Frank Lampard debuteert met domper: 'Maar dit was geen 4-0-wedstrijd'
Zondag, 11 augustus 2019 om 23:10

Frank Lampard nam eerder deze zomer het stokje over van Maurizio Sarri en beleefde zondag tegen Manchester United zijn officiële debuut als manager van Chelsea. De voormalige middenvelder ging met zijn ploeg echter hard onderuit op Old Trafford en moest na afloop van de 4-0-afstraffing toegeven dat er veel fout was gegaan.

"We hebben vier fouten gemaakt bij de doelpunten, daar moeten we zelfkritisch op zijn. We hadden in het eerste halfuur de controle, maar maakten toen wat slechte keuzes. We hadden eigenlijk voor rust op voorsprong moeten komen. Toen het 2-0 en 3-0 werd, werd het voor hen allemaal veel makkelijker", liet de Engelsman optekenen door Sky Sports.

"Ik kan er niet met een goed gevoel op terugkijken. Zij hebben die snelheid voorin en als je dan de bal verliest en hen de kans geeft om achter de verdediging op te duiken, kunnen ze je pijn doen. In de eerste helft voelden we ons nog goed. Er liggen hier lessen om te leren, je mag op dit niveau niet zulke fouten maken. Maar als je naar de wedstrijd zelf kijkt, was het geen 4-0-wedstrijd."

Aan de kant van Manchester United maakte recordaankoop Harry Maguire zijn debuut en de van Leicester City overgenomen verdediger was tevreden met het eindresultaat: "Dit is een geweldige start voor mezelf en voor het elftal. De tweede helft was veel beter van onze kant. We hebben de drie punten echt verdiend. We waren wat zenuwachtig in de eerste helft, maar in de tweede helft hadden we de wedstrijd veel beter onder controle. Zelfs toen we met drie en vier goals voor kwamen hebben we ons best gedaan om de nul te houden. We moeten dit een fort maken en het zo moeilijk maken om tegen ons te scoren."

Meer nieuws
   
17:27
17:27
Simons en Openda excelleren en walsen met Leipzig over Dortmund heen
0
   
17:25
17:25
Sublieme Kane zet jacht op Lewandowski voort met twee goals voor Bayern
0
   
17:00
17:00
Live meepraten in de Süper Lig: Fenerbahçe - Besiktas
1
   
17:00
17:00
Live meepraten in de Serie A: Juventus - AC Milan
0
   
17:00
17:00
De 15 namen die Arne Slot deze zomer kunnen opvolgen bij Feyenoord
50
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (15)

 
levski1
 
9
11 augustus 2019 om 23:40
Chelsea heeft kansen laten liggen om te scoren, maar ze stonden ook kinderlijk te verdedigen. Met alle ruimte die ze weggaven is het geen wonder dat United er 4 maakte.
 
AjaxCunian
 
21
11 augustus 2019 om 23:41
Om alle goals al 4 fouten te zien is wel lekker makkelijk. Ook gewoon klasse van United.
 
John Terry
 
18
12 augustus 2019 om 00:06
De lompheid van Zouma sponsort dat wel, want voor dat moment liep de klasse van United stroef en was Chelsea beter. Wanneer je zelf 2 keer het houtwerk raakt en de rest op De Gea of mis schiet en de tegenstander alles afmaakt waardoor er 4-0 staat, dan is dat natuurlijk wel een klasse. Zo hebben wij in het verleden zat wedstrijden gespeeld en gewonnen. United verdiende winnaar, het stemt me iig goed dat de vernieuwde voorste linie fris kan voetballen en dat de chaos achterin wat beperkt zal worden met Kante en Rudiger terug. Op deze manier zal Lakoeke trouwens niet gemist worden...
 
dakevangelist
 
7
12 augustus 2019 om 00:07
Klasse counterwerk wel ja. Ben alleen bang dat het tegen ploegen die zich echt gaan ingraven moeilijker gaat worden. Daar vond ik het bij Chelsea juist beter uitzien kwa veldspel en de combinaties voor de gaol. Daarom denk ik ook tot dit chelsea nog boven United gaat eindigen dit seizoen
 
PitoNeres
 
7
11 augustus 2019 om 23:40
Aan Chelsea is toch wel te zien dat die transferban een stevige straf kan zijn voor een club. Als je de opstelling van vandaag zag, kan het wel eens een lang seizoen worden voor de club uit London. Voor United vind ik het heel lastig te voorspellen, de aankopen in de verdediging maakt een goede tot zeer goede indruk, maar ze hebben niet goed hoeven spelen om 4-0 te winnen. Het moet beter om in de top 4 mee te doen.
 
real8madrid
 
3
12 augustus 2019 om 01:10
Die kansen van Abraham en emerson maken echte kwalitatieve aanvallers zoals de jongens bij City, Liverpool, spurs, Arsenal en zelfs Everton gewoon af. Dan heb je een heel andere wedstrijd. United was goed maar ik geloof nog steeds niet dat ze zelfs in de buurt kunnen komen van prijzen dit seizoen
 
Benzema20
 
5
12 augustus 2019 om 06:33
Emerson is een links back dus niet zo gek dat hij niet scoort
 
TheRoscoe
 
4
12 augustus 2019 om 08:43
Plus Emerson deed het nog best goed met zijn pogingen. Of De Gea haalde het uit de kruising of hij raakte de lat. Voor een linksback is het behoorlijk efficiënt wanneer zowat elke afstandschot op doel is en een gevaarlijk schot is.
 
D.costa9CFC
 
14
11 augustus 2019 om 23:48
Gelukkig kan het alleen nog maar beter. Missen 5 basisspelers en trainen daarnaast pas zo´n anderhalve maand met elkaar. Grootste probleem blijft denk ik toch wel de spitsenpositie. Alle 3 spitsen zouden bij de rest van de top 6 3de keuze zijn. Het gaat nog een zware week worden met wedstrijden tegen Liverpool en Leicester.
 
John Terry
 
17
12 augustus 2019 om 00:10
Abraham heeft er vorig jaar 23 ofzo gemaakt in de Championship en laat zien prima te kunnen voetballen, dat is geen koekenbakker. Tuurlijk moet het beter maar daar is het ook een jongkie voor. Grootste probleem vandaag was het gemis van Kante want dan had Zouma 50% minder in actie hoeven komen, wat dan ook 50% van het gekut achterin vandaag had voorkomen.
 
Marre123
 
1
12 augustus 2019 om 08:57
Je zegt het goed de championship. Dat is een heel ander niveau, aardige spits en met potentie maar hier win je de Pl niet mee
 
YoeriCFC
 
1
12 augustus 2019 om 09:11
Dat is dit seizoen ook nog niet de bedoeling toch? Ik denk dat dot seizoen vooral is om af te tasten wie in hoeverre echt mee kan op Chelsea’s niveau om dan vervolgens in de zomer van 2020 de enorme “war chest” open te trekken en voor veel geld het team te versterken!
 
jibriilCFC
 
9
12 augustus 2019 om 00:15
Met Rüdiger kante Hudson Odoi Loftus Cheeck en Willian terug zal het geheid beter gaan. We hebben echt 1 top CV nodig een linksback en een klasbak op rechts (Sancho?) . Dit alles voor zo’n 250 miljoen zou moeten lukken. We hebben een jaar de tijd om te sparen, we kunnen het overigens ook wel financieren met de verkoop van Zappacosta Alonso Batshuayi Willian Bakayoko en Drinkwater + nog wat extra geld. Gewoon voor zorgen dat we volgend seizoen CL spelen om aantrekkingskracht te creeeren en ik zie Chelsea dan al gauw aansluiten als titelkandidaat. Met dit uitgedunde elftal is het geen wonder dat we verliezen. Betere tijden zullen komen, desnoods zetten we azpi centraal en binnenkort Reece James op rechts
 
YoeriCFC
 
6
12 augustus 2019 om 07:09
Chelsea speelde inderdaad zo slecht nog niet en als we Rudiger naast Christensen zetten en Kante ook weer op het veld loopt dan denk ik dat we veel van dit soort wedstrijden gewoon kunnen winnen. Ik vond Mount en Abraham erg lekker spelen en heb echt het idee dat we gister verloren hebben door het klinische afmaken van United en de lompheid van Zouma. Zouma was een van de grootste talenten ter wereld, ik hoop dat hij zich kan herpakken dit seizoen en weer richting zijn beste vorm kan groeien!
 
FCT-1965
 
3
12 augustus 2019 om 10:10
Zouma was mijn inziens de zwakste schakel, niet best wat hij doet. maar voor de rest, wat een lekker elftal weer dat Chelsea. Het zijn wellicht niet de namen van weleer, maar Pulisic, Mount en Abraham, geef ze de kans en je hebt potentiële clublegendes. reuze benieuwd naar de prestaties van Chelsea dit seizoen!