Footy Headlines lekt 'artistiek en uniek' uitshirt van Ajax voor komend seizoen
Dinsdag, 7 mei 2024 om 12:52

Footy Headlines, een autoriteit op het gebied van gelekte voetbalshirts, heeft het nieuwe uitshirt voor het seizoen 2024/25 prijsgegeven. Het nieuwe tenue is overwegend blauw met gele accenten.

In het uitshirt zijn denimblauwe kleuren en 'fluogele' tinten te vinden. Het logo van Ajax, adidas en sponsor Ziggo hebben allemaal de kleur 'pulse yellow'.

Footy Headlines schrijft dat niet alleen de kleuren, maar ook het ontwerp van het nieuwe uitshirt van Ajax uniek is. "Er zijn elf penseelstreken terug te vinden in het design, deze vertegenwoordigen de artistieke kant van Ajax en Amsterdam." De elf penseelstreken symboliseren in een elftal."

De club zelf heeft vooralsnog niets naar buiten gebracht over het nieuwe uitshirt, maar Footy Headlines weet dat het tricot later deze maand al wordt gelanceerd.

Het gelekte derde tenue. © Footy Headlines.

Nieuwe derde shirt


De site lekte maandag ook al het nieuwe derde shirt van de Amsterdammers. Het nieuwe derde tenue heeft namelijk een heldergrijze tint. Verder zijn er Andreaskruizen, symbolen van de stad Amsterdam, te zien over de gehele print.

Net als de overige accenten zijn de Andreaskruizen bruin. Zo ook de drie kampioenssterren, verwijzend naar het aantal landstitels van Ajax.

Het gelekte derde tenue. © Footy Headlines.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste Ajax-nieuws? Word nu lid van het Ajax Zone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws
   
18:00
18:00
Live meepraten in LaLiga: FC Barcelona - Rayo Vallecano
2
   
18:00
18:00
Live meepraten in LaLiga: Villarreal - Real Madrid
0
   
18:00
18:00
Hoe Galatasaray en Fenerbahçe ooit bijna één club werden
19
   
17:54
17:54
Kramer rookt sigaar en zingt bekend Feyenoord-liedje in kleedkamer van RKC
0
   
17:51
17:51
Kudus brengt spanning in titelstrijd terug met weergaloze omhaal tegen City
9
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (40)

 
Heuvel 1974
 
29
7 mei 2024 om 12:58
Laten we hopen dat ze het niet bij het juiste eind hebben hier. Leuk trainings shirt, maar voor wedstrijdshirt vind ik het niks.
 
JtjeVtt
 
15
7 mei 2024 om 13:15
Deze site heeft het eigenlijk altijd wel goed, helaas. Ben er ook niet weg van. Doet me denken aan ons huidige vlekkerige trainingsshirt inderdaad.
 
elninoo
 
8
7 mei 2024 om 13:33
Toch wel bijzonder hoe Footy altijd aan haar scoops komt. Laatst een heel artikel over gelezen over hoe dat in z’n werk gaat. Naar het schijnt betalen ze de mensen die in de fabrieken een nieuw ontwerp naar ze toestuurt. Maar hoe ze dit dan weer precies doen? Niet zo’n heel mooi shirt naar mijn smaak maar het is het tenue en de spelers die een shirtje mooi maken. Een lelijk shirt met goede spelers maakt het toch dat je melancholisch wordt maar bepaalde tijden van een club. Zelfde geld voor dat uitshirt waar Ajax de halve finale Champions League in haalde. Niet mijn smaak maar als je dat shirt ziet, zie je Frenkie de Jong Modric weer het bos in sturen..
 
JtjeVtt
 
7
7 mei 2024 om 13:54
Bijzonder verhaal, waar had je dat artikel gelezen? Ben ook wel benieuwd. Ik was altijd in de veronderstelling dat de clubs die shirts zelf lekken als een soort marketingtrucje om een beetje online verkeer uit te lokken. Maar sommige shirts van bijvoorbeeld Barcelona lekken al 1,5 jaar voor de release uit... Eens met je tweede alinea. Zo heb ik ook een hele negatieve associatie met dat zeegroene uittenue van de Spurs helaas haha.
 
elninoo
 
2
7 mei 2024 om 14:29
Ik denk dat als je FootyHeadlines intikt en Sporza erachter, (excuses als dit niet mag op voetbalzone) je een heel eind komt met zoeken. Daar staat een verhaal van een journalist die contact heeft gezocht met die lui van Footy. Maar wie er nu achter zat was aan het einde van het stuk geloof ik nog niet helemaal duidelijk.
 
psvgek95
 
16
7 mei 2024 om 13:46
Als Psv'er moet ik helaas even mijn mond houden over nieuwe shirts....
 
JtjeVtt
 
2
7 mei 2024 om 13:52
Ik vind jullie nieuwe uitshirt mooier dan dit uitshirt van Ajax. Maar daar zijn de meningen ook nogal over verdeeld.
 
DeRooney
 
0
7 mei 2024 om 16:02
Waar zie je het nieuwe psv uitshirt dan?
 
ajaxf1
 
2
7 mei 2024 om 12:59
Als een speler het draagt ziet het er altijd beter uit dan zo'n foto maar eh...ik ben geen fan. Ziet er enorm vlekkerig uit alsof je de verkeerde was bij elkaar gedaan hebt. 4/10 als ik het zo zie, derde shirt wel een dikke 8. Dat hele verhaal over waar het shirt voor staat mag trouwens wel de prullebak in, geouwehoer. Gister bij Bayern ook al lol.
 
DeRooney
 
9
7 mei 2024 om 13:16
Het uitshirt lijkt alsof er 1 met chloor heeft lopen knoeien..
 
NL_Modric
 
0
7 mei 2024 om 14:09
Zonder die vlekken en met een witte opdruk kan het best een mooi shirt zijn. Dat lichte blauw met witte opdruk en dito broekje en kousen.
 
InkeMontana
 
10
7 mei 2024 om 13:00
Hoop dat de shirts niet, zoals dit seizoen wel het geval, weer kenmerkend gaan zijn voor het seizoen. Want dan krijgen we weer een matig en lelijk seizoen. Het derde shirt is nog mwaaa (maar zeker niet mooi) en het uit shirt is helemaal alsof je een trainingsshirtje van de Scapino koopt
 
Rikkinho
 
1
7 mei 2024 om 14:20
Weet niet. Dat bruin-zwarte shirt van 18-19 was ook niet bepaald mooi en dat werd een topseizoen. En daardoor zijn die shirts nu stiekem weer mooi vanwege de herinneringen eraan. Je kan het niet meer los zien van Real Madrid-uit. Dat gezegd hebbende. Ik vind dit shirt wel mooi. Frisse kleuren, al is het nog even afwachten hoe het er in real life uit gaat zien.
 
JtjeVtt
 
4
7 mei 2024 om 13:02
Deze vind ik persoonlijk wat minder, derde ziet er wel strak uit. Maar dit uitshirt is wel echt zo'n shirt met cult potentieel. Ik ben alleen niet zo fan van die schreeuwerige patroontjes. Ben blij als we weer eens gewoon een strak shirt krijgen zonder al die poespas. Gewoon simpel. De shirts voor volgend jaar zijn wel al een stuk beter dan waar we dit jaar in rondlopen... Hopen op een beter thuisshirt vooral.
 
superfarmers
 
5
7 mei 2024 om 13:13
Ik vind juist het 2de shirt weer mooier dan het 3de shirt. Waarbij ik mij wel afvraag of ik het niet meer een trainingsshirt vind (zoals hierboven Heuvel1974 ook aangeeft).
 
JtjeVtt
 
2
7 mei 2024 om 13:19
Vind het zelf ook ogen als een trainingsshirtje, denk dat ik er daarom niet zo weg van ben. En die schreeuwerige geel groene neon kleur hoeft van mij ook niet zo. Die zien we de laatste 15 jaar wel vaker terugkomen bij Ajax. Ben zelf vooral fan van Ajax uitshirts in de kleuren die eigenlijk altijd in de jaren 80 gebruikt werden (de TDK shirtjes). Beetje hetzelfde blauw als de Italiaanse tenues en dan met een witte accenten.
 
DeRooney
 
1
7 mei 2024 om 13:15
Ik vind het uit shirt van Real Madrid erg mooi. Dat mogen ze wel doen.
 
Stec
 
2
7 mei 2024 om 13:03
Ik snap dat het moet, commercieel gezien, maar kunnen we niet gewoon die tenues met rust laten zodra we een fraaie hebben gevonden? Het Marley-shirt was het perfecte derde tenue, bijvoorbeeld. Al dat gekunstel, zodat wij nieuwe shirts kopen. Bah.
 
superfarmers
 
3
7 mei 2024 om 13:16
Ik heb het Marley shirt nooit begrepen. Ik snap dat je een shirt dat een relatie met bijvoorbeeld JC op de markt brengt, maar waarom Marley ??
 
JtjeVtt
 
9
7 mei 2024 om 13:22
Bij gelijke stand of achterstand zingen de fans altijd luidkeels Three Little Birds tijdens de rust, dus die link is makkelijk gelegd. Mooi stukje fancultuur, en niet te vergeten dat de stad Amsterdam ook een link heeft naar Marley vanwege de wiet associatie. De meeste souvenirswinkeltjes verkopen veel producten in Marley ( Rastafari) kleuren. Ik vind dat persoonlijk een mooi gevonden eerbetoon van Adidas. Dat shirt zie je ook overal terugkomen, ook bij supporters die niet eens voor Ajax zijn in het buitenland.
 
superfarmers
 
0
7 mei 2024 om 13:51
Ik snap dat het een mooi verkoop verhaal is van Adidas, maar om wiet erbij te halen vind ik dan wel weer ver gaan voor een voetbalclub. Zoals gezegd had vind ik het logischer een shirt uit te brengen inzake 1 van je helden dan van iemand die en wiet rookte en wiens lied er gezongen wordt. Ik zou het ook raar vinden dat de Graafschap (mijn clubje) een shirt uit zou brengen ter ere van Normaal of ter ere van Jovink en de Voederbietels.
 
JtjeVtt
 
10
7 mei 2024 om 13:59
Rastafari gaat wel wat verder dan alleen wiet roken he, de link tussen wiet en Marley is snel gelegd maar dat betekent niet dat Ajax daarmee drugsgebruik promoot. Het gaat over een cultuur, levensstijl. De wiet staat in dit geval meer symbool voor losbandigheid, de vrije geest, je afzetten tegen de gejaagdheid van het moderne leven. Met een joint in de mond in het zonnetje naar reggae muziek luisteren. Zou Ajax een tenue uitbrengen met XTC pilletjes erop dan begrijp ik je reactie, maar ik denk dat je hier de culturele waarde van deze `softdrug` en de grootsheid van Bob Marley een beetje onderschat.
 
superfarmers
 
0
7 mei 2024 om 15:00
Maar hoort die levensstijl dan wel bij Ajax? Misschien wel bij een gedeelte van Amsterdam, maar we weten ook allemaal dat misschien wel de meeste supporters van Ajax niet in Amsterdam wonen. Zoals gezegd ik vind het commercieel gezien een goede zet, vind het zeker geen verkeerd shirt, maar ik zou als supporter er minder waarde aan hechten. (zie mijn voorbeeld met de Graafschap en Normaal of Jovink / beide hebben nog veel meer connecties met elkaar dan Ajax en Marley maar in combinatie zou ik heel vreemd vinden).
 
JtjeVtt
 
1
7 mei 2024 om 17:15
"maar we weten ook allemaal dat misschien wel de meeste supporters van Ajax niet in Amsterdam wonen." Ik denk dat dat vooral te maken heeft met het feit dat de traditionele 'echte Amsterdammer' het meestal niet meer kan betalen om in Amsterdam te wonen. Je vind in Purmerend, Zaandam, Almere, Lelystad etc. tegenwoordig meer Amsterdammers dan in Amsterdam zelf voor mijn gevoel. Maar je overdrijft het wel ook wat want ook in Amsterdam nog genoeg Ajacieden hoor. "maar hoort die levensstijl dan wel bij Ajax?" De stad Amsterdam heeft een duidelijke historische link naar de Rastafari cultuur, en Ajax is de voetbalclub die Amsterdam op het hoogste niveau vertegenwoordigt. Lijkt mij een logische link.
 
ModricMagic
 
2
7 mei 2024 om 13:20
Je zegt het al het is commercieel. Adidas moet toch ergens hun geld aan verdienen als ze enorme hoeveel geld geven aan de samenwerking met Ajax. Logisch dat ze elke jaar met andere designs komen. En sowieso kan je niet iedereen tevreden houden want het blijft subjectief wat mensen ervan vinden.
 
Hakkie2
 
3
7 mei 2024 om 13:12
Schitterend 2e shirt, altijd enorm fan van dat 'vlekkendisign'.
 
Rikkinho
 
4
7 mei 2024 om 13:21
Mooi shirt! Deze kleurstelling oogt fris. Bevalt me wel, al vind ik het derde shirt nog net wat mooier. Edit: Footy Headlines heeft zojuist een betere foto geplaatst van het shirt. En mijn enthousiasme is meteen weg. Veel te druk. Jammer, want de digitale versie die eerst gedeeld werd vond ik echt wel mooi. Nou ja, hopen dat hij in het echt meevalt.
 
Scarafax
 
1
7 mei 2024 om 13:22
Echt onwijs lelijk uitshirt naar mijn mening... komt er hier niet in ieder geval. Als dat derde shirt klopt zou het wel nice zijn, want die ziet er top uit. Hoewel ik er meer op had gehoopt dat de eerder 'gelekte' derde shirt zou kloppen. Met oude Adidas en Ajax logo... die vind ik nog veel mooier dan degene die nu 'gelekt' is.
 
Nijogeth
 
2
7 mei 2024 om 13:34
Prachtige shirts als je het mij vraagt.
 
DeEchteAjacied
 
2
7 mei 2024 om 13:49
Ik denk dat van Gogh niet zijn oor had afgesneden als hij deze had gezien, maar zijn ogen uit zijn oogkassen had getrokken. Hoe verzin je zoiets? Waarom worden er niet ''gewoon'' mooie uitshirts meer gemaakt zoals ons zwart-witte uitshirt in 18-19 of ons donkerblauwe uitshirt van 22-23? En anders terug naar de ABN AMRO tijden in 2004-2005? Pijnlijk om te zien.
 
Paolo Maldini
 
3
7 mei 2024 om 14:04
Die gele van '04-'05 vind ik echt absurd lelijk. Die blauwe van '22-'23 kan ik nog waarden, maar is net als die van '18-'19 wel erg saai. Ik vind juist een uitshirt de uitgelegen mogelijkheid voor een beetje flair. Ik vind het erger wat men dit jaar met het thuisshirt heeft gedaan.
 
DeEchteAjacied
 
0
7 mei 2024 om 15:09
Ja dat thuisshirt dit jaar was krankzinnig. Doe mij maar 21/22. Simpel, elegant, en het allerbelangrijkste; het oude logo.
 
OnsBerry
 
4
7 mei 2024 om 13:54
De elf penseelstreken in het Ajax-shirt symboliseren een elftal en de artistieke kant van Amsterdam. De kleuren in het PSV-shirt verwijzen naar het vroegere testbeeld. Nee. Hou op met deze onzinnige vergezochte verhalen te bedenken en maak gewoon mooie strakke voetbalshirts.
 
Tiburon
 
0
7 mei 2024 om 14:25
Na al die jaren kan ik nog steeds niet wennen aan die drie strepen op het Ajax-shirt. Ik vind ook niet dat Adidas als merk bij Ajax past. Ik zou veel liever Nike als kledingsponsor zien van Ajax. En nee, ik heb geen enkel bij Nike als kledingsponsor, puur en alleen dat ik het mooiere kleding vind en dat ik Nike beter bij Ajax vind passen.
 
LeidseHood
 
0
7 mei 2024 om 14:38
Allebei lelijk. Die laat ik hangen. Dit jaar was het ook al niet veel soeps.
 
ScummyMan
 
2
7 mei 2024 om 15:01
Heb het al eerder hier geroepen maar kunnen we niet gewoon het thuisshirt in andere kleuren uitbrengen zoals bijvoorbeeld 2001 en 2002? Is veruit het mooiste in mijn ogen. Dan mag de kunstzinnige stagiair zich gaan buigen over een gek derde shirt of een bizar inloopshirt. Al vind ik een derde shirt buiten het geld wat het voor Adidas en daarmee Ajax opbrengt totaal overbodig. Voor die ene keer in een jaar dat je speelt tegen een team dat zowel de kleuren van je thuis- als uittenue speelt kun je ook het shirt van vorig jaar aan of een bedrukt trainingsshirt.
 
gekkegerrit94
 
2
7 mei 2024 om 15:46
Ik kan zo geen eerlijk oordeel geven, dan moet ik het zien voordat het verkeerd gewassen werd.
 
Azulgranito
 
0
7 mei 2024 om 15:57
Dat witte shirt vind ik helemaal niks. Die blauwe daarentegen is erg mooi, net als die nieuwe van PSV. Saaie shirtjes zijn zo 1990
 
MAKKIE14
 
0
7 mei 2024 om 22:02
Waarom die lelijke shirts toch elke keer? Niet om aan te zien! Gebruik toch gewoon eens het wit/rood/wit als basis en gebruik andere kleuren!
 
WAC79
 
0
7 mei 2024 om 23:21
Had gehoopt dat het 3 e shirt met oude logo en klassiek Adidas logo zou zijn, maar helaas, deze beide shirts kunnen me niet echt bekoren