Franse voetbalbond verbaast zich over kritiek op gastland Qatar: 'Buitensporig'
Donderdag, 24 november 2022 om 16:56

Noël Le Graët noemt de kritiek op WK-gastheer Qatar 'buitensporig'. De voorzitter van de Franse voetbalbond FFF vindt dat er meer aandacht moet zijn voor het voetbal en minder voor de politieke kant van het toernooi. Al sinds de toewijzing van het WK aan Qatar is er kritiek op dat land, en Le Graët vindt het nu wel welletjes geweest.

"Ik was verrast door het politieke aspect dat dit WK kenmerkt. Ik volg alleen het voetbal, terwijl ik de politieke kant overlaat aan de mensen met de benodigde competentie." De tachtigjarige bestuurder, die nog van geen wijken wil weten bij de Franse voetbalbond, stelt dat hij de roep om een boycot van het toernooi overdreven vindt. "Ik ben verrast door deze aanval op een land dat heeft laten zien bereid te zijn om een WK te organiseren. Desondanks zijn er nog mensen die die capaciteiten van Qatar in twijfel trekken om het toernooi te organiseren. Ik zie het tegenovergestelde en zie dat ze er klaar voor zijn."

De reactie van de Franse voetbalbond staat in groot contrast met de uitspraken van Jesper Møller. De voorzitter van de Deense voetbalbond DBU gaf woensdag aan dat de Scandinaviërs zelfs overwegen om uit de FIFA te stappen. "Een situatie als deze heb ik nog nooit meegemaakt", zei Møller. "En ik doe dit werk al sinds 1998. Ik ben niet alleen teleurgesteld, maar ook boos. Het is onacceptabel dat ze ons zo voor het blok hebben gezet. Dat we het zó laat te horen kregen, is totaal onaanvaardbaar. Het is verwerpelijk."

Eerder meldde de Franse sportkrant L'Équipe al dat Le Graët aan Hugo Lloris, de aanvoerder van les Bleus, vroeg om de veelbesproken OneLove-aanvoerdersband niet te dragen. De doelman van Tottenham Hotspur deed dat uiteindelijk ook niet, net als de aanvoerders van de andere landen die dat in eerste instantie wel van plan waren. "Ik heb ook een persoonlijke mening over het onderwerp", stelde Lloris voor het eerste groepsduel met Australië (4-1 winst). "En die lijkt op die van onze voorzitter Noël Le Graët. Als we in Frankrijk buitenlanders ontvangen, dan willen we vaak dat ze zich aanpassen aan onze regels en onze cultuur respecteren. Ik ben geneigd hetzelfde te doen in Qatar, niet meer of niet minder."

Meer nieuws
   
00:00
00:00
De EK-selectie van Turkije: dit zijn de spelers die kans maken
3
   
00:00
00:00
Antony, Amrabat en nog acht spelers die moeten vrezen bij Manchester United
5
   
23:58
23:58
Johan Derksen raadt Ajax totaal andere trainer dan Graham Potter aan
8
   
23:55
23:55
VZ Team van de Week: Ajax, Feyenoord en PSV aanwezig na doelpuntrijk weekend
25
   
23:51
23:51
CL-finalist Borussia Dortmund rakelt oude tweet van PSG op uit 2020
3
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (73)

 
Shevchenko_7
 
102
24 november 2022 om 17:00
Helemaal gelijk, hou dat politiek en voetbal nou eens een keer uit elkaar, je kan bijna geen wedstrijd meer kijken zonder dat er een statement gemaakt word voor alles en nog wat.
 
RGB7
 
74
24 november 2022 om 17:07
Als Frankrijk dat zelf nou eens deed ook, maar zij verkopen ondertussen deals waarbij Franse vliegtuigen en PSG naar Qatar gaan. Ze houden zelf dat ook niet gescheiden, moet je er niet van opkijken dat ze nu reageren.
 
Shevchenko_7
 
20
24 november 2022 om 17:10
En dit heeft te maken met politiek?
 
btothea
 
135
24 november 2022 om 17:11
Het westen met haar suprematistische illusies bepaalt niet wat politiek wel en niet mag. Je uitspreken over Palestina, Qatar, misstanden bij de westerse kledingsponsoren en andere sponsoren mag niet. Maar uitspreken tegen Rusland, Qatar etc en voor Oekraïne, Queer ideologie etc mag weer wel. Beste westerse landen, jullie hebben absoluut niet de moral high ground noch zijn jullie de standaard voor goed en kwaad. Met vriendelijke groeten, de rest van de wereld.
 
AFCBarcenaal
 
11
24 november 2022 om 17:18
Goed geformuleerd, dit is helaas wel altijd zo geweest.
 
Emilio Estevez
 
44
24 november 2022 om 17:29
Gast, Queer idiologie? Waar de tering heb je het over.
 
FCVoetbal23
 
27
24 november 2022 om 17:34
Lhbtq+ @emilio daar moet alles voor wijken blijkbaar. Heb ze niet zo gehoord in Rusland/. Oekraïne toen werd gezegd dat donkere mensen in de avond beter binnen konden blijven of niet vliegen, maar nu…
 
roma6unica
 
39
24 november 2022 om 17:36
Btothea Wat een radicaal zwart-wit wereldbeeld heb jij zeg. In het westen mag je je wel degelijk uitspreken over Palestina, etc. Het 1 sluit het ander toch niet uit? En opkomen voor respectvolle behandeling van holebi’s is overigens geen “ideologie”.
 
btothea
 
29
24 november 2022 om 17:59
Dit gaat specifiek over het voetbal. Voetballers die shirts en banden over Palestina, de Oeigoeren etc dragen zijn gestraft. Queer theorie is wel degelijk een ideologie. Je bent duidelijk niet bekend met de academische traditie waar het uit voorkomt.
 
btothea
 
21
24 november 2022 om 18:01
Dat jij niet bekend bent met queer theorie, de academische traditie waar dit op is gestoeld, of enige kennis hebt van de aannames, concepten en theorieën die achter deze ideologie schuilt is niet mijn probleem. Educate yourself.
 
de-oppositie
 
44
24 november 2022 om 18:02
We hebben het met Özil gezien die zich uitsprak over wat China met de Oeigoeren deed. Of als de fans (niet eens de spelers) een Palestijnse vlag laten zwaaien zoals bij Celtic. Één voor één werden ze gestraft. Maar een Israelische vlag of die van Oekraine mag dan weer wel in het stadion. Wie bepaalt deze kaders. Hypocrieten allemaal..
 
Emilio Estevez
 
13
24 november 2022 om 18:13
Fijn dat je even doodleuk het woord ideologie vervangt voor theorie. Totaal een ander concept, maar leuk geprobeerd.
 
de-oppositie
 
0
24 november 2022 om 18:23
Ajoh allemaal één "pot" nat...
 
roma6unica
 
8
24 november 2022 om 18:25
Een academische studie/theorie is geen ideologie lol. Of is alles wat je ziet binnen sociologie een ideologie? En ik heb genoeg holebi-vrienden om me te “educaten” hierover en gesprekken aan te gaan. Kan jij hetzelfde zeggen?
 
btothea
 
10
24 november 2022 om 18:25
Je bent overduidelijk niet bekend met queer theorie en verwante tradities zoals het feminisme. Of wat “ideologie” überhaupt betekent. Anders zou je deze beschamende opmerking nooit maken.
 
real8madrid
 
15
24 november 2022 om 18:53
"als jullie niet voor de VS stemmen maar voor ons krijg je lekker goedkope olie en gas, kopen we voor 50 miljard vliegtuigen bij jullie en als een vriendendienstje kopen we jouw favo cluppie en maken we er een Europese gigant van president Sarkozy!" "geef me een momentje, dan roep ik Platini bij me op kantoor en regelen we dat." "en dit heeft met politiek te maken?" Zoals ik zei, te dom om te poepen.
 
vinirealmadrid
 
25
24 november 2022 om 19:00
Eindelijk een west europeese land die niet hypocriet reageert. Duitsland en nederland willen one love bandjes tonen maar toen het egyptische team een irak shirt wouden dragen was iedereen erop tegen want politiek mocht niet in het voetbal. Op dat moment werden er in irak mensen rechten geschonden door west europeese landen. Nu begrijp ik poetin pas. Westen is hypocriet als geen ander. Gelukkig is de wereld groter dan het westen. Want de laatste wie andere moeten aanspreken is europa.
 
Shevchenko_7
 
6
24 november 2022 om 19:36
@real8madrid, ik ben te dom om te poepen dus ik begrijp je reactie niet, kun je het anders formuleren einstein?
 
vinirealmadrid
 
6
24 november 2022 om 20:28
@shevanr7 ik zie jou vaker achterlijke geenstijl tokkie comments maken.
 
Shevchenko_7
 
1
24 november 2022 om 22:56
Zoals wat? Kom eens met voorbeelden boze jongen.
 
real8madrid
 
0
25 november 2022 om 14:00
Dat alle uitspraken die vanuit Frankrijk komen over dit topic de meest politiek gedreven uitspraken zijn in deze hele situatie. Dat mensen dan lopen roepen dat er eindelijk eens iemand is die enkel met het sportieve bezig is ipv politiek te lullen dan hebben ze geen flauw benul van wat er aan de hand is en hoe we hier zijn beland. Waar Afrikaanse en ZA officials simpel op persoonlijk vlak zijn omgekocht heeft Qatar de Uefa stemmen gekocht met politieke omkoperij via Frankrijk. Van alle landen die zich hebben uitgelaten over het wk en Qatar zijn de uitlatingen van Frankrijk net degene die het meest politiek gedreven zijn, niet het minst.
 
consy
 
39
24 november 2022 om 17:21
Alsof dit de echte reden is van zijn statement. Voetbal en politiek gaan nou eenmaal samen, niks aan te doen. Daar weet Frankrijk trouwens alles van wanneer we praten over Qatar. Sarkozy, Platini, PSG, Qatar Airways.. allemaal politiek en voetbal in elkaar verweven. En precies ook de reden nu dat er geen kritiek komt vanuit Frankrijk. Qatar heeft de juiste mensen daar in de pocket, open je ogen.
 
RealXIIImadrid
 
14
24 november 2022 om 17:32
Dat is met alles toch? Nu china en rusland investeren in afrika stemmen die afrikaanse landen ook niet tegen rusland/china. Het westen sluit ook zijn ogen voor de misstanden van israel en de vs.Het is triest maar wel de realiteit. Alleen sluit ik mij wel aan bij deze franse bondvoorzitter want ik vind het enorm arbitrair en hypocriet hoe een paar westerse landen zich uitspreken tegen qatar.
 
Shevchenko_7
 
4
24 november 2022 om 17:33
Laat de mensen die in de politiek het lekker allemaal regelen hebben we het voetbal niet bij nodig, constant de spelers lastig vallen met dit soort ongein, vanuit Nederland komt er wel veel kritiek maar het Nederlandse elftal gaat wel dood leuk spelen daar, zo zie je maar dat poen en een groot toernooi spelen belangrijker is dan thuis te blijven om een echt statement te maken, nu heb je geen poot om op te staan als je er zelf deel aan neemt maar wel klagen over andere landen die geen kritiek hebben.
 
ConchaEspina
 
2
24 november 2022 om 17:58
Anderzijds kan je ook stellen dat de politiek het vaak laat afweten, net omdat er vaak andere deals mee gemoeid zijn en politiek direct of indirect omgekocht worden. In dit geval kunnen voetballers staken/opkomen tegen beslissingen die van hogerop gemaakt worden waar ze zelf geen inspraak op hadden. Net zoals werknemers soms gaan staken als het bedrijf beslissingen maakt waar werknemers zwaar benadeeld bij worden.
 
MeMyselfAndI
 
16
24 november 2022 om 18:13
Dit hele toernooi is één grote politieke tool. Het is een (mislukte) poging om het WK in te zetten om het land een betere reputatie te geven (lees: sportswashing). Of denk je oprecht dat het toernooi hier wordt gespeeld omdat de inwoners zo enorm veel van voetbal houden? Het enige wat landen als Denemarken doen is tonen wat het werkelijke gezicht van dit land is. Overigens wel leuk dat je het helemaal eens bent met dit statement. Je begrijpt toch wel dat dit ook een politiek statement. De rest doet het alleen vanwege de morele belangen, deze man vanwege de financiele.
 
rkallan
 
3
24 november 2022 om 22:55
De inwoners zijn zeker dol op voetbal. Daar word voornamelijk de grote competities fanatiek gevolgd. Arabische sportzender. beIN Sports is een wereldwijde sport zender met haar oorsprong uit Qatar Denemarken toont ware gezicht van Qatar. Kan je vertellen, zeer zeker niet. Enige waar Denemarken mee bezig is, is Qatar zoveel mogelijk in kwaaddaglicht weg te zetten. Zo dat landen afgaan zien om met Qatar in zee te gaan betreft LNG gas. En daar komt Denemarken om de hoek kijken. Die hebben ook LNG gas die ze op de markt willen verkopen.
 
real8madrid
 
14
24 november 2022 om 18:50
Sorry maar mensen die dit moment aangrijpen om te roepen dat politiek en voetbal gescheiden moet blijven zijn toch echt te dom om te poepen? Deze Franse voetbalbond, hun stem voor Qatar destijds en hun standpunt omtrent het hele wk nu is de letterlijke definitie van een verstrengeling van politiek en sport
 
Bikraskin
 
17
24 november 2022 om 17:01
Groot gelijk heeft tie!
 
Draufganger1
 
21
24 november 2022 om 17:42
De selectieve verontwaardiging is inderdaad bizar kijkend naar afgelopen wk in Rusland Brazilië Zuid Afrika waar het ook geen pretje is om Homo te zijn maar waar waren die armbanden toen waar was de dagelijkse gezeik in de media over homorechten toen? ?? Juist. Maar bij quatar gaan ze ineens massaal janken over homo's enzo pfff zwaar selectieve verontwaardiging!
 
MrKrillin
 
17
24 november 2022 om 18:13
Het is walgelijk. Op het nieuws alleen maar verontwaardiging over een band wat niet gedragen mag worden. Grootste mond over mensenrechten. Intussen afgelopen dagen meerdere onschuldige kinderen vermoord in illegaal bezet gebied in Israel. Waar zijn de moraalridders uit Denmarken, Nederland, België, UK en Duitsland.
 
real8madrid
 
11
24 november 2022 om 18:56
Wordt dat constante whataboutism niet een tikkeltje vermoeiend? Er wordt toch geen wk in Israel gehouden?
 
Pogboom
 
26
24 november 2022 om 17:01
Helemaal gelijk , lekker op voetbal houden eindelijk iemand met een normaal verstand.
 
Japie_Krekel
 
32
24 november 2022 om 17:06
Toch vind ik het een vreemd verhaal. Als je voetbal en politiek niet moet mengen, waarom dan jarenlang al die Stop Racism acties en banden op de voetbalvelden? Waarom dan bv een Oranje dat een VI boycot? Die acties hebben nu achteraf ook nul waarde gehad, als je in Qatar gaat voetballen waar immigrant arbeiders worden gebruikt als moderne slaven
 
RealXIIImadrid
 
3
24 november 2022 om 17:36
Wat vind je van de argumenten dat het arbitrair en hypocriet is van het westen?
 
roma6unica
 
12
24 november 2022 om 17:43
Die kritiek komt ook vanuit niet-westerse mensen. Altijd dat gezeik op “het westen” , ipv gewoon toe te geven dat men basically anti-gay is.
 
Emilio Estevez
 
3
24 november 2022 om 17:49
Dat valt onder whataboutism wat volgens mij al vaker aangehaald is. Dit lijkt me eerder een verkapte manier van zeggen dat je niet- hetero mensen verafschuwt. Toon dan ook die ballen en zeg het zonder andere (wel degelijk bestaande) problemen aan te halen.
 
DiegoLugano
 
1
24 november 2022 om 23:02
Nee weet je wat het is. Het wordt in je gezicht gedrukt van accepteer het of je bent anti gay. Van mij mag iedereen elkaar pakken van welke gat die wilt als ze het maar niet voor mijn neus doen. Het is geen anti gay het is gedwongen.
 
Emilio Estevez
 
26
24 november 2022 om 17:23
Laten we dan inderdaad elke vorm van discriminatie maar niet meer aankaarten. Immers vinden die milionairs die zich nog in de steentijd begeven dat niet leuk. Racisme direct ook maar niet meer aankaarten en lekker apengeluiden maken op de tribune. Het draait immers over het voetbal. Bedankt voor het in de weg staan van vooruitgang!
 
Japie_Krekel
 
16
24 november 2022 om 17:29
Inderdaad en dan gewoon zeggen dat we niet moeten klagen over racisme omdat we de normen en waarden en de cultuur van het land moeten respecteren
 
Formus
 
4
24 november 2022 om 17:29
Helemaal mee eens Emilio
 
FCVoetbal23
 
6
24 november 2022 om 17:44
@emilio definieer op dit specifieke onderwerp vooruitgang eens? Ik vind dat iedereen zichzelf moet kunnen zijn maar vindt het geen voortuitgang dat minderjarigen zelf mogen bepalen of ze in transitie zijn? Ze mogen niet drinken, niet rijden maar wel beslissen wat ze met hun geslacht doen in een medische wereld waaraan ze 40k per persoon verdienen. pronouns, normaliseren dat mannen zwanger en ongesteld kunnen worden, transgenders mannen in het vrouwen sport, vrouwen die worden overlopen omdat die agenda zo gepusht wordt etc. Die influencers die onze kinderen beïnvloeden krijgen sponsor deals na sponsor deals. Zelfde met die body positivity troep, mensen aanmoedigen op social media om ongezond te leven om vervolgens zelf 6x in de week te trainen omdat je er niet zo uit wil zien. De echte achteruitgang in mijn ogen of dat je geen andere mening mag hebben omdat je dan gecanceld wordt. Dan ben je immers niet woke maar simpelweg conservatief, anti woke en tegrn vooruitgang. Dag afgelopen week nog een campagne van Balenciaga. Sorry maar we zijn nu extreem tolerant en wie niet mee gaat is de lul.
 
Emilio Estevez
 
2
24 november 2022 om 22:30
Vooruitgang in de zin dat iedereen zichzelf kan zijn, zonder dat groepen zich daar tegenaan bemoeien. Zou je me bijvoorbeeld de volgende twee dingen kunnen uitleggen? 1. Wat maakt het uit dat iemand op hetzelfde geslacht valt of zich identificeert buiten het geslacht waarmee men geboren is? 2. Waarom willen mensen zich bemoeien met de keuze die een persoon maakt. Even voor de duidelijkheid er zijn overduidelijke grenzen zoals Pedofilie, maar ik mag toch hopen dat dat niet gelijk wordt gesteld aan eerder genoemde.
 
real8madrid
 
2
24 november 2022 om 18:57
Deze uitspraak is net 100% politiek gedreven slimmerik...
 
Formus
 
56
24 november 2022 om 17:02
Ach, een fossiel die als vicevoorzitter van de Franse bond (en bijna voorzitter) nog mee beslist heeft bij de toewijzing zegt dat we geen kritiek hoeven te hebben op een land waar geen voetbalcultuur heerst, stadions leeg zitten, zorgt voor een gekocht WK in de winter, mensenrechten niet zo nauw neemt en veel afspraken nu ineens eenzijdig verandert/opzegt nu het WK begonnen is. Tuurlijk.
 
BadHabbit
 
20
24 november 2022 om 17:05
@formus Maar hij heeft wel een punt. Als je er echt zo tegen bent,dan speel je daar niet. Het gelul achteraf is voor de buhne. "Het is onacceptabel dat ze ons zo voor het blok hebben gezet. Dat we het zó laat te horen kregen, is totaal onaanvaardbaar. Het is verwerpelijk."" Dat is de quote, en ik zeg speel er dan niet, niemand verplicht je
 
Formus
 
10
24 november 2022 om 17:07
Weet je, dat snap ik. Maar ze breken zelfs nu t WK begonnen is veel van hun beloftes. Ik was tegen t WK daar, vond ook dat we niet moesten gaan. Maar hij heeft geen schone handen (invloed op Franse stem gehad) dus hij is de laatste die hierover dit kan zeggen.
 
Formus
 
8
24 november 2022 om 17:09
En die vele lege plekken in de stadions zijn toch vreselijk. Lijken vaak simpele oefenwedstrijden of wedstrijden tijdens corona, zo blikkerig (want leeg) klinkt het.
 
Formus
 
3
24 november 2022 om 17:22
@BadHabbit: even op je toevoeging reageren (je quote), Nee, niemand verplicht je. Maar daar niet spelen is niet zomaar een besluit. Denk je serieus dat een voetbalgek volk als bv het Nederlandse volk dat gepikt zou hebben? Je had met zijn allen niet moeten spelen, met zijn allen een statement moeten maken. Maar nu zijn het allemaal laffe, losse statements, wat nooit werkt natuurlijk. En die blatende FIFA weet dat heel goed. Die schreeuwen nu nog harder, omdat ze weten dat de landen zich niet terugtrekken. Dat kost namelijk heel veel dromen en heel veel geld. Dus dat is een soort chantage. Maar nogmaals: veel landen hadden niet moeten gaan. Samen staan ze sterker. En dan was het WK gewoon in een ander land gerealiseerd, in de zomer, in een land dat al de faciliteiten had.
 
BadHabbit
 
4
24 november 2022 om 18:05
@formus "denk je serieus dat een voetbalgek volk als bv het Nederlandse volk dat gepikt zou hebben?" Jazeker denk ik dat we dat gepikt zouden hebben, comments niet gelezen?. Of jij niet? Nee, nu gaan janken dat je een bepaalde aanvoerdersband niet mag dragen (hier is de FIFA ook schuldig trouwens). Het gelul nu achteraf is en blijft voor de buhne. Qua regelwijziging, je mag dan, bijvoorbeeld, nu geen alcohol drinken. Dan is mijn vraag, ga je er heen voor de alcohol, of voor het voetbal? Hier wordt, voor nu, door de meeste de regels in het land aangedragen, ook door de verschillende bonden. Je weet ruim een jaar van te voren wat de regels in het land zijn, en het regime. Dat men verbaast is dat er op het laatste moment nog regelwijzijgingen komen, en dat dat je dan nu verbaast, is bij de beren af. Elk weldenkend mens wist dit van te voren. Je bent het met de aanwijzing eens, of niet. Niet achteraf gaan janken dat het niet is wat je had (gehoopt misschien) verwacht. Dit achteraf gelul is gewoon moraalridder spelen, maar wel hopen dat je het toernooi wint.
 
BadHabbit
 
1
24 november 2022 om 18:11
@formus En die vele lege plekken in de stadions zijn toch vreselijk. Lijken vaak simpele oefenwedstrijden of wedstrijden tijdens corona, zo blikkerig (want leeg) klinkt het. Dat ben ik met je eens.
 
BadHabbit
 
1
24 november 2022 om 17:03
Ben ik het op zich wel mee eens. We weten al een aantal jaar dat het daar wordt gespeeld, als je er nou echt zo'n groot probleem mee hebt, dan speel je er niet. Dat degene die er nu wel spelen (lees allemaal), en er nu kritiek op hebben vind ik geen ruggengraat hebben. Als er 1 straks de beker wint loopt het land in polonaise...
 
Japie_Krekel
 
20
24 november 2022 om 17:05
Deze man zal wel lekker geld verdienen aan dit toernooi waarschijnlijk
 
MrKrillin
 
4
24 november 2022 om 18:16
Japie Omdat hij het nu overdreven vind? Ene band dragen verandert zaken niet. Wel politiek als je zaken wil bespreken. Nu gaat alleen maar om hype en bedenken hoe je kan opvallen. Politiek kan via diplomatie zaken veranderen. Maar ja wat ik eerder zei, afgelopen dagen meer onschuldige kinderen vermoord in illegaal bezet gebied in Palestina. Geen enkel nieuws of verontwaardiging vanuit het westen. Wel om een bandje (hoorde meer items op radio 1 over het bandje).
 
JJR12
 
34
24 november 2022 om 17:08
Wij van WC-eend.. Geen verrassing dat juist Frankrijk het opneemt voor Qatar: Sarkozy en Platini die het WK koste wat het kost naar Qatar wilden laten gaan, Qatar wat PSG bezit, Qatar wat na de toewijzing ‘toevallig’ een flink aantal Franse straaljagers koopt en zo kan je nog wel even doorgaan. Heel hypocriet dat er juist uit Franse hoek wordt geroepen dat “sport en politiek gescheiden moeten blijven”.
 
RGB7
 
14
24 november 2022 om 17:09
Makkelijk praten als Frankrijk enorme banden heeft met Qatar. Iets met volle zakken, en zodra iemand er kritiek op geeft is het direct verkeerd.
 
ek2008
 
7
24 november 2022 om 17:11
Frankrijk zit daar al onder de duim sinds PSG is overgenomen, dat werd al duidelijk met Lloris en hun WK stem.
 
Bossie
 
1
24 november 2022 om 17:15
Al sinds jaar en dag wordt sport door de politiek misbruikt, jammer genoeg. Wat mij stoort zijn die mensen die op tv sporters pushen om een statement te maken. Of zo wie zo in het algemeen andere mensen pushen en voor hun karretje spannen. Ik denk dat die mensen er een sport van hebben gemaakt om andere mensen onder druk te zetten.
 
Soccerfan_1
 
10
24 november 2022 om 17:22
Frankrijk die Qatar ophemelt. Je verwacht het niet he....kuch
 
FGLJN
 
12
24 november 2022 om 17:33
De kritiek op Qatar gaat niet om politiek. Het gaat om grootschalige omkoping om het WK te krijgen (waar Frankrijk met Sarkozy en Platini trouwens een belangrijk onderdeel van uitmaakte), om alle uitgebuite arbeiders die onnodig gestorven zijn bij het bouwen van de stadions, om alle afspraken richting landen en supporters en sponsors die Qatar vlak voor het begin van het toernooi heeft gebroken, om alle censuur van iedereen die zijn mening geeft over de behandeling van homoseksuelen in het land, enzovoorts. Zo ontzettend flauw en makkelijk en misleidend om dat af te doen als "we moeten politiek en sport gescheiden houden". De kritiekpunten zijn niet eens politiek, dat zijn gewoon normale menselijke universele normen en waarden (corruptie, afspraken nakomen, censuur, uitbuiting). Kijk, sporters en clubs en bonden moeten zich inderdaad niet gaan uitspreken over bepaalde politici of partijen of ideologieen, maar de kritiek op Qatar gaat daar helemaal niet over. Kortom: ook dit, plus de comments hier van mensen die ook instemmend hetzelfde roepen, is uiteindelijk ook allemaal gewoon een poging tot censuur. Het slaat toch nergens op dat mensen worden verteld dat ze hun bek moeten houden als ze iemand wijzen op corruptie, omkoping, censuur, uitbuiting, en het breken van afspraken. Omdat het toevallig gaat om een context van een sporttoernooi, mag het opeens niet meer?
 
Giggsie2008
 
6
24 november 2022 om 17:37
Maar het is dan weer niet erg als de Franse president Mbappe overtuigd om te blijven. Of wanneer er een paar vliegtuigen richting Qatar gaan. Verbaast me niets dat het ook uitgerekend de Fransen zijn die dit uitspreken.
 
daarwasikweer
 
4
24 november 2022 om 17:52
En gelijk heeft deze man, ga nou lekker voetballen ipv dat bandjes en statementen gezeur, we weten het allemaal wel!
 
Congolaantje95
 
1
24 november 2022 om 17:59
Is het niet eens tijd dat onze monsieur le Graet eens opstap en dat bijvoorbeeld Wenger voorzitter word zodat onze talenten zich nog beter ontwikkelen en voor Frankrijk gaan spelen in plaats van hun land van herkomst. Het word tijd voor een revolutie. Vive le république ??????
 
OREELY
 
4
24 november 2022 om 18:07
frankrijk heeft hier niks over te zeggen, die zitten zo diep in de pockets van de qatari's... wapen deals oa.
 
 
3
24 november 2022 om 18:12
Misschien dat het met een vergelijking logischer is waarom er kritiek is op Qatar en waarom de lui die voetbal voetbal willen laten zijn zo'n enorm bord voor hun kop hebben. Als in mijn sportschool een fysio opgepakt zou worden na verkrachting van meerdere leden en de sportschool openblijft, zegt dat dat gewoon de manier is hoe dingen in die sportschool gaat en een nieuwe fysio aanstelt met een zedenverleden, zou je dan stoppen met naar die sportschool gaan, blijven gaan omdat je naar een sportschool gaat om het sporten en verder niks, of zou je alles op alles zetten om die sportschool gesloten te krijgen? "gewoon voetballen" in een corrupt land, georganiseerd door een corrupte organisatie waar duizenden arbeiders zijn gestorven in het bouwproces en waar verschillende bevolkingsgroepen onderdrukt worden, gaat niet. Zeggen dat kritiek daarop een politiek issue is, is genant. Dit WK had geboycot moeten worden, en aangezien iedereen daar te laf voor is moeten we ze daar eigenlijk laten verdrinken in statements hoe dom hun gedachtegoed is.
 
real8madrid
 
5
24 november 2022 om 18:46
Hahahaha deze Franse bond zit zo diep in Qatarese zakken dat ze een olievergiftiging hebben opgelopen. Platini werd doodleuk door Sarkozy geboden te stemmen op Qatar in 2010 ipv de VS en zoveel mogelijk leden van de Uefa mee te nemen want dat zou Frankrijk gunstige handelsvoorwaarden opleveren, wel zo handig vlak na de bankencrisis. Daarnaast had Sarkozy nog 1 persoonlijke eis, ze moesten ook zijn favo cluppie dat in financiele problemen verkeerde opkopen: PSG. Twaalf jaar later en de Franse president, van het land notabene, laat staan van een voetbalbondje, doet nog steeds netjes wat de Emir hem vraagt. "mbappe contacteren en hem overtuigen bij PSG te verlengen? Prima joh, ik zet al mijn taken als hoofd van een land wel even aan de kant tot we dat voor elkaar hebben sheikie!" Neen, (terechte) kritiek hadden we van Frankrijk nooit kunnen verwachten.
 
DinamoM
 
2
24 november 2022 om 19:46
Sarkozy heeft destijds Platini onder druk gezet om het Qatar-bid te steunen omdat er een deal op tafel lag dat Frankrijk jets zou kunnen leveren aan Qatar. Daarnaast heeft Macron recenter een gigantische gasdeal gesloten met Qatar. Politiek en sport zou gescheiden moeten zijn maar dat is het heus niet in de praktijk. Alles waar geld en imago mee gemoeid is zal vermengd worden. Dat is altijd zo geweest en dat zal altijd zo blijven. Le Graët weet dit zelf ook wel en heeft dus een grote kans gemist om te zwijgen. Los daarvan vind ik ook dat het dragen of niet dragen van een band niets teweeg brengt. Het is niet dat homohaters ineens overstag gaan omdat ze zien dat voetballers een bepaalde band dragen. Echter willen sommige mensen activisten zijn zonder gevolgen te dragen, en het een kan natuurlijk niet zonder het ander. Bij alle grote omwentelingen vallen er slachtoffers, dit zal hier niet anders zijn.
 
Mike_Sanchez
 
0
25 november 2022 om 01:48
Idd hehe eindelijk mensen die niet bang zijn te worden gecancelled door deze giftige woke cultuur en Hypocrissie. Vooral de meeste hier op VZ met alleen .aar TV napraters meningen van anderen, meningen in lijn met deze propaganda maar geen enkele kerel durft hier voorzichzelf na te denken.