Forse kritiek op 'onvolwassen' Sergiño Dest: 'Hij deed het in zijn luiertje'
Maandag, 10 februari 2020 om 08:15

Hugo Borst vindt het hoogst opmerkelijk dat Bayern München van zins is om Sergiño Dest van Ajax over te nemen. Hoewel de journalist zijn meningen doorgaans met veel cynisme onderbouwt, uit hij in zijn column in het Algemeen Dagblad toch forse en persoonlijke kritiek op de negentienjarige verdediger annex Amerikaans A-international. Zo is hij blij dat het duel tussen FC Utrecht en Ajax vanwege de storm Ciara werd afgelast. "Het is niet verantwoord om Sergiño Dest met windkracht acht te laten spelen."

"Met zijn één meter en 38 centimeter en 42 kilo zou dat jochie de Galgenwaard uit waaien, richting Duitsland", stelt Borst, die vertrouwen heeft in het koopmanschap van directeur voetbalzaken Marc Overmars. "Maar ik zou uitkijken dat ze bij Bayern München tot het inzicht komen dat Dest eerst nog naar de crèche moet. En wat zegt het over de moed van de nieuwbakken Amerikaanse international dat hij het tijdens het trainingskamp in Qatar van angst in zijn luiertje deed en terug wilde naar mammie in Nederland?"

"De transfermarkt is overspannen. Twintig of dertig miljoen voor een onvolwassen voetballer als Dest, dat is krankzinnig. Wat is Denzel Dumfries dan niet waard?" Borst noemt de verdediger van PSV 'een innovatieve uitvoering van stampend buigzaam beton' en wijst op zijn tien treffers in anderhalf jaar bij de Eindhovenaren. "En hij kan zoveel meer. Hij is gezien door buitenlandse topclubs, inclusief zijn beperkingen. Maar als hij een keer ruzie met de bal heeft, vergeef je hem. Omdat-ie zo'n fijne gozert is, zo'n inspirerende man.

"Denzels ziel is gescreend: een krijger met een leeuwenhart. Goudeerlijk en loyaal. Mino Raiola kan ze deze zomer weer handig tegen elkaar uitspelen. Wat wordt het? Manchester United, Juventus of worden ze bij Bayern wakker? Met hun Dest. Hahahaha." Overmars hanteerde eerder een vraagprijs van dertig miljoen euro voor de tiener, terwijl Bayern aanvankelijk niet verder wilde gaan dan twintig miljoen euro. De Telegraaf verwacht dat de clubs elkaars handen zullen schudden bij een bedrag van 26 miljoen euro. Het contract van Dest met Ajax loopt medio 2022 ten einde.

Meer nieuws
   
17:55
17:55
Eerste goal Antony van dit seizoen is niets waard na oliedomme actie Onana
28
   
17:27
17:27
Simons en Openda excelleren en walsen met Leipzig over Dortmund heen
5
   
17:25
17:25
Sublieme Kane zet jacht op Lewandowski voort met twee goals voor Bayern
2
   
17:00
17:00
Live meepraten in de Süper Lig: Fenerbahçe - Besiktas
1
   
17:00
17:00
Live meepraten in de Serie A: Juventus - AC Milan
0
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (87)

 
Tinus88
 
62
10 februari 2020 om 08:40
Ondanks dat ik zijn punt ergens best begrijp, Ik vind Dest ook niets meer dan een aardige back, kan ik mij niet aan de indruk onttrekken dat Dumfries wordt genoemd door zijn Sparta verleden.
 
wolterx
 
271
10 februari 2020 om 08:50
Ik ben nogsteeds enige vorm van onderbouwing van zijn punt aan het zoeken eigenlijk. Is Dest nu onvolwassen omdat hij klein en licht is of omdat hij volgens Borst terug naar zijn moeder wilde met de dreiging in Qatar? Geen van die 2 dingen zet zijn standpunt kracht bij, geen idee hoe dit geknipt en geplakt is door Vz maar komt zo heel vreemd over.
 
Master D
 
161
10 februari 2020 om 09:01
Het mooie is dat als een willekeurig lid een dergelijke reactie als Hugo Borst hier onder een artikel zou plaatsen dat deze door voetbalzone verwijderd zou worden wegens gebrek aan onderbouwing of provocatie. Zo slecht is de tekst die Borst heeft geschreven. Prima om kritiek op Dest te geven en je kunt je zeer terecht afvragen of hij iets bij Bayern te zoeken heeft. Echter kom dan met onderbouwing en speltechnische argumenten.
 
FCVoetbal23
 
149
10 februari 2020 om 09:19
Vind het echt een beschamend stukje journalistiek. Op deze manier kritiek leveren op een 19 jarige speler zonder ook maar een serieuze vorm van onderbouwing. Over kinderachtig gesproken....
 
CyrusTheGreat
 
25
10 februari 2020 om 09:32
Welke dreiging in Qatar? Zijn eigen ego? Van alle mogelijke Amerikaanse doelen in Qatar (die buiten dreiging waren) is zeker meneer Dest de enemy of state van Iran haha. Af en toe een prima back, maar door dat interview met Andy + die statement in Qatar komt hij over als onsympathiek en arrogant. Als Ajax hem kan verkopen aan Bayern, meteen doen.
 
THenry_228
 
16
10 februari 2020 om 09:42
Wat ik me nu bedenk... Zou het niet kunnen dat Dest de eerst transfer is van Ten Hag bij Bayern?? ( gezien de vele geruchten rond Ten Hag en Bayern, zou dit toch een verklaring kunnen zijn voor deze transfer?)
 
wolterx
 
67
10 februari 2020 om 09:47
De Amerikaanse bond schrapte het trainingskamp in Qatar door de dreiging, oproep om Amerikanen uit dat gebied te halen maar klopt, geen reden om zich druk te maken, lachwekkend. Daarnaast bepalen dat een speler verkocht moet worden omdat jij hem "onsympathiek en arrogant" over vind komen ipv hem te beoordelen als speler. Iets zegt me dat jij geen Ajacied bent
 
CyrusTheGreat
 
8
10 februari 2020 om 10:16
Mijn excuses. Wist niet dat de Nederlandse Sergino Dest een internationale status had en bekend staat als Captain America in Iran. Blijf anders lekker subjectief denken. Overigens zijn mijn favoriete Nederlandse spelers in het verleden vrijwel allemaal Ajacieden. Karakter is ook een kwaliteit. Daar mag men ook over oordelen. Dat is voetbal media vandaag. Ik zei trouwens dat die af en toe een prima back is. Toch te afwisselend en te vroeg voor een stap naar Bayern. Maar voor de genoemde bedragen meteen doen ja.
 
wolterx
 
41
10 februari 2020 om 10:29
Ik citeer even een stuk dat de NOS naar buiten bracht. " Het Pentagon stuurt 3000 extra manschappen naar het Midden-Oosten. De extra militairen worden ingezet als voorzorgsmaatregel door de toegenomen dreiging tegen Amerikaanse doelwitten in de regio." Dat is een reële dreiging, je teamgenoten van nationale ploeg reizen niet af en vliegtuigen vliegen andere routes omdat er dreiging is maar volgens jou "doet" hij alsof hij zich bedreigd voelde. Het gevaar bagatelliseren, ondanks dat er extra militairen die regio in gestuurd werden, omdat je de speler in kwestie "onsympathiek en arrogant" vind gaat wel wat ver. Tuurlijk halen ze hem niet voor nu, maar als hij nog een jaar CL speelt en het goed doet gaat hij voor een nog hoger bedragen. Laatste jaren is record voor een back meermaals gesneuveld, doet hij het goed is 26 miljoen een koopje voor een speler die misschien wel 15 jaar nog voor de boeg heeft. Dat is een afweging die de clubs maken, goede aanvallend ingestelde backs zijn schaars. Al helemaal die op allebei de flanken kunnen spelen en zowel inverted als overlappend kunnen spelen.
 
Vernon
 
2
10 februari 2020 om 17:10
Hij is gewoon international van de VS. Dus als de Amerikanen daar worden opgeroepen om weg te gaan, ja, dan is hij zeer zeker en hartstikke objectief een high profile target. Veel meer dan een willekeurige Amerikaanse medewerker bij een willekeurig bedrijf in die regio.en Wolterx heeft gewoon gelijk. Iemand verkopen omdat hij onsympathiek en arrogant is slaat helemaal nergens op. Hij staat onder contract om te presteren op het veld. Dat hij in een interview iets zegt dat jou niet aanstaat en dat hij om bovengenoemde reden in Qatar weg wilde, dat zijn twee volstrekt betekenisloze omstandigheden, als het om een transfer gaat. Die jongen kan goed ballen, daar gaat het om.
 
Clarkkent2
 
18
10 februari 2020 om 10:05
Jongens, dit is toch duidelijk satire van Borst? Hij wil een punt maken dat ie het belachelijk vind dat ineens elke Ajax voetballer gelijk 20-30 ,miljoen waard is, terwijl een vergelijkbare speler die misschien wel meer bewezen heeft nog niet de helft waard is omdat ie niet bij Ajax speelt. Dat is wat ik eruithaal. Hij gebruikt hier duidelijk overdrijving om dat punt te duidelijk te maken.reageer eens op dat punt ipv op de overdrijving. Ik ben het namelijk wel eens met dat Ajax voetballers op dit moment een beetje overpriced zijn, door de succes van de club. Iedereen in NL weet dat Dest een beginnende jongen is met veel plus maar ook duidelijke minpunten. Bayern en 20-30 miljoen lijken me echt te hoog gegrepen.
 
DENAJAX01
 
30
10 februari 2020 om 10:10
Tuurlijk is het satire van Borst. Maar kan die jongen er wat aan doen dat een club bereid is om dat bedrag voor hem neer te leggen? Nee. Dat doen de clubs en zaakwaarnemers. Dus je kan daar als Borst zijnde een statement over maken, maar doet dat dan niet zo minachtend over de rug van Dest zelf. Maak Raiola belachelijk, of Bayern. Maar niet een persoonlijke aanval op Dest zelf.
 
Vernon
 
3
10 februari 2020 om 17:15
Zelfs als satire klopt het niet. De transfermarkt is zoals die is, en talentvolle spelers van 19 gaan voor dit soort bedragen weg. Niks raars aan, in deze markt. 20 miljoen voor Dest is bijvoorbeeld logischer dan die 34 miljoen voor Milik, om maar iets te noemen. Overigens is satire geen vrijbrief om allemaal irrelevante argumenten aan te halen die ook nog eens zwaar onder de gordel zijn. Maar dat staat los van het inhoudelijke punt. En tot slot; dat verhaal over Dumfries slaat nergens op. Die is ouder dan Dest maar heeft de helft van zijn carriere in een dip gezeten. Dus als hij dan toch satire bedrijft, dan slaat het nergens op om te doen alsof Dumfries een ondergewaarde, ervaren topspeler is. De beperkingen van Dumfries zijn goed zichtbaar. Die van Dest niet, en hij is nog jonger. Dus dan maar dingen over luiertjes gaan roepen, is gewoon treurig.
 
ninjakai
 
2
10 februari 2020 om 18:06
Weet je wat dodelijk is. Beide spelers stonden tegenover elkaar. Beide teams speelde beschamend slecht, die overhypt Dest was een speler die positief opviel, zowel verdedigend als aanvallend. Die Denzel de leeuw Dumfries, bracht werkelijk waar helemaal niets. Dat is pas satire.
 
Twenteov
 
11
10 februari 2020 om 11:46
Helemaal eens Dr.mario. Enige voordeel wat Borst heeft tov Dest is dat hij geen luiertje nodig heeft aangezien hij de keutel altijd over dwars heeft liggen.
 
kw91
 
291
10 februari 2020 om 08:41
Grote jongen hoor die Borst, om op zo'n manier kritiek te leveren op een 19 jarige ventje die gewoon zijn uiterste best doet. Kom gewoon met onderbouwde kritiek waar Dest wat mee kan.
 
FlamengoBrasil
 
25
10 februari 2020 om 09:20
Borst heeft laatste weken allemaal van die zielige columns om jan en allemaal belachelijk te maken. Hoe hij zich inzet voor de oudere hulpbehoevende is prima. Misschien moet hij het daarbij laten, want als het over voetbal gaat dan komt hij nogal ondoordacht over.
 
Ikweetalles07
 
12
10 februari 2020 om 10:00
@kw91: Precies dit. Onthutsend zwak en vooral heel erg kinderachtig, kom met feiten waarom je iets vindt. Zegt alles over meneer Borst, die mag echt een toontje lager gaan zingen
 
Bossie
 
11
10 februari 2020 om 10:36
Borst moet zijn zuurgraad in de gaten houden , anders kan het zo zijn dat hij het porselein van zijn wc beschadigd. Het is al wat heel.veel jaren geleden dat hij nog scherp was.
 
Spijkenisser
 
4
10 februari 2020 om 11:24
Het is een column, een plaats waar de mening van de auteur wordt verkondigd. De hele column draait dan ook niet om het afkraken van Dest, maar om de kritische noot naar de transfermarkt te maken. Een transfermarkt die in de ogen van Borst volledig ontspoord is om bedrag van 20-30 miljoen te betalen voor spelers als Dest. Vervolgens geeft hij aan waarom Borst vindt dat spelers als Dest dit niet waard zijn, zoals onvolwassenheid, heimwee, fysiek etc. In mijn ogen een prima stuk, als je goed leest wat er staat en de column even erbij pakt (niet alleen dit artikel).
 
Vegitosan
 
9
10 februari 2020 om 11:53
Draait niet om het afkraken van Dest?hmm dan zou ik het artikel eens terug lezen als ik jou was.on: “het is niet verantwoord om Sergiño Dest met windkracht acht te laten spelen.”“met zijn één meter en 38 centimeter en 42 kilo zou dat jochie de Galgenwaard uit waaien, richting Duitsland”hier kon ik nog wel om lachen… maar de rest was gestrekt been van achter.
 
Spijkenisser
 
2
10 februari 2020 om 13:21
Nee daar draait het niet om en dit soort reacties laat mooi zien wat de oppervlakkigheid in reacties is op onderwerpen in Nederland, men onthoud zich moedwillig van diepgang. Lees de hele column en je ziet het verschil tussen quotes op VZ en de column zelf. Selectief citeren is het. Zoals het verschil tussen 'man aangehouden die 200 scheurde' of 'man scheurt met 200 over snelweg omdat vrouw gaat bevallen'. Beide fout maar de één meer begrijpelijk dan de ander. Ontopic dus, Ja Dest is niet de grootste en zwaarste dus de overdreven vorm is dat hij wegwaait. Ja Dest is teruggekeerd naar Nederland vanwege bepaalde keuzes, Borst maakt daar van 'naar mammie'. Samenvattend kan je dus bepaalde kinderlijkheid bespeuren en daartoe leidt een opmerking naar de creche. Maar afkraken? Nee ik bespeur meer sarcasme die in lijn is met het gedrag van Borst.
 
Bossie
 
0
10 februari 2020 om 17:06
Je kan dan ook zeggen dat zijn column niet aankomt bij de meeste lezers. Als hij iets net diepgang wil dan moet hij het voetbal links laten liggen, ovet het algemeen hebben die niet veel met dit soort proza en diepgang. Of Borst in heeft dit na al die jaren niet begrepen of hij mikt op een klein deel van de voetbalfans. Hij kiest bewust Dest er uit om aan te geven dat de transfermarkt gek geworden is . En dan kraakt hij Dest af op fysieke eigenschappen , tja over diepgang gesproken ......
 
Edo
 
0
10 februari 2020 om 17:36
Ik heb de hele column gelezen. Het is een fractie minder erg dan hier op Vz. Maar niet veel. Nog steeds een flutverhaaltje met onder-de-gordel “argumenten” tegen Dest. Als Borst diepgang had gewild, dan had hij inhoudelijke argumenten gebruikt in plaats van luiertjes, mammie, zijn lengte en gewicht. Maar dat deed hij niet. Hij is juist zelf op zoek naar de makkelijke score.
 
kw91
 
0
11 februari 2020 om 09:52
@spelijkenisser noem het oppervlakkigheid van mij, maar ik vind dat er een verschil zit tussen 'diepgang' en een gebrek aan respect voor een 19-jarige profvoetballer. Toen ik 19 was had ik geen idee wat ik later wilde worden en hing ik een beetje doelloos rond. Deze jongen werkt keihard en ik vind niet dat je als Hugo Borst zijnde het kan maken om vanuit je zolderkamertje zo'n stuk te schrijven over Dest. Noem mij oppervlakkig maar een voetbal-collumn moet wat mij betreft geschreven worden door iemand die krediet heeft opgebouwd binnen het voetbal. Niet door Borst. Als die loopt te blaaskaken klinkt het voor mij als die oom die dronken op de verjaardag loopt te schreeuwen alsof hij het voetbal heeft uitgevonden.
 
Patroo
 
179
10 februari 2020 om 08:41
De enige die hier nog naar de creche moet is Borst zelf. Zijn uitspraken getuigen niet van volwassenheid, en zijn gewoon beschamend. Dumfries is een hardwerkende speler, maar mist bijvoorbeeld het verfijnde wat Dest wel heeft. Zulke rechtsbacks liggen net iets beter in de markt.
 
THenry_228
 
24
10 februari 2020 om 09:01
Inderdaad een beschamend stukje ‘ journalistiek’ van Borst. Ik snap niet waarom hij een jongen van 19 jaar zo persoonlijk moet aanvallen. Omdat die jongen op het punt staat een droomtransfer te maken naar Bayern München?
 
Vegitosan
 
3
10 februari 2020 om 11:55
Dest verfijnd? Wat bedoel je dan exact?
 
B__hol
 
80
10 februari 2020 om 08:43
Als er één klein en zielig is dan is het Hugo Borst wel. Wat heeft Dest hem misdaan om zo’n stuk te schrijven? En waarom vergelijken met Dumfries. Is Hugo Borst zo afgunstig dan?
 
4Ever4Ajax
 
32
10 februari 2020 om 08:43
Ieder z’n mening natuurlijk, maar ik vind dit wel een beetje bitchy hoor van Hugo Borst (die ik nog steeds hoog heb zitten). Ik begrijp volledig dat hij z’n twijfels heeft of Dest het wel gaat redden bij Bayern, maar hem tot z’n enkels willen afbranden en daarbij zijn lengte en leeftijd gebruikt, vind ik alles behalve chique.
 
Sanderr
 
78
10 februari 2020 om 08:44
Wauw, dit zijn teksten die je van gefrustreerde supporters tussen rivaliserende clubs verwacht. Zo ga je toch niet als 'analist' in de media over iemand tekeer. Wat een idiote toon en allerlei vage verwijten joh... Los van het feit of je hem wel of geen 20 miljoen waard vind.
 
youknowit8
 
18
10 februari 2020 om 08:45
Super kinderachtig om iemand te pakken door zijn lengte en gewicht. Zegt wat meer over Borst. Zielig ventje. Alsof hij als speler nooit zou gaan als zo een grote club kwam. Onee wacht.. Borst is nooit zo een geweldige speler geweest dat zo’n club langs kan komen.
 
Master D
 
15
10 februari 2020 om 08:49
Sterk hoor van Hugo Borst. Als voetbalanalist gewoon nul inhoudelijke kritiek geven op het spel van Dest. Het enige wat ik lees is een poging tot karaktermoord en dat hij Dumfries beter vindt. Dat laatste mag natuurlijk, maar kom gewoon met een voetbal inhoudelijke motivatie. Als het allemaal zo overduidelijk is dan kun je die vast wel geven, in plaats van te wijzen op het vertrek tijdens het trainingskamp in Qatar.
 
Regulator
 
11
10 februari 2020 om 12:27
Dit is een zielige poging van Borst om satire te schrijven. Kan hij niet, heeft hij ook nooit gekund. Enige die de humor in zijn satire kan vinden, is Borst zelf.
 
MegaBASs
 
25
10 februari 2020 om 08:55
Wat een ongelofelijke journalistieke armoede als je dit soort onzin schrijft: “maar ik zou uitkijken dat ze bij Bayern München tot het inzicht komen dat Dest eerst nog naar de crèche moet. En wat zegt het over de moed van de nieuwbakken Amerikaanse international dat hij het tijdens het trainingskamp in Qatar van angst in zijn luiertje deed en terug wilde naar mammie in Nederland?”
 
 
6
10 februari 2020 om 09:04
Veel views in een korte tijd.zo gek is dit berichtje niet. En aan de andere kant is het ook wel eens goed om meer negatieve verhalen over een speler als Dest te horen. Normaliter worden spelers van Ajax door analisten en clumnschrijvers opgehemeld en komen hier enkel positieve berichten. Hier hebben wij een negatief bericht, totaal onnodig en denigrerend overigens, maar dan wordt spijtig genoeg weer de meest idiote column aller tijden gebracht. Maar het ophemelen mag naar mijn mening wel eens iets minder worden. Hoewel dat voor de kas van een Ajax natuurlijk nooit verkeerd is
 
Master D
 
22
10 februari 2020 om 09:17
Was het maar een negatief verhaal. Dan had je nog enige inhoud gehad. Dus is gewoon puur iemand afzeiken vanwege zijn lengte en het feit dat ie eerder het trainingskamp van zijn club verliet. Achter dit bericht zit geen verhaal en dat maakt het zo treurig. Negatieve berichten zijn op zich prima als ze maar ergens over gaan. Bijvoorbeeld als Dest naast zijn schoenen zou lopen. Of zijn soms ongemakkelijke interviews. Prima om als zoiets speelt daar aandacht aan te besteden. Echter slaat deze column helemaal nergens op. Je hoeft een speler niet op te hemelen, maar puur karaktermoord als tegengeluid slaat ook nergens op.
 
 
10
10 februari 2020 om 09:21
Dit bedoelde ik ook, excuses als dat niet over is gekomen. Het gaat mij erom dat hoogindeconcen columns aanhaalt van mensen die weer positief zijn over Dest. Zoals zo vaak over talenten van Ajax. En en dat opzicht is een negatief bericht, de andere kant belichten, ook wel eens goed. Alleen dit wat Hugo Borst heeft geschreven raakt kant noch wal. Respectloos. Niet onderbouwd en ik mis in alle vormen de humor hierin.
 
de kenner II
 
26
10 februari 2020 om 08:57
Hugo Borstje noemde Wesley Sneider ook een Sleutelhanger in zijn begin jaren bij Ajax.dus het komt wel goed met Dest
 
Thamike
 
15
10 februari 2020 om 09:00
Huh? Wat heeft Dest Borst aangedaan?? Talent verwarren met onvolwassen, naar mammie roepen of voor veiligheid kiezen in Qatar verwarren. Heeft Hugo in de storm gestaan en is niet alleen zijn haar in de war geraakt maar hij zelf ook. Ik denk dat Hugo zijn paardenstaart te strak heeft zitten op zijn hoofd.
 
 
12
10 februari 2020 om 09:01
Een column is natuurlijk niets meer een grotere onderbouwing van een mening. Echter is dit ongegeneerd en ongegrond afbranden. En niet grappig geschreven. Ik snap de gehele hype rond Dest daarentegen allerminst. Bij Ajax mag mijn inziens met 20 miljoen al de vlag uit. Echter gaat het bod waarschijnlijk nog hoger worden. Ronduit ridicuul, maar als Marc het lukt, dan moet hij het linea recta doen. Dumfries zou met zijn spel overigens niet iets voor het voetballende Bayern zijn. Integendeel. Zet Dumfries lekker in de Premier League in. Daar lijkt hij mij perfect op zijn plek.
 
wolterx
 
8
10 februari 2020 om 09:17
Ik zou niet weten waar Dumfries in de PL zou spelen buiten de middenmoot. Praktisch elke subtopper heeft al een betere rechtsback en de echte top komt hij niet tussen natuurlijk omdat hij voetballend daar te zwak voor is. Italië lijkt me voor hem in de subtop ideaal. Over Dest; Ajax gaat de tienertalenten die net doorbreken natuurlijk niet liggen verkopen voor 20 miljoen, zeker niet als ze qua type perfect bij Ajax passen en nog veel groeimarge hebben. Een beetje degelijke back gaat tegenwoordig voor 20+ miljoen, zelfs al valt Dest terug ga je er nog flink wat geld aan verdienen. Hem verkopen en moeten vervangen is veel groter risico dan die waardevermindering is imo. Moet er niet aan denken dat straks weer een Tete type rechtsback daar wat staat aan te kloten waar je voetballend niets aan hebt maar 'zo hard werkt'.
 
 
3
10 februari 2020 om 09:24
Dumfries, de man die zoveel scoort als verdediger bij een team waar het niet loopt, de beste rechtsback van Oranje en de Eredivisie en een man met de longen van een paard. Die redt het echt wel in Engeland. Natuurlijk gaat hij een Jaoa Cancelo (of hoe je dat ook schrijft) en TAA er niet uit spelen, maar een stapje eronder, Arsenal en United, zie ik een Dumfries gewoon een basisplek krijgen. Zulke spelers zijn zo nuttig. Zeker in het krachtige PL-voetbal
 
wolterx
 
9
10 februari 2020 om 09:42
Man City, Liverpool, Chelsea, Man U, Leicester, Wolves, Tottenham en Arsenal hebben minimaal een gelijkwaardige back, meeste hebben (minimaal) eentje die stuk beter is. Zeker voor voetballende ploegen, daar is hij passend en aan de bal gewoon te matig voor (zelfs in Eredivisie haalt hij een te laag percentage op zijn dribbels, 10% geslaagde voorzetten en in laatste fase ontstijgt hij amper de 70%passnauwkeurigheid) en als je daarbij pakt dat hij veel overtredingen nodig heeft om spelers af te stoppen in de Eredivisie ben ik benieuwd hoe hij er in de PL zou doen. Hij heeft het loopvermogen ervoor en is in de lucht enorm sterk voor een back maar verder heeft hij weinig kwaliteiten die de top zoekt. Leg voor de grap eens cijfers van Zeefuik naast die van Dumfries, laat de naam weg en was het niet voor de goals zou je obv de statistieken (site Eredivisie) hoogstwaarschijnlijk voor Zeefuik kiezen. Hoger percentage gewonnen duels, meer kansen gecreëerd, minder overtredingen nodig, meer geslaagde dribbels en rest zitten ze ongeveer zelfde alleen stuk minder gescoorde goals voor Zeefuik.
 
RedBaron
 
5
10 februari 2020 om 10:24
Ik zou ook meer geld uitgeven aan Dest dan aan Dumfries. Dumfries is nu goed in vorm en doet het goed bij PSV en trekt zelfs de kar. Dat komt ook omdat de situatie bij PSV iets vraagt wat hij goed kan. Met veel inzet, kracht en mentale positiviteit spelen. PSV is echter wel zijn plafond omdat hij voor de top voetballend te kort komt. Ik denk of nog beter ik weet zeker dat Dest voetballend makkelijker mee komt bij Bayern dan Dumfries omdat bij een club die dominant voetbal speelt zoals Bayern voetballend meer gevraagd wordt. Dumfries is op dat vlak op een hoger niveau (bij het Nederlands elftal) al een aantal keren behoorlijk door de mand gevallen. Geen overzicht, slechte aannames matige voorzetten etc. Duitsland en Noord-Ierland lieten hem expres ook helemaal vrij aan de rechterkant omdat hij iedere bal inleverde.
 
Gunsmoke
 
6
10 februari 2020 om 09:02
Die Hugo Borst moet dat soort teksten rechtstreeks tegen Dest zelf zeggen als ie hem (n keer) tegenkomt. Borst zet zichzelf voor lul en dat zegt alles over hem en dat verbaasd me niet. Voorheen bij studio voetbal zat ie vaak ook als n gefrustreerde bitch aan tafel te zeiken alsof ie ongesteld was.by the way, verstandige keus van Dest om als Amerikaan geen risico's te nemen als je in dat soort gebieden bent.verstandige jongen en ouders.
 
Scepticus38
 
7
10 februari 2020 om 09:08
Ik vraag me af wat het probleem is van deze (niet geheel toevallig) AD columnist. Ik kan me niet voorstellen dat er ook maar 1 speler is die het fijn vindt om te spelen bij windkracht 11 en de relatie die dat heeft met een mogelijke transfer naar Bayern, ontgaat me volkomen. Ik begrijp ook niet wat de mogelijke transfer van Dest naar Bayern met Dumfries te maken heeft. Ik begrijp ook niet waarom hij het feit dat Bayern 26 miljoen voor Dest over heeft, op hem afreageert. De meeste spelers zouden een aanbod van een club van Bayern accepteren en als Bayern en Ajax er samen uitkomen, wat is er dan op tegen dat Dest dat doet?
 
VoetbalVreugd
 
2
10 februari 2020 om 09:16
Wat een kinderachtige woorden van Borst over Dest. Ik vind het ook geen geweldige speler en als mens komt hij ook niet al te sympathiek over (dat baseer ik op de spaarzame interviews die hij geeft en de taxirit met Andy van der Meyde), maar deze tekst van Borst mist iedere vorm van onderbouwing. Zulke dingen kun je er in een talkshow nog wel eens uit gooien met een beetje ironie, maar niet in een column waarbij je alle tijd hebt om na te denken over je woorden.
 
Sjakie S
 
4
10 februari 2020 om 09:26
“Onvolwassen” Dest. Als je in staat bent om zo’n column te schrijven over een jong talent van Ajax dan vraag ik me echt af wie hier nou “onvolwassen” is.
 
FCB_Catalunya
 
4
10 februari 2020 om 09:34
Wat een idioot zeg, die Borst. Allereerst discrimineren op lengte en gewicht, wat totaal geen argument is en in deze context ook totaal niet grappig is. Snap niet wat zijn lengte te doen heeft met of hij bij Bayern uit de verf zal komen? Kunnen kleine voetballers er niets van? Natuurlijk ook volstrekt lachwekkend dat hij Dumfries noemt, een totaal ander type voetballer, maar qua voetballend vermogen mijlenver achter op Dest. Deze column slaat kant noch wal en ik vraag me telkens meer af waarom we die vreselijke Borst nog een podium geven.
 
AnnoR88
 
5
10 februari 2020 om 09:37
Ik zie dat veel mensen Borst kwalijk nemen dat hij als journalist/analist 'in de media' een bepaalde toon aanslaat, maar hij schrijft dit toch echt in een column. In een column mag je scherper zijn, mag je ongepolijst je mening geven. Het enige probleem dat ik ermee heb is dat VZ dit als nieuws brengt, hopend op verontwaardiging...
 
Support19
 
2
10 februari 2020 om 11:26
Ik vind het vooral vreemd dat er dingen als hahahaha in staan. Staat dit ook echt in de column?
 
NUFC_U2
 
5
10 februari 2020 om 09:39
Het cynisme druipt er vanaf bij Borst. De transfermarkt is een gekke markt en het is net wat een club voor een speler wil geven. Dest is jong, ambitieus, fel, snel en aanvallend. Verdedigend valt er nog wel het één en ander aan te leren. Maar de potentie is duidelijk aanwezig. Waar was Dumfries toen hij 19 was ? Een leuke speler voor de Eredivisie, maar enorm druistig. Hij scoort heel veel voor een back, dat moet gezegd worden, maar doordat hij zo vaak uit positie loopt beginnen veel tegengoals bij PSv vanaf links...
 
MauriDenHaag
 
4
10 februari 2020 om 09:47
Bij dit soort stukken vraag ik me altijd of wie er een zieliger persoon is.. borst of Driessen.. en of ze er een soort wedstrijd van maken samen..
 
sloep01
 
2
10 februari 2020 om 09:52
Ach Hugo Borst wie neemt die man nu serieus hij roeptoetert er weer lekker of los en de discussies zijn weer begonnen , wat weet hij überhaupt hoe het beleid is van Bayern en als zo'n club belangstelling heeft voor Dest zullen ze dat toch wel overwogen doen , maar ene Borst heft er weer meer verstand van en moet zo'n jongen weer even met de grond gelijk maken waarom ? ik snap dat nooit maar hij provoceert graag dus hij heeft weer aandacht .
 
Meliora
 
7
10 februari 2020 om 10:02
Ik heb persoonlijk weinig sterke meningen over analisten/columnisten. Meestal vind ik het allemaal wel prima, maar Brost heb ik altijd een kinderachtige man gevonden. Inhoudelijke kritiek op een speler of zelfs kritiek op iets buiten het voetbal is prima, daar ben je immers columnist voor, maar dit stuk is ronduit beschamend en belachelijk. Om in de terminologie van Borst te blijven: Het lijkt alsof Dest vorige week in de kleine pauze op de creche Borsts knikkers heeft afgepakt.
 
DENAJAX01
 
5
10 februari 2020 om 10:06
Kan iemand Hugo zijn medicijnen brengen? Want zijn depressieve aard komt weer even boven water. Serieus Hugo? Zo minzaam praten over een 19 jarig jochie die er zelf niets aan kan doen dat hij door zijn talent op de radar staat van grote clubs als Bayern. En dan de vergelijking trekken met Dumfries? Doe je dat echt? Het zijn, ondanks dat ze op dezelfde positie spelen, twee totaal verschillende spelers. Dest is technisch begaafd en behendig. Heeft spelinzicht en durf. Dumfries is inderdaad een krijger, speelt met zijn hart en wint veel op inzet. Maar zijn technische vaardigheden zijn beperkt voor een profvoetballer. Dumfries past qua speelstijl bij Engelse ploegen als Liverpool, Southhampton en Newcastle. Dest bij ploegen als Arsenal of Tottenham. Of Bayern. Dat Dest naar huis ging tijdens het trainingskamp, had met zijn Amerikaanse afkomst te maken en de situatie in de regio van Qatar op dat moment. Dumfries is Nederlander. Die had dat probleem niet. Dus flauw om dat erbij te halen. Nee Hugo, je bent door deze flauwe opmerkingen je geloofwaardigheid als analist volledig kwijt. Neem weer een pilletje zou ik zeggen, dan voel je je misschien weer wat beter.
 
ElMusquito
 
2
10 februari 2020 om 10:07
Wat respectloos deze kleinerende woorden. Borst laat zijn ware aard zien met deze kolder.
 
Bossie
 
2
10 februari 2020 om 10:11
Gewoon zielig hoe Borst dit opschrijft, deze man moet onderhand in bescherming genomen worden tegen zich zelf. Is er dan echt niemand die zijn stukje checkt voordat het geplaatst wordt? Iemand op zijn uiterlijk pakken en leeftijd wat zwak , als je niks beters weet te schrijven , geen inspiratie meer hebt , moet je dat gewoon eerlijk zeggen . Wees een volwasse vent en geef toe dat je je beste jaren achter je hebt liggen ...
 
Adgestein
 
0
10 februari 2020 om 10:34
Wat een ongelooflijke onzin Borst, Dest functioneert de laatste tijd prima en aan zijn fysieke eigenschappen ligt het ZEKER niet. Onvolwassen misschien, tikje arrogant misschien, maar goed, hij vecht zich op 18jarige leeftijd in de basis van Ajax 1, daar zou menig jochie van de straat trots op zijn. Weggaan uit Qatar had niks met angst te maken, dest speelt voor de VS dus mij lijkt het aannemelijker dat ie vanuit de bond daar onder druk is gezet. Serieus borst, je hebt soms echt wel wat te melden maar dit slaat nergens op.
 
 
1
10 februari 2020 om 10:42
Haha, lekker provoceren die Borst. Ik kan er wel om lachen eigenlijk. Ben het overigens met de lading wel eens dat Dest niets te zoeken heeft bij Bayern. Leuk renpaard, punt.
 
Opafred
 
1
10 februari 2020 om 10:46
Is er dan iemand die deze auteur (en dan bedoel ik HB) serieus neemt. Heeft nooit een rol van betekenis kunnen spelen en moet op deze manier een beetje aandacht - vind het jammer dat hij zich profileert als Spartaan (wat ik ook ben - oer Spartaan zelf). Deze man maakt het luisteren naar Langs de Lijn, of hoe dat tegenwoordig ook heet, al moeilijk. Als deze man aan tafel zit bij Fox, wordt het gelijk minder leuk - soms zap ik gewoon weg,tot hij uit het beeld verdwenen is. M.a.w.. alles was deze man doet op voetbalgebied, is niet serieus te nemen. Overigens gun ik Serginio deze transfer uiteraard, maar zou, als Ik Bayern was, hem nog ff parkeren bij Ajax voor minimaal 1 seizoen.
 
Fc Scheidsrech
 
1
10 februari 2020 om 10:48
Wat een verschrikkelijk naar en vieze Eng nek is die Hugo Borst geworden zeg, gadverdamme niet normaal. Dit soort dingen zeg je toch niet over iemand als Dest? Wat belachelijk zeg.
 
graventein
 
3
10 februari 2020 om 11:03
Ze moeten dat drinkwater in Rotterdam goed in de gaten houden......wat hebben die Rotterdammers toch, Hugo Borst en Willem v Hanegem maken zich alleen maar druk om Ajax. Of zou het afgunst zijn?
 
Janta
 
1
10 februari 2020 om 12:22
Zulke bedragen kan Ajax ontvangen omdat ze ook op Europees niveau wat presteren en daar word voornamelijk naar gekeken en niet de eredivisie. Zolang jongens als b.v. Dumfries, Bergwijn niks hebben laten zien op 1 van de Europese toernooien dan zal hun transferwaarde ver achterlopen bij die van de spelers van Ajax. Zo werkt de internationale transfermarkt nu 1x.
 
mayarood
 
0
10 februari 2020 om 12:29
Hugo snapt er niets van. Maar elke club zoekt naar het type speler dat lijkt op een speler uit het verleden van een club. Dest zou dan in hun ogen lijken op Lizerazu, een speler die Bayern veel succes bracht. Dumfries lijkt daar helemaal niet op, dus zijn ze niet in hem geinteresseerd. Frenkie de Jong zou bepaalde eigenschappen als Johan Cruyff hebben, dus wil Barcelona hem hoe dan ook hebben. Donny van de Beek lijkt een beetje op een vroegere speler van Real Madrid, dus daarom hebben die een oogje op hem. Zo werkt gewoon. Clubs kunnen het best bij hun eigen filosofie blijven....
 
VoetbalPassie
 
2
10 februari 2020 om 12:50
Ben geen fan van Dest maar wat Borst hier zegt over een jongen van 19 slaat nergens op en heeft helemaal niks met voetbal te maken.
 
HijNiet!
 
2
10 februari 2020 om 14:54
Belachelijk. De Amerikaanse overheid raadde haar burgers aan de regio te verlaten indien mogelijk. Heel erg laag om iemand die daar gehoor aan geeft zo persoonlijk aan te vallen.
 
Dirk_borst
 
0
10 februari 2020 om 17:02
Hugo Borst zo als hij er om bekend staat. Flauw, narcistisch en onbegrensd. Ik vind het maar een zielig stukje om even te scoren onder de Rotterdamse AD abonnees.
 
afca0cbs
 
0
10 februari 2020 om 18:25
"bejaarde valt kind van 19 jarige lastig"
 
gomes1psv
 
0
10 februari 2020 om 20:20
Als Borst het toonbeeld van volwassenheid is, is Dest dat niveau al lang voorbij. Wat een droeftoeter is Borst geworden zeg. Van sympathieke, goed ingevoerde journalist met de nodige bravoure verworden tot een verbitterde azijnzeikerd die samen met Henk Spaan in het vergeten hoekje dat geen aandacht meer krijgt vastzit.