Frenkie de Jong merkt 'klik' met ploeggenoot: 'Vanaf de eerste training'
Maandag, 16 september 2019 om 06:37

Frenkie de Jong was zaterdagavond met een doelpunt en assist van grote waarde voor Barcelona in de wedstrijd tegen Valencia. Mede door zijn inbreng won het team van trainer Ernesto Valverde voor eigen publiek met 5-2. De Jong speelde naar eigen zeggen zijn beste wedstrijd in het shirt van Barça, zo vertelt hij maandag in De Telegraaf. De Oranje-international verloor geen enkele keer de bal en werd twintig minuten voor tijd onder luid applaus gewisseld voor Ivan Rakitic.

De wedstrijd begon uitstekend voor De Jong. Hij stond in de tweede minuut aan de basis van de openingstreffer van Ansu Fati en maakte vijf minuten later zelf de 2-0. "Dan zit je er gelijk lekker in. Dat was top", aldus De Jong. Na afloop van het duel tussen Duitsland en Nederland gaf de ex-Ajacied aan dat hij dwingender aanwezig moest zijn bij Barcelona. "Ik was een stuk dominanter aan de bal, waardoor dit mijn beste optreden in de competitie was. Niet dat het tot dusver heel slecht was, maar tegen Valencia was het beter."

Hoewel De Jong niet bekend staat om zijn doelpunten, is hij toch blij dat hij zijn eerste treffer heeft gemaakt. "Dat een eerste doelpunt bij de buitenwacht wel speelt, weet ik ook. Dus dan ben ik nu van het gezeur af", vervolgt De Jong, die een 'heerlijk gevoel' overhoudt aan het duel met Valencia. "Niet omdat - zoals me werd gevraagd - dit mijn beste duel ooit zou zijn. Zeker niet, want ik mag hopen dat ik in mijn carrière weleens een hoger niveau heb gehaald. Maar op deze wedstrijd kunnen we verder bouwen als team. We hebben de potentie om er een mooi seizoen van te maken."

De Jong had tegen Valencia een passnauwkeurigheid van liefst honderd procent. "Ik hoorde het na de wedstrijd en natuurlijk heb ik liever honderd dan vijftig procent. Maar een buitenspeler of heel creatieve nummer tien zal vaker balverlies lijden. Voor mij is het iets makkelijker om hoog te scoren", stelt De Jong, die al snel merkte dat hij een goede klik heeft met Ansu Fati. "Eigenlijk vanaf de eerste training. Het is voor iedere voetballer makkelijker om met heel goede ploeggenoten te spelen. En dat is Ansu Fati natuurlijk zeker. Maar bij Barcelona zijn er - naast Ansu - nog meer jongens een genot om mee samen te voetballen."

Meer nieuws
   
10:00
10:00
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
7
   
09:10
09:10
Crysencio Summerville is een serieuze optie voor Slot bij Liverpool
1
   
08:39
08:39
Engeland heeft bar weinig vertrouwen in Slot: 'Hij is een Ten Hag in vermomming'
23
   
06:00
06:00
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord wakker maakte
14
   
23:11
23:11
Racistisch gedrag richting Nico Williams smet op belangrijke zege Atlético
2
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (34)

 
GroeneKat
 
9
16 september 2019 om 06:54
Dat komt mooi uit. Zij zijn toch de toekomst van Barcelona. Prima gespeeld door De Jong. Hij komt er wel!
 
FC_Delft
 
61
16 september 2019 om 07:23
Hij is er al
 
FR_JC
 
3
16 september 2019 om 08:41
Vond het zijn beste wedstrijd tot zover. Nog steeds niet op zn eigen positie maar is aan het leren om hoger en op de zijkant te spelen. Wisselwerking met Fatti was geweldig en mooi om te zien, lijn doortrekken is het devies.
 
afc34-
 
4
16 september 2019 om 09:09
Niet per se zijn eigen positie nee, maar dat was cv bij Ajax ook niet. Hij heeft gelukkig wel het vermogen om andere posities zich eigen te maken, en dat is heel erg knap. Ben benieuwd hoe hij deze lijn gaat doortrekken. Voor alsnog lijkt het in ieder geval met een basisplaats!
 
FR_JC
 
1
16 september 2019 om 09:32
Misschien niet maar heeft er wel zijn handelsmerk op gemaakt (eigenlijk er net voor). Kan zich aanpassen, wat bleek, andere wedstrijden niet zo goed of sterk maar was op de andere flank. Maar Frenkie komt er wel, zeker gezien zaterdag j.l, prima wedstrijd gespeeld.
 
 
15
16 september 2019 om 08:47
Het is heel simpel. Een artikel van frenkie weer meerdere keren gelezen, dan een artikel over bijvoorbeeld veltman. Hoe vaker een artikel word bekeken, hoe meer geld het oplevert. Aangezien (ook de azijnzeikerds hier) de artikelen van frenkie toch blijven lezen, zal vz ze blijven plaatsen. Hopelijk komt er snel een stukje over wat frenkie vindt van Messi op de training jammer dat sommige hier goedkoop willen storen met likes want ze lezen het blijkbaar wel
 
Leicester
 
4
16 september 2019 om 08:56
Begin zo langzaam medelijden te krijgen met Fdj. Wat ligt die onder een vergrootglas. Als je nuchter kijkt, dan zie je dat de driehoek Busquets, Arthur, FdJ echt de voetballende motor kan gaan worden van Barcelona. Valverde begint langzaam de seizoensamenstelling van zijn elftal te creeeren. Mocht FDJ doorgroeien dan blijft hij basisspeler als hij hapert zal vroeg of laat Raketic weer in beeld gaan komen.
 
bf1994
 
0
16 september 2019 om 09:26
Frenkie was wel goed gisteren. Ik heb alleen een beetje het rare gevoel dat dit ook mede kwam door valencias zwakke optreden. Als frenkie dit ook laat zien tegen een team die enorm veel druk op de bal en man zet dan ben ik 100 overtuigd.
 
waylonn
 
0
16 september 2019 om 10:46
Klopt Valencia was echt matig. Zetten totaal geen druk. Maar goed alsnog wel lekker.
 
Ceesjelok
 
0
16 september 2019 om 12:12
Haha onder luid applaus gewisseld.. dat was voor Rakitic..