Feyenoorder peinsde over vertrek: 'Daar kwam de twijfel uit voort'
Woensdag, 9 augustus 2017 om 16:22

Gustavo Hamer 'moest even nadenken' voordat hij de overstap maakte naar FC Dordrecht. De twintigjarige verdediger annex middenvelder, die bij Feyenoord niet veel aan spelen zou toekomen komend seizoen, wordt een jaar verhuurd aan de Schapenkoppen. Hamer is blij met de nieuwe stap in zijn carrière.

De regerend landskampioen ziet potentie in Hamer, maar de club kon hem weinig speelminuten bieden komend seizoen. Een verhuur was dan ook een logisch vervolg. "Ik moest eerst wel even nadenken", zegt Hamer in gesprek met het Leidsch Dagblad. "Toen heb ik een gesprek gehad met technisch directeur Marco Boogers en trainer Gérard de Nooijer. Wat ze zeiden, voelde goed: veel minuten maken, lekker mijn ding doen."

Dordrecht eindigde afgelopen jaar onderin de Jupiler League en dat was een van de redenen waarom Hamer de overstap in eerste instantie niet zag zitten. "Daar kwam de twijfel een beetje uit voort. Maar dat Feyenoord vorig seizoen kampioen is geworden, geeft ook geen enkele garantie. We beginnen allemaal weer op nul. FC Dordrecht heeft een redelijk goede selectie. Ik heb er alle vertrouwen in."

Meer nieuws
   
09:10
09:10
Crysencio Summerville is een serieuze optie voor Slot bij Liverpool
0
   
08:39
08:39
Engeland heeft bar weinig vertrouwen in Slot: 'Hij is een Ten Hag in vermomming'
19
   
06:00
06:00
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord wakker maakte
14
   
23:30
23:30
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
7
   
23:11
23:11
Racistisch gedrag richting Nico Williams smet op belangrijke zege Atlético
2
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (21)

 
QAZ343
 
5
9 augustus 2017 om 16:29
Zoals al eerder gezegd hier, diks is niet veel beter, in huidige vorm wel minder. En met de blessure van Nieuwkoop had ik toch wel gedacht dat deze jongen tegen 1 aan zou hikken. Blijkbaar ziet Feyenoord het anders
 
alexdevidal
 
7
9 augustus 2017 om 16:32
Je beschermt hem juist door hem te verhuren lijkt mij. Van 3 basisplaatsen in een heel seizoen wordt hij ook niet gelukkig denk ik.
 
FRGiooo
 
15
9 augustus 2017 om 16:33
Feyenoord ziet Hamer ook als middenvelder. Rechtsback speelde hij meer uit nood.
 
Baardgrasmus
 
4
9 augustus 2017 om 16:33
Het feit dat deze jongen vorig jaar minuten heeft gemaakt als rechtsback betekent nog niet dat het ook een rechtsback is. Gustavo is een middenvelder. Als hij op zowel rechtsback als verdedigende middenvelder derde keuze is (achter Nieuwkoop/diks en El Ahmadi/amrabat) kan je hem beter verhuren. Bij Dordrecht kan hij zich bovendien laten zien op zijn eigen positie, dat is misschien wel meer een eerlijke kans dan wanneer ze hem als rechtsback erbij hielden.
 
Raubaht
 
5
9 augustus 2017 om 16:37
Als Feyenoord Diks en Amrabat niet zou hebben gehaald had deze jongen voldoende speeltijd kunnen krijgen en had Feyenoord zich veel geld bespaard. Geef die jongens eens de kans ipv steeds weer nieuwe aankopen te doen.
 
feye88
 
5
9 augustus 2017 om 16:42
Tja. Ons grootste talent van zijn lichting is schuurman. Die is bij Willem 2 al niet uit de verf gekomen. Je moet ook gewoon eerlijk zijn en erkennen dat er nu geen talent is dat verschil kan maken. Vente, toure, bijlow, nieuwkoop en misschien malacia kunnen erbij komen. Heel misschien el hankouri. De rest gewoon niet.
 
Baardgrasmus
 
2
9 augustus 2017 om 16:58
Ja, en als we die niet hadden gehaald hadden we nu met Hamer moeten spelen als rechtsback, hadden we Vejinovic er waarschijnlijk nog bij gehouden en zouden we Tapia niet als verdediger op de bank kunnen hebben. Waardoor we, mede vanwege de blessure van Van Beek, of Dammers erbij hadden moeten houden of Verdonk als eerste keuze achterin gehad. Nou goed, we hebben dit jaar voor het eerst een beetje behoorlijk geïnvesteerd, hoewel de bedragen van de individuele transfers helemaal niet zo enorm hoog zijn (zie Ajax en PSV bijvoorbeeld). Allemaal spelers met restwaarde bovendien. De jeugd is niet meer zo sterk als een paar jaar terug, ik denk dat vrijwel elke Feyenoorder tevreden is met de huidige transferzomer. En hadden we nu louter jeugd ingepast was dat wel anders geweest vermoed ik.
 
Raubaht
 
2
9 augustus 2017 om 16:35
Het valt me wel op dat Feyenoord de laatste 2/3 jaar niet of nauwelijks nog eigen jeugd de kans geeft. Toch zonde en tevens slecht beleid.
 
ModricMagic
 
8
9 augustus 2017 om 16:40
Eh Karsdorp, Nieuwkoop, Kongolo zijn allemaal uit feyenoord zijn opleiding gekomen recent.
 
QAZ343
 
6
9 augustus 2017 om 16:48
Kongolo debuteerde in 2012, 5 jaar geleden dus. Karsdorp in 2014, 3 kat geleden dus. Niet wel recent, maar goed, kwaliteit moet wel aanwezig zijn en niet het laten debuteren om het debuteren
 
messino
 
1
9 augustus 2017 om 16:48
Ik sluit me aan bij Raubaht. Speler die jij opsomt zijn spelers die jaren terug al hun debuut hebben gemaakt. Tot wel 3 jaar geleden. Hamer en Schuurman zijn voorbeelden van spelers die nauwelijks kans hebben gekregen bij Feyenoord. Zij hebben miskopen als Tapia, Vejinovic en Gustafsson voor zich moeten dulden. Eeuwig zonde. Gelukkig kan hamer zijn waarde gaan bewijzen bij Dordrecht. Hopelijk komt Schuurman ook nog goed terecht.
 
MGMV
 
5
9 augustus 2017 om 17:08
Als jeugdspelers daadwerkelijk beter zijn dan (potentiele) aankopen, krijgen zij echt wel de kans. In plaats van een rechtsback te kopen als eerste keus, is jeugdspeler Nieuwkoop gewoon eerste keus. Er waren (helaas) mindere lichtingen de laatste jaren, vandaar. Of ze zijn eerder weggekaapt. Maar er komen eindelijk mooie talenten aan, mits ze blijven. Zirkzee is helaas alweer weg bijvoorbeeld.
 
FRGiooo
 
3
9 augustus 2017 om 17:10
Die lichting was gewoon een stuk minder dan. Schuurman is niet eens basisspeler bij Willem 2 geworden. Dat zegt toch al genoeg? Hiernaast kon Verdonk ook geen potten breken bij Pec. Benieuwd hoe Hamer zich gaat ontwikkelen nu bij Dordrecht. Hopelijk kan hij volgend seizoen gewoon bij Feyenoord gaan meedraaien.
 
Baardgrasmus
 
4
9 augustus 2017 om 17:11
Ik vind dit wel zo simplistisch. Met Gustafson haal je een speler binnen die net Europees Kampioen was geworden en basisspeler was in dat team. Zijn begin was ook erg sterk, maar Toornstra deed het vorig jaar gewoon enorm goed op die plek. Tapia vind ik nog steeds geen gekke transfer, Peruaans international en multi inzetbaar. Vejinovic kwam als vervanger van Clasie, dat leek een goede transfer en was op dat moment ook nodig, er liep niet zo'n speler in de jeugd rond. Je noemt het eeuwig zonde, maar noem mij dan eens de talenten die hadden moeten spelen in plaats van hen? Jarenlang was de kritiek dat we nooit eens iets kochten, maar nu doen we het blijkbaar weer niet goed. Terwijl we in 15 maanden alle nationale prijzen hebben gewonnen. Ga er maar aan staan.
 
Raubaht
 
0
9 augustus 2017 om 19:50
Gustafson, Tapia maar inderdaad ook Vejinovic zijn inderdaad goede spelers. Vooral Tapia kan nog flink doorgroeien. Maar ook deze jongens krijgen niet of nauwelijks de kans en moeten het vooral doen met wedstrijdjes van het belofte team. In plaats daarvan worden weer nieuwe, dure spelers, als Amrabat en St Just gehaald. Waar slaat dat op ? Feyenoord geeft 10 miljoen uit aan 2 spelers die niet beter zijn dan de 3 bovengenoemde spelers. Ze huren een Diks, die bij Fiorentina op de Tribune en bij Vitessse op de bank zat, terwijl ze ook Hamer hebben die op die positie kan spelen. Natuurlijk zijn aankopen nodig want je heb niet altijd een alternatief in huis. Maar in dit geval zijn ze het aan doorslaan. Feyenoord heeft deze transferperiode 25 miljoen uitgegeven waarvan je zeker de helft al had kunnen besparen door de jongens die je al in huis heb de kans te geven...
 
Baardgrasmus
 
3
9 augustus 2017 om 17:05
Vraag me toch af of je van slecht beleid kan spreken als je alle drie de nationale bekers in 15 maanden wint, terwijl je van de top drie met afstand de laagste begroting hebt.
 
narsingh
 
0
9 augustus 2017 om 17:25
Het beleid van de laatste jaren is zeker beter geworden als je kijkt naar de jongere spelers en de ervaren krachten achterin met name.als Feyenoord weer kampioen word en de CL inkomsten plus goede transfers maken dan is het verschil nietmeer zo groot kwa begroting tussen Ajax en Psv.
 
FRGiooo
 
3
9 augustus 2017 om 17:08
Toen Koeman werd aangesteld is er juist voor gekozen om weer helemaal vanaf nul te beginnen, met eigen jeugd. De jaren daarna zijn er telkens meerdere talenten doorgebroken. Kampioen wordt je echter niet met een alleen maar jeugdspelers in de basis. Juist door de verkoop van eigen jeugdspelers hebben wij weer stappen kunnen zetten om uiteindelijk kampioen te worden na achttien jaar. Niet echt een slecht beleid, lijkt mij?
 
Raubaht
 
0
9 augustus 2017 om 19:56
Aankopen zijn nodig mits het daadwerkelijke versterkingen zijn. Haps doet het vooralsnog redelijk en kan je wel als een versterking zien. Maar waar slaat de aankopen van Amrabat, st Just en Boetius op als ze niet sterker zijn dan de jongens die je al heb, en dus geen toegevoegde waarde zijn ? Tapia is een paar klasse beter dan St Just en kan ook nog eens op meerdere posities spelen. Amrabat is nou niet bepaald sterker dan een Vejinovic of Gustafson. Boetius, pure middelmaat. Meer is het niet. Je heb o.a. El Hankouri lopen voor op die positie, die zeker niet minder is dan Boetius. Aankopen moet je doen als ze het niveau echt daadwerkelijk een paar niveaus omhoog duwen
 
K. Van Linnen
 
2
9 augustus 2017 om 17:12
Zonde? Ja. Slecht beleid? Kampioen met de laagste begroting van de top 3. Lijkt me niet dus.