Frank de Boer sluit Jong Oranje niet uit voor Mohamed Ihattaren
Maandag, 30 november 2020 om 19:15

Frank de Boer maakt zich geen zorgen over de situatie van Mohamed Ihattaren. Een jaar geleden verbond de middenvelder van PSV zijn interlandloopbaan aan het Nederlands elftal, maar om uiteenlopende redenen staat de teller nog altijd op nul interlands. Ihattaren is bezig aan een moeizaam seizoen en miste de laatste duels van PSV omdat hij oververmoeid zou zijn. Met extra individuele trainingsarbeid naast de teamtraining wil PSV het talent fitter krijgen. De situatie rondom de achttienjarige Ihattaren passeerde ook zondagavond bij Studio Voetbal de revue.

Arno Vermeulen vroeg aan Frank de Boer of 'hij zich zorgen maakt' over Ihattaren. De bondscoach leek die indruk niet te wekken. "Bij PSV hebben ze momenteel een plan met hem", begon de trainer in het televisieprogramma. "Hij was natuurlijk ziek tijdens de interlandperiode. Daarvoor is hij volgens mij twee keer gestart bij PSV. Dat gaat de goede kant op. Hij heeft nog genoeg tijd in ieder geval. Laten we hopen dat het goed met hem gaat. Ihattaren is natuurlijk een groot talent."

De Boer kreeg de vraag of hij als bondscoach ook contact met Ihattaren onderhoudt. "Voor de interlandperiode heb ik best wel veel contact met hem gehad, maar op dit moment heb ik geen contact met hem. Natuurlijk wel toen hij zich afmeldde, maar daarna niet meer. Maar ik hoop met iedereen contact te houden en dus ook met Ihattaren." Vermeulen wees De Boer erop dat er zich het nodige heeft afgespeeld rondom de talentvolle middenvelder van PSV. "Als ik hem als bondscoach kan helpen, zal ik dat zeker niet laten. En ik heb met vrijwel iedereen contact, dus ook met Mo."

Pierre van Hooijdonk vroeg zich af of Jong Oranje ook een optie is voor Ihattaren als de situatie min of meer hetzelfde blijft en hij niet in aanmerking komt voor het Nederlands elftal. "Dat lijkt me wel", antwoordde de bondscoach stellig. "We hebben er alles aan gedaan om hem voor het Nederlands elftal te laten spelen. Omdat we een heel groot talent in hem zien. Dan hoort-ie ook zeker in Jong Oranje, maar dat zal-ie dan ook moeten laten zien. Hij moet wekelijks gaan spelen en Jong Oranje heeft ook grote talenten op zijn positie."

"Hij moet gewoon aan de bak", benadrukte De Boer. Vermeulen vraagt zich af of er bij Oranje wel plaats is voor Ihattaren door de aanwezigheid van spelers als Steven Berghuis, Steven Bergwijn, Cody Gakpo en Calvin Stengs. "Als je nu een selectie moet maken, dan gaat hij niet naar een EK. Hij moet echt een enorme inhaalslag maken", zei Vermeulen stellig. De Boer: "Maar dat geldt voor iedereen. Voor Berghuis, Bergwijn, Stengs… Ze moeten het de komende zes, zeven maanden gewoon laten zien."

Ihattaren speelt al sinds zijn veertiende jeugdinterlands voor Nederland. Eerst met de Onder-15, daarna met de Onder-16 en met de Onder-17 werd hij zelfs Europees kampioen. Nederland won de finale tegen Italië na strafschoppen, nadat het duel in de reguliere speeltijd in 2-2 was geëindigd. Ihattaren maakte ook deel uit van het Team van het Toernooi. De tiener speelde nadien ook nog interlands voor de Onder-19.

Meer nieuws
   
23:30
23:30
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
1
   
23:11
23:11
Racistisch gedrag richting Nico Williams smet op belangrijke zege Atlético
1
   
23:06
23:06
Chelsea vecht zich knap terug tegen Villa, maar vergeet zichzelf te belonen
7
   
23:02
23:02
Paris Saint-Germain poetst 1-3 achterstand weg en is officieus kampioen
12
   
21:47
21:47
Liverpool gebruikt Slot om af te stappen van traditionele Britse clubstructuur
28
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (26)

 
FC-Legend
 
2
30 november 2020 om 01:53
Mocht hij voorlopig nog niet fit genoeg zijn en zijn vorm weer herpakken, is het natuurlijk heel begrijpelijk om hem voorlopig bij Jong Oranje te plaatsen. Hij lijkt me ook niet het type dat nu opeens op zijn weloverwogen keuze terugkomt, aangezien hij dit vrij duidelijk had verwoord bij Tiki Taka Touzani.
 
BvdP
 
15
30 november 2020 om 01:55
Als Ihattaren op tijd in vorm komt moet je hem meenemen als nr 10 en niet als buitenspeler. Waarom zou je hem niet op de positie zetten waarop hij het beste uit de voeten kan? We kunnen zijn creativiteit goed gebruiken. Die 4 buitenspelers die Vermeulen opnoemt zijn niet relevant.
 
Broodje Eend
 
0
1 december 2020 om 02:38
Als 10 in het Nederlands Elftal? Die jongen komt net kijken, man. Groot talent, maar nog even geduld. Meenemen en invallen wanneer de wedstrijd daarom vraagt.
 
genieterr
 
7
30 november 2020 om 05:56
We zijn kennelijk zo goed in het hypen van spelers, dat we moeten uitleggen waarom een speler een tijd in jong oranje moet spelen. Het lijkt me volstrekt logisch dat hij een tijdje in jong oranje moet spelen. Misschien ook wel goed voor hem, in rust spelen ipv op de bank bij het grote oranje.
 
falcao1984
 
8
30 november 2020 om 06:46
Straks is Mo onder druk van zijn entourage boos en dreigt hij alsnog voor Marokko te kiezen. Wanneer dat zo is lekker laten gaan.
 
RGB7
 
43
30 november 2020 om 08:08
Lekker zo'n bakje azijn in de ochtend! Geef die jongen toch eens wat tijd ipv een keuze vanuit een fans standpunt. Net 18 en nog bezig met het rouwen/verwerken, zijn andere dingen bij zo'n jongen dan de druk van de entourage. Hij gaat gewoon voor Nederland spelen na een mindere periode. De Boer laat daarbij niet zomaar spelers vallen, of je moet echt buiten de boot vallen.
 
falcao1984
 
1
30 november 2020 om 10:37
Wij geven hem ook zeker alle tijd. Betwijfel alleen of hij en zijn entourage zelf het geduld op kunnen brengen.
 
RGB7
 
0
30 november 2020 om 15:00
We zullen het zien, ik zelf denk niet dat hij uit zal komen voor een ander land. Fijn dat je hem de tijd gunt!
 
kanterealfes
 
14
30 november 2020 om 08:27
Falcao1984 ihataren heef bij oranje veel minder concurrentie dan bij marokko op die positie.
 
falcao1984
 
4
30 november 2020 om 10:39
Nou nou, dat vind ik nogal een stevige uitspraak. Wanneer ik lees welke spelers uit de eredivisie er regelmatig opgeroepen worden voor dat land heb ik daar mijn twijfels over.
 
Willian-Borges
 
5
30 november 2020 om 23:37
Dat zelfde idee heb ik tegenwoordig bij Nederland.
 
kanterealfes
 
0
1 december 2020 om 07:23
Falcao1984 Wie? Labyad is bankzitter bij marokko en vaak niet opgeroepen. Tanane ook niet opgeroepen en soms bankzitter. Zulke gasten worden bij marokko alleen 1x in jaar opgeroepen voor oefeninterland.
 
kanterealfes
 
0
1 december 2020 om 07:25
Willian Idd bij marokko worden eredivisie spelers echt niet opgeroepen. Die boukhlal alleen om vast te zetten zodat die niet kan switchen. Maar labyad, tanane zitten bijna nooit in selectie en als ze er zijn bank. Marokko heeft amallah, barkok, harit, taarabt, ziyech, idrissi etc daar lopen
 
The liqueur
 
8
30 november 2020 om 08:22
Als Ihataren het op dit moment niet echt laat zien bij PSV, dan is een uitnodiging voor het grote oranje niet echt logisch natuurlijk, het zal dan niet heel gek zijn om hem eerst nog eens voor jong oranje op te roepen. Die jongen heeft vorig jaar zoveel meegemaakt, hij was opeens hét toptalent van Nederland, volop in de aandacht en onrust bij PSV en verloor zijn vader. En dat allemaal op 18jarige leeftijd, dit heeft gewoon enorm veel impact en de een gaat daar beter mee om dan de ander. Laten wij nu met zijn allen die jongen voornamelijk gewoon weer lekker laten ballen en niet te veel druk op leggen, dan komt het talent vanzelf weer bovendrijven.
 
mayarood
 
0
30 november 2020 om 08:36
Het ligt gewoon aan Ihattaren zelf. Als hij goed speelt kan Schmidt hem gewoon niet passeren. Maar ik zou het gewoon vreemd vinden om hem in Oranje te zien. Hij moet gewoon beter voor Oranje, dan komt hij in aanmerking. Maar ondertussen neemt de concurrentie toe voor hem....
 
Japie_Krekel
 
10
30 november 2020 om 08:48
Ik vind die Mauro echt twee klassen minder als Ihattaren en die lijkt wel een of ander oneindig krediet te hebben. Ik heb Ihattaren meer goede wedstrijden zien spelen als hem
 
TVL11
 
24
30 november 2020 om 08:50
Als Ihattaren fit is staat hij gewoon hoger in de pikorde dan Mauro, maar hij is niet fit.
 
Skede
 
7
30 november 2020 om 11:10
Niet meer aan beginnen TVL11. Japie lijkt een aantal stokpaardjes te hebben waar hij gewoonweg niet vanaf wil stappen, welke informatie of argumenten je ook aandraagt. Heel irritant maar het zij zo. Japie weet allang dat Ihattaren dit hele seizoen nog niet fit is geweest maar hij blijft dit zeggen. Dan wil je het gewoon niet horen. Ik snap nu de irritatie van Ajacieden hier als hij weer over Veltman begint ??
 
RGB7
 
5
30 november 2020 om 15:02
@Japie_Krekel Je mag Mauro minder vinden maar zo`n jongen heeft een vollere tas met bagage. Allerlei posities beschikbaar en verder in zijn ontwikkeling
 
Japie_Krekel
 
5
30 november 2020 om 16:28
verder in zijn ontwikkeling? op wat voor vlak dan? ik heb Ihatteren op zij 17e al dingen zie doen die ik Mauro nog nooit heb zien doen. Ihatteren heeft meer voetbal in zijn kleine teen dan Mauro in zijn hele lichaam
 
Hassiebassie
 
7
30 november 2020 om 09:39
Zul je zien dat hij straks alsnog voor Marokko kiest en we weer een creatieve speler mislopen. Man man, had hem dan een paar minuten laten spelen in de nations league, dan had je gewoon zekerheid gehad.
 
London Calling
 
1
30 november 2020 om 12:34
Je moet tegenwoordig 3 keer meedoen voordat je zekerheid hebt. En wanneer hadden de bondscoaches dat moeten doen dan. Na zijn keuze is hij eerst geblesseerd geweest, toen kwam corona, daarna zat hij 2 wedstrijden bij de selectie, tegen polen waar nederland maar met 1-0 voor stond en tegen italie waar we werden weg gespeeld, dat zijn geen wedstrijden om iemand even een paar minuten te geven. Onder de Boer werd hij, om dit te kunnen doen, twee keer opgeroepen terwijl hij het niet verdiende maar beide keren moest hij afzeggen omdat hij een blessure had en ziek was.
 
 
0
30 november 2020 om 11:05
Op het moment hoort hij natuurlijk niet in Oranje. Hij speelt nooit. We hoeven hem toch geen voorkeursbehandeling te geven, omdat ie anders misschien alsnog een ander land kiest? Natuurlijk, iedereen baalt nog steeds van Ziyech, maar boeiend, we winnen het EK of WK heus niet.
 
Japser
 
1
1 december 2020 om 00:07
Nederland doet altijd zo krampachtig om een talentvolle speler wat speelminuten te gunnen in het NL elftal. De eerste keer dat hij erbij zat, schreeuwde de wedstrijd om een creatieve speler als hem, maar hij bleef 90 minuten op de bank. We mogen juist blij zijn dat weer eens een goed talent kiest voor het NL elftal, maar de bondscoach heeft schijnbaar meer vertrouwen in een Babel die niet speelt en qua leeftijd klaar is, dan een aanstormend talent. Wellicht is een oproep (en minuten) in Oranje precies wat zo'n speler nodig heeft. Gewoon blijven oproepen en ook minuten laten maken. Zo geweldig is het NL elftal momenteel ook weer niet dat hij er niet in past qua "vorm".