Frank de Boer worstelt zich met veel pijn en moeite langs tweedeklasser
Vrijdag, 14 juni 2019 om 07:25

Atlanta United heeft zich met pijn en moeite geplaatst voor de volgende ronde van het Amerikaanse bekertoernooi. De ploeg van trainer Frank de Boer nam het donderdagnacht op tegen Charleston Battery, een ploeg die uitkomt op het tweede niveau in de Verenigde Staten. Pas in de verlenging wist de B-ploeg van Atlanta United de winst veilig te stellen.

Het bekerduel stond aanvankelijk op dinsdag op het programma, maar door noodweer werd de wedstrijd verplaatst. Donderdagnacht bleek Atlanta United, dat met veel reserves aantrad, veel moeite te hebben met Charleston Battery, dat na twintig minuten spelen zelfs op voorsprong kwam door een treffer van Ian Svantesson: 0-1.

Frank de Boer bezweert crisis: 'Ik haat het, maar de spelers genieten ervan'

Lees hier ons verhaal over het avontuur van Frank de Boer bij Atlanta United.Lees artikel

De huidige nummer vier van de Eastern Conference kon lange tijd niets uitrichten tegen de bezoekers, maar tien minuten voor tijd was het alsnog raak. Romario Williams was attent bij een hoekschop en noteerde de 1-1. Na negentig minuten spelen stond het nog altijd gelijk, waardoor de verlenging en eventueel penalty's voor de beslissing moesten zorgen.

De strafschoppen bleven echter achterwege. Brandon Vazquez kwam twee keer tot scoren namens the Five Stripes, waardoor Atlanta United nu in de achtste finales van de US Open Cup staat tegenover Columbus Crew SC. De reguliere competitie wordt op 27 juni weer hervat. Dan neemt Atlanta United het op tegen Toronto.

Meer nieuws
   
17:55
17:55
Eerste goal Antony van dit seizoen is niets waard na oliedomme actie Onana
44
   
17:27
17:27
Simons en Openda excelleren en walsen met Leipzig over Dortmund heen
8
   
17:25
17:25
Sublieme Kane zet jacht op Lewandowski voort met twee goals voor Bayern
2
   
17:00
17:00
Live meepraten in de Süper Lig: Fenerbahçe - Besiktas
4
   
17:00
17:00
Live meepraten in de Serie A: Juventus - AC Milan
0
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (7)

 
HeskeyTheBest
 
3
14 juni 2019 om 07:49
Raar dat bekerwedstrijden en de competitie gewoon verder worden gespeeld aangezien veel clubs nu hun belangrijkste spelers kwijt zijn aan de Gold Cup en Copa America, blijft een rare competitie dat MLS.
 
Sanderr
 
16
14 juni 2019 om 07:56
Eerste ronde, of een van de eersten althans, van de beker is het wel natuurlijk. Maar blijft wel opvallend inderdaad! De MLS zelf ligt wel bijna een maand stil geloof ik maar die planners daar zijn sowieso niet best haha, super veel verschil in gespeelde wedstrijden.
 
PatrickKottelaar Garcia
 
0
14 juni 2019 om 13:34
Bij elke Amerikaanse sporten gaat het gewoon door, zoals bij MBA en NBA.
 
Xemu
 
0
14 juni 2019 om 17:08
Wat gaat door wanneer? De NBA gaat door tijdens de gold cup? Ja, duh. De NBA gaat door tijdens WK basketbal? Klopt niet (meer), de VS sturen al een paar WK's hun NBA spelers, ze doen alleen niet mee aan de kwalificatiewedstrijden (omdat dat niet echt nodig is qua tegenstand).
 
Noldries
 
1
14 juni 2019 om 10:24
Kijkt er iemand wedstrijden van Frank? ik ben erg benieuwd hoe er nu gespeeld word. Zal de volgende keer ff gaan kijken
 
Djabber
 
7
14 juni 2019 om 10:50
Heel vergelijkbaar met het betonvoetbal dat hij bij Ajax hanteerde. Puur resultaatgericht tikkie terug, tikkie breed. Voor de neutrale kijker totaal niet boeiend. Dus mocht je ooit moeite hebben met slapen, pik 'n wedstrijdje Atlanta mee en je slaapt als 'n roos.
 
Noldries
 
0
14 juni 2019 om 13:43
haha thanx voor de info. ga zeker een keer kijken