FOX Sports spreekt schande van Bayern-fans: 'Ik trek dat heel erg slecht'
Zaterdag, 29 februari 2020 om 18:38

Arnold Bruggink heeft geen goed woord over voor de actie van de Bayern München-fans zaterdagmiddag in de uitwedstrijd tegen TSG Hoffenheim (0-6). Supporters van eerstgenoemde club maakten Hoffenheim-eigenaar Dietmar Hopp uit voor 'hoerenjong' op een reusachtig spandoek, waarna de wedstrijd tijdelijk gestaakt werd. Na de hervatting besloten de spelers van beide clubs om de bal alleen nog naar elkaar over te spelen, waardoor van een 'wedstrijd' de laatste dertien minuten geen sprake meer was.

"Het is echt wel heel bijzonder dat Bayern München zo stelling heeft genomen tegen zijn eigen fans. Het is voor het eerst dat een club echt stelling neemt tegen zijn eigen supporters. Multimiljardair Hopp werd ernstig beledigd, wat veel vaker gebeurt in Duitsland", zegt Bruggink in De Eretribune op FOX Sports. In 2018 toonden supporters van Borussia Dortmund in hun wedstrijd tegen Hoffenheim een spandoek van Hopp onder een crosshair, alsof er met een vuurwapen op de puissant rijke clubeigenaar werd gericht.

Bruggink vindt dat de Bayern-supporters in de spiegel moeten kijken. "De Bayern-fans protesteerden dus tegen Dietmar Hopp omdat hij 'het moderne voetbal' is, maar bij Bayern zit bij thuiswedstrijden een groep mensen in een T-vorm als verwijzing naar T-Mobile (de hoofdsponsor, red.). Dat is dan niet modern voetbal? Ik trek dat heel erg slecht", aldus Bruggink, die vindt dat Hopp juist goede dingen heeft gedaan voor Hoffenheim.

"Wat ze bij Hoffenheim hebben gedaan: ze hebben een hele goede jeugdopleiding, al jaren. Dat heeft Hopp echt van de grond af opgebouwd. En hij is ook geen man die zijn geld er zomaar uittrekt als het even misgaat. Hij heeft in zijn testament staan dat er altijd geld naar Hoffenheim zal gaan, zodat die club voort kan blijven bestaan." Ook Hugo Borst hekelt de actie van de Bayern-supporters. "Goed om stelling te nemen tegen het tuig", zegt Borst. "Het is heel bizar om te zien: de keeper van Hoffenheim speelt gewoon de spits van Bayern aan, die kan hem erin schieten, en die speelt dan weer zachtjes terug."

Marco van Basten begrijpt niet dat de Bayern-fans een probleem hebben met Hoffenheim-eigenaar Hopp. "Het is heel vreemd", zegt de oud-spits. "Waar maken zij zich nou druk om, Bayern München!? Het motief is een beetje vreemd, want je zou zeggen: het is een man die geld in het voetbal pompt, wat we allemaal willen. Daar zou je toch content mee moeten zijn, ook als tegenstander, bij wijze van spreken."

Meer nieuws
   
21:09
21:09
Perez loopt vooruit op PSV-transfer: '35 miljoen is toch wel heel veel geld?'
1
   
21:00
21:00
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
7
   
20:59
20:59
Paris Saint-Germain wederom kampioen van Frankrijk na nederlaag AS Monaco
4
   
20:31
20:31
Prolongatie titel definitief uitgesloten voor Royal Antwerp na nieuwe nederlaag
0
   
20:30
20:30
El Gran Derbi: is dit de meest heetgebakerde derby van Spanje?
4
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (22)

 
iSimic
 
12
29 februari 2020 om 18:44
Het grote probleem hierzo zit dat een hoop mensen nu dingen gaan roepen terwijl ze feitelijk gezien totaal geen idee hebben waar ze over praten. Iets dat veel voorkomt. Bruggink is toch al niet bijster slim als hij denkt miljoenen fans 1 gelijke gedachte en 1 gelijke mening over alles vormen. Misschien is het schokkend nieuws voor mensen, maar fans hebben verschillende gedachten en zijn het ook oneens met elkaar. Wauw wie had dat gedacht. Daarnaast ging het vandaag niet zozeer over Hopp centraal, en besluit men voor het gemak de overige spandoeken maar te negeren, aan de DFB gericht.
 
SuperBuLi
 
5
29 februari 2020 om 19:17
Feit is dat dit onacceptabel was. Het zou me niet verbazen als Bayern geen supporters meer naar Hoffenheim mee mag nemen. Iedere bestuurder van Bayern spreekt van een schande van de fans en zij zullen zeker een zware straf krijgen. Wel ben ik het met je eens dat de DFB de controle kwijt is.
 
iSimic
 
9
29 februari 2020 om 19:24
Het is nu onnacceptabel dat het de rijke bestuurder overkomt met veel connecties, dat Sapp een sponsor van Bayern is zal ongetwijfeld reden zijn geweest voor de zware overdreven reactie van het bestuur van Bayern. Bij elke wedstrijd hoor je tientallen fans dit roepen naar spelers, en erger. Hooguit hoor je wat opmerkingen over dat fans niet helemaal goed zijn maar daar blijft het bij. Niemand hoorde je roepen dat Ajax - Getafe moest worden stil gelegd omdat bij elke ingooi de spelers van Getafe verrot werden gescholden. Prima als men daar de lijn trekt, maar doe dat voor alles, ook leuzen tegen spelers. Het is niet zozeer dat ik het allemaal goed vind dat de fans hebben gedaan, maar de onjuiste informartie die men verspreidt, en het feit dat zodra het bij spelers gebeurd men het wel oke is vind ik zo'n onzin.
 
iSimic
 
1
29 februari 2020 om 23:18
Het is een geaccepteerd iets om een speler van de tegenstander voor uit te maken. Iets waar fans van alle clubs zich schuldig aan maken, ook Bayern, Dan is deze reactie inderdaad zwaar overdreven.
 
ProEvo
 
7
29 februari 2020 om 19:03
Heel goed dat Bayern München op deze wijze stelling heeft genomen, goed statement. Maar toch kan ik het niet nalaten me af te vragen wat ze gedaan hadden als het 0-0 of 1-0 voor Hoffenheim was geweest. Het is stuk makkelijker om zo’n statement te maken als je 6-0 voor staat dan wanneer er belangrijke punten in de strijd om het kampioenschap op het spel staan.
 
iSimic
 
5
29 februari 2020 om 19:07
Zet woensdag de wedstrijd Schalke-Bayern op. 1000en zullen Neuer uitmaken voor hoerenzoon. Scheidsrechters, spelers en bestuur zullen het negeren.
 
oxxis
 
3
29 februari 2020 om 21:43
Dus omdat het volgens jou tegen spelers van Bayern geroepen wordt, valt het goed te praten dat de Bayern supporters zo schandalig gedragen? Hoog "ja, maar zij" gehalte hier zeg, dacht dat dat na de puberjaren wel over zou zijn bij de gemiddelde mens
 
iSimic
 
0
29 februari 2020 om 22:42
Wellicht heb je een beetje moeite met lezen, kan gebeuren. Nergens praat ik goed wat Bayern fans deden, al is het schandalig noemen natuurlijk wel erg overdreven. Proevo vraagt zich gewoon iets af en ik geef hem een wedstrijd waar hij het antwoord op zijn vraag al kan zien. Feit is gewoon dat men nu optreed omdat het bij iemand gebeurd die zeer goede connecties heeft, maar bij spelers niet.
 
pipoli
 
7
29 februari 2020 om 19:08
Het is echt onacceptabel wat de Bayern-fans doen maar de DFB mag ook wel eens in de spiegel kijken. Waarom wordt er voor meneer Hopp een uitzondering gemaakt op de 50+1 regeling???
 
Frankly87
 
5
29 februari 2020 om 19:23
Wat is de 50 plus 1 regeling?
 
JoshuaK_
 
1
29 februari 2020 om 20:53
Als ik mij niet vergis is dit een regeling in Duitsland die ervoor moet zorgen dat je geen Manchester City, Chelsea of PSG verhaal krijgt en investeerders geen meerderheid binnen een club mogen krijgen. Blijkbaar is Hopp van Hoffenheim dus een uitzondering op deze regel.
 
walkerh
 
1
29 februari 2020 om 20:12
Collega van Basten zou er vast minder moeite mee hebben #grapje #postnietverwijderenaub Zonder gekheid Bruggink moet zich niet zo aanstellen en gewoon over de wedstrijd praten. Al die geschote zo genaamde bekende voetballers of bner's zo namaak zo 1999..
 
binny
 
3
29 februari 2020 om 20:16
Wauw er komen racistische leuzen antisemitische leuzen etc... maar dit is een schande??? Wat een onzin hier weer. Politiek correct geneuzel. Je kent de or zaak niet zo goed en vind t heel raar dat al die Bayern mensen het er over hebben maar zal wel met sponsoren te maken hebben. Ook leuk zo’n statement, maar als het 0-0 stond was t anders geweest dat weet ik zeker.
 
MartijnGerbrands
 
1
29 februari 2020 om 20:59
Mooi man, echt een prachtig gebaar dit. En zomaar komt de gedachte in me op, als ploegen dit bij racisme nou ook eens zouden doen...
 
BBayern1990
 
1
29 februari 2020 om 21:36
Bayern München heeft zojuist een gepaste maatregel genomen door het fanclubstatuut van de Schickeria-aanhang in te trekken.
 
falcao1984
 
0
29 februari 2020 om 21:52
Bij Dortmund hingen ook verwijzingen naar Hopp. Deze zijn vaak dubbelzinnig. In de eerste plaats vanwege against modern football. In de tweede plaats vanwege de achtergrond van Hopp. Hoewel hij zichzelf er herhaaldelijk stevig van gedistantieerd heeft en veel liefdadigheidswerk verricht kan hij niet voorkomen dat zijn vader een beruchte Nazi-kampbeul was waar sommige fans van de tegenstanders hem met graagte aan helpen herinneren.
 
PorQue
 
0
29 februari 2020 om 21:53
Heel apart dit. Spelers en scheidsrechters doen altijd krampachtig als een speler van het veld wil aflopen wegens racisme. Iedereen probeert hem op het veld te houden en hij moet zich niet laten kennen en de racisten geven wat zij willen. Maar hier wordt een eigenaartje uitgescholden en de wereld staat op zijn kop, spelers voeren een solidariteitsactie gelijk uit en de hele wedstrijd wordt gestopt. Dit gaan wij nu dus ook doen wanneer een scheidsrechter's moeder wordt uitgescholden? Hoezo wordt hier nu ineens de lijn getrokken? Omdat het over een rijke eigenaar gaat die blijkbaar veel status uitstraalt? Ik snap er echt helemaal niets van. In alle jaren dat ik het voetbal volg heb ik veel ergere scheldwoorden gehoord van tribunes. Ik spreek dit scheldwoord niet goed, maar het is wel 1 van de wat mildere. Relatief gezien dan he.