Gareth Southgate tekent nieuw contract met waarde van 21 miljoen euro
Maandag, 22 november 2021 om 13:34

Gareth Southgate heeft zijn contract bij de Engelse voetbalbond (FA) met twee jaar verlengd, zo wordt er via de officiële kanalen gecommuniceerd. De 51-jarige oefenmeester blijft daardoor tot het einde van 2024 de bondscoach van Engeland en gaat volgens the Guardian op jaarbasis 7,15 miljoen euro verdienen. Ook assistent Steve Holland heeft met twee jaar bijgetekend.

Southgate heeft enthousiast gereageerd op zijn contractverlenging. "Ik ben blij dat Steve Holland en ik onze contracten hebben kunnen verlengen", liet de bondscoach weten. "Het blijft een ongelooflijk voorrecht om dit team te mogen leiden. Ik wil van de gelegenheid gebruik maken om het bestuur te bedanken voor hun steun, en natuurlijk de spelers en het begeleidingsteam voor hun harde werk."

"We hebben een geweldige kans voor ons liggen en ik weet dat de fans allemaal enthousiast zijn over wat deze ploeg in de toekomst zou kunnen bereiken", vervolgde Southgate, die inmiddels vijf jaar aan het roer staat bij het nationale elftal van Engeland. In september 2016 werd hij na het ontslag van Sam Allardyce aanvankelijk op interim-basis aangesteld. Tijdens zijn eerste eindtoernooi bereikten the Three Lions de laatste vier van het WK 2018, waar de Engelsen na verlenging verloren van Kroatië.

Op dit fundament werd voortgebouwd tijdens het uitgestelde EK in 2021. Engeland noteerde zijn beste prestatie in 55 jaar tijd door weer een finale op een eindtoernooi te bereiken. De droom was om in eigen land het EK te winnen, maar Italië bleek in de finale na strafschoppen uiteindelijk te sterk. Engeland heeft zich al geplaatst voor het WK van volgend jaar in Qatar. Het land stelde het WK-ticket vorige week maandag veilig na een 0-10 zege op bezoek bij voetbaldwerg San Marino.

Meer nieuws
   
20:30
20:30
Chelsea kruipt door het oog van de naald met uiterst belangrijke late zege
6
   
20:24
20:24
Borussia Dortmund levert absolute wanprestatie en verliest dik na blunders
1
   
20:20
20:20
Brahim Díaz neemt Real Madrid bij de hand tegen gedegradeerd Granada
7
   
19:55
19:55
Aangeslagen Joshua Zirkzee raakt geblesseerd; Bologna dicht bij Champions League
4
   
19:36
19:36
Sørloth (ex-FC Groningen) dingt door dubbelslag mee om topscorerstitel in LaLiga
5
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (27)

 
woppe
 
23
22 november 2021 om 13:47
Ik dacht dat 1 april al geweest was dit jaar?
 
Bongiorno
 
39
22 november 2021 om 13:53
7.15 miljoen is zeer veel voor een bondscoach, ik blijf dat gek vinden. Het lijkt me sterk dat de topclubs in de rij stonden voor Southgate. De hype rondom hem mag wel een beetje worden genuanceerd. Het afgelopen EK heeft het beeld echt vertroebeld. Engeland heeft op de twee toernooien waar Southgate bij was het gelukje na gelukje met de loting. Op het wk hadden ze een vrij eenvoudige groep (panama, Tunesië en België- waarbij ze direct van de zwaarste, België, ook verloren) en daarna kregen ze Colombia (colombia werd na penalties pas verslagen) en Zweden, om vervolgens van Kroatië in de halve finales te verliezen en daarna weer met 2-0 te worden verslagen om de derde plek door België. Afgelopen EK speelden ze met name thuiswedstrijden tegen op papier veel minder sterke landen- Duitsland zou je nog kunnen noemen, maar dat was dus een thuiswedstrijd tegen een uitgeblust Duitsland uit het Low-tijdperk. Onder Southgate is het veelal conservatief voetbal geweest waarbij het vaak op kwaliteit is beslist in wedstrijden, maar ze hebben niets echt bijzonders gedaan. Ze zijn geen moment echt boven zichzelf uitgestegen en het voetbal is vaak gewoon niet om aan te zien. Italie verdiende afgelopen EK dubbel en dwars en ik ben blij dat Engeland het niet met strafschoppen van ze heeft 'gestolen'.
 
El Chicharito
 
2
22 november 2021 om 14:08
Italie was anders ook niet veel soeps.. Makkelijke route naar de finale en 2x zwijnen met penalties.
 
Lierse1997
 
36
22 november 2021 om 14:13
Makkelijke route? België en Spanje zou ik niet als gemakkelijk categoriseren. Hun enige echt moeilijke tegenstander voor de finale was Duitsland en die stelden ook niet veel voor onder Löw. En dan had Engeland nog eens 6 thuiswedstrijden (alleen tegen Oekraïne speelden ze niet op Wembley).
 
Dysentery Gary
 
12
22 november 2021 om 14:15
Hadden het zwaarder dan de Engelsen hoor. Belgien in de kwartfinale, Spanje in de halve en Engeland in de finale. Daarnaast speelden ze ook niet alles thuis, in tegenstelling tot de Engelsen. Italie verdiende de titel 100 procent.
 
Bongiorno
 
2
22 november 2021 om 14:29
Daar kan ik het niet mee eens zijn. Ze hadden veelal moeilijkere tegenstanders en speelden nog veel beter voetbal ook.
 
skes14
 
4
22 november 2021 om 14:52
volledig mee eens, Engeland laat echt veel te weinig zien met het materiaal dat ze tot hun beschikking hebben
 
Sirius
 
2
22 november 2021 om 15:28
Tja, het is nou eenmaal erg gunstig voor Southgate uitgevallen en een coach wordt toch beoordeeld op resultaten. Die zijn bij Southgate niet slecht. Overigens deel ik jouw mening wel hoor. Engeland maakt verre van indruk, maar aan geluk heeft het niet gelegen in de afgelopen jaren. Echter gaat dit natuurlijk wel als een rode draad door de Engelse nationale ploeg in de afgelopen pakweg 20 jaar. Geen prijzen, tactisch vaak matig, het spel verre van indrukwekkend en vooral een stugge ploeg door de aanwezige individuele kwaliteit. Het is dus niet zo dat Southgate slechter presteert dan z'n voorgangers op de meeste aspecten, integendeel.
 
Hveenfean
 
1
22 november 2021 om 15:41
Mooizo. Daar hebben we geen last van komende jaren.
 
De Toekomst
 
0
22 november 2021 om 18:09
Golden generation? Dat is daar toch elk jaar? Net als hier overigens, maar 98 van de 100 grote talenten maken de verwachtingen niet waar. Hier hebben we toch ook enorme talenten als Bazoer, Willems, Drenthe, Afellay, Strootman, Bergwijn en nog heel veel anderen; er werd meer van ze verwacht. Voor Engeland hetzelfde met de nieuwe Pele (Lingard) die zijn belofte nog altijd niet heeft waargemaakt, maar ook Alli, Chamberlain, Barkley, Pickford en nog vele anderen ook hier hebben het nooit waargemaakt...
 
Bongiorno
 
0
22 november 2021 om 20:22
Pickford heeft het wel naar verwachting gedaan opzich. Verder klopt je lijstje.
 
Etihad
 
0
23 november 2021 om 07:50
Toch heeft Engeland echt wel een mooie generatie aan spelers en talenten momenteel. Wat mij betreft een "golden generation". Spelers als Foden, Mount, Reece James, Rashford, Rice, Bellingham, Arnold, Saka, Sancho zijn gewoon sub- en wereldtop en nog zo jong. Dan hebben ze ook nog wat "oudere" spelers als Henderson, Sterling, Grealish, Kane en ga zo maar door.
 
FcGrun050
 
8
22 november 2021 om 13:53
Ik vind Southgate echt geen slechte gozert, maar als Engeland echt iets wilt uithalen van de Golden generation, dan moet men toch echt een andere coach nemen als ze een Ek of een Wk willen winnen. Southgate zijn puntengemiddelde (de hoogste op dit moment in de geschiedenis van het Engels voetbal) komt eerder voort van de geweldige poule aan spelers die hij kan kiezen in plaats van tactisch vernuft. Het voetbal is enorm behoudend, terwijl die best een flink aan arsenaal aan wapens voorin heeft. Deschamps doet dat ook, maar die heeft de voordeel van de twijfel omdat hij weet hoe het is om prijzen te pakken en finales te spelen als speler en als coach. Southgate heeft dat niet als coach zijnde (als speler twee league cups gewonnen met Middlesbrough en Villa). Ik ben bang dat deze Engelse generaties niet veel uit gaan halen wanneer Southgate coach is. Zelfde als dat Wilmots en Martinez te weinig hebben gehaald uit de Belgische generaties.
 
Lierse1997
 
1
22 november 2021 om 14:45
Martinez heeft niet te weinig uit de Belgische generatie gehaald. Want laten we niet doen alsof de generaties van pakweg Brazilië, Frankrijk, Portugal en Engeland minder zijn. Afgelopen EK was wel wel slecht, maar België zonder Hazard en met maximaal een halve de Bruyne is gewoon geen wereldteam meer.
 
FcGrun050
 
1
22 november 2021 om 15:46
Op het WK waren ze beter dan Frankrijk, maar ze konden de wedstrijd niet killen. Wedstrijd tegen Japan was ook randje uitschakeling. Het afgelopen EK was wel een probleem met Hazard en De Bruyne inderdaad.
 
Lierse1997
 
0
22 november 2021 om 16:21
Het WK 2018 was alles wat je ervan kon verwachten vind ik persoonlijk. Hazard rendeerde fantastisch en Lukaku en de Bruyne goed en dat alles met een op dat moment nog relatief nieuw spelsysteem en in die wedstrijd tegen Frankrijk valt dan gewoon wat tegen. Als die 10 keer gespeeld wordt dan is het 6-4 voor Frankrijk denk ik. En dat vind ik geen schande. Want dat team was echt wel beter in de breedte dan België.
 
FcGrun050
 
0
22 november 2021 om 16:46
Okay fair point, wel jammer voor Belgie I guess. De generatie had bijna alles, vond de vleugelverdedigers best mediocre, maar buiten dat om was het best goed bezet qua basiself. Ook al heb je met de bronze plak op het WK de hoogste prestatie gehaald, staat nog steeds gelijk aan het WK 2014 waar het Nederlands elftal met verschrikkelijk lage verwachtingen het toernooi inging. Buiten een paar topspelers, had Oranje een redelijk jonge selectie waar je nog helemaal niks van kon verwachten.
 
Lierse1997
 
0
22 november 2021 om 18:24
Het is wat het is. Ze hebben me in 2018 meer dan genoeg plezier bezorgt alleszins ??.
 
Tim00w
 
9
22 november 2021 om 14:52
Ja vind je dit een golden generation? Ze hebben goede spelers, maar dat hebben ze bijna altijd wel (zeker de afgelopen 25 jaar). De generatie van lampard, Rio, terry, gerrard, Owen, Beckham en een jonge rooney sprak toch meer tot de verbeelding imo.
 
FcGrun050
 
1
22 november 2021 om 15:57
Opzich vind ik dit wel een goeie generatie inderdaad. Het zijn best dragende spelers bij hun respectievelijke clubs en voetballen niet mee. De generatie waar jij op doelt, hadden ze een prima basis elf, alleen hadden ze ook mindere spelers meegenomen. Zie ek 2004: Dyer, Vassell, Heskey, etc. Dat waren niet zo'n hele goeie spelers, maar waren jongens met een prima mentaliteit. Daarnaast was Eriksson aardig bezopen om Scholes op de wing te zetten, want hij had geen idee hoe hij Becks, Lampard, Gerrard, en Scholes op het middenveld ging zetten. WK 2006 was hetzelfde verhaal. Als ik naar de laatste selectie kijk, kan ik buiten Johnstone niet echt iemand kiezen die matig presteert bij hun club of op een minder niveau speelt. Misschien is het verschil tussen de topspelers van beide selecties groter als je het vergelijkt met de selecties van WK 2006 en EK 2004, maar deze selectie is wel meer gebalanceerd. Zowel qua talent/oudere spelers, diversiteit aan spelers, en individuele kwaliteiten.
 
Sirius
 
1
22 november 2021 om 15:35
Ik vind dit niet echt een gouden generatie. Echter staan de schijnwerpers zo erg op de Premier League dat elke speler er keer op keer uit word gelicht. Er is natuurlijk wel een reden waarom de Engelse nationale ploeg al decennia geen prijzen heeft gepakt en dat als voetballand met 56 miljoen inwoners. Dat is natuurlijk schandalig. Verder doet Southgate eigenlijk wat z'n voorgangers ook deden. De Engelse ploeg heeft eigenlijk maar heel zelden een werkend tactisch plan en gokt veelal op de individuele kwaliteiten van spelers, althans zo oogt het.
 
FcGrun050
 
0
22 november 2021 om 16:03
Daar heb je een punt. Maar de Premier League is op dit moment wel de absolute topcompetitie. En zoals ik hierboven heb aangegeven, de spelers van deze generatie voetballen niet mee bij hun club, en zijn best bepalende spelers bij hun clubs. Ik zie geen echte waterdragers at the moment. Maar zo jammer van Eriksson destijds met de vorige gouden generatie. Die gast heeft na Lazio echt voor geen meter gepresteerd. En toen kreeg hij zo'n mooie spelersgroep als die van Engeland, maar wist die gast echt niet hoe hij ermee moest omgaan.
 
Sirius
 
0
22 november 2021 om 20:24
Er lopen geen waterdragers, maar het is allemaal ook niet echt iets waarvoor je de TV even aanzet. De Premier League wordt toch veelal gedomineerd door de buitenlandse spelers. Veel spelers zijn niet lekker in vorm momenteel en het is altijd afwachten hoe jonge spelers zich gaan ontwikkelen. Op misschien drie spelers na zijn het vooral goede spelers, maar echt iets exceptioneels loopt er buiten die drie ook niet rond.
 
arsenal890
 
6
22 november 2021 om 13:54
Dat is een flink bedrag voor zo’n bondscoach. Er is meer uit dit elftal te halen als je wat meer zou gaan voetballen maar goed. Als je puur kijkt naar de resultaten doet die het best goed. Maar er valt meer uit te halen denk ik.
 
YoeriCFC
 
4
22 november 2021 om 14:39
Ik begrijp wel dat hij bijtekent, ik begrijp ook nog wel dat de FA met hem door wil maar ik betwijfel of dit een succesvolle combinatie is die uiteindelijk prijzen op gaat leveren. Ik vind Southgate een matige coach, een prima bondscoach als het gaat om welke spelers opgeroepen moeten worden maar tactisch bijzonder matig, en ook geen man die het tij weet te keren als de klad er straks een keer in raakt op zo'n toernooi. Engeland heeft nu op het WK 2018 en EK 2020 gezwijnd met een doodeenvoudige route naar de finale en bij de eerste beste hordes gingen ze om. Dat vind ik heel kenmerkend voor dat land. Ik geloof niet dat er een carriere als clubtrainer is weggelegd voor Southgate, of hij moet weer bereid te zijn om bij een club als Middlesbrough aan de slag te gaan, dus hij zal zijn contract bij de FA oneindig willen verlengen.
 
real8madrid
 
1
22 november 2021 om 14:50
Soms heb je van die clubs en nationale bonden waarvan je denkt: die lui willen gewoon niets winnen.
 
GunneRo
 
0
22 november 2021 om 15:51
Het is belachelijk veel geld voor een coach als Southgate. De vraag is wel: Wie anders? Ik hoop maar dat Southgate zich ook ontwikkeld, want met dit materiaal is er veel te halen. Dan moet er een moderne coach staan die op eenzelfde wijze kan spelen als Guardiola met City of Klopp met Liverpool. Waar onder andere TAA en iets mindere mate Foden bepalend zijn. Ik zie bij Southgate echter nog geen duidelijke lijn ontstaan, geen vaste tactiek of opstelling.