Frenkie de Jong: 'We hebben geen moment over geld gesproken'
Vrijdag, 5 juli 2019 om 21:30

Frenkie de Jong werd vrijdagavond officieel gepresenteerd bij Barcelona. Ongeveer 20.000 supporters van de Catalaanse grootmacht hadden de gang gemaakt naar het Camp Nou om de van Ajax overgekomen middenveld te verwelkomen. De Jong maakte een ontspannen indruk, zowel tijdens zijn presentatie op het veld als na afloop in gesprek met diverse internationale media.

Nadat de Jong onder luid applaus het veld op was gedirigeerd, toonde hij even zijn kunsten. De international van het Nederlands elftal hield de bal een aantal keer hoog, zoals gebruikelijk is bij spelers die nieuw zijn aangekocht door Barcelona. Hij voetbalde daarna op het veld met wat kinderen en ging uitgebreid op de foto met zijn familie. "Het is altijd mijn droom geweest om voor Barcelona te spelen. Toen de club eenmaal concreet werd, was het een eenvoudige keuze voor me", vertelt De Jong.

De Jong wist in januari al dat hij komend seizoen voor Barcelona zou gaan spelen. Ajax bereikte voor maximaal 86 miljoen euro een akkoord met de landskampioen van Spanje en ook een persoonlijk akkoord liet niet lang op zich wachten, erkent De Jong. "Toen Josep Maria Bartomeu (voorzitter van Barcelona red.) en ik elkaar ontmoetten, hebben we geen moment over geld gesproken. We hebben alleen gesproken over voetbal. Dat is ook een van de redenen waarom ik uiteindelijk overtuigd ben geraakt van Barcelona."

"Natuurlijk is de concurrentie groot bij een club als Barcelona, dat is logisch. Maar ik moet gewoon mijn best doen en de trainer (Ernesto Valverde, red.) proberen te overtuigen", vervolgt De Jong, die nog niet gesproken heeft met de trainer. "Alle spelers in de selectie van Barcelona zijn natuurlijk enorm getalenteerd. Het maakt mij persoonlijk niet zoveel uit op welke positie op het middenveld ik speel, maar ik wil een basisplaats. Het is uiteindelijk de trainer die de keuze moet maken."

Meer nieuws
   
15:18
15:18
Feyenoord plukt nieuwe hoofd jeugdopleiding weg bij Rangers
2
   
14:55
14:55
Van 't Schip wordt geen 'Head of Coaching' en praat met Ajax over andere rol
14
   
14:24
14:24
Marca beweert: Dick Schreuder op poleposition voor opvolging Arne Slot
40
   
14:00
14:00
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord wakker maakte
22
   
13:33
13:33
Man United heeft twee spelers op het oog als partner van Lisandro Martínez
21
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (73)

 
Cyberize7x
 
69
5 juli 2019 om 21:42
Prachtig om die jongen in het tenue van Barça te zien. Heel benieuwd of het hem lukt om gelijk een basisplaats te veroveren. Het is m van harte gegund!
 
baradona
 
13
6 juli 2019 om 00:14
Wel het lelijkste Barca shirt uit de hele geschiedenis. Ben ook benieuwd zijn rendement moet in ieder geval omhoog.
 
pprins
 
1
6 juli 2019 om 08:20
Brrrr. Het is toch niet normaal dat zo een mooi shirt op deze wijze verneukt wordt. Zo zonde heb je zo een mooi shirt , gewoon paars-blauwe strepen prachtig in zijn eenvoud . Waarom er dan zo iets lelijks van maken
 
Rida-barcaoui
 
1
6 juli 2019 om 02:04
Ik denk dat hij busquets wel uit de basis kan spelen
 
titje
 
135
5 juli 2019 om 21:44
Kan mss de ligt een voorbeeld aan nemen...
 
shuba
 
39
5 juli 2019 om 22:14
Maar bij de Ligt gaat het natuurlijk niet om geld... Nee, ik ben al een tijdje mijn sympathie voor die snotneus kwijt.
 
Soccerfan_1
 
76
5 juli 2019 om 22:31
Misschien moet je eens beginnen met niet alles te geloven wat je leest. Er verschijnt een verhaal over geld en de ligt en mensen geloven het meteen. Terwijl de ligt gewoon op vakantie is. Die is niet bezig met onderhandelingen. Dat is raiola die dat allemaal doet. Dus ga vooral niet de ligt de schuld geven van alles. Die laat alles aan zn zaakwaarnemer over.
 
bf1994
 
30
5 juli 2019 om 22:54
@soccerfan_1 Makkelijk om alles op raiola te gooien, de ligt kiest voor hem om een reden en die reden is dat raiola financiele zekerheid het allerbelangrijkste vindt. Ook al maakt het niet uit waar de ligt spelen krijgt hij een hoog salaris. En met hoog bedoel ik relatief hoog he. want hij gaat zoizo in de miljoenen per jaar verdienen .
 
shuba
 
7
5 juli 2019 om 23:12
Waar rook is is vuur!
 
alex4all
 
6
5 juli 2019 om 23:30
In de oude media is dat gezegde allang niet meer waar.
 
jaakke
 
8
5 juli 2019 om 23:33
Zo makkelijk om iemand in een hoek neer te zetten. De Ligt heeft nog niet een keer gereageerd op alle geruchtenstroom onzin verhalen.
 
JDG84
 
3
5 juli 2019 om 23:47
De jong gaat 16 miljoen per jaar verdienen volgens mij, dan hoef je ook niet zoveel te praten over geld toch. De ligt heeft ook gewoon gezegd waar hij het liefst heen gaat en raiola buit het zoveel mogelijk uit. Is dat tegen de regels ofzo? Gaat die naar juve of barca straks, dan is dat toch gewoon een prachtige club. Wat maakt het dan nog uit wat hij verdient. Misschien verdient hij door raiola een paar miljoen meer, dat is dan toch mooi meegenomen.
 
19messi33
 
2
5 juli 2019 om 23:48
@soccerfan Dus je suggereert eigenlijk dat de Media hem hebben uitgemaakt voor geldwolf?? Vind het toch wel apart dat zijn keuze nog steeds niet is gemaakt nu de voorbereiding van veel teams alweer is begonnen of op het punt staat te beginnen. Hoelang heb je nodig om een keuze te maken ?? hij had allang kunnen uitspreken wat zijn voorkeur was/is. Ik hoor dat die al een akkoord heeft met Juventus maar De Ligt zelf heb ik nog niet gehoord hierover. Ook zijn zaakwaarnemer is uiterst dubieus in al dit geheel, die natuurlijk weer zijn eigen commissie eruit moet halen. Daarnaast heeft Juventus een veelste laag bod uitgebracht als we de Media mogen geloven door 55 miljoen te bieden + 10 miljoen variable. Barcelona en PSG deden een veel beter bod aan Ajax en PSG ook een beter bod kwa salaris, terwijl Barcelona gewoon een goed salaris heeft aangeboden plus een bepaalde filosofie en denkwijze over hoe ze hem graag zien in de club. Je kunt hem toch geen basisplek beloven en het getuigd ook van weinig vertrouwen dat De Ligt blijkbaar dit niet aan durft te gaan bij Barcelona. Want laten we eerlijk zijn dat mocht hij een voorkeur hebben voor een Juventus en praat ik onzin over dat hij de strijd niet durft aan te gaan dan had hij toch allang openlijk kunnen aangeven dat hij voor Juventus wilt spelen ipv Barcelona??
 
Cali88mero
 
2
6 juli 2019 om 08:09
Shuba: de Ligt heeft zelf aangegeven pas na zijn vakantie duidelijkheid te geven over zijn toekomst. Alle berichten die in de tussentijd geschreven zijn kan je dus met een emmer zout nemen. Maandag aanstaande word hij weer verwacht bij Ajax, denk dat het dan snel zou gaan. Met een beetje logisch nadenken weet jijzelf ook wel dat bijvoorbeeld een Juventus hem niet de best betaalde speler na Ronaldo maakt, hoe graag je zo een jongen ook wilt hebben, je hebt ook nog een Chielini en Bonucci in de selectie, die zouden voorbij gestreefd worden door een 19-jarig ‘jochie’. Het is maar wat je zelf geloofd. Grootste boosdoener in deze situatie is niet de Ligt maar Raiolo. Bij elke speler die gewild is ontstaat een ware Soap. Zie 2 jaar geleden Donnarumma nog. Dat de ligt afgelopen maandag even gepresenteerd zou worden bij Juventus was ook een nonsens beticht van de Nederlandse pers. In het buitenland werd simpelweg de naam veranderd naar Rabiot. Het was namelijk maandag 1 juli. Laat dat nu net de dag zijn dat alle transfervrije spelers loskomen en uit hun contract lopen. Jammer dat jou sympathie kwijt bent voor de Ligt. Komt echter volledig door jou eigen naïviteit en niet door hem zelf.
 
JDG84
 
4
5 juli 2019 om 23:47
De Jong wilde enkel en alleen naar barcelona en krijgt 16 miljoen per jaar. Waar moet je dan nog over praten verder?
 
janter
 
3
6 juli 2019 om 00:18
Ik snap het probleem omtrent De Ligt niet. A) misschien is het niet eens waar wat er over hem wordt gezegd en geschreven en B) stel dat het zo is... en dan? Geld is niet onbelangrijk en hij heeft het goede recht om ergens anders te voetballen als die daar meer verdiend.
 
PSVeruit030
 
2
6 juli 2019 om 00:38
In onze carriere doet geld er zeker toe. Maar als je een aantal miljoen per jaar kan verdienen moet dat niet de doorslag geven vind ik. Wil hier overigens niet mee zeggen dat de Ligt een geldwolf is want ik heb geen flauw idee wat er allemaal precies speelt. Media staat toch vol met onzin.
 
martijnovic
 
0
6 juli 2019 om 06:26
In iedere carrière doet geld ertoe. Zo niet voor e zelf dan voor de familie. Mathijs blijft nog een jaartje bij Ajax en gaat dan ook lekker naar barca ballen met frenkie.
 
Savano
 
1
6 juli 2019 om 03:14
@titje hoezo? Omdat Mathijs zijn daadwerkelijke waarde kent en niet meteen haastig met kwijl uit de mond ergens tekent? Je baseert dit puur op basis van de berichten die je leest 0,0 uit het kamp De Ligt. Kortom: hoe weet je nou 100% dat het bij De Ligt alleen nog maar om geld draait
 
JoshuaK_
 
21
5 juli 2019 om 21:50
Mooie uitspraak & one-liner voor de bühne, maar als het niet over het geld ging kom je na een 1 jaar basisspeler te zijn bij Ajax en een goede CL groepsfase (moment van afronden transfer) niet op een salaris van maximaal 16 miljoen per jaar.
 
Kyle66
 
36
5 juli 2019 om 22:12
Hij zegt dat hij niet over geld heeft gesproken. Zijn zaakwaarnemer zal dat hebben gedaan. Hij was enkel en alleen geïnteresseerd in het sportieve deel.
 
droadnagel
 
19
5 juli 2019 om 21:52
Hier kan het kamp De Ligt nog een puntje aan zuigen.die denken in eerste plaats aan zoveel mogelijk geld binnen harken , met name de zaakwaarnemer, en in de tweede plaats pas het voetbal.het grote geld komt vanzelf wel als je goed genoeg blijft voetballen .
 
Stua
 
22
5 juli 2019 om 21:59
Natuurlijk gezwets in de ruimte. Hij heeft een contract van wat ik heb gelezen, van 10 miljoen per jaar. Ja dan hoef je het inderdaad niet over geld te hebben. Ik geloof ook niet dat de Ligt over geld spreekt. Ik denk dat hij dat aan zijn zaakwaarnemers overlaat. En als je al een contract hebt getekend, waarom zou je het daar dan nog over hebben?
 
Japie_Krekel
 
9
5 juli 2019 om 22:37
@droadnagel en hoezo kan De Ligt hier dan een puntje aan zuigen? alsof een speler niet de ambitie mag hebben om zoveel mogelijk geld te verdienen in zijn carriere omdat Frenkie die ambitie toevallig niet heeft. wie weet is Frenkie helemaal verliefd op Barca en kan het De Ligt niet zo heel veel boeien bij welke grote Europese club hij komt te spelen, dus dan word de keuze om ergens een dik salaris uit te slepen ook een stuk makkelijker. het kan zomaar zijn dat De Ligt naast Ajax verder geen favoriete club heeft en dat hij het verder allemaal wel best vind zolang het maar een club met een grote status is die hem ook nog eens een dik salaris bied als De Ligt geld heel belangrijk vind moet hij gewoon lekker voor het hoogste salaris gaan. daar is imo helemaal niks mis mee. vind je geld minder belangrijk dan ga je puur voor de sportieve uitdaging zoals Frenkie als ik dit artikel moet geloven. ieder zijn eigen ding en voor beiden valt wat te zeggen
 
Primetime
 
7
5 juli 2019 om 22:53
Sterker nog, Matthijs heeft al bevestigd dat hij geen droomclub heeft buiten Ajax. De Ligt heeft de keuze uit meerdere gegadigden, beaamt hij. "het is niet één club die interesse heeft, nee. Of ik een droomclub heb? Nee, buiten Ajax heb ik niet echt een droomclub. Het was altijd mijn droom om bij Ajax te spelen. Dat is gelukt en daar ben ik blij om."
 
Japie_Krekel
 
2
5 juli 2019 om 23:09
@primetime ok. dan vind ik het iig volkomen logisch dat hij ook naar het financiele plaatje kijkt
 
Primetime
 
1
5 juli 2019 om 23:25
En al had je vroeger een droomclub, wat dan nog? 10 jaar geleden stelde Mancity en PSG nog niks voor. Vraag jezelf eens af? Wie van jullie had er vroeger een droombaan? En droom je daar nog steeds van? Ik gok dat niet zoveel mensen die als 9 jarigen er ooit van droomden om pakweg brandweerman te worden daar nog steeds van dromen.
 
ganjafarmer23
 
1
5 juli 2019 om 23:50
Volgens mij is voor vele de droombaan om genoeg geld te verdienen om jou en jouw familie financieel onafhankelijk te maken. Plus inderdaad zoals je zeg, voor veel mensen als ze opgroeien is een droombaan bij de brandweer, politie of het leger ofzo of hetgeen wat papa doet. Ook al is dat vuilnisman of putjesschepper. Tijden veranderen, mensen veranderen. En gelukkig is niet elk persoon hetzelfde, ik vind het juist mooi om te zien hoe verschillend frenkie en de ligt zijn. En geloof er ook heilig in dat beide de absolute top zullen halen.
 
NJfromVOL
 
3
6 juli 2019 om 03:26
Als geld je drijfveer is, heb je een arm leven.
 
pprins
 
1
6 juli 2019 om 08:33
De enige fout die de ligt heeft gemaakt is dat hij te veel vrijheid heeft gegeven aan Raiola. Frenkie heeft tegen hem gezegd “ik wil naar Barca , regel het”. Terwijl de Ligt meer zoiets had van “het maakt me niet zo heel veel uit ; ik ga op vakantie ; regel het”. Dan gaan bij Raoila alle sluizen open en speelt alleen zijn eigen belang (de hoogste transfersom cq salaris voor de hoogste commissie ) . Raoila speelt Dan clubs tegen elkaar uit en dat Kan bij clubs gaan irriteren .
 
Japie_Krekel
 
0
6 juli 2019 om 10:04
@pprins die clubs moeten niet zeuren want voor hun draait ook alles ook om geld. als je een elite elftal wil hebben moet je ook elite bedragen op tafel leggen. als je dat niet wil is het een idee om misschien je eigen jeugd eens een keer een kans te gaan geven en anders gewoon een speler halen die minder geld vraagt bovendien neemt De Ligt Raiola niet in dienst omdat hij het zo een aardige gozer vind. De Ligt wil lekker cashen en geef hem eens ongelijk. als ik zo een hype om me heen zou hebben en door elke Europese topclub gevolgd zou worden zou ik ook proberen daar financieel optimaal van te profiteren. als ik morgen werk vind waar ik 500 euro meer kan verdienen ben ik ook weg
 
wazza
 
12
5 juli 2019 om 21:54
Prachtige gozer in een foeilelijk shirt (persoonlijke mening). Barca is de club waar ie het best past en komt denk ik ook op het juiste moment. Succes Frenkie!
 
SjonnyvdBeek
 
7
5 juli 2019 om 22:10
ik vind het shirt eigenlijk heel erg mooi. Zie velen zeggen dat het foeileliijk is, en dan als reden 'omdat het het shirt van Kroatië is'. Juist ja.
 
madco123
 
6
5 juli 2019 om 22:17
Ik vind het nieuwe shirt niet zo mooi omdat ik vind dat de verticale banen van rood en blauw klassiek zijn en horen bij het thuisshirt van Barcelona. Dit nieuwe model met blokken vind ik echt helemaal niets, maar smaken verschillen want blijkbaar vinden genoeg mensen het mooi, anders zouden ze het niet zomaar zo ontwerpen.
 
Primetime
 
4
5 juli 2019 om 22:35
Bij Kroatie is het tenminste nog traditie. Niet dat ik ook maar enige waarde hecht aan traditie, voor mijn part verandert men alle clubkleuren en logo's. Ik snap er helemaal niks van. Breken met de traditie van banen maar dan iets kiezen wat de jeugd ook niet zal aanspreken. Overigens vind ik shirts met banen ook afschuwelijk maar dit slaat alles. Shirts van de PL teams + PSG + Real Madrid vind ik over algemeen het mooist.
 
wazza
 
3
5 juli 2019 om 23:39
Mijn antipathie tegen Barca (heb helemaal niets met die club) komt echt door het commerciële. Alles voor geld. De ene keer spelen ze met een dunne baan verticaal, dan dikke banen horizontaal, dan weer dikke banen verticaal, vervolgens gaan ze naar horizontaal en daarna ieniminie lijntjes verticaal enzovoort enzovoort. En nu als toppunt blokjes.. Alles om zoveel mogelijk shirtjes te verkopen. Barcelona verlogent zichzelf vind ik. Dan heb ik meer met een club die de tradities respecteert en hooghoudt
 
wazza
 
0
5 juli 2019 om 23:40
Neemt overigens niet weg dat ik het voetbal van Barca wel kan waarderen (ben zowel geen Barca of Real fan) en dat ik echt vind dat Frenkie de juiste keuze maakt. Ik sta alleen niet achter het verlogenen van je club shirt
 
pprins
 
0
6 juli 2019 om 08:37
Je hebt gewoon een prachtig shirt met simpele paars - blauwe verticale strepen . Gewoon zo laten en all helemaal geen blokken . Doet gewoon zeer aan de ogen , zo veel Lelijkheid .
 
STORING
 
10
5 juli 2019 om 21:59
Dat shirt staat hem prachtig en dan heb ik het niet eens over de manier van voetballen. Geweldige match en ik zie hem zeker slagen.
 
Apocalyps
 
2
5 juli 2019 om 22:01
Volgens mij praten de spelers ook niet met Bartomeu over de centen. Wellicht een enkeling, maar Frenkie (nog) niet. Het is mooi om hem in het tenue van Barcelona te zien. We zullen het meemaken.
 
KingPintman
 
6
5 juli 2019 om 22:08
Jammer dat hij het logo kust, er is toch maar een club Frenkie...
 
SjonnyvdBeek
 
13
5 juli 2019 om 22:10
Volgens mij zijn er wel meerdere clubs.
 
Dutchgio
 
10
5 juli 2019 om 22:32
Ik vraag me af in hoeverre Frenkie clubliefde heeft voor Ajax, hij kokt niet uit de jeugdopleiding. Meer voor Barca denk ik, daar droom je van.
 
dekers
 
7
5 juli 2019 om 22:54
Frank is niet door Ajax opgeleid, is gekocht van Willem 2, daar heeft hij 9 jaar gevoetbald en de jeugdopleiding doorlopen. Alle lof voor de Tilburgers.
 
SjonnyvdBeek
 
1
5 juli 2019 om 23:10
Wie is Frank
 
F-18/TACP
 
0
6 juli 2019 om 05:26
@ dekers Volgens mij zei hij toch duidelijk dat Frenkie niet uit de opleiding van Ajax kwam, dus wat is nou precies jouw punt ? Goed, of hij nu volledig of gedeeltelijk door Ajax is opgeleid maakt voor de buitenlandse buitenwacht niet uit, die zullen het ten alle tijde op het conto van Ajax schrijven.
 
Japie_Krekel
 
2
5 juli 2019 om 22:49
@kingpintman dat heeft hij geleerd van Justin Kluivert. het logo kussen doet het altijd goed bij de supporters
 
dekers
 
4
5 juli 2019 om 22:57
Juist, Willem 2
 
F-18/TACP
 
0
6 juli 2019 om 05:19
@ Kingpintman Stel je niet zo aan man, Frenkie heeft echt wel liefde voor Ajax, maar net zoals zoveel andere mensen heeft hij naast zijn vaderlandse voetballiefde ook een buitenlandse voetballiefde. Daar is wat mij betreft niets mis mee.
 
dekers
 
3
5 juli 2019 om 22:46
Fantastische gast.......Hier moet De Ligt zijn licht is over laten schijnen.
 
PA1993
 
3
5 juli 2019 om 23:11
Wat een negativiteit over de ligt? Omdat er elke dag verhalen verschijnen. Thijs lijkt me ook een prima gozer en wordt waarschijnlijk gewoon record international aller tijden
 
dekers
 
3
5 juli 2019 om 23:20
Lijkt mij ook een prima gast. Maar het is de laatste maanden gebleken, dat hij geld boven voetbal profileert. Inderdaad is mijn mening gevormd door de media. Maar waar moet ik mijn informatie dan vandaan halen?
 
ModricMagic
 
6
5 juli 2019 om 23:50
Geld boven voetbal? Jezus zeg Juventus is geen club uit China ofzo. Alleen omdat hij NIET voor Barcelona kiest vinden mensen hem een geldwolf. Hij is lekker op vakantie dus ja al die onzinberichten neemt hij ook met een korreltje zout.
 
NJfromVOL
 
1
6 juli 2019 om 03:30
Mensen doen zo makkelijk over 15-20 mln verschil in 5 jaar. Dat zijn bedragen die 99,9% van de mensen hier niet in een heel leven verdient.
 
NJfromVOL
 
1
6 juli 2019 om 03:30
Mss laat hij juist dan wel zijn hart spreken....
 
ModricMagic
 
6
5 juli 2019 om 23:51
Man man gelijk de Ligt erbij halen dat hij een voorbeeld aan Frenkie moet nemen. Alsof Frenkie een minimum salaris heeft. Hij verdient 10 miljoen+. Als de Ligt niet voor Barcelona kiest dan is hij een geldwolf. Barcelona is hier heilig verklaard ofzo? De beste club ter wereld boven de rest? Haha hou toch op. Dit moest ik even kwijt.
 
Rida-barcaoui
 
0
6 juli 2019 om 02:02
De jong op de plek van Busquets. Frenkie is busquets op zo een jonge leeftijd al voorbij gestreefd.
 
ZlatanUnited
 
0
6 juli 2019 om 11:17
Goh... wat een jongensdroom is dit zeg. Op zo’n jonge leeftijd al niet meer financieel afhankelijk te hoeven zijn. Je woont in een mooie leuke levendige stad. Waar het vaak heel mooi weer is. Leuke cultuur. Leuke vriendin erbij. En elke dag je hobby uitvoeren. Niks mis mee. De manier hoe hij zich ook op stelt siert hem enorm. En gun je het zo’n ventje ook. Is wat anders dan een Depay ??