Feyenoord stelt Arnesen aan: 'Een blik op zijn CV zegt genoeg'
Woensdag, 20 november 2019 om 15:54

Frank Arnesen is de nieuwe technisch directeur van Feyenoord, zo maken de Rotterdammers woensdagmiddag bekend via de officiële kanalen. De 63-jarige Deen wordt de opvolger van Martin van Geel, die eerder dit jaar vertrok bij de club. Zijn taken werden de afgelopen tijd op interim-basis toevertrouwd aan Sjaak Troost.

"Eén blik op het CV van Frank zegt genoeg. Hij is iemand met jarenlange ervaring bij grote clubs in Europa en op verschillende posities binnen het voetbalbedrijf", reageert president-commissaris Toon van Bodegom op de aanstelling van Arnesen in De Kuip. "Hij heeft aandacht en oog voor de jeugd en neemt een enorm netwerk met zich mee. Frank Arnesen heeft alle kennis en kunde om verder te bouwen aan een toekomstbestendig technisch beleid bij Feyenoord."

"Feyenoord is natuurlijk een prachtige club, maar niet alleen daarom kijk ik er naar uit in Rotterdam aan de slag te gaan. Het moment voelt gewoon goed", verklaart Arnesen zijn keuze voor de Rotterdamse club. "De basis en een flink aantal randvoorwaarden voor het bedrijven van topsport zijn de laatste jaren op orde gebracht. Denk bijvoorbeeld aan de nieuwe accommodaties voor het eerste elftal en voor de jeugdopleiding die zijn gerealiseerd. Bovendien proef je bij iedereen die je spreekt dat de mensen veranderingsgezind zijn, in die zin dat ze open staan voor nieuwe ideeën en impulsen. Dat is een klimaat waarin ik graag werk en succesvol denk te kunnen zijn."

Arnesen was tot begin oktober als technisch directeur verbonden aan Anderlecht. In een eerder stadium werkte de Deense bestuurder bij PSV als assistent-trainer, technisch manager en technisch commissaris. Daarnaast was Arnesen in het verleden als technisch directeur verbonden aan onder meer Tottenham Hotspur, Chelsea en Hamburger SV. De nieuwbakken Feyenoord-directeur begint medio januari met zijn werkzaamheden in Rotterdam.

Feyenoord heeft in de persoon van Pieter Smorenburg ook een nieuwe financieel directeur, die per direct aan de slag gaat in De Kuip. Van Bodegom is blij met de komst van Smorenburg, iemand met veel ervaring in het bedrijfsleven. "Binnen de club is iedereen er van overtuigd dat het goed is dat we weer een financieel directeur krijgen. Feyenoord is gezond. De ambitie is niet alleen om dat te blijven, maar juist om grote stappen te zetten. Bij de strategiebepaling, bij het verkennen van alle opties en de uitwerking er van is grote expertise op financieel gebied noodzakelijk. Met Pieter Smorenburg hebben we die nu in huis."

Meer nieuws
   
16:00
16:00
VZ Team van de Week: liefst 5 spelers van PSV na achtklapper in Friesland
24
   
15:55
15:55
Boskamp noemt 'de enige buitenlandse naam' die circuleert als opvolger van Slot
6
   
15:18
15:18
Feyenoord plukt nieuwe hoofd jeugdopleiding weg bij Rangers
7
   
14:55
14:55
Van 't Schip wordt geen 'Head of Coaching' en praat met Ajax over andere rol
20
   
14:24
14:24
Marca beweert: Dick Schreuder op poleposition voor opvolging Arne Slot
42
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (74)

 
 
5
20 november 2019 om 15:58
Nou hopen op betere tijden. Hoop dat er nu wel creatief ingekocht wordt en dat we in de winter een extra spits erbij hebben! ben ook benieuwd wie volgend jaar de coach wordt.
 
Adzevedo
 
9
20 november 2019 om 16:49
Ik denk dat het laatste een stuk belangrijker is dan een back-up voor Jorgensen voor een half jaar. Als Feyenoord echt zijn selectie grondig wilt renoveren dan is er ook tijd en geduld nodig. 90 procent van de selectie moet vervangen worden, en zonder al te volle portomonee is het lastig dit te doen zonder dat het sportief gevolgen zal hebben.
 
wazza
 
4
20 november 2019 om 15:59
Dit was toch al bekend (en officieel)? Las vorige week dat hij vanaf 1 februari (rare datum) in dienst zou treden bij Feyenoord. Overigens ben ik er wel erg blij mee. Een TD met connecties en veel ervaring.
 
MGMV
 
7
20 november 2019 om 16:02
Zo goed als officieel inderdaad volgens alle bronnen, maar Feyenoord en Arnesen hebben hier (logischerwijs) natuurlijk nooit over gesproken tot deze bekendmaking. Overigens ook erg blij mee. 1 februari is overigens de dag dat Sjaak Troost ook officieel uit dienst zou treden/treedt.
 
MGMV
 
18
20 november 2019 om 16:00
Daar is ‘ie dan eindelijk; de nieuwe (vaste) technisch directeur. Ontzettend benieuwd wat Arnesen ons kan brengen, maar heb op basis van zijn jarenlange ervaring en het profiel wat ik over hem heb gelezen op VI toch zeker veel vertrouwen in ‘m. Dit lijkt toch wel een zwaargewicht die alle (voetbalgerelateerde) geledingen kan gaan sturen en organiseren. Door z’n noodgedwongen vertrek bij Anderlecht werd hij natuurlijk plots een buitenkans en dit was er wel een die je niet kan laten liggen. Gelukkig werd deze ook gepakt. Succes Frank!
 
Adzevedo
 
11
20 november 2019 om 16:21
Alleen is wel de vraag, op basis waarvan gaat hij organiseren en sturen als er helemaal geen visie is bij Feyenoord. Het lijkt erop dat Feyenoord een prima bouwopzichter heeft aangesteld, alleen zonder dat ze weten wat ze willen bouwen (laat staan dat er schetsen zijn). Voor de rest denk ik wel dat het een prima TD zou kunnen worden voor Feyenoord.
 
MGMV
 
10
20 november 2019 om 16:30
Kan me vinden in waar je heen wilt, maar anderzijds; moeten we nog langer wachten? Op wie moeten we wachten? En waarom zou Arnesen niet iemand (kunnen) zijn die de visie en beleid mede gaat ontwikkelen? Met Arnesen halen ze iemand binnen met een duidelijke visie en die sluit blijkbaar aan met welke kant de RvC de club ook graag heen wilt zien gaan. Het is ook heus niet dat ze opeens wakker werden en 'm een contract voorschotelden. Daar zijn natuurlijk ook gesprekken aan vooraf geweest. En naar verluidt zou een directeur ook niet ver weg meer zijn en kan die aangesteld zijn wanneer Arnesen pas begint (januari).
 
AmazingNinja
 
2
20 november 2019 om 16:34
Zou het niet de taak van Arnesen zijn om het technisch beleid te gaan vormgeving? Hij heeft daar in ieder geval de ervaring voor.
 
Adzevedo
 
2
20 november 2019 om 16:46
@mgmv - Nee, ik zou zeker niet wachten. Hij zou zeker goed kunnen meedenken en helemaal over de uitvoering van de visie. ######@#@@ @amzingninja - Dan moet je natuurlijk wel weten wat de visie van de club op de komende jaren is. Ik kan me zo voorstellen dat je het technische beleid anders gaat vormgeven als je ervan uitgaat dat je de komende 3 jaar een subtopper bent dan wanneer je de komende drie jaar om de prijzen wil meestrijden. Er zit nogal een verschil in je aankoop en verkoopbeleid als je andere doelstelling hebt. Dus ik ben vooral heel nieuwsgierig hoe Feyenoord de komende 10 jaar voor zich ziet en hoe de club zich gaat ontwikkelen.
 
martijnovic
 
3
20 november 2019 om 21:56
Frank heeft echt de minste persoonlijkheid van alle technische directeuren ooit. Heeft nooit ergens dan ook een stempel gedrukt of achtergelaten. Heb er een hard hoofd in.
 
Vesta
 
43
20 november 2019 om 16:00
'een blik op zijn CV zegt genoeg'. Ik heb een beetje het idee dat dit ook alles is waar Feyenoord naar kijkt. Het kijkt nooit verder dan de neus lang is. Er zijn voorbeelden te over van spelers en trainers die puur op naam worden gehaald.
 
wazza
 
18
20 november 2019 om 16:05
In het verleden wel ja. Maar dat is dus dé actie van een technisch directeur. Nu hopen we met Arnesen uit een ander vaatje te tappen. Overigens vind ik Sinisterra en Senesi creatief gevonden en Troost heeft al aardig de boel opgeschud. Van Geel kwam alleen maar met Eredivisie subtoppers aan of met spelers uit het buitenland met een goed cv.
 
AFCfokke
 
2
20 november 2019 om 16:07
Wat bedoel je met ‘Troost heeft de boel opgeschud’?
 
wandering
 
26
20 november 2019 om 16:09
Volgens mij is Sinisterra nog door v Geel aangetrokken
 
Master D
 
3
20 november 2019 om 16:10
@wazza Sinisterra is gewoon begin vorig seizoen door van Geel gehaald hoor. Daar heeft Troost niks aan bijgedragen
 
unhip
 
1
20 november 2019 om 18:09
Troost straalde van alle kanten armoe uit en het ergste was nog dat hij vanuit de Rvtoezicht kwam; een controleur die op de bestuursstoel gezet wordt.. Zonder duidelijk doel én ervaring; geeft niet echt een stabiele bestuursverhouding aan met checks en balances op zijn acties. Zie bijvoorbeeld zaak Tapia; het leek niet echt of hij zijn plan; "ik laat me niet bedonderen" nou echt had doorgedacht met anderen. Ik hoop en verwacht beter met Arnesen; een persoon met veel connecties (maar niet teveel belangen zoals Janssen, die Troost in zijn zak had) kan goed gebruikt worden in de Kuip.
 
wazza
 
6
20 november 2019 om 18:17
Ho, klein misverstand Sinisterra is inderdaad nog door van Geel gehaald maar dat bedoelde ik niet. Sinisterra en Senesi zijn wel tropische verrassingen die niet in het standaard rijtje vallen zoals Vesta het liet overkomen. Ik vind dat Troost het meer dan prima gedaan heeft en de club toch wakker heeft geschut. Voor weinig geld ook spelers voor de breedte gehaald en heeft het aangedurfd om een recordaankoop naar de Kuip te halen die in Jong Argentinië speelt. Getuigd in mijn ogen ook van lef.
 
AFCfokke
 
14
20 november 2019 om 16:06
Beetje goedkoop want er is domweg niks beters beschikbaar en ze zijn lang zat aan het zoeken. Laten we hopen dat het netwerk van Arnesen wat leuks voort brengt en dat er over twee jaar weer een toekomstbestendig elftal staat
 
Vesta
 
3
20 november 2019 om 16:11
Ik hoop het beste voor Feyenoord, maar het lijkt me nu ook niet dat deze man op basis van zijn prestaties gehaald is. Hij is overal ontslagen of vroegtijdig opgestapt. Het lijkt in ieder geval alsof deze man overal aan de bak komt op basis van zijn naam en niet op basis van prestaties.maar goed, ik hoop dat Arnesen een beter huwelijk heeft met Feyenoord, en dat ze er samen weer bovenop komen.
 
Orgullo
 
21
20 november 2019 om 16:19
Wat een onzin. Heb je je wel verdiept in Arnesen z'n carrière? Heeft echt fantastisch werk geleverd in de twee klussen waar hij het langst zat, PSV en Chelsea.
 
memphisdepay
 
9
20 november 2019 om 16:20
Je zit gewoon onzin te verkondigen. Hij heeft hartstikke lang bij PSV en Chelsea gewerkt maar liefst 15 jaar! Dat het dan niet goed ging bij HSV klopt maar daarna ging het nou ook niet bepaald lekker, bij Paok hebben ze zelfs een voorzitter die met een pistool het veld oploopt en bij Anderlecht zal het ook niet even makkelijk geweest zijn met die situatie daar.
 
Maykel24
 
1
20 november 2019 om 16:36
@Memphis: uiteraard heeft hij daar prima werk geleverd, maar aan de andere kant is dat ook alweer 10jaar geleden. Alle dienstverbanden daarna waren een stuk minder succesvol. Voor Feyenoord te hebben dat het inderdaad lijkt op de samenwerking zoals destijds bij PSV en Chelsea
 
memphisdepay
 
1
20 november 2019 om 18:35
Daarna heeft hij ook bij clubs gewerkt die niet echt bekend staan om een goed beleid. Als jij er iets meer in zou verdiepen dan zou je misschien best kunnen denken dat het niet perse aan hem lag. Als je bij Anderlecht, Paok en Metalburg al binnen enkele maanden moet vertrekken zegt dat natuurlijk wel erg veel over het beleid. In een half jaar ben je net ingewerkt waarschijnlijk. Als Mourinho bij Paok gaat werken dan kan hij ook na 2 weken opstraat staan met zo’n gek die zelfs met een pistool het veld oploopt. Het is eigenlijk dom om er te gaan werken omdat je er waarschijnlijk niks te zeggen hebt.
 
linksbuiteadem
 
5
20 november 2019 om 16:07
Het is niet alsof Feyenoord nou veel te kiezen heeft. Moeten in hun handjes knijpen dat iemand als Arnesen erin wil stappen. Er zijn simpelweg geen andere kandidaten.
 
Orgullo
 
15
20 november 2019 om 16:09
Nouja, Jaap Stam werd niet bepaald op zijn CV gehaald en dat werd een gigantische flop, dus dat je in dit Feyenoord, waar op zoveel vlakken gebouwd moet gaan worden, iemand haalt met een flinke dosis ervaring snap ik wel.
 
Vesta
 
2
20 november 2019 om 16:17
De vraag is of Arnesen nou echt de man is waar je mee kunt gaan bouwen. Tel er maar op dat hij van zijn netwerk gebruik gaat maken om spelers van heinde en verre te halen. Kijk anders even wat hij bij Anderlecht allemaal binnengehaald heeft.
 
gloryUnited
 
7
20 november 2019 om 16:19
Er is niet zoveel geld beschikbaar bij Feyenoord op dit moment. Daarnaast zit er nu ook een financieel directeur. Arnesen kan via zijn netwerk ook gebruiken om scouts aan te trekken in plaats van spelers.
 
MGMV
 
9
20 november 2019 om 16:23
@vesta - Heb altijd begrepen dat Anderlecht voor hem al van het begin af aan een doodlopende zaak was, omdat hij niet tussen Kompany (die ongetwijfeld jongens als Chadli, Nasri, etc. terughaalde) en de voorzitter (?) kwam. Voor Arnesen schijnen scouting en de jeugdopleiding de belangrijkste pijlers te zijn. Precies twee gebieden waar Feyenoord hulp en visie bij kan gebruiken momenteel.
 
wout55er
 
0
20 november 2019 om 17:56
@Vesta, daarom staat Anderlecht momenteel ook 10e. Geweldig gedaan.
 
genieterr
 
4
20 november 2019 om 18:10
Hey Vesta, ik zie je zoveel posts onder dit topic met onzin komen. Kom dan eens zelf met namen die niet op basis van een cv daar goed zouden presteren? Stam was zeker geen succes. Had geen cv overigens...
 
genieterr
 
2
20 november 2019 om 18:09
Wat een inkopper zeg.... Zo kan je alles wel bekritiseren. Daarnaast hebben de voorgangers prima werk geleverd (aanstelling martin van Geel, die op zijn beurt oa Koeman en van Bronckhorst aanstelde). Als dat op basis van cv is... Prima. Ik naam aan dat ajax ook ten hag op basis van zijn cv heeft aangesteld?
 
 
15
20 november 2019 om 16:03
Vlap huren van Anderlecht
 
Japie_Krekel
 
4
20 november 2019 om 16:03
ik hoop dat hij het goed gaat doen! ik ben wel een beetje klaar met al die oud spelers zonder restwaarde en Eredivisie middelmaat die voor te veel geld is aangetrokken door Feyenoord de laatste jaren. hopelijk is Arnesen wat creatiever en innovatiever
 
MGMV
 
9
20 november 2019 om 16:07
Dit moet voor jou wel een droom zijn die uitkomt in elk geval. Als ik alles mag geloven zijn de scouting (en jeugdopleiding) voor Arnesen de levensader van een club. Daar zal dus goed naar gekeken worden.
 
Japie_Krekel
 
1
20 november 2019 om 16:12
@mgvm dat klinkt goed! dan hebben we eindelijk een TD die logisch nadenkt bij Feyenoord
 
Selassi14
 
1
20 november 2019 om 16:41
Hopen dat er in tegenstelling tot Chelsea toendertijd, wel gebruik gemaakt wordt van die jeugd dan..
 
MGMV
 
3
20 november 2019 om 17:08
Uiteraard, Selassi. Maar jij en ik weten allebei dat dat in Nederland een stuk gemakkelijker gaat. Bovendien kan je toch wel bijna stellen dat hij het fundament heeft neergelegd voor wat er momenteel allemaal bij Chelsea (al dan niet noodgedwongen) speelt. Aan Arnesen straks ook de taak om een coach te vinden die graag met jeugd werkt en ze beter kan maken.
 
Japie_Krekel
 
2
20 november 2019 om 17:27
@mgvm dan moet die jeugd alleen wel van niveau zijn want wat er de laatste tijd doorbreekt bij Feyenoord is alles behalve indrukwekkend. als je dan zo een Boadu, Stengs, Ihatarran, Koopmeiners, Wijndal, Dest en Mazraoui elke week zie spelen dan vind ik het toch wel heel pover wat er bij ons rond loopt aan jeugdspelers
 
MGMV
 
5
20 november 2019 om 18:24
Inkopper Japie, zoals ik je weer ken. Ik heb het hierboven over het fundament wat Arnesen kan leggen en dat reageer ik op een post die aangeeft dat er van talent gebruik moet worden gemaakt. Niet over het niveau.
 
Japie_Krekel
 
0
20 november 2019 om 18:30
@mgvm jij had het erover dat Arnesen een coach moet zoeken die met jeugd wil werken. daar reageer ik op met het argument dat het dan wel jeugdspelers moeten zijn die van niveau zijn als Feyenoord tenminste weer vooruit wil komen. je moet niet jeugd inpassen om jeugd in te passen. je moet jeugd inpassen op het moment dat ze je beter maken
 
MGMV
 
2
20 november 2019 om 18:35
Aha, op die wijze. Ja, klopt als een bus. Maar je moet talenten ook de ruimte bieden om te spelen (zoals Karsdorp nu Geertruida in de weg zit). En dat gaat niet alleen om de parels als Boadu of Ihattaren.
 
dirkiekuyt1980
 
1
20 november 2019 om 18:36
Wat een onzin!! Summerville, Bannis, Kokcu, Geertruida, Bijlow, Malacia zijn jongens die op of in staat moeten zijn tegen dat niveau te komen!!!Dan heb je nog burger, azarkan, aeb, mooij en Hendriks... we moeten gewoon op elke positie nu gewoon een kwalitatief goede spler die tussen leeftijd 20-25 zit en een jeugdspeler als eerste optie erna. Gewoon oud “vuil” eruitgooien. Bijlow eerste keeper maken en jeugdspeler als 2e Geertruida en een goede en aantrekken. Malacia en Haps Hendriks, senesi, Tapia, en dan nog een jeugdspeler doorschuiven.. Middenveld; fer, burger, aeb, Kokcu, Toornstra en een nieuwe middenvelder Aanval; Azarkan, Summerville, Bannis, Sinisterra, Jorgensen en Berhuis Rest gewoon verkopen en dan als doel stellen om 3/4 plek te halen. Zodat je iig Europees blijft spelen. Dan dan per jaar 1 nieuwe echte topper aantrekken zoals Senesi en dan kijken of je kunt gaan aanhaken binnen nu en 5 jaar..
 
Adzevedo
 
2
20 november 2019 om 19:57
Op zich geen slecht plan, maar wees niet verbaasd als je met zo'n scenario niet plek 3/4 gaat halen maar gewoon 6de wordt en geen Europees voetbal speelt. Als je met meerdere 17 of 18 jarige spelers speelt dan kunnen de dalen diep zijn. Die talenten moet je ook niet overschatten, van alle spelers die jij opnoemt zie ik eerder de nieuwe Bart Nieuwkoop er tussen lopen dan de nieuwe Robin van Persie. Helemaal niet als ze er al volgend seizoen moeten staan.
 
Japie_Krekel
 
1
20 november 2019 om 20:37
@dirkiekuyt1980 Burger, Kokcu, Geertruida, Bijlow en Malacia heb ik nu meerdere keren gezien en komen imo niet eens een klein beetje in de buurt van het niveau Stengs, Ihatarran en Boadu. vooral Bijlow vind ik nog het minst bijzonder. die zou denk ik bij een RKC ofzo ook niet opvallen. waarom zou die dan in het eerste moeten worden opgesteld van Feyenoord? die andere jongens die jij noemt kan ik pas beoordelen op wat die kunnen op dit niveau als ik ze meerdere in actie heb gezien in het eerste van Feyenoord.
 
dirkiekuyt1980
 
1
20 november 2019 om 21:34
Ik vind Malacia een groter talent dan Wijndal, dus daar liggen mogelijkheden. Summerville is zeker niet minder dan stengs alleen een stuk jonger, dat is echt een heel groot talent. Bannis is wellicht iets minder, ook jonger dan Boadu. Maar wanneer hij kansen krijgt zal hij zich ontwikkelen. Kokcu is zeker minder dan Ihattaren, vind ik echt een uitzondering, maar niveau ligt wel in de buurt, burger is geen kleiner talent dan Koopmeiners. Oftewel, zo slecht is het allemaal niet. Wel mijn mening natuurlijk!! Echter deze talenten hebben bij Az wel al meer vlieguren gemaakt, dat is precies wat we aangeven. Hopelijk geeft arnesen en de nog aan te stellen coach deze talenten echt een kans... Een de vrij, indi, clasie, Wijnaldum waren geen grotere talenten dan de mannen nu. Ze kregen alleen de kans!! Daarom moet de jeugd , scouting en jong elftal op hoog niveau een prik zijn!!
 
Japie_Krekel
 
0
21 november 2019 om 01:25
@dirkiekuyt1980 ik zie toch wel een verschil in niveau maar om bij jouw standpunt te blijven hebben we nog steeds een groot probleem. geen Jong Feyenoord in de KKD en je kan niet al die talenten in 1 keer klaarstomen in het eerste van Feyenoord want dan eindig je straks in het rechterrijtje. daar zit toch wel een groot dilemma voor Feyenoord
 
dirkiekuyt1980
 
0
21 november 2019 om 08:34
100% eens. Ik denk als je een Bannis nu 2 jaar kan ontwikkelen in de KKD en een burger dat ze niet of niet veel onder doen voor wen Boadu of Koopmeiners .. dat is natuurlijk altijd gissen!! Maar we hebben daardoor wel een groot probleem want talenten krijgen niet genoeg en de goede weerstand. Dit moet ook hoog op het lijstje staan van Arnesen maar gezien zijn visie verwacht ik dit ook. Desnoods lager instappen, hopelijk dan 1 onder de KKD en dan maar kampioen proberen te woeden.
 
FrDirk
 
2
20 november 2019 om 17:31
@ Japie, lees het stuk van VI pro eens over Arnese. Komt hij door de jaren heen ook duidelijk aan het woord over zijn visie etc. Los van het feit dat ik het vaak zat niet met je eens ben geweest, denk ik dat we hier allebei vrolijk van kunnen worden .
 
Japie_Krekel
 
0
20 november 2019 om 17:34
@frdirk ga ik doen, thanks! Ik heb er ook wel vertrouwen in hoor. na het tijdperk Van Geel is een kinderhand bij mij sowieso al snel gevuld
 
Master D
 
1
20 november 2019 om 16:08
Een blik op zijn CV zegt dat hij voor het laatst bij Chelsea voor langere tijd goed gefunctioneerd heeft. Zijn klussen daarna toen hij niet met geld kon smijten waren niet heel succesvol. Niet allemaal maar zijn schuld overigens, maar laat hij bij Feyenoord ook niet in de meest ideale omstandigheden terecht komen. Daar heeft ie niet in bewezen een garantie op succes te zijn.
 
AmazingNinja
 
1
20 november 2019 om 16:39
Naja, Anderlecht is natuurlijk een extreem geval waar het helemaal fout zit binnen alle lagen van de club. Ook zoals hierboven wordt genoemd kwam Arnesen niet tussen Kompany (die zijn vriendjes binnenbracht) en de voorzitter. Soms heb je ook gewoon te maken met overmacht. Bij Chelsea kon hij inderdaad met geld smijten, maar kijk eens wat daar nu voor een pareltjes uit de jeugdopleiding komen. Dat valt ook onder zijn technisch beleid. Hij heeft daar tot 2011 gezeten, dus indien hij hervormingen heeft doorgevoerd in de opleiding daar dan zijn de spelers die nu doorbreken een product van die hervormingen.
 
AjaxRosenberg
 
3
20 november 2019 om 16:10
Hij heeft wel een groot netwerk, dat is zeker een pre. En zijn cv is ook zeker uitgebreid, het enige dat je wel kan zeggen is dat het bij de laatste clubs niet echt top is gegaan. Dus ik moet het nog maar zien, hopelijk pakt het een beetje goed uit.
 
gloryUnited
 
3
20 november 2019 om 16:18
Aan de andere kant is Feyenoord wel vaker een plek gebleken voor mensen die het niet zo goed hebben gedaan bij vorige werkgevers. Zie Koeman bijvoorbeeld.
 
Adzevedo
 
3
20 november 2019 om 16:14
Eigenlijk de verkeerde volgorde, je heb eerst een visie nodig, daarna een plan nodig voor de toekomst en dan pas kun je gaan praten over de uitvoering (het beleid). Nu heb je nog geen visie en plan, maar stel je wel alvast een uitvoerder aangesteld. Wat overigens geen ramp hoeft te zijn, alleen betekend het dat de komst van Arnesen nog vrij weinig oplost in eerste instantie. Zolang de club geen visie en plannen heeft kan Arnesen toch ook niet meer dan louter korte termijn politiek bedrijven.
 
gloryUnited
 
9
20 november 2019 om 16:17
de enige mogelijke volgorde is dit. Er was geen Technisch directeur, er is geen Algemeen Directeur en de coach van volgend jaar is niet bekend. Wie moet dan de visie en het beleid gaan uitschrijven als niemand er is? Arnesen is nu de persoon die de visie mee mag ontwikkelen. Kortom, Arnesen moet het scoutsysteem weer op gang krijgen. Met zijn connecties moet dat te doen zijn en een bezem door de jeugd halen zodat die weer kan floreren net zoals vroeger.
 
Adzevedo
 
0
20 november 2019 om 16:39
Ik weet dat het lastig is, aangezien je zonder trainer, TD en AD zit. Ik geloof zelfs dat de RVC niet compleet is (hoewel ik daar ook naast kan zitten). Gezien de omstandigheden valt de keuze wel te begrijpen, maar ik had eigenlijk verwacht dat via Van Bodegom wel een visie naar buiten gebracht zou worden en dat aan de hand daarvan nu functies opgevuld gaan worden (AD en TD, en daarna de trainer). Ik zeg absoluut niet dat het een verkeerde aanstelling is, in tegendeel. Dat er een scoutsysteem op gang moet komen dat ziet iedereen, maar wat ik mis is vooral een complete visie voor Feyenoord. Een klein voorbeeldje : de komende vier jaar is onze doelstelling Europees voetbal te halen. In die periode willen we een positieve transferbalans overleggen (transferbeleid gericht op verkopen van sterkhouders), aankopen gericht op het creeren van extra transferwaarde. We richten onze scouting op Scandinavie, Oost-Europa en Zuid-Amerika (ik noem maar wat). We willen ieder jaar 3 talenten laten debuteren, waarvan er 1 echt moet doorbreken. In 2024 willen we gaan spelen in de Nieuwe Kuip en vanaf dan moeten we ieder jaar bij de beste 3 eindigen en gaan meestrijden om de prijzen.
 
gloryUnited
 
8
20 november 2019 om 16:15
Ook goed om te lezen dat ze een financieel directeur hebben aangetrokken die niet per se binding met Feyenoord heeft. met zijn ervaring bij Kpmg en Volkerwessels hoop ik dat hij als een rationele professional de financien zal besturen.
 
lenin
 
0
20 november 2019 om 16:34
Hebben ze alleen naar het cv gek erken of ook naar zijn prestaties bij de clubs. bijna overal een grote chaos achter gelaten.
 
Downwards
 
0
20 november 2019 om 16:35
Eén blik op het CV van Frank zegt genoeg. Hij is iemand met jarenlange ervaring bij grote clubs in Europa en op verschillende posities binnen het voetbalbedrijf" Kan je in Arnesen zijn geval behoorlijk negatief zien ook. Beetje ongelukkige quote imo.
 
 
1
20 november 2019 om 16:39
Er is niemand beschikbaar die A) zo een groot internationaal netwerk heeft B) vrij is C) het wil doen D) veel ervaring heeft Of hij succes gaat hebben moet je afwachten maar slechter dan nu wordt het niet lijkt mij
 
FrDirk
 
1
20 november 2019 om 17:01
Welkom Frank! Hopelijk een eerste schakel voor een langere periode van succes en bloei! Hopen mag, de potentie is er echt wel en ik hoop dat hij zijn aandeel gaat hebben om het weer om te gaan zetten in succes. Mocht het lukken dan mag toch ook van Bodegom benoemd worden. Heeft alles door elkaar gegooid om het zooitje op te frissen. Hopelijk is dit nog maar het begin maar ik heb wel t idee dat er een gedachte achterzit. Hoewel het in het begin niet zo leek te gaan. Nu weer een financieel directeur van buitenaf erbij om toch een proffessioneel bestuur te krijgen die goed zijn in hun vakgebieden en het 1 en ander hebben bewezen. Laten we hopen dat de hoop snel verwachting kan gaan worden. Waarbij ik nog wil toevoegen dat Feyenoord vaak voor mensen een kerkhof is geweest, dit ook zomaar de andere kant op kan slaan. Genoeg verhalen van personen die hun carriere nieuw leven en reputatie bij ons hebben kunnen inblazen. Als Frank hier succes heeft zal er niet meer getwijfeld worden gezien de monsterklus die er ligt.
 
theo uphus
 
0
20 november 2019 om 17:56
De grote vraag wordt vooral of het Arnesen gaat lukken binnen het beperkte huidige budget van Feyenoord toch spelers vast te gaan leggen die Feyenoord daadwerkelijk verder te helpen. Met alle respect voor Sjaak Troost, maar hij was geen TD en dat hebben we ook terug gezien. Hij legde zijn succes in handen van Rob Jansen en het gepruts van Kuyt, die het fantastische talent Johnson aanbracht, en Jaap Stam die een tuinkabouter uit Reading haalde. Het zal allemaal wel goed bedoeld zijn geweest, maar het was prutswerk. Als we ooit nog een situatie in ons voetballand willen waarin Feyenoord serieus mee gaat doen dan mag Arnesen daar vanaf 1 februari wel heel hard zijn best voor gaan doen. Met heel zijn netwerk erbij.
 
LawPl
 
1
20 november 2019 om 18:06
Een blik op de portemonnee van Feyenoord zegt ook wel genoeg dat Arnesen weinig middelen ter beschikking heeft om Feyenoord mee te kunnen versterken. Op dit moment kan hij alleen maar spelers huren.
 
MGMV
 
5
20 november 2019 om 18:28
Baanbrekend, zeg. Kan je mij vertellen hoeveel euro er in de portemonnee zit?
 
repuiztav
 
3
20 november 2019 om 19:56
LawPl weet altijd precies te vertellen hoeveel Feyenoord te besteden heeft. Onze financieel directeur op VZ.
 
KAWS
 
1
20 november 2019 om 18:09
Het valt me op dat veel ajacieden hier kritisch zijn in dit topic. Dan wordt er gekeken naar de laatste jaren en wordt er eigenlijk al min of meer gezegd: Ja jongens leuk maar dat is toch niks want Anderlecht dit en PAOK dat. Echter, als je objectief kijkt komt er echt wel iemand binnen, een echte vakman met een enorm netwerk. Hij wordt bij voorbaat al een soort afgeschreven terwijl hij nog geen seconde voor de club heeft gewerkt. Er wordt hier ook al gesproken over het ontbreken van een visie bij de club. Nou volgens mij had Feyenoord geen Technisch en Algemeen directeur. Hoe wil je dan een goed beleid voeren? Dat gaat niet zonder dat belangrijke functies niet zijn bekleedt. Daar is Feyenoord nu mee bezig en vanaf dan kan er een goed beleid worden uitgestippeld. Kijkend naar hoe we dit seizoen in gegaan zijn (met alle respect voor Troost en zijn werk) gaat Feyenoord er dik op vooruit. In een eerder interview las ik al dat Arsenen zich wilt richten op jeugdige spelers, wat mij een uitstekend plan lijkt. We kunnen daarom ook pas over een tijdje beoordelen hoe hij het gaat doen. Ik heb er in ieder geval wel ontzettend veel vertrouwen in!
 
Raubaht
 
1
20 november 2019 om 18:21
Ja, het CV van Martin van Geel vond iedereen ook indrukwekkend maar we weten ook allemaal wat voor puinhoop hij er van heeft gemaakt bij Feyenoord. Een CV is niet alleszeggend. En, het zegt toch ook wel genoeg dat iemand met zo`n staat van dienst voor een, Europees gezien, hele kleine club kiest zonder perspectief... Schijnbaar kleeft er toch een behoorlijk smetje aan deze man dat hij zo is afgezakt.afijn, iedereen verdiend een kans dus laten we er maar het beste van hopen. Maar mijn keus is het niet.
 
MGMV
 
0
20 november 2019 om 18:26
Wie is jouw keus wel als ik vragen mag? Of zijn daar de headhunters voor? En volgens mij vond iedereen van Geel 'gewoon' bij Feyenoord passen gezien onze toenmalige situatie.
 
Leicester
 
0
20 november 2019 om 18:36
Arnesen heeft bij PSV goed werk geleverd daarna bij Chelsea redelijk maar bij HSV en Anderlecht is echt goed fout gegaan. Ben niet zo overtuigd dat hij nu de man is. Mathijsen was beter geweest alleen die zit goed in Tilburg
 
theo uphus
 
0
20 november 2019 om 18:40
Het lijkt mij duidelijk dat Arnesen gezien zijn verleden heel veel zou kunnen toevoegen aan Feyenoord, en met name daar waar het al lang aan schort, een selecie samenstellen die mee kan doen om de titel en die Europees iets voor stelt.natuurlijk zal zijn succes mede afhangen van de financiele mogelijkheden. Daar is Troost ook over gestruikeld en van Geel faalde toen hij de kans had na het kampioenschap. We zullen zien wat Arnesen de club gaat brengen.
 
gomes1psv
 
0
20 november 2019 om 19:07
Ik zeg niet dat Arnesen Feyenoord niet gaat helpen hoor, maar met hetzelfde verhaal - zijn cv zegt genoeg - kun je net zo goed Martin van Geel weer aanstellen? Net zoals de ervaring binnen 'het voetbalbedrijf' (ook alweer zo'n onnodig lelijk woord wanneer je gewoon iemand aanstelt die zich op het halen van goede spelers moet richten). Natuurlijk gaat dat van pas komen, maar wat ik van Feyenoord mis is eindelijk een keertje duidelijkheid wat dat technisch beleid inhoudt, hoe dat invulling krijgt en vooral waarom Frank Arnesen daar de juiste man op de plaats is. Bij Ajax houdt men duidelijk de Europese norm aan voor spelers in een categorie 21-25 en kan de jeugd daar bij aanhaken als het mee kan komen. Bij PSV is opleiden het uitgangspunt geworden en is het de bedoeling - John de Jong slaagt daar niet in helaas - directe versterkingen aan te trekken om die jeugdigheid in goede banen te leiden. Bij Feyenoord is het volstrekt onduidelijk welke visie erop na wordt gehouden. Het geeft meer de indruk dat Arnesen gewoon beschikbaar was. En kom, hij heeft een mooi cv en een behoorlijke dosis ervaring. Maar dat hielp hem bij Anderlecht ook niet...