Fraser wisselde Castaignos reeds in de rust: 'Een waanzinnige man'
Woensdag, 17 januari 2018 om 06:41

Vitesse stapte dinsdagavond in de eerste competitiewedstrijd in het nieuwe kalenderjaar als winnaar van het veld. Op bezoek bij Sparta Rotterdam werd dankzij een treffer van Mason Mount een nipte 0-1 overwinning geboekt. Henk Fraser gaf Luc Castaignos een kans in de basis, maar de oefenmeester van de Arnhemmers wisselde de aanvaller vervolgens na 45 minuten.

"Ik heb heel veel met hem, ik vind hem een waanzinnige man, maar uiteindelijk gaat het om winnen en dan kun je niet kijken naar sentimenten", verklaarde Fraser na afloop, in gesprek met FOX Sports. "Er komen nog zat mogelijkheden waarin hij een kans krijgt, de club heeft hem hard nodig." Fraser zag hoe zijn team het voor rust moeilijk had tegen Sparta, 'dat een aantal spelers met goede individuele kwaliteiten heeft'. "Als je dan zelf te afwachtend bent, weet je dat het mis kan gaan."

"In de rust heb ik benoemd wat beter kan. Je moet als speler ook wel een beetje tegen harde kritiek kunnen. Na de wedstrijd geef ik dan uitleg." In de tweede helft had Vitesse een aantal goede mogelijkheden. "Ook na de 0-1 hadden we de wedstrijd in het slot kunnen gooien. Maar in de eindfase werd Sparta nog behoorlijk gevaarlijk. Maar uiteindelijk hebben we gekregen waar we voor kwamen."

Castaignos maakte plaats voor Tim Matavz. "Het zijn twee niet met elkaar te vergelijken spelers, maar allebei goede spitsen", bleef Mount voorzichtig in gesprek met Voetbal International. "Met Tim erbij konden we beter bijsluiten vanaf de zijkanten en het middenveld. Hij kopte ballen door en hield ballen vast."

Meer nieuws
   
14:07
14:07
'Dumfries gaat Inter mogelijk verlaten en ziet move naar Manchester wel zitten'
0
   
13:55
13:55
PSV-fan verminkt door ontploft vuurwerk: 'Ik dacht dat ze me een fakkel gaven'
12
   
13:32
13:32
Van Dijk naar Real Madrid? 'Als ze bellen kunnen ze hem morgen contracteren'
26
   
13:05
13:05
Van der Vaart weet nu al wie kampioen wordt van de Eredivisie in 2024/25
61
   
12:39
12:39
Een buitenlandse wedstrijd bijwonen? Koop je officiële tickets in de ticketshop!
0
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (25)

 
Klysmakaboute
 
12
17 januari 2018 om 07:25
Ik vind dat Fraser zelf ook tegen harde kritiek moet kunnen. De beste man bakt er dit seizoen niets van. Ook laat hij halverwege het seizoen (aan een groep jonge spelers) weten er geen zin meer in te hebben. De situatie is hopeloos en er zit weinig rek meer in. Het spel van Vitesse is van bedroevend niveau en Fraser weet het niet naar zijn hand te zetten. Hij wordt bejubeld om de bekerwinst maar hij heeft Vitesse a) nog nooit goed laten spelen en b) enig positieve invloed op de wedstrijd gehad met tactische wijzigingen of wissels.Nee, absoluut niet geschikt bevonden. Toch krijgt deze man weinig kritiek in voetballand en zien sommige hem en zijn afbreukvoetbal zelfs als opvolger van Van Bronckhorst of Ten Hag. Het getuigt Vitesse ook van weinig ballen dat hij ondanks een gebrek aan perspectief nog een half jaartje aan mag klooien.
 
Sulejmanii
 
12
17 januari 2018 om 08:19
Ten Hag? Dat heb ik iemand nooit zien schrijven, al kan het natuurlijk gemist hebben.?? Fraser is een Feyenoorder in hart en nieren, en daarnaast past hij ook helemaal niet bij Ajax. Maar in tegenstelling tot jou, vind ik het een welbespraakte talentvolle coach. Jammer dat het dit jaar allemaal minder gaat voor jullie.
 
ilprincipe
 
6
17 januari 2018 om 09:40
Fraser was naar verluid bij FC Utrecht in beeld als opvolger van Ten Hag.
 
yatsemata
 
1
17 januari 2018 om 10:22
Praatjes heeft hij inderdaad wel, maar tactisch inzicht ontbreekt volledig. Gelukkig is hij in de zomer weg, al zou ik hem persoonlijk eerder wegsturen.
 
Hansi
 
36
17 januari 2018 om 07:39
Ik vind Castaignos echt een waardeloze speler. Overal mislukt. Ik begrijp niet dat er altijd weer clubs zijn die hem een contract aanbieden. Volgende week gewoon op de tribune zetten, lijkt me beter voor iedereen.
 
Baardgrasmus
 
5
17 januari 2018 om 08:02
Ik ben blij dat hij in Nederland speelt, want hij is een mooi voorbeeld om bij de hand te hebben voor jonge spitsen. 15 doelpunten in 34 wedstrijden als 17 / 18 jarige, er kan daarna nog heel veel gebeuren als je te snel de stap maakt. Hoewel ik verwacht dat bijvoorbeeld Dolberg het verder gaat schoppen, is dit risico altijd aanwezig. Maak de stap naar een club waar je niet of nauwelijks speelt en je mag het weer een paar treden lager op de ladder proberen. Overigens waren zijn cijfers bij Twente wel een stuk beter dan bij Vitesse.
 
MaxMelching
 
1
17 januari 2018 om 14:08
De cijfers bij Twente waren misschien beter maar schijn bedriegt. Zelden een spits in het Twente shirt gezien die zoveel 100% kansen om zeep heeft geholpen.
 
Baardgrasmus
 
0
17 januari 2018 om 14:32
Dat herinner ik mij ook nog, maar dan komt hij dus wel veel in scoringspositie, wat ook een kwaliteit is. Ik weet niet of dat ook voor Castaignos gold hoor, maar Immers was in die periode bij Feyenoord de kansenmissende nummer 10 maar wel met de meeste goals van de eredivisie van alle middenvelders. Hij schoot nooit uit kansloze positie, kwam heel vaak in scoringspositie en bleek uit de statistieken niet vaker een kans te missen dan Pelle. We zien in de wedstrijd, of erger nog, op studio sport de kansen die gemist worden, maar veel kwaliteiten ontgaan ons.
 
Ruudos
 
0
17 januari 2018 om 15:15
Immers miste vooral in het begin veel kansen maar later miste hij niet meer dan andere spelers. Alleen bleef dat plaatje van dat eerste seizoen hangen.
 
Baardgrasmus
 
0
17 januari 2018 om 15:28
Maar ook in het eerste seizoen scoorde hij 15 maal, 12 in de eredivisie en 3 in de beker.
 
Meppie
 
11
17 januari 2018 om 08:46
Het is schandalig dat Castaignos nog opgesteld wordt. Wat is hij slecht! Aangezien hij gehuurd is kan je beter een jeugd speler erin zetten en een kans geven. Slechter dan Luc kan het namelijk niet zijn. Hij scoort niet, houdt geen ballen vast, wint geen duels, maakt enorm veel overtredingen en staat nooit op de juiste plek. Voor het seizoen had ik er wel vertrouwen in, dacht lang dat het wel zou komen, maar ik denk dat iedereen nu wel tot de conclusie moet komen dat hij echt niks toevoegt. Fraser maakt zichzelf compleet belachelijk door deze niet presterende huur speler te blijven opstellen!
 
ilprincipe
 
0
17 januari 2018 om 09:45
Matavz was licht geblesseerd maar is en blijft gewoon eerste keuze. De basiself lijkt me duidelijk. Hetzelfde als gisteren maar met Miazga ipv Oude Kotte en Matavz ipv Castaignos. Ik zie dan zelf daarbij graag Foor nog op de plek van Bruns. Castaignos zal het de rest van het seizoen moeten blijven doen met invalbeurtjes. Hopen dat het nog wat wordt nu we er in Europa en in de beker uit liggen.
 
Nemert
 
2
17 januari 2018 om 09:04
Fraser moet hem ook niet meer inbrengen. Probeer dan een beetje te schuiven met andere spelers. Volgens mij zou bij een wissel van Matavz prima Foor of Mount even in de spits kunnen staan. Zou het voor Vitesse niet mogelijk zijn om Vermeer over te halen om voor 1,5 seizoen te tekenen.
 
BurdyM
 
4
17 januari 2018 om 09:40
Vermeer? Die is nog slechter in de spits...
 
Kjell026
 
0
17 januari 2018 om 18:22
Beter dan castaignos
 
NUFC_U2
 
2
17 januari 2018 om 09:15
En daarom zijn we zo ontevreden in Arnhem over Fräser. Hij rommelt maar wat aan, alles lijkt aan toeval aan elkaar te hangen. Nu mocht Castaignos als soort van vriendendienst in de basis beginnen.... Op basis waarvan ? Want hij heeft nog geen één goede wedstrijd gespeeld voor ons. Net zoals die gekke Dabo die elke keer maar opgesteld wordt. Ik vraag me echt af op welke basis Chelsea hem gescout heeft... Gisteren hebben we dan ternauwernood gewonnen, maar het wordt met Fraser aan het bewind nog genoeg billen knijpen. Heel jammer dat ze in de winterstop niet tot een akkoord zijn gekomen..
 
gionelli
 
3
17 januari 2018 om 10:08
Matavz was niet fit genoeg om te starten, net als Kruiswijk. Fraser gaf bij FOX aan voor de wedstrijd dat dit de redenen waren dat Castaignos en Oude Kotte in de basis startten. Gisteren was waardeloos, maar laten we ophouden met zeuren en Fraser het seizoen afmaken. Een goede trainer in de winter vinden is lastig, zeker zonder td. Daarnaast is het echt allemaal niet ineens zo slecht als iedereen doet geloven (gister daargelaten). Hij heeft het vorig jaar heel goed gedaan met een 5e plek en bekerwinst.
 
MartijnRegelink
 
4
17 januari 2018 om 11:40
@gionelli Gisteren daargelaten? En hoe zit dat dan met die pak m beet 8 wedstrijden voor de winterstop? Die waren net zo slecht, zo niet slechter omdat resultaat achterwege bleef. Geef mij dan maar gisteren. Saai voetbal, maar wel 3 punten in de tas
 
MartijnRegelink
 
1
17 januari 2018 om 11:38
Dat van Dabo snap ik ook niet. Ik dacht dat die eruit was gespeeld door Lelieveld.
 
Dewa
 
4
17 januari 2018 om 10:03
Vitesse voetbalt zo slecht. Als je ergens de hand van de trainer ziet is het wel bij Vitesse. Los zand, spelers begrijpen er niks meer van. Steeds verder wegzakkend op de ranglijst. Dat hij goed in de mediegroep past is jammer voor het voetbal. Geen analyst is eerlijk. Gisteren werd ook weer gezegd dat sparta en Vitesse ongeveer gelijkwaardig waren totdat in de rust de statistieken in beeld kwamen. sparta 10 doelpogingen Vitesse 3. Hoe bedoel vertekend beeld? Dat met Catstangios komt me bekend voor. Dat flikte Fraser bij ADO ook al. Schet bakte er helemaal niks van maar was een vriendje van Fraser en speelde bijna altijd. Kramer daarentegen was voor ons een geweldige spits maar was mondig en werd op een gegeven moment zelfs op de bank gezet. En dat was niet omdat hij niet scoorde. Vergelijk met Bãºttner. Wat je nu bij Vitesse ziet kijk ik niet van op. Bij ADO was het ook los zand en was (bijna) iedereen blij dat hij wegging. Eerlijk gezegd denk ik dat ze bij Vitesse alsnog eerder afscheid gaan nemen van Henk. Hij lijkt ongeã¯nspireerd en werd gisteren eerst door Rankovic de dug out uitgestuurd om de ploeg te coachen en later wezen zowel Sturing als Rankovic hem op wat er niet goed ging. Het moet nu toch zo langzamerhand wel duidelijk worden voor voetbalminnend Nederland. Fraser snapt er helemaal niks van.
 
yatsemata
 
3
17 januari 2018 om 10:25
Je hebt volledig gelijk, op 1 punt na. Buttner verdiend zijn straf volledig aangezien hij net alles bezig is behalve voetbal...
 
Dewa
 
0
17 januari 2018 om 10:55
yatsemata. Misschien heb je gelijk. maar kan me niet aan de indruk onttrekken dat het mis is gegaan nadat Büttner een penalty nam terwijl Fraser zat te schreeuwen dat Mataz hem moest nemen. Büttner liet toen een staaltje 'ik heb schijt aan jou. zien. Was volgens mij de bekerfinale maar weet dat niet zeker.
 
yatsemata
 
0
17 januari 2018 om 11:17
Dat was bij de JC schaal. Je weet wel, die beker waarbij de KNVB ineens de regels tijdens het spel veranderde en Vitesse daarmee flink benadeelde. Verder kan ik bevestigen dat Buttner wel degelijk onprofessioneel bezig is en de straf dus verdiend.
 
IvoRutten
 
1
17 januari 2018 om 18:21
Oprotten fraser en neem alsjeblieft castaignos en pasveer mee!!!!! Zo snel mogelijk aub!!!!!
 
vahtheo
 
0
18 januari 2018 om 02:54
Dinsdag toch een klasse wissel in de Rust van Fraser (lijke)