keeper die de strijd met Bijlow echt aankan maar die ook bereidt is eventueel als tweede keeper op de bank te zitten. Deze 2 reservekeepers, zoals ze vroeger genoemd werden haha, kosten je gewoon punten. De term reservekeeper komt hier echt van pas. Ze zijn geen concurrent van Bijlow want te slecht dus echt "reserve" ja.
 
palko
 
2
9 februari 2023 om 04:42
Verschrikkelijk jammer dat een meeslepend bekerduel als dit uiteindelijk ook een verliezer heeft.
 
Robby
 
0
9 februari 2023 om 06:58
De laatste keer dat Branderhorst en Wellenreuther samen op het veld stonden was het ook al een spectabel ??
 
Jeliazkov2
 
0
9 februari 2023 om 10:18
Wellenreuter lag bij elke penalty al op de grond voordat de speler ging trappen. Ook bij de "gestopte" penalty. Had die gozer rustig geweest had hem zo de andere hoek in kunnen schuiven. Ik vind het een clown die Wellenreuter. Volgend seizoen 100% voor Branderhorst gaan!!! Niet alleen op basis van gisteravond overigens want is al jaren een prima keeper.