Fotograaf woedend op Mario Balotelli na wisselbeurt: 'Wat bezielt je?'
Zondag, 27 oktober 2019 om 18:07

Mario Balotelli heeft zich de woede op de hals gehaald van een professionele sportfotograaf in Italië. Tijdens de wedstrijd tussen Genoa en Brescia (3-1) van zaterdagavond zou de spits van de bezoekers de camera van fotograaf Massimo Lovati hebben gesloopt. Balotelli werd achttien minuten voor tijd naar de kant gehaald en zou toen tegen de onbemande camera hebben getrapt.

Op Instagram spreekt Lovati zijn woede uit over het incident. Hij legt uit dat zijn camera naast het veld was opgesteld op een statief. Hij bestuurde de camera van afstand. "Toen meneer Balotelli naar de kant werd gehaald, gebruikte hij de camera als een voetbal en trapte hij 'm tegen de reclameborden aan. Een ballenjongen zag het gebeuren kwam meteen naar me toe om te vertellen wat er was gebeurd", schrijft Lovati op zijn account. "De camera en de lens waren zichtbaar beschadigd en de camera werkt niet meer."

"Wat bezielt je om je frustraties te botvieren op de apparatuur van iemand anders?", voegt hij daaraan toe. De fotograaf schrijft dat, hoewel hij 'geen woorden' heeft voor het gedrag van Balotelli, hij directeur Edoardo Piovani van Brescia heeft verteld over het incident. Lovati gaat de kosten verhalen op de club, zo verzekert hij. "Je moet heel voorzichtig omgaan met zulke apparatuur en er zeker niet tegenaan trappen. Ik ben er woedend over. Je moet respect tonen voor iemands werk en iemands eigendommen."

Balotelli speelt sinds dit seizoen voor Brescia. Hij moest de eerste vier competitiewedstrijden laten gaan vanwege een schorsing die hij overhield aan zijn dienstverband bij Olympique Marseille in Frankrijk, voor een onbesuisde tackle op Daniel Congré van Montpellier. De schorsing was ook geldig in Italië. Super Mario kwam in actie in alle vier de competitieduels sinds zijn rentree en maakte op 29 september tegen Napoli (2-1 nederlaag) zijn enige doelpunt voor zijn nieuwe club.

Meer nieuws
   
12:30
12:30
Live meepraten in de Premier League: Arsenal - AFC Bournemouth
3
   
12:25
12:25
Justin Kluivert doet open sollicitatie bij Ronald Koeman in aanloop naar het EK
11
   
12:05
12:05
'Manchester United mikt op Franse verdediger die 70 miljoen moet kosten'
6
   
11:33
11:33
Felbegeerde De Zerbi vertelt of hij überhaupt openstaat voor een nieuwe club
6
   
11:02
11:02
Geen penalty na zelden vertoonde handsbal in de KKD: 'Dit is donkerrood'
34
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (7)

 
CommandPrompt
 
20
27 oktober 2019 om 18:10
Ik kan geen Italiaans, maar voor niet-voetballers is dit een dure grap. Sneu voor de beste man. Hopelijk kan Balotelli dit geschil zelf oplossen en hem een nieuwe aanbieden.
 
madco123
 
36
27 oktober 2019 om 18:17
Dit soort incidenten snap ik ook nooit. Je zag het laatst ook bij Fortuna - Feyenoord toen Passlack na een doelpunt zomaar een microfoon omtrapte (schijnbaar uit vreugde). Ik zat echt met verbazing te kijken. De fotograaf verwoordt het goed; hoezo moet je per se de apparatuur van andere mensen (die ook gewoon hun werk doen) kapotmaken uit vreugde/woede. Ik snap daar dus echt niks van.
 
IKEA
 
7
27 oktober 2019 om 18:26
Ja, dat heb je met voetballers. Als je zoveel geld verdient en zoveel aandacht krijgt en dan meestal ook niet al te slim dan ga je in een bubbel leven. Balo verdient zo’n camera per minuut dus het zal hem weinig schelen, maar het is wel jammer dat dit de mensen zijn waar we zo “graag” naar kijken
 
FR_Ronnie
 
5
27 oktober 2019 om 18:33
Bij balotelli slaan de stoppen vaker door. Heeft nooit geleerd van zijn fouten. Helaas was ooit een veelbelovend speler.
 
IKEA
 
2
27 oktober 2019 om 18:44
Goeie voetballer maar als mens totaal geen realiteitsbesef. Als je op je zeventiende al miljonair wordt gemaakt is dat ook niet gek, maar het is wel gevaarlijk, enkel mens zijn, in plaats van een mens in de wereld.
 
jaokdan
 
1
27 oktober 2019 om 19:34
Ja, is bijzonder asociaal en laat de ontkoppeling van deze 'helden' met de normale maatschappij zien...
 
WalterJanssens
 
2
27 oktober 2019 om 23:50
Gewoon voor vernieling nachtje laten zitten en maandsalaris naar fotograaf overmaken. Dan heb je hem het meest.