Frankrijk in shock: jonge fan (8) met terminale kanker aangevallen bij rellen
Dinsdag, 6 juni 2023 om 10:44

Het laatste competitieduel in de Ligue 1 tussen Olympique Marseille en AC Ajaccio is zaterdagavond uitgelopen op rellen. Supportersgroepen van beide clubs gingen voorafgaand aan de wedstrijd met elkaar op de vuist. Ook tijdens de wedstrijd was het onrustig. zo vielen 'fans' van Ajaccio een achtjarige (!) Marseille-supporter aan die lijdt aan terminale kanker.

De zieke jongen, een fan van Marseille, was door de Rotaryclub uitgenodigd om de wedstrijd in Ajaccio bij te wonen, schrijven Franse media. Toen hij tussen de fans van Ajaccio een shirt van zijn favoriete club over zijn schouders trok, begonnen de eerste schermutselingen. "Ze duwden mijn zoon met het hoofd tegen de reling. Ze trokken zijn shirt van zijn lijf en verbrandden het. En ze hebben mijn man in zijn gezicht geslagen", aldus de moeder tegenover de lokale krant Corse Matin.

Ajaccio heeft zijn afschuw uitgesproken over het voorval en gaat alles in het werk stellen om de daders te vervolgen. "Deze individuen vertegenwoordigen op geen enkele manier de waarden van onze club en ons eiland", valt te lezen in een persverklaring. "Zelfs de meest extreme domheid kan dit gedrag niet goedpraten. De club veroordeelt deze vreselijke daden ten stelligste. We hebben Kenzo en zijn familie begeleid naar de kleedkamers, waar hij de spelers van Ajaccio en Marseille heeft ontmoet. We betreuren wat er is gebeurd."

Het voorval maakt dusdanig veel indruk in Frankrijk dat ook president Emmanuel Macron van zich heeft laten horen. "Het is totaal onaanvaardbaar. Ik denk aan Kenzo en zijn ouders. Hij moet vechten en vecht met grote moed tegen zijn ziekte. Hij is een trouwe supporter en niets rechtvaardigt dit gedrag", aldus Macron. De president riep op tot 'duidelijke' en 'krachtige' sancties. Kenzo verliet het stadion uiteindelijk met een shirt van Ajaccio. Volgens zijn moeder heeft de ontmoeting met de spelers van Marseille hem enigszins goed gedaan.

Meer nieuws
   
16:30
16:30
Live meepraten in de Premier League: Nottingham Forest - Manchester City
1
   
16:26
16:26
RKC Waalwijk pakt punt tegen FC Utrecht, waar Sam Lammers record breekt
6
   
16:19
16:19
Volendam gaat onderuit tegen pover Sparta en lijkt kansloos voor handhaving
0
   
15:52
15:52
Been raadt PSV'er af voor Engeland te kiezen: 'Kan beter naar het zonnetje gaan'
8
   
15:50
15:50
El Gran Derbi: is dit de meest heetgebakerde derby van Spanje?
1
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (23)

 
FCBInsider1899
 
61
6 juni 2023 om 10:49
Ik lees echt met enorme verontwaardiging dit bericht. Wauw, zijn wij als mensheid zo laag gevallen dat wij een 8 jarig kind gaan aanvallen omdat hij een shirt aanheeft van de tegenstander? Los van het feit dat dit kind al struggelt met terminale k***, is het gewoon helemaal van de zotte om een kind aan te vallen. Nu weet ik wel dat er in Corsica en Marseille genoeg tokkies leven, maar dit is toch echt wel next level.
 
Hazardos
 
13
6 juni 2023 om 11:03
Is inderdaad van de zotte, helaas werkt de wereld voor sommigen zo. Zelf ook zo iets meegemaakt dat ik als 6-jarige een Juventus shirt aan had in Florence (wij hadden geen weet van eventuele rivaliteit) en ook gedwongen werd een ander shirt aan te trekken door de supporters daar. Was overigens nog buiten de competitie ook (zomervakantie)
 
Lierse1997
 
23
6 juni 2023 om 11:06
Die hebben daar inderdaad wel echt gewoon een grote haat ten opzichte van Juventus. Maar als je serieus zo iets gaat doen tegen kinderen dan is er serieus iets mis met je.
 
VitesseASR
 
10
6 juni 2023 om 11:10
Eigenlijk wel gekkenwerk om verplicht een ander shirt aan te moeten trekken. Eigenlijk is het ook al geaccepteerd dat je niet met een Ajax shirt Rotterdam in moet gaan, iets met provocatie zeggen ze dan. Ach ergens heeft dat barbaarse wel iets. Even een ander shirtje aan anders portie klappen haha
 
Zanazanyan
 
99
6 juni 2023 om 11:41
Die laatste twee zinnen in jouw reactie geven aan hoe triest de gemiddelde voetbalsupporter is. ‘Het heeft wel iets’, pleur toch op man.
 
Regulator
 
12
6 juni 2023 om 12:56
Einstein zei blijkbaar ooit: "two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe". Samengevat: Tokkies gonna tokkie.
 
Deenb
 
30
6 juni 2023 om 10:49
Je zou maar genoemd worden in deze actie, ongeacht welke rol je hebt. Gisteren op je werk verschijnen, eerste keer wakker worden, je familie eerste keer hierna begroeten etc. wat een ongeloofelijke droeftoeter ben je dan. Ik zou veel moeite hebben om met mezelf verder te kunnen leven als ik dit op me kerfstok zou hebben. Ik ben geen fan om te zeggen "het wordt steeds gekker" maar dat is nu wel op zijn plek. Dit is een van het laagste wat je kunt doen.
 
ScummyMan
 
0
6 juni 2023 om 11:28
Dit inderdaad. Ik ben echt benieuwd als ze deze mensen oppakken wat ze dan zeggen. Of het nu het uitschelden bij een bus is, het aanvallen van een keeper of zoiets walgelijks als dit. Zoek uit wie het gedaan heeft en vraag wat hem bezielde. Ik ben écht benieuwd, al is het wellicht goed dat de meeste hier zich er niets bij kunnen voorstellen.
 
BellaPartita
 
27
6 juni 2023 om 10:50
Voetbal blijft toch helaas de nummer 1 sport voor tokkies, dat wordt elke seizoen keer op keer bewezen. Gelukkig dat de club krachtige taal uitspreekt, in plaats van voorzichtige uitspraken omdat ze bang zijn voor wraak door de hooligans.
 
Lierse1997
 
15
6 juni 2023 om 10:52
Hier zijn eigenlijk toch geen woorden voor. Iemand die 8 jaar is gaan aanvallen. Dan ben je toch ook minder dan niks waard.
 
DeEchteAjacied
 
13
6 juni 2023 om 10:52
Pijnlijk om te erkennen, maar voetbal was, is en zal voor altijd dé sport voor notoire domoren blijven. Dit is schoolvoorbeeld nummer 1. Schrijnend om te lezen, je hart huilt als je zoiets voorbij ziet komen. Een kind van 8, waar hebben we het over?
 
Oortap
 
3
6 juni 2023 om 11:18
Ik lees eigenlijk vrijwel niks over geweld, rellen of andere misdragingen bij andere sporten. Tuurlijk zijn die er wel, maar vaak blijft het bij een of twee dronkenlappen in de tribune of wat duw en trekwerk. Bij voetbal heb ik echt het idee dat er sektes met middeleeuwse opvattingen prominent aanwezig zijn.
 
RUTGERRR
 
17
6 juni 2023 om 10:55
Als ik soms naar de landen om ons heen kijk vind ik dat wij het hier niet eens zo gek slecht doen. Hier zijn de laatste tijd ook vervelende dingen gebeurd die ook echt niet goed te praten zijn, maar in Frankrijk lijkt het wel altijd feest. Een 8-jarige jongen mét terminale k*** aanvallen. Dieper dan dit kan je niet zinken. Benieuwd of onze bekende AZ-supporter weer pleit voor een tweede kans voor de daders.
 
ModricMagic
 
11
6 juni 2023 om 11:01
Je moet je überhaupt diep schamen om een 8-jarige jochie aan te vallen om een potje voetbal. Laat staan deze jongen die leidt aan een hele erge ziekte. Je kan niet dieper zinken dan dit zeg. Dat voetbal tegenwoordig zoveel van die gekke vertegenwoordigd is diep triest in de maatschappij...
 
cabinessence
 
13
6 juni 2023 om 11:11
Steeds als je denkt dat het dieptepunt toch wel bereikt is... Sowieso, als bij het zien van een shirt van de tegenpartij je instinctieve reactie is "shirt. van. vijand. moet. kapot. ik. ga. kapot. maken." en je je niet eens tegen laat houden door het feit dat de drager een kind van 8 is dat bovendien zichtbaar iets mankeert... Dan heb je wel vele duizenden jaren aan evolutie overgeslagen.
 
zonde
 
0
6 juni 2023 om 17:27
Het is belachelijk, werkelijk belachelijk.. maar de hele ziekte heeft er echt nul mee te maken. De foto boven het artikel is, neem ik aan, het jongetje waar het over gaat. Daar is absoluut niet zichtbaar van dat hij iets mankeert. Het feit dat je zo'n actie uithaalt is al debiel, het feit dat je het bij een kind doet maakt het schandalig. Maar in dit geval is de ziekte geen onderwerp in het verhaal. Doet dus niets af aan het stukje evolutie dat er overgeslagen is natuurlijk.
 
 
1
6 juni 2023 om 11:35
Dit gaat echt alle perken te buiten. Voor mij mogen ze deze lui achter slot en grendel plaatsen en de sleutel ‘kwijt’ raken.
 
Zlatan65
 
2
6 juni 2023 om 11:40
Dit is van zo'n ongelooflijke stupiditeit dat je je afvraagt hoeveel hersencellen dat soort gasten eigenlijk heeft. Hoe haal je het in je botte kop om een knaapje van 8 zijn shirt uit te trekken en vervolgens te verbranden.
 
 
3
6 juni 2023 om 13:13
Kan serieus niet snappen hoe iemand een rode waas kan krijgen doordat iemand anders een shirtje aanheeft van een ander team.. Dan ben je echt triest en dat verwoord ik nog vrij netjes.
 
PaulR_1982
 
2
6 juni 2023 om 16:48
“zelfs de meest extreme domheid kan dit gedrag niet goedpraten." Kijk dit zijn nou eens uitspraken van de persafdeling van de club. In Nederland wordt alles met de mantel der liefde bedekt en als supporters al worden toegesproken worden ze eigenlijk altijd opgejut om de eigen club positief aan te moedigen.