GA Eagles doet na AZ ook zaken met NEC: 'Groot, sterk en een winnaar'
Dinsdag, 2 januari 2018 om 09:24

Go Ahead Eagles heeft zich versterkt met Robin Buwalda. De rechtsbenige verdediger wordt tot het einde van het seizoen gehuurd van NEC. De club uit Deventer maakte maandag al de komst van Levi Opdam van AZ, eveneens op huurbasis, bekend.

Buwalda doorliep de jeugdopleiding van ADO Den Haag en debuteerde in 2011 in het betaald voetbal. Zijn doorbraak beleefde hij bij VVV-Venlo. Hij was twee jaar basisspeler en eindigde in het seizoen 2015/16 met de Venlonaren als tweede in de Jupiler League. In de halve finale van de play-offs werd VVV uitgeschakeld door Go Ahead Eagles.

In 2016 stapte Buwalda over van VVV naar NEC. In zijn eerste seizoen kwam hij in de Eredivisie tot achttien optredens. Dit seizoen kwam hij, mede door een blessure, drie keer in actie voor de Nijmegenaren. "Ik wil weer minuten maken, in hetzelfde ritme komen als bij VVV", vertelt Buwalda via de officiële kanalen van Go Ahead. "De overgang naar Deventer zag ik meteen zitten. Go Ahead Eagles is zonder twijfel een van de meest aansprekende namen van de Jupiler League."

"Bovendien ligt er een heel mooie uitdaging voor het team in de tweede seizoenshelft: alsnog de play-offs halen." Directielid Hans de Vroome omschrijft Buwalda als een speler die er meteen staat. "Hij is relatief jong, maar heeft toch al bijna honderd officiële wedstrijden achter zijn naam staan. Robin is groot, sterk en heeft echte winnaarsmentaliteit. Iets wat we goed kunnen gebruiken bij het behalen van ons doel: de weg omhoog hervinden."

Meer nieuws
   
11:30
11:30
Pak 50x je inzet als Bayern München en Real Madrid allebei scoren!
0
   
11:17
11:17
Ajax trekt nieuwe hoofdsponsor aan voor de jeugd en strijkt miljoenenbedrag op
3
   
11:15
11:15
Driessen weet waarom Alex Kroes Ajax-collega Van Praag niets kwalijk neemt
7
   
11:02
11:02
Thomas Müller heeft opmerkelijk verzoek aan fans van Bayern: 'Kijk in je kast!'
10
   
11:00
11:00
Alle genomineerden voor Bronzen Schild in de KKD bekend: FC Dordrecht domineert
1
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties gegeven.