Gary Neville: 'Hij gaat Liverpool na dit seizoen verlaten, ik zie het aan alles'
Donderdag, 15 augustus 2019 om 13:38

Mohamed Salah is een van de pijlers onder het succes van Liverpool, maar Gary Neville verwacht niet dat de Egyptische aanvaller nog lang op Anfield te bewonderen zal zijn. De oud-speler van Manchester United, tegenwoordig werkzaam als analist van Sky Sports, voorspelt dat Salah na afloop van het seizoen vertrekt.

"Salah is bezig aan zijn laatste seizoen bij Liverpool, ik kan het aan alles zien", zegt Neville op een debatavond van Sky Bet. De voormalige verdediger van the Red Devils denkt dat mede-analist Jamie Carragher, oud-speler van Liverpool, dat diep van binnen ook weet. "Hij zal het alleen niet hardop zeggen. Ik kan het echter zien, voelen en ruiken. Je weet het gewoon als een speler wil vertrekken." Salah, wiens contract nog vier jaar doorloopt, werd in 2017 voor 42 miljoen euro overgenomen van AS Roma.

Meer: Waarom Liverpool Slot verkiest boven Amorim als opvolger van Klopp

Liverpool deed afgelopen seizoen tot op de slotdag van het seizoen mee om de Engelse landstitel en de verwachting is dan ook dat het elftal van manager Jürgen Klopp deze jaargang wederom een gooi naar het kampioenschap doet. Neville is echter een andere mening toegedaan. "Ik denk dat Manchester United nog eerder dan Liverpool de landstitel in de Premier League verovert. Dat zeg ik met respect voor Liverpool, maar zo zie ik het nou eenmaal."

Carragher op zijn beurt verwacht dat Liverpool eerder dan Manchester United wederom een Europese prijs in de wacht sleept. The Reds veroverden afgelopen seizoen de Champions League, terwijl de rivaal uit Manchester met lege handen stond. "Dat zal misschien zo zijn, maar in de competitie zie ik juist het omgekeerde gebeuren", countert Neville. "Manchester United is rijper en dichter bij succes dan je denkt. Het gaat helemaal niet zo slecht met de club."

Meer nieuws
   
07:30
07:30
Vermoedelijke opstelling Feyenoord: Stengs en Gimenez aan de aftrap
0
   
07:10
07:10
Vermoedelijke opstelling Ajax: Van 't Schip schuift door afwezigheid Bergwijn
0
   
07:00
07:00
Ajax gaat op zoek naar een rechtsbuiten: 10 potentiële kandidaten op een rij
0
   
06:30
06:30
Vermoedelijke opstelling PSV: Bosz kiest opnieuw tussen Tillman en Lozano
0
   
06:00
06:00
Yankuba Minteh: binnen twee jaar van zandvlaktes naar uitblinken bij Feyenoord
8
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (47)

 
YoeriCFC
 
3
15 augustus 2019 om 14:55
Zowel Carragher als Neville slaan vaak onzin uit als het over de situaties rondom hun eigen clubs of de rivalen gaan.. Carragher denkt dat Liverpool eerder kampioen zal worden en Neville denkt dat United er dichter tegenaan zit, wat een bullshit. Ze zitten daar een partij gekleurde onzin uit te slaan en vergeten alles wat er bij die clubs gebeurd is. United zit dichter tegen de titel aan dan Liverpool? Wat een onzin! Met name Neville sloeg in dit gesprek echt de plank mis, want United heeft een elftal wat opzich wel aardig is maar verder stelt het niet zoveel voor. Lingard is nog steeds te wisselvallig, Pogba geeft twee leuke ballen per wedstrijd en wil weg, De Gea loopt uit zijn contract en wil niet verlengen, Matic is te oud en kan helaas niet meer mee, Sanchez wil niet voor United spelen en dat is te zien ook! Het elftal komt aan alle kanten te kort, en om het nog even erger te maken moet dit elftal gerenoveerd worden door een man die alleen van het zakelijke aspect kennis heeft en 0,0 voetbalkennis is! Ga er maar aan staan daar hoor..
 
bruh
 
6
15 augustus 2019 om 15:18
Dat aardige team kan echter met een paar aankopen weer wereldtop zijn. United is een slapende reus waar het geraamte al van ligt, maar waar een aantal cruciale onderdelen nog bij missen. Als united 2 verdedigende middenvelders haalt, nog een cv en een rechtsbuiten dan zijn ze gwn weer terug aan de top en dat kan prima in 1 transferwindow.
 
el_barca
 
3
15 augustus 2019 om 15:37
De gea gaat verlengen dacht k gelezen te hebben! Matic speelt al niet zoveel meer sanches helemaal niet!! Pogba met 2 goede ballen per match scoort en geeft toch hoop assists over een heel seizoen! K zeg niet dat ze kampioen kunnen worden maar vind t toch minder slecht als jij wil doen voorkomen
 
Kaassie
 
2
15 augustus 2019 om 16:59
bruh Leuk verhaal van die slapende reus maar zolang hij niet wakker wordt blijft het een slapende reus. Eerst zien en dan geloven.
 
bruh
 
0
15 augustus 2019 om 17:14
Nja ze doen alweer een goede stap in die richting met maguire en wan bissaka, al had er een betere slag geslagen kunnen worden deze zomer aangezien je ook andere posities al had kunnen versterken. Mja united doet al mee om plek 3 en 4, maar om echte aanhaking met liverpool, city en de europese top te krijgen is er wel nog wat nodig ja. Maar het komt.
 
DieGelbeReds
 
82
15 augustus 2019 om 13:42
"Ik denk dat Manchester United nog eerder dan Liverpool de landstitel in de Premier League verovert."Echt, als je dit momenteel denkt nadat Liverpool vorig seizoen op 1 punt na geen kampioen is geworden én de Champions League heeft gewonnen, dan ben je toch simpelweg niet serieus te nemen?
 
kleinegeneraa7
 
32
15 augustus 2019 om 13:47
Precies. Zijn argumentatie is ook echt van hoogstaand niveau 'ja zo zie ik het nou eenmaal'. Zelfs in groep 1 en 2 wordt zo'n argumentatie niet goedgekeurd. Waarschijnlijk wilt die gewoon even de aandacht op zich vestigen en is hem dat gelukt.
 
londongooner
 
15
15 augustus 2019 om 14:04
Echt hoor wat een triest figuur die Neville. Liverpool is niet te stoppen dus dan maar onzin in de media gooien in de hoop dat het voor onrust zorgt in de Liverpool kleedkamer. Ik zie door zijn spelletje heen.
 
bruh
 
3
15 augustus 2019 om 15:31
Ik vind het nog niet zo een gekke opmerking hoor. Hij zegt toch niet dat united dit jaar of volgend jaar de premier league wint met het huidige elftal. Hij zegt enkel dat hij zelfs united in haar huidige staat nog eerder kampioen ziet worden. En carragher denkt dat liverpool nog eerder nog een keer succesvol is in Europa dan dat united een prijs wint in Europa. Tis toch algemeen bekend dat liverpool qua kampioenschappen de afgelopen 30 jaar zwaar ongelukkig is geweest, maar dat zij het Europees veruit het beste doen van de Engelse ploegen. Net zoals dat Juventus de meester van de Serie A is, maar dat AC Milan en Inter het veruit beter doen in Europa.
 
lfc11
 
3
15 augustus 2019 om 18:08
Maar in tegenstelling tot United is Juventus al tig jaar op rij kampioen de laatste jaren, terwijl dat bij United ook al bijna zeven jaar geleden is. Altijd leuk om te roepen dat Liverpool al 30 jaar geen kampioen is geworden, maar bij United loopt de teller ook aardig op.
 
bruh
 
0
15 augustus 2019 om 19:40
Snap niet waarom je het als sneer opvat, want ik zeg volgens mij niks slechts over Liverpool. Liverpool is op dit moment simpelweg de betere club dus rustig maar. Het enige wat ik zeg is dat sommige clubs wat meer de kunst beheersen van het winnen van de titel en dan wat ongelukkiger zijn in Europa en dat er clubs zijn die de kunst beheersen van het winnen van een Europese competitie en dan wat ongelukkiger zijn in de landelijke competitie. Je kan volgens mij moeilijk ontkennen dat liverpool toch aardig wat ongeluk heeft gekend in de titelstrijd. Ze komen vaak dichtbij en dan toch net niet.
 
FcExclusief
 
42
15 augustus 2019 om 13:43
"ik kan het echter zien, voelen en ruiken." Misschien een kleedkamerverbodje voor deze man bij Liverpool? Zijn aanwezigheid lijkt me toch niet bevorderlijk om de wedstrijd voor te bereiden.
 
Dante
 
19
15 augustus 2019 om 14:20
Denk dat Gary Neville niet heel vaak in de kleedkamer bij Liverpool komt hoor.
 
Buitenspelgoal
 
18
15 augustus 2019 om 13:44
Wat een warrig verhaal is dit. Natuurlijk, misschien wil Salah nog wel voor een Barcelona of Real spelen. Dat weet ik niet. Echter is Liverpool uitgegroeid tot een club die daar niet echt meer voor onder doet en waar Salah een absolute legende kan worden (hij timmert prima aan de weg). En United maakt meer kans op de PL, maar minder op Europees succes? Wat? Ik vind United helemaal niet zo bijzonder. Vooral in verdedigend opzicht wel beter dan vorig jaar, maar met nog altijd genoeg mankementen. De 4-0 zege op Chelsea was uiterst geflatteerd. United is de laatste jaren altijd zo`n club van hoge pieken en diepe dalen geweest, die acht ik vooralsnog niet consistent genoeg om een gooi naar de titel te doen. Het enige waar ik hem gelijk in zou kunnen geven is dat Liverpool nog niet de vibe van vorig seizoen te pakken heeft en dus nog niet zo sterk oogt als toen en zodoende het lastig zou kunnen hebben City bij te benen, maar dat kan allemaal nog komen.
 
bruh
 
1
15 augustus 2019 om 17:18
Hij zegt toch ook niet dat united dit seizoen kampioen gaat worden. Hij zegt enkel dat hij zelfs united in haar huidige vorm eerder een titel ziet pakken dan liverpool de komende jaren. Oftewel, hij ziet united sneller terugkrabbelen naar succes dan dat liverpool nodig heeft om kampioen te worden.
 
Buitenspelgoal
 
1
15 augustus 2019 om 17:29
Bruh, dat vind ik nog steeds onzin die nergens op gebaseerd is United is op wat defensieve versterkingen amper veranderd. En dan al helemaal het Europese verhaal erbij, daar zit geen logische gedachte achter. United speelt zelfs Europa League, waarin je als Engels top 6 team altijd automatisch tot de favorieten behoort. De kans dat United de EL wint is groter dan dat Liverpool de CL prolongeert.
 
Brinkmanovic
 
4
15 augustus 2019 om 13:47
Heb weinig geruchten gelezen over Salah, volgens mij heeft die het prima naar zijn zin. Wat betreft het veroveren van de titel is City gewoon de grootste kanshebber, daarachter zie ik Spurs of Liverpool eindigen. Het blijft gewoon een feit dat Man United een bij elkaar geraapt zooitje is, het lijkt me dat Neville het dan ook weet dat Paul Pogba wil vertrekken. Velen verwachten een ommekeer onder Solskjaer, maar ik heb zo mijn twijfels. Het klinkt gek, maar gezien de laatste wedstrijden van Chelsea zie ik hun hoog eindigen.
 
arsenal890
 
4
15 augustus 2019 om 13:53
Waarom zou salah überhaupt weggaan? Barcelona is op dit moment gewoon een stap achteruit. Real Madrid die heeft hazard en gaat eerder voor Mbappe.
 
blancosd
 
4
15 augustus 2019 om 14:03
Hazard-mbappe-salah in de voorhoede. Man ik kan bijna geen betere voorhoede bedenken hoor.
 
arsenal890
 
10
15 augustus 2019 om 14:11
En waar laat jij die talenten uit Brazilië dan?
 
nederland79
 
7
15 augustus 2019 om 14:17
waarom is barca een stap achteruit? Barca is gewoon kampioen geworden in Spanje en in de CL zag ik toch echt niet zo veel niveau verschil?
 
YounesMarchouh
 
6
15 augustus 2019 om 14:18
Stap achteruit? Omdat liverpool barca heeft uigeschakeld? Barca is nog steeds een betere club als liverpool
 
arsenal890
 
5
15 augustus 2019 om 15:11
Op dit moment is Liverpool gewoon beter. Dat zie je zo. Barcelona dat kampioen wordt zo wat een argument. Liverpool was onderling ook vele malen beter. Een geflatteerde 3-0 veranderd daar niks aan.
 
The Shins
 
1
15 augustus 2019 om 16:28
@aresenal890 Jij las het domme gelul van Neville en dacht onmiddelijke "hold my beer"? Nog los van de vergelijking tussen Barcelona en Liverpool (hoewel mijn persoonlijke inschatting is dat als deze teams 10 keer tegen elkaar zouden spelen, Barca 7 keer zou winnen) lijk je te insinueren dat Barca en stap terug is en er voor Salah bij Real geen plek is. Het lijkt me eerder andersom, helemaal als ook Neymar nog komt is er voor Salah juist bij Barca gewoonweg geen plek. En juist Real is op dit moment een stap terug, daar doet een paniekaankoop in de vorm van momentenvoetballer Hazard niets aan af. Het is bij Real momenteel een puinhoop, en het zou me zeer verbazen als de titelstrijd in Spanje dit jaar niet tussen Barca en Atletico gaat. Maar goed, we gaan het zien, voetbal is wel vaker een verrassend spelletje.
 
Scouserper
 
5
15 augustus 2019 om 14:33
Haha Gary Neville is ook een echte insider bij Liverpool...lol Salah gaat nergens heen,is zelf erg gelukkig bij de club en zeer populair.
 
Aad3Barkie
 
2
15 augustus 2019 om 14:37
Haha wat een gelul zeg... salah lijkt me wel een gast die niet blind voor het geld kiest.. dankzij liverpool en hun manier van spelen is salah een wereldster geworden, denk niet dat hij liverpool zomaar de rug toekeert
 
Real-zaragoza-
 
6
15 augustus 2019 om 14:42
Haha onze Gary Neville weer hoor. Waarom zou Salah überhaupt Liverpool verlaten? -Beste team ter wereld -Spelen in de mooiste en sterkste competitie ter wereld -Een van de publieks lievelingen -Jurgen Klopp Vorig seizoen was hij wel wat minder goed dan in 2017-2018, maar voor als nog zie ik voor hem geen enkele reden om weg te gaan bij Liverpool.
 
The Shins
 
0
15 augustus 2019 om 16:30
Beste team ter wereld? Ze zijn niet eens het beste team van Engeland. Waarom staren mensen zich toch altijd zo volledig blind op de CL?
 
The Shins
 
1
15 augustus 2019 om 20:37
Waarom zou ik in godsnaam jaloers zijn? Vind het alleen wat overtrokken om Liverpool alleen op basis van de CL het beste team ter wereld te noemen.
 
Real-zaragoza-
 
1
16 augustus 2019 om 10:21
@the Shins Niet alleen op basis van de CL hoor. Ik vind Liverpool ook geweldig spelen, op een haar na net geen kampioen worden in de beste competitie ter wereld en de CL winnen dan ben je de beste club ter wereld vind ik. Mag ik weten welke club jij op het moment het beste vind in de wereld?
 
Mister Objecti
 
0
15 augustus 2019 om 19:51
Als Neymar deze zomer naar Barca vertrekt dan zie ik het zo gebeuren dat Real Madrid volgende zomer salah aantrekt. Liverpool heeft niet de power en uitstraling van een Barca, Real of United.
 
Real-zaragoza-
 
1
16 augustus 2019 om 10:22
United heeft meer uitstraling dan Liverpool Fc???? Het moet toch niet gekker worden hier