Fortuna Sittard tweet tijdens bekerwedstrijd: 'Drommel wat doe je toch allemaal'
Woensdag, 15 december 2021 om 22:15

Joël Drommel heeft in de eerste helft van de wedstrijd tussen PSV en Fortuna Sittard in de TOTO KNVB Beker geen indruk gemaakt op de analisten van ESPN. De doelman oogde op enkele momenten onzeker in de eerste helft, merken Kenneth Perez en Marciano Vink op. Zelfs tegenstander Fortuna toont via Twitter medelijden met Drommel. Bij rust had hij overigens geen doelpunten geïncasseerd, want PSV leidde met 1-0.

In minuut 34 liet de keeper de bal uit zijn handen glippen na een indraaiende vrije trap van Arianit Ferati, maar tot zijn opluchting kon Ritsu Doan de bal wegwerken voordat Roel Janssen erbij kwam. "Dit is een grote fout, en helemaal als een Fortuna-speler 'm erin schiet. Die pech heb je soms, maar nu heb je een beetje geluk", zegt Perez in de pauze. Circa twintig seconden liet Drommel de bal los na een schot van Ryan Johansson. In tweede instantie voorkwam hij ternauwernood dat Bassala Sambou kon profiteren.

"Drommel wat doe je toch allemaal", tweette Fortuna na dat moment. "Twee keer laat de doelman van PSV de bal los, maar het lukt Fortuna helaas niet hiervan te profiteren." Volgens Vink was de tweede fout een gevolg van de eerste. "Doordat hij die vorige bal mist, is hij hier ook niet zeker. Het lijkt wel een beetje van kwaad tot erger te gaan. Hij moet hier wel heel snel uit. Er moet iets gebeuren." In de slotfase van de eerste helft had Drommel wel een knappe redding in huis op een kopbal van Richie Musaba.

Volgens Perez is het aan Drommel zelf om zich te herpakken. "Die trainer (Roger Schmidt, red.) heeft hem natuurlijk wel beschermd. Hij heeft gezegd dat Drommel het niveau krijgt om te groeien tot de keeper van een topclub. Dat niveau heeft hij natuurlijk by far nog niet, dus het is wel lekker om zo'n trainer te hebben. Meer steun kan hij niet krijgen. Het moet nu van hemzelf komen. Maar zoals ik het inschat, schaamt hij zich bijna voor wat hij aan het doen is. Het is een soort vicieuze cirkel."

Meer nieuws
   
06:30
06:30
Winkelmedewerker belandde per ongeluk op selectiefoto PSV: 'Kan niet voetballen'
7
   
06:00
06:00
Yankuba Minteh: binnen twee jaar van zandvlaktes naar uitblinken bij Feyenoord
3
   
00:04
00:04
'Roger Schmidt wil weg bij Benfica en plant onderhoud in met Bayern München'
14
   
00:00
00:00
De EK-selectie van Portugal: dit zijn de spelers die kans maken
6
   
23:25
23:25
Jeredy Hilterman ondanks promotie Willem II niet geheel tevreden
2
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (22)

 
IniestaFCB
 
28
15 december 2021 om 22:19
Misschien is die Unnerstall wat voor PSV
 
Koev
 
1
15 december 2021 om 23:41
Ik snap nog steeds deze ruildeal niet, mee voetballen doet Drommel ook niet fantastisch. Unnerstall toch weer overwinning mee over de lijn getrokken
 
FCT_Noaber
 
0
16 december 2021 om 08:21
Omdat het ook geen ruildeal was. Bijde transfers staan los van elkaar, ook al bewandelen ze de omgekeerde weg. PSV wou een mee voetballende keeper dus werdt Mvogo gehuurd voor twee seizoenen. Unnerstal paste er voor om tweede keeper te zijn en diende zijn contract uit bij PSV. Uiteindelijk besloot Leipzig om Mvogo terug te halen dus had PSV een keeper nodig. Toen zijn ze dus bij Drommel uitgekomen
 
maarten24
 
2
15 december 2021 om 22:19
Drommels, Drommels en nog eens Drommels. Waar is Mvogo?
 
hankook
 
1
15 december 2021 om 22:57
Ziek en t schijnt dat Schmidt Drommel niet wil laten vallen
 
fct_jelle.
 
35
15 december 2021 om 22:21
Vind dit wel sneu voor die jongen hoor want hij heeft vaak genoeg bewezen bij Twente een hele goede keeper te zijn. Maar deze titel is nog veel sneuer, heel triest vz ..
 
ForRoma
 
4
15 december 2021 om 23:02
Bij Twente heeft hij ook vaak laten zien er geen pepernoot te van kunnen hoor.
 
Moredhel
 
5
16 december 2021 om 00:09
Mwoah, dat was vooral in het begin. Tijdens het seizoen in de KKD en de twee er na heeft hij schitterende reddingen verricht en ons behoorlijk wat punten opgeleverd. Snap niet dat hij qua niveau weer zo is gezakt.
 
Dutfos
 
1
15 december 2021 om 23:16
Was een bepaalde periode, maar daarvoor en daarna viel het toch wel tegen.
 
Valkeakoski
 
0
16 december 2021 om 07:09
Misschien is FC Twente wel gewoon zijn niveau? ????? Wat overigens helemaal geen schande is, want daarmee is hij altijd nog beter dan 98% van de rest van de mensen die wel eens tegen een balletje trapt. Maar wellicht komt er bij PSV wat meer druk kijken dan hij aan kan, en zou hij er voor zijn gemoedsrust goed aan doen als hij a la Sander Boschker een clublegende bij Twente zou worden door daar gewoon lekker 10, 12, 15 jaar onder de lat te gaan staan.
 
Ducktaildo
 
2
15 december 2021 om 22:23
Ach Schmidt ziet het nog in hem zitten, hij heeft dat namelijk gezegd, is er voor hem niks aan de hand. Kan lekker blijven aanmodderen
 
nattekano
 
2
15 december 2021 om 22:29
Een keeper geen vertrouwen geven is ook killing natuurlijk, maar ergens is er ook een einde aan dat vertrouwen als je het nooit terug betaald.
 
Mattiaspsv
 
5
15 december 2021 om 23:04
Tja, ik denk dat de dames en heren van Fortuna zich beter druk kunnen maken om andere zaken, maar dat terzijde. Ik kan niet zeggen dat ik erg onder de indruk ben van Drommel maar hij heeft zeker kwaliteiten, 1 op 1 is hij waanzinnig bijvoorbeeld. 't is lang geleden dat ik me niet zo'n zorgen maakte wanneer een speler van de tegenstander doorbrak en 1 op 1 kwam met de keeper maar Drommel houdt ze ontzettend vaak tegen. Daarnaast kun je hem bij het spel betrekken, kan ie een bal fatsoenlijk aannemen en heeft ie een redelijke pass, iets wat volgens mij essentieel is voor het spel wat Schmidt voor ogen heeft. Hij zal wel echt moeten werken aan de manier waarop hij reageert op doelpogingen want hij krijgt ze iets te vaak om zijn oren, dat gezegd hebbende is het nog een erg jonge keeper en heeft ie dus wel degelijk potentie. Als hij zich op een aantal punten verbeterd zie ik het best rooskleurig in.
 
Kalou2005
 
0
16 december 2021 om 13:35
Één of één waanzinnig? Oei... Men schiet wel eens een bal tegen hem aan ja, maar van wat ik zie grossiert hij in fouten hoor. Drommel is een keeper voor de degradatiekandidaat, maar niet het niveau dat PSV moet nastreven.
 
Mattiaspsv
 
0
16 december 2021 om 13:47
Dat Drommel op dit moment niet van het niveau is wat PSV moet nastreven, daar ben ik het wel mee eens. Feit is en blijft dat hij bij ons onder contract staat en ik zie ondanks zijn fouten toch best wel potentie. Ik kan me het eerste seizoen een een zekere Gomes nog herinneren, die leek er in het begin ook niet zoveel van te kunnen, zelfde geldt voor Onana. Nu wil ik Drommel zeker niet vergelijken met Onana of Gomes maar misschien heeft hij wat tijd nodig om zijn draai te vinden. Ik blijf er wel bij dat hij 1 op 1 erg sterk is, in mijn ogen geen toeval dat de bal telkens tegen hem wordt aangeschoten.
 
Kalou2005
 
0
16 december 2021 om 15:03
Diezelfde woorden kwamen ook voorbij bij Isakson en Mvogo die PSV vervolgens ook genoeg punten hebben gekost. En de enige keeper die PSV de laatste jaren gehad heeft die duidelijk van het hoogste niveau was, laten ze naar Twente gaan. Ik zie de potentie bij Drommel niet. Je mag me erop wijzen als hij over twee seizoenen de beste keeper vd eredivisie is.
 
PaulR_1982
 
1
16 december 2021 om 07:06
Vind dit soort berichten altijd heel bijzonder. sowieso is de reactie niet heel respectvol richting Drommel, en ten tweede gaat er bij Fortuna Sittard zelf ook voldoende mis. Dat maakt deze reactie een beetje gênant. Als ik Drommel/psv was zou ik denken dat ze bij Fortuna wel belangrijkere zaken hebben om zich druk over te maken, namelijk hun eigen keeper/eerste elftal.
 
Bloemo23
 
0
16 december 2021 om 09:26
Waarom niet de keeper van Sparta gehaald?We kunnen toch allemaal zien dat hij top is of op zijn minst wordt. Nu speelt hij PL volgend jaar.