Fortuna Sittard wordt geconfronteerd met enorme corona-uitbraak
Woensdag, 2 december 2020 om 23:45

Fortuna Sittard moet het zaterdag tegen Willem II naar alle waarschijnlijkheid stellen zonder een groot aantal spelers. In aanloop naar het duel schrijft De Limburger dat er een corona-uitbraak ontstaan is binnen de spelersgroep van trainer Sjors Ultee. Minimaal vijf spelers zullen het treffen met de Brabanders moeten missen.

De Limburgse krant laat weten dat Fortuna het nieuws zelf nog niet heeft bevestigd, maar dat er wel bronnen rond de club zijn die erkennen dat er meerdere gevallen zijn. Het nieuwsblad geeft aan dat het in ieder geval om de spelers Jorrit Smeets, Jaroslaw Jach, Samuel Moutoussamy, Nassim El Ablak en Joshua Wekking zou gaan. Alle namen ontbraken deze week namelijk ook op de training. Bovendien bestaat de kans dat er de komende dagen nog meer afwezigen aan het lijstje worden toegevoegd. Donderdag ondergaat de rest van de selectie opnieuw een coronatest, waarvan de resultaten hoogstwaarschijnlijk vrijdag bekend zullen zijn.

De corona-uitbraak had op geen slechter moment kunnen komen, de formatie van Ultee heeft de punten namelijk hard nodig. Op dit moment bezetten de Limburgers met slechts drie punten de voorlaatste plek op de ranglijst; alleen FC Emmen staat er nog ongunstiger voor. Vanwege de tegenvallende prestaties werd Kevin Hofland na het gelijkspel tegen PEC Zwolle (2-2) de deur gewezen, maar met de terugkeer van Ultee zijn de prestaties nog niet bepaald verbeterd.

De drie punten die door de Limburgers tot dusver werden gesprokkeld, komen allemaal voort uit gelijke spelen. Alleen tegen AZ, Emmen en Zwolle traden de zuiderlingen niet met een nederlaag van het veld. Dit weekend zullen de mannen van Ultee bovendien geen motivatie kunnen putten uit de recente onderlinge historie met de Tilburgers: slechts één van de laatste zeven duels werd gewonnen door Fortuna.

Meer nieuws
   
17:27
17:27
Simons en Openda excelleren en walsen met Leipzig over Dortmund heen
3
   
17:25
17:25
Sublieme Kane zet jacht op Lewandowski voort met twee goals voor Bayern
2
   
17:00
17:00
Live meepraten in de Süper Lig: Fenerbahçe - Besiktas
1
   
17:00
17:00
Live meepraten in de Serie A: Juventus - AC Milan
0
   
17:00
17:00
De 15 namen die Arne Slot deze zomer kunnen opvolgen bij Feyenoord
50
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (7)

 
genieterr
 
0
3 december 2020 om 00:30
Nou... Het is aftellen tot een vaccin. Wellicht dat we voetballers en seizoenkaarthouders ook op het prioriteitenlijstje kunnen plaatsen.
 
IKEA
 
0
3 december 2020 om 01:44
Staan die er nog niet op dan? Zonder dollen, een naderend vaccin moet ons bewustmaken nog flink te genieten van de corona gekte. Ik zou graag weer naar een feestje gaan maar anderzijds wordt dit een seizoen als geen ander.
 
tinus45
 
3
3 december 2020 om 07:49
En dan naar kijken hoelang dat vaccin blijft werken....paar weken, paar maanden, wie zal het zeggen, tijd om te testen nemen ze niet, want de eerste die het op de markt brengt word rijker dan de rest. Hoop wel dat we hier dan ook weer snel het stadion in mogen.
 
Robby
 
1
3 december 2020 om 08:35
Fortuna heeft 1 voordeel ook bij Willem II zijn er 5 basisspelers niet bij vanwege blessures. 2 daarvan zullen wel op de bank plaatsnemen maar hebben heel dit seizoen nog geen wedstrijd gespeeld dus verwacht niet veel van die mannen.