Fortuna en Willem II sluiten onderling duel met acht doelpunten af
Zaterdag, 22 september 2018 om 20:23

De krachtmeting tussen Fortuna Sittard en Willem II heeft zaterdagavond geen winnaar opgeleverd. In het duel in Sittard werd liefst acht keer gescoord, maar de doelpunten werden door de teams van René Eijer en Adrie Koster evenredig verdeeld: 4-4. Door de remise komt Willem II op acht punten, terwijl Fortuna tot dusver twee punten minder verzamelde.

Na een heerlijke eerste helft gingen Fortuna en Willem II rusten met een 2-2 gelijkspel. De thuisploeg had in de eerste 45 minuten het betere van het spel, maar hielp de Tilburgers zelf in het zadel. Een ongedekte Wessel Dammers volleerde Fortuna na veertien minuten spelen uit een corner op 1-0, een minuut nadat Timo Wellenreuther al door Lisandro Semedo was getest. Willem II had daarna pech dat een geweldige uithaal van Jordy Croux op de lat uiteenpatte, maar de gelijkmaker verscheen na 27 minuten spelen alsnog op het scorebord.

Uit een corner van Croux kopt Ahmed El Messaoudi de bal via de onderkant van de lat in zijn eigen doel: 1-1. Fortuna liet daarna na om aan de leiding te gaan. Fernando Lewis ging enorm in de fout, maar Andrija Novakovich profiteerde niet en zag Wellenreuther knap redding brengen. Tien minuten voor kopte Fran Lewis uit een voorzet van Pol Llonch de 1-2 tegen de touwen. Fortuna knokte zich echter nog voor rust terug tot 2-2: Novakovich reageerde alerter dan Lewis en tikte een voorzet bij de eerste paal binnen.

Zeventien seconden na de onderbreking nam Willem II opnieuw de leiding. Sol en Daniel Crowley behielden knap het overzicht, waarna het voor Donis Avdijaj niet moeilijk meer was om een heerlijke aanval af te ronden. De vreugde was van korte duur: Novakovich mikte de bal in de 52e minuut knap in de verre hoek voor zijn tweede van de avond.

Na een periode van twintig minuten zonder doelpunt kwam Willem wederom op voorsprong. Nog geen minuut na zijn gemiste kopbal schoot Crowley de bal beheerst in de linkerhoek: 3-4. Vijf minuten later stond het echter weer gelijk. José Rodríguez deed Willem II pijn uit een vrije trap. Hij leek even buitenspel te slaan, maar na uitsluitsel van de VAR werd het doelpunt goedgekeurd en dat bleek uiteindelijk ook de laatste treffer. Alexei Koselev bracht vlak voor tijd immers fraai redding op een geweldige uithaal van Sol.