Gary Neville: 'Er is niks erger dan dit onder het tapijt te schuiven'
Dinsdag, 12 november 2019 om 11:25

Raheem Sterling zal niet in actie komen bij Engeland in de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Montenegro. De aanvaller van Manchester City is door bondscoach Gareth Southgate bestraft voor een ruzie met Liverpool-verdediger Joe Gomez. Gary Neville is van mening dat de Engelse keuzeheer daarmee een goede beslissing heeft genomen, zo vertelt hij tegenover Sky Sports.

"Ik heb door de jaren meer dan eens dit soort dingen meegemaakt bij de nationale ploeg en er is in zo'n situatie geen goed of fout. In die tijd heb ik bondscoaches gezien die het onder het tapijt probeerden te schuiven, om het uit de aandacht te houden. Ik heb ook bondscoaches gezien die het in de publiciteit brachten, zoals Gareth nu heeft gedaan. Zonder alle details te kennen, heb ik het gevoel dat Gareth de juiste beslissing heeft genomen met zijn handelswijze", zo zegt de oud-verdediger over de situatie.

Sterling en Gomez stonden zondag tegenover elkaar op Anfield en tijdens de wedstrijd kwam het al tot een confrontatie tussen de aanvaller van Manchester City en verdediger van Liverpool. Maandag troffen zij elkaar opnieuw op St. George's Park, het trainingscomplex van de Engelse ploeg en daar liepen de emoties wederom hoog op. Collega-internationals moesten er aan te pas komen om de twee kemphanen uit elkaar te halen. Bondscoach Gareth Southgate heeft daarop besloten om Sterling niet mee te laten spelen in de wedstrijd tegen Montenegro.

"Er is niks erger dan dit onder het tapijt te schuiven. Spelers gaan vervolgens terug naar hun kamer en als coach heb je dan het gevoel dat ze met elkaar praten over jouw zwakheid, omdat jij niet met de situatie kan dealen doordat Sterling een big player is. Ik heb dus het gevoel dat dit een goed besluit is", gaat Neville verder. "Als het incident voor de ogen van de rest van de groep gebeurt, moet een bondscoach optreden. In dat geval worden de regels gebroken, waardoor je het niet intern kan oplossen."

"Een besluit op basis van je principes en waarden is altijd goed, dat moet het uitgangspunt zijn. Het is nooit ideaal, zo heb ik in het verleden ervaren. Het publiek en de media zitten er bovenop, dat speelt ook mee. De realiteit is dat dit soort dingen gebeuren in het voetbal, het waait allemaal vanzelf over", besluit Neville. Sterling maakt overigens wel gewoon deel uit van de selectie van Engeland en komt in het EK-kwalificatieduel met Kosovo weer in actie.

Meer nieuws
   
20:00
20:00
Wie is de Italiaanse idealist die mogelijk de nieuwe trainer wordt van Ajax?
4
   
19:52
19:52
AS Roma mag blijven hopen op Champions League-ticket na remise tegen Napoli
1
   
19:38
19:38
El Gran Derbi: is dit de meest heetgebakerde derby van Spanje?
3
   
19:24
19:24
Manchester City sprankelt niet, maar houdt maximale druk op Arsenal
21
   
19:08
19:08
Marco Bizot gooit EK-kansen te grabbel met gruwelijke blunder
4
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (17)

 
Mahrez7
 
10
12 november 2019 om 11:27
Ach die sterling is toch maar een overschatte speler. Speelt in een geoliede machine en onder pep dus is normaal dat hij dan zo een stats haalt. Heeft zijn max gehaald en de vergelijkingen met Messi en ronaldo zijn ook echt lachwekkend, spelers als sané dembélé Sancho hebben veel meer potentie en talent.
 
arsenal890
 
48
12 november 2019 om 11:35
Daarmee doe je Sterling toch wel te kort hoor. Iemand die al jaren hele goede statistieken heeft en nog altijd maar 24(?) is.
 
D.costa9CFC
 
29
12 november 2019 om 11:37
Normaal dat hij zulke stats haalt? Waarom halen Sane en Mahrez het niveau van Sterling dan niet?
 
Mahrez7
 
2
12 november 2019 om 11:44
@d.costa9cfc Laten we dan ook eerlijk zijn. sterling krijgt volop het vertrouwen van pep en kreeg meer kansen dan sane ondanks dat sane het gewoon beter deed toen. Dan is het meer dan normaal dat hij betere stats haalt als hij altijd een basisplaats krijgt.
 
FR_JC
 
17
12 november 2019 om 11:51
Mahrez7, leg de stats in minuten tegenover elkaar. Sterling is gewoon een geweldenaar. Sane ook, dont get me wrong maar Sterling scoort veel en levert ook veel assists. Overschat?
 
Mahrez7
 
2
12 november 2019 om 11:58
overschat is hij in de zin van dat mensen hem als wereldspeler bombarderen en vergelijken met de grootste. haalt goede stats ja ik zie het speciale niet in hem buiten dat en vind hem nu gewoon op de top van zijn kunnen.
 
AadMaat
 
7
12 november 2019 om 12:26
Als jij de beste speler bent van de kampioen van Engeland dan ben je gewoon een wereldspeler. Hoezo vind je hem aan zijn top en heb je gezien hoe erg hij zich heeft ontwikkeld sinds de komst van Guardiola. Vorig jaar was er maar een speler beter dan Sterling in de PL. Sterling maakt deel uit van die geoliede machine van Pep en dat doet hij niet zomaar, sterker nog hij is een belangrijk onderdeel. Wie vind jij beter op zijn positie?
 
Deenb
 
17
12 november 2019 om 11:41
Vergelijkingen met Ronaldo en Messi zijn inderdaad lachwekkend, maar ik vergelijk niemand met deze 2. Sterling overschat ? daar sla je de plank wel echt volledig mis. Sterling behoort de laatste 2 seizoen gewoon bij de top van Europa.
 
JDG84
 
3
12 november 2019 om 14:29
10 goals en 8 assist in de laatste 11 interlands. Dus zulke stats haalt die niet enkel "onder Pep".de vergelijking met Messi en Ronaldo gaat nergens over, dat ben ik met je eens. Maar dat zei Sterling zelf ook vorige week. Maar ik begrijp niet zo goed wat "overschatte speler" hiermee te maken heeft.als die niet overschat was, dan was het erger geweest ofzo?
 
Jacobu
 
4
12 november 2019 om 11:50
Geldt die sanctie nu alleen voor Sterling of ook voor Joe Gomez? Of speelde die gast sowieso niet de komende wedstrijden?
 
FR_JC
 
6
12 november 2019 om 11:52
Sterling zoals het artikel vermeld.
 
JDG84
 
1
12 november 2019 om 14:30
Sterling was degene die het "begon" schijnbaar, en degene die ook aangeeft dat hij fout zat. Gomez straffen hiervoor is dan niet nodig.
 
oumsmak
 
6
12 november 2019 om 12:04
Helemaal eens met Gary! Als coach moet je optreden tegen dit soort dingen anders worden spelers de baas.