Frank de Boer lijkt voorlopig veilig: 'Nee, een ontslag is niet aan de orde'
Maandag, 11 maart 2019 om 22:08

Frank de Boer hoeft volgens Robert Maaskant voorlopig niet te vrezen voor een ontslag bij Atlanta United. De Nederlandse trainer is matig van start gegaan bij de club uit de Major League Soccer en de druk op zijn schouders is in korte tijd toegenomen. Maaskant werkte in het verleden in de Verenigde Staten en legt in het Algemeen Dagblad uit dat er in de MLS niet zo'n 'afrekencultuur' heerst als in Europa.

De Boer bereikte de kwartfinales van de CONCACAF Champions League door in de eerste ronde af te rekenen met Herediano uit Costa Rica. In de kwartfinale werd het eerste duel met het Mexicaanse Monterrey met 3-0 verloren. In de Major League Soccer wacht Atlanta United nog op de eerste overwinning. De eerste wedstrijd werd met 2-0 verloren van DC United, terwijl zondagavond met 1-1 gelijk werd gespeeld tegen Cincinnati.

Maaskant was ooit trainer van Texas Dutch Lions, dat uitkwam op een lager niveau in Amerika. Later was de huidige technisch directeur van Almere City werkzaam als assistent- en veldtrainer bij Columbus Crew. Hij denkt dat De Boer voorlopig nergens voor hoeft te vrezen. "Het is zelfs zo dat je het een beetje mist. Een bepaalde beleving. Spanning dat het ergens om gaat", aldus Maaskant. "De MLS is in deze fase entertainment. Het gaat echt om de play-offs, dan begint het."

Volgens Maaskant wordt er vanuit de pers geen druk uitgeoefend. "Er worden wel trainers ontslagen, natuurlijk", legt hij uit. "Het gaat vooral om gedrevenheid, hoe je overkomt op je publiek. Ik hoorde Frank laatst zeggen dat het wel veel reizen is. Ja, denk ik dan, dan ben je niet goed voorbereid. Het is echt anders dan een team in Europa coachen", aldus Maaskant, die verwacht dat De Boer voorlopig aanblijft als trainer van Atlanta United. "Nee, een ontslag is niet aan de orde."

Meer nieuws
   
06:00
06:00
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord wakker maakte
13
   
23:30
23:30
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
4
   
23:11
23:11
Racistisch gedrag richting Nico Williams smet op belangrijke zege Atlético
2
   
23:06
23:06
Chelsea vecht zich knap terug tegen Villa, maar vergeet zichzelf te belonen
7
   
23:02
23:02
Paris Saint-Germain poetst 1-3 achterstand weg en is officieus kampioen
14
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (28)

 
Thetruth
 
32
11 maart 2019 om 22:13
Feit dat ze over ontslag praten zegt al genoeg ze denken er in elk geval wel al aan. Zie hem met nog een paar nederlagen wel ontslagen worden. Dan is het game over voor de boer.
 
Sanderr
 
24
11 maart 2019 om 22:18
Dat is toch eigenlijk te bizar voor woorden. 2 potten gespeeld en 3 punten achter de nummer 1 van de Eastern Conference. En dan denken aan ontslag. Koekoek.
 
metaalverf
 
0
12 maart 2019 om 09:01
Ik de champions league daar toch ook al 2x dik verloren.
 
Kukelekoki
 
8
12 maart 2019 om 00:32
En met 'ze' bedoel je de Nederlandse trainer Robert Maaskant die zijn mening geeft? Volgens mij wordt er daar in de VS nergens over ontslag gesproken.
 
Dutchgio
 
2
12 maart 2019 om 07:04
Maaskant denkt er aan ja, omdat dat geen gevraagd wordt. Dit is geen officieel statement vanuit Atlanta.
 
AMD Ryzen
 
24
11 maart 2019 om 22:21
elk team dat fdb coacht verliest het plezier in het spelletje.. Bij ajax was hij verantwoordelijk voor 5 kampioenschappen die herinnerd worden als de kampioen van de armoede. Ik vraag me echt af wat het probleem is bij de knvb en de trainer cursussen die zij aanbieden. Waarom worden er zo weinig trainers opgeleid die echt kunnen werken met een bepaalde visie? Types als van gaal of bosz. Als ik naar de duitse laptop trainers kijk dan hebben zij allemaal een bepaalde werkende functionele basis als coach. Het wordt tijd dat De Knvb bij andere bonden mee gaat kijken en de nieuwe trainers een cursus aanbiedt die ze voorbereidt op het steeds sneller veranderde sport dat voetbal genoemd wordt. Het wordt tijd dat de nederlandse clubs niet hopeloos afgaan in de europa league omdat die clubs gecoacht worden door trainers die in andere landen geen eens trainer zouden zijn in de 2e competitie.
 
laviola89
 
9
11 maart 2019 om 22:25
4 kampioenschappen, helaas En daarna die bryan Smeets zeggen dat die Ajacied is, kan t nog steeds niet geloven!
 
Sarvesh50
 
3
11 maart 2019 om 22:36
Fdb is een harde coach die discipline eist van zijn spelers. Hij zou een veel betere assistent zijn of jeugd trainer. Als assistent van een tactische trainer die ook nog eens een goede people manager is.
 
foebele
 
5
11 maart 2019 om 23:26
Met name people management ontbreekrhet hem aan. Daarnaast spreekt hij naar mijn gevoel ook slecht zijn talen. Dat helpt ook niet mee. En,wat Maaskant zegt: als je niet door hebt dat je veel moet gaan reizen in de MLS dan heb je je gewoon bar slecht voorbereid.
 
kleinegeneraa7
 
3
11 maart 2019 om 22:40
Heel veel tekst, maar veel loze zinnen. Onze trainers worden juist opgeleid met 1 grote visie en die blijven ze maar nastreven. Peter bosz ging ook ten onder aan zijn visie bij Dortmund. Zelfs als De Boer, Seedorf en in mindere maten Coco. Kijk eens naar Koeman. Heeft die 1 vaste visie? Nee die kijkt gewoon naar het materiaal en haalt er het maximale uit. Bosz houdt gewoon vast aan zijn visie, hetzelfde als Van Gaal in zijn laatste periodes. Je zegt dat het spelletje steeds sneller verandert, maar dan moet je juist flexibel zijn en kijken wat de selectie per jaar te bieden heeft ipv je eigen spelletje proberen door te drukken door je visie op het spelletje.
 
Sarvesh50
 
1
12 maart 2019 om 00:00
Ik denk dat hij bedoeld dat een visie beter is dan geen visie.. Nederlandse coaches zijn tegenwoordig saai en inspiratieloos. Bredere visie zoals jij aangeeft is ook prima maar als naar guardiola kijkt dan blijft hij ook hangen op zn eigen visie
 
Sarvesh50
 
0
12 maart 2019 om 00:00
Ik denk dat hij bedoeld dat een visie beter is dan geen visie.. Nederlandse coaches zijn tegenwoordig saai en inspiratieloos. Bredere visie zoals jij aangeeft is ook prima maar als naar guardiola kijkt dan blijft hij ook hangen op zn eigen visie
 
rinkhsv
 
3
12 maart 2019 om 05:12
Maar pep kan miljoenen investeren voor het uitoefenen van z'n visie dan wordt het al een stukje makkelijker.
 
Japie_Krekel
 
1
12 maart 2019 om 06:23
@sarveshi50 ja maar als Guardiola zijn visie niet werkt dan vraagt hij voor het nieuwe seizoen weer even 200 miljoen aan die sjeiks voor versterkingen om dat recht te trekken, dan is het makkelijk om vast te blijven houden aan een visie. Bosz en FdB hebben die financiele middelen niet tot hun beschikking
 
remon_
 
6
11 maart 2019 om 22:22
Ik krijg steeds sterker het gevoel dat De Boer een ideale assistent en jeugd trainer is. Bij het Nederlands elftal als assistent waren ze lovend! Met jeugd van Ajax en een jonge kneedbare Ajax 1 groep kreeg die het ook naar zijn (saaie, matige, maar wel consequente) hand. Maar buiten dat faalt hij tot nu toe helaas op alle fronten.
 
remon_
 
1
11 maart 2019 om 22:22
Ik krijg steeds sterker het gevoel dat De Boer een ideale assistent en jeugd trainer is. Bij het Nederlands elftal als assistent waren ze lovend! Met jeugd van Ajax en een jonge kneedbare Ajax 1 groep kreeg die het ook naar zijn (saaie, matige, maar wel consequente) hand. Maar buiten dat faalt hij tot nu toe helaas op alle fronten.
 
NJfromVOL
 
5
11 maart 2019 om 22:22
NOG niet aan de orde ... Al die mooie verhalen vooraf. IK misgunde het hem niet eens, maar het gaat het gewoon niet worden.
 
Bergwijn
 
17
11 maart 2019 om 22:25
Misschien is het beter voor iedereen dat Frank de Boer de E1 of D1 van Ajax gaat trainen. Het is duidelijk dat hij enorm tekort komt als trainer op dit niveau.
 
bbmike
 
9
12 maart 2019 om 05:52
Je wilt toch niet dat die kinderen op die leeftijd al het plezier in het voetbal verliezen??
 
Maverick
 
2
11 maart 2019 om 23:01
FdB was goed bij Ajax omdat de spelers, technisch de tactiek konden spelen die hij wilde. Technisch gezien is de MLS drama, een pass over 10 meter is altijd maar afvragen of doe goed aankomt, iemand op de verkeerde kant aanspelen omdat je gewoon niet de kwaliteit hebt om een goede pass te geven zo kan ik nog wel even doorgaan. Ik kijk de MLS nu al 6 jaar regelmatig live op TV of zit in het stadion(honkbal stadion). FdB gaat snel zo slagen als in Engeland als hij zijn speel stijl niet aanpast, en puur op energie/inzet gaat spelen, en hopen dat je minder fouten maakt dan de tegenstander dan win je (soort van Cruifiaanse tegeltjes waarheid) ??
 
Sirius
 
3
12 maart 2019 om 00:00
Dit is natuurlijk wel pijnlijk. Verder volg ik de MLS niet zo op hier en daar een samenvatting na dus ik ben niet op de hoogte van de club Atlanta United, maar ik geloof niet dat dit alleen met De Boer te maken heeft. Als het verval zo ontzettend groot is, ben je of je beste spelers kwijtgeraakt, of ze hadden een jaar als dat van Leicester City vorig seizoen. Als ik iets namelijk wel weet over de Mls, zijn het de strikte regels waardoor een ploeg het ene jaar kampioen kan worden en het volgende jaar zomaar degradatievoetbal kan spelen.
 
binny
 
1
12 maart 2019 om 00:38
Waar hebben mensen het over? Weet iemand hoe het voetbal in elkaar steekt in Amerika, hij gaat nu niet worden onstlagen. Toch heb ik t idee dat zijn speelstijl er niet bij past die Mls. Ik begrijp de kritiek best wel hoor, dat is gepast, alleen heb ik t idee dat mensen hier Frank enorm graag zien falen en ik vraag mij af waarom.
 
Japie_Krekel
 
4
12 maart 2019 om 06:28
@binny er zijn veel mensen die hem geen eerlijke, correcte coach vinden. hij had constant de pik op spelers als El Hamdaoui, Kishna etc maar een Veltman bv mocht structureel blijven falen en die werd wel steeds gewoon opgesteld. iedereen die niet aan zijn gezonde Hollandse boerenjongens mentaliteit profiel voldeed werd al gelijk afgeschreven, iets wat getuigd van een gebrek aan peoples manager kwaliteiten. dan moet je met verschillende karakters kunnen omgaan want niet elke spelers is hetzelfde ook het feit dat hij nog steeds geen reden weet te geven waarom bv een El Hamdaoui destijds niet meer werd opgesteld is natuurlijk erg vreemd. dan lijkt het of je iemand niet selecteert op sportieve gronden maar omdat je hem om de een of andere reden niet mag en dan schiet je als coach je doel voorbij ik zelf heb niks tegen FdB en hoop dat hij het gaat redden daar maar ik kan wel begrijpen dat niet iedereen hem hoog heeft zitten. het is best een moeilijke, eigenwijze man
 
DavidDein
 
6
12 maart 2019 om 07:26
Wat een gelul dit, je beweert nog net niet dat de Boer een enorme racist is..el Ghazi, Riedewald, Tete, Bazoer.. allemaal jongens met een Hollandse boerenjongens mentaliteit profiel? En Peter Bosch stuurde ze 1 voor 1 weg. Is hij nu ook geen goede peoples manager?
 
Sulejmanii
 
0
12 maart 2019 om 12:26
Na Ajax heeft Elhamdaoui nergens meer gespeeld, en ook problemen gehad. Vooral bij Fiorentina lag dat nog steeds aan Frank? Je moet niet al die ue onzin geloven
 
binny
 
0
12 maart 2019 om 13:10
Japie_krekel, zijn dit niet gewoon jongens die zelf ook niet zo makkelijk deden. Als MEH echt zo goed was had hij het ergens anders wel geflikt. Hij kan best voetballen hoor, maar profiteerde enorm van de ruimte die hij kreeg door Luis Suarez. Kishna en De Boer hadden indd hun argumenten, maar zo'n jongen is ook typisch iemand die zichzelf te goed vind om op soms op de bank te zitten. Hollandse boere mentaliteit? dan had hij zeker niet naar Atlanta moeten gaan. Wat een onzin. Je kan het een moeilijke man vinden, maar je ziet mensen hier gewoon springen om alles bij hem kapot te praten. Verder was het voetbal bij Ajax de laatste 2 jaren niet geweldig, maar hij had ook rot materiaal en toch is hij 4 keer achter elkaar kampioen geworden en dat zeggen maar weinig mensen.
 
Japie_Krekel
 
0
12 maart 2019 om 15:13
@daviddein waar zeg ik dat hij een racist is dan? ik denk dat FdB ook makkelijk een probleem had kunnen hebben met Nederlandse jongens die een wat lastiger karakter hebben. hij kan alleen werken met ideale schoonzonen
 
Japie_Krekel
 
0
12 maart 2019 om 15:14
@binny @david Deon hij heeft het bij Ajax idd geweldig gedaan met 4 kampioenschappen maar bij Inter lag hij na 3 weken ook overhoop met spelers als Kondogbia, Perisic, Brozovic en Icardi en we kunnen niet zeggen dat die na het vertrek van FdB minder zijn gaan voetballen. FdB kan alleen werken met ideale schoonzonen maar met jongens met wat meer ruggengraat of karakter kan hij moeilijk omgaan