Fortuna stopt matige reeks tegen FC Emmen na razendsnel eigen doelpunt
Vrijdag, 15 maart 2019 om 21:55

Fortuna Sittard heeft vrijdagavond de derde overwinning van het nieuwe kalenderjaar geboekt. Het team van trainer René Eijer zegevierde met 3-1 over FC Emmen, dat in de voorgaande vier uitduels in Sittard in alle competities ongeslagen was gebleven. Door de zege staat Fortuna, dat de vier voorgaande Eredivisie-duels had verloren, voorlopig twaalfde, terwijl FC Emmen onder de rode streep blijft staan.

Na iets meer dan een minuut spelen liep FC Emmen reeds achter de feiten aan. Het team van Dick Lukkien kwam op achterstand via een eigen doelpunt van Andrej Lukic, na een chaotische situatie voor het doel van Kjell Scherpen. Alexei Kosolev voorkwam in de tiende minuut dat de Emmenaren al snel op gelijke hoogte kwamen. De doelman tikte een goede kopbal van Michael de Leeuw met een dito redding tegen de lat.

Een cruciale ingreep van Kosolev, daar Fortuna in de achttiende minuut de voordelige marge vergrootte. Na voorbereidend werk van Andrija Novakovich met het hoofd schoof Lisandro Semedo het leer voorbij Scherpen: 2-0. Het betekende voor de aanvaller zijn eerste treffer sinds 7 oktober 2018, toen FC Emmen ook de tegenstander was. De bezoekers snakten naar de rust, maar Fortuna sloeg in de extra tijd nog een derde keer toe. Na voorbereidend werk van Jorrit Smeets kopte Novakovic het leer tegendraads achter Scherpen: 3-0.

Na de onderbreking maakten Nick Kuipers en Jafar Arias hun opwachting bij FC Emmen, maar de dubbele wissel sorteerde geen effect. Fortuna leek in de 68e minuut zelfs op 4-0 te komen via Mark Diemers, maar na tussenkomst van de VAR werd de treffer wegens buitenspel afgekeurd. FC Emmen moest het duel vervolgens vanaf de 78e minuut met tien man afmaken. Danny Makkelie gaf in eerste instantie geel aan Glenn Bijl voor het neerhalen van de doorgebroken Novakovich, maar de VAR opteerde voor een rode prent. Ondanks de ondertalsituatie tekende Reuven Niemeijer in extremis voor de eindstand: 3-1.

15 maart 2019 om 21:59
Heerlijke overwinning! Uiteindelijk moet je nog verder uitlopen natuurlijk, maar de drie punten zijn binnen en dat is het enige dat telt. Fortuna sloeg op de juiste momenten toe, waardoor Emmen na rust niks meer te bieden had. Na een aantal zeer lastige wedstrijden komen er nu een paar die je kunt winnen, ik ben benieuwd!

Ralluf

3

Tomido

19
15 maart 2019 om 22:00
Schandalige 1-0 van Fortuna, zou toch wel graag willen dat Fox Sports hiervan aan het einde van het weekend bekend zou maken hoe de VAR hier naar gekeken heeft. In mijn ogen een 100 overtreding op de speler van Emmen waardoor die geen verdedigende acties meer kon uitvoeren. Verder een gelijkopgaande wedstrijd die gelukkig voor Fortuna hun kant op viel, na de 1-0 had Emmen toch ook wel genoeg kansen om snel op gelijke hoogte te komen.

Kalou2005

10
15 maart 2019 om 22:25
Nee hoor, Emmen had welgeteld 1 kans die overigens op schitterende wijze gered werd door Koselev. In de tweede helft nog een moment, maar tot echte kansen is Emmen nooit meer gekomen op de goal na dan.

willempiedebok

3
15 maart 2019 om 23:09
Inderdaad onbegrijpelijk, alles wordt bekeken. Dit was een overduidelijke overtreding op de verdediger. Het is niet altijd goed te volgen die Var.

Elijah

2
Tja, wat moet je zeggen.. blij met de drie punten, jammer van de 3-1. Spelers balen na afloop ipv blij zijn met zeer belangrijke overwinning. Het had er na 30minuten spelen heel anders uit kunnen zien, dus ik ben blij: Nummer 20 van Emmen hele wedstrijd uitgefloten. En terecht.

jeron

5
15 maart 2019 om 22:01
Gefeliciteerd Fortuna!! Jullie hebben Diemers, Wij hebben Veendorp... I rest my case

Ralluf

1
15 maart 2019 om 22:04
Ik denk dat jullie er nog wel in gaan blijven. Echt geen verkeerde ploeg!

LisandroSemedo

1
15 maart 2019 om 22:09
Diemers? Absoluut niet de beste aan onze zijde.. Al tijden niet..

Ralluf

0
15 maart 2019 om 22:20
Misschien niet de beste, maar je kunt toch niet ontkennen dat hij een goede partij speelde?

jeron

0
16 maart 2019 om 10:14
Ruilen?? Overigens is Semedo constant op de brommer.... Fortuna heeft gewoon een prachtig mooi team Onze begroting is helaas nog kleiner en zullen het moeten doen met dit..

vastreke

9
15 maart 2019 om 22:02
Prima overwinning Even wat lucht nu in Sittard Alleen het eerste doelpunt had natuurlijk nooit mogen tellen Maaria mijn mening had de 4-0 ook weer niet afgekeurd mogen worden

fcemmen23

2
Echt lachwekkend. Waarom Veendorp de laatste weken weer van stal is gehaald is mij echt een raadsel. Lukic had een goede eerste wedstrijd als mandekker en plots moet die nu zoneverdedigen en is meteen de slechtste speler. Onbegrijpelijke keuzes..

tonnannie

9
15 maart 2019 om 22:06
met dank aan makkelie voor het eerste doelpunt

2
15 maart 2019 om 22:10
Duidelijk klasse verschil tussen Emmen en Fortuna. Had wel 4-0 5-0 mogen worden met meer scherpte. Ze spaarde zich duidelijk laatste kwartier.

Harrie23

1
En jij hebt duidelijk een paar biertjes teveel gehad tijdens en na de wedstrijd.. Maar geniet ervan ????

3
15 maart 2019 om 23:21
Nee hoor. Emmen heeft 20 minuten na de 1-0 leuk gevoetbald. Erna gewoon niks meer. Fortuna zet niet meer aan na de rode kaart. Lamprou mist een 100% kans. Jullie hadden buiten het doelpunt geen enkele kans gehad in de tweede helft. Ik zal er van genieten. De feiten zijn niet minder hard.

Emmenforever

1
15 maart 2019 om 23:19
Duidelijk klasse verschil? Omdat Emmen zo ongelofelijk dom verdedigd ja. Voetballend is Emmen gewoon beter, maar ja daar kopen we niks voor. We moeten onze eigen kansen is afmaken

Kalou2005

4
15 maart 2019 om 22:28
Emmen is een soort van blaffende hond die nooit bijt. Simpelweg te weinig stootkracht voorin, juist de plek waar Fortuna veel kwaliteit heeft! Daar zit het pijnpunt sinds de blessure van Dammers duidelijk centraal achterin. Als Fortuna de ploeg redelijk bij elkaar kan houden en een fatsoenlijke rechtsback en cv erbij kan krijgen voor volgend seizoen hebben ze een stabiele Eredivisie ploeg.

arbitro

3
15 maart 2019 om 22:29
Misschien ben ik ouderwets, maar waarom kiest Emmen niet gewoon voor mandekking bij een hoekschop? Dat in de zone verdedigen is toch levensgevaarlijk als je vier á vijf aanvallers in laat lopen, ideaal om zo een bal in te koppen.Scherpen maakte niet echt fouten, maar hij heeft ook zelden een echt onderscheidende redding zoals zijn Fortuna-collega bij de kopbal van De Leeuw.Als Emmen zo slecht blijft verdedigen en weinig effectief voorin is, wachten de play-offs vrees ik.

shenkie

0
16 maart 2019 om 00:18
Op zich was de zone verdediging van Emmen zo beroerd nog niet op t moment dat de 2 ballen (1-0 en 3-0) kwamen op de plek waar ze in eerste instantie vielen, maar er wordt vervolgens totaal niet gereageerd op afgeslagen ballen.... bal vliegt over zone 1 heen en die man die denkt; lekker ik ben klaar... (bal komt terug, mc intosh kan vrij inschieten, zowaar krijgt die slapende prutser die bal nog tegen z’n poot en gaat ie in eigen goal) met die instelling kan je mandekking spelen, zone verdedigen, dat maakt echt geen ene bal uit! Met die instelling gaan ze er allemaal in....... zelf ben ik groot voorstander van zonedekking. Je kan vooruit wegkoppen (anders moet je naar je eigen goal toe meelopen - loop maar eens linksaf en kop maar eens de andere kant op, Lukt niet!), je kan onderweg niet geblokt worden en de kans op penalty’s tegen is aanzienlijk kleiner!