Gedecideerde André Onana wil 'syndroom' hoe dan ook achter zich laten
Donderdag, 19 september 2019 om 09:17

Ajax kan de 3-0 overwinning tegen Lille OSC in de Champions League een goed vervolg geven door zondag in Eindhoven titelconcurrent PSV te verslaan. De laatste jaren boeken de Amsterdammers slechte resultaten in het Philips Stadion, maar daar wil André Onana nu verandering in brengen. "Die wedstrijd moet voor ons zijn", zegt de doelman van Ajax.

Vorig seizoen won Ajax overtuigend met 3-0 van AEK Athene, om enkele dagen later met 3-0 te verliezen van PSV. Onana wil niet dat de geschiedenis zich gaat herhalen. "Dat mag niet gebeuren. Volgens mij hebben we daar al vijf jaar verloren", aldus Onana in gesprek met het Algemeen Dagblad. De keeper weet dat er gesproken wordt over 'het PSV-syndroom'.

"We weten wat ons te doen staat. De duels tussen Ajax en PSV zijn dé toppers van Nederland. Zij zijn onze grote concurrent, maar onze selectie is beter. We moeten er als team klaar voor zijn." Dat PSV donderdagavond nog in actie komt tegen Sporting Portugal in de Europa League betekent ook twee dagen minder voorbereidingstijd voor de Eindhovenaren op de topper.

"We zijn allemaal professionals en in de top volgen de wedstrijden elkaar snel op. Dat hoort erbij. Ik zie dat niet zozeer als een voordeel", zegt Onana, die blij is dat Ajax goed is begonnen in de Champions League. "We kunnen dit seizoen niet met het vorige vergelijken, maar er staat weer een goed team. We hebben laten zien wat we kunnen. Qua speelwijze is er niet veel veranderd."

Meer nieuws
   
15:55
15:55
'Mark van Bommel en Marc Overmars gaan vertrekken bij Royal Antwerp'
1
   
15:24
15:24
Salah en Klopp krijgen het aan de stok op frustrerende middag voor Liverpool
45
   
15:00
15:00
Live meepraten in de Premier League: Manchester United - Burnley
1
   
15:00
15:00
Waar zijn de spelers van het bekerwinnende FC Groningen in 2015 gebleven?
5
   
15:00
15:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (18)

 
FR-RKC
 
11
19 september 2019 om 09:31
Als de spelers zelf al aangeven dat het geen voordeel is als je meer voorbereidingstijd (2 dagen) hebt dan je tegenstander, waarom worden er dan toch 239 wedstrijden een uur verplaatst vraag ik me af.
 
RosselliniRa
 
4
19 september 2019 om 09:37
Volgens mij hebben die verplaatste wedstrijden meer te maken dat ze er voordeel van hebben op hun eerstvolgende Europese wedstrijd, en niet zozeer voor de eerstvolgende eredivisie wedstrijd.
 
FR-RKC
 
2
19 september 2019 om 09:43
Het gaat nu niet over voor welke competitie het voordeel opspeelt. Onana zegt dat je in de top veel wedstrijden achter elkaar speelt en dat meer voorbereidingstijd hebt voor een bepaalde wedstrijd dat dat geen voordeel is. Mijn punt is, als spelers in de top dit vinden, waarom moet dan half Nederland rekening houden met de topspelers? Hier zit enig cynisme in uiteraard, aangezien ik ook wel snap dat Onana niet gaat zeggen: "door deze situatie zijn wij zeer zeker in het voordeel."
 
DavidDein
 
9
19 september 2019 om 10:37
Omdat Onana ook maar gewoon een antwoord moet geven. Feit is dat als je langer de tijd hebt om te herstellen, dat je meer kans hebt op goede prestaties in de volgende wedstrijd. Dit is wetenschappelijk bewezen en gelukkig wordt daar naar geluisterd en niet naar Onana die er niet voor geleerd heeft.
 
 
0
19 september 2019 om 13:32
Maar als het voor Europees geldt dan geldt het toch ook voor de competitie ?
 
Schwarz
 
1
19 september 2019 om 14:07
Omdat Onana geen thesis heeft geschreven over het bewegingsfysiologie.
 
InkeMontana
 
15
19 september 2019 om 09:38
Omdat het wel een voordeel is en Onana nu gewoon eens in eigen voordeel het enigszins weg kan wuiven omdat Psv minder voorbereidingstijd heeft.
 
arjan4ajax
 
1
19 september 2019 om 09:43
Volgens mij heeft dat vooral te maken met FOX en het commerciele aspect. Die willen dat als één wedstrijd wordt verplaatst dat de rest zo aansluit qua programmering dat ze alsnog hun optimale uitzendprogramma kunnen draaien. Zo werkt het tegenwoordig, commercie voor alles lijkt het wel.
 
MessiBazoer
 
6
19 september 2019 om 09:33
Ik hoop dat ze allemaal er voor gaan zoals Onana. Vorig jaar speelde iedereen met 0% inzet. Ajax met 2 dagen meer rust moet er gewoon vol op klappen. Heb er meer vertrouwen in dan andere jaren.
 
Zinedane
 
3
19 september 2019 om 10:31
Dit wordt de spannendste PSV - Ajax in jaren denk ik. De teams zijn echt van eenzelfde niveau de afgelopen weken. Normaal ben ik nooit erg gespannen wanneer we in Eindhoven spelen, de afgelopen jaren houden we de punten gewoon thuis. maar komende zondag wordt echt een bepalende wedstrijd
 
Sulejmanii
 
1
19 september 2019 om 13:25
Zinedane, belangrijk ja! Maar bepalend nog niet zo vroeg hoor, er zijn zat wedstrijden nog te spelen.
 
Zinedane
 
0
19 september 2019 om 13:51
Dat zeker. Het tij kan nog vaak keren. Wat ik met bepalend bedoel is dat ik bang ben dat wanneer Ajax over PSV heen zou walsen zondag dat het veel met het vertrouwen van de Psv'ers en het publiek zal doen. Je merkt dat met de recente successen van Ajax er rondom PSV een beetje een terughoudende sfeer heerst nu. Ajax is financieel gewoon de zwaar bovenliggende partij en heeft individueel jongens met ervaring lopen die PSV gewoon weg niet kan halen momenteel. Aan de andere kant zit PSV in een heerlijke vorm. Het is voor PSV een belangrijke wedstrijd omdat winst op Ajax een bevestiging zou zijn dat we dit seizoen kampioens-kandidaat zijn. Een groot verlies zal het publiek en het elftal gok ik een beetje het gevoel geven van Borussia Dortmund vs Bayern. Van te voren al weten dat je met sterk voetbal toch tweede gaat worden
 
Bossie
 
4
19 september 2019 om 11:08
Het zal een interessante wedstrijd worden. Ik weet niet of van de Beek al weer beschikbaar is? Als dat het geval dan ben ik wel benieuwd wie er op het middenveld komt te staan en op welke positie. Ook centraal achterin ben ik dan benieuwd wie er naast Blind zal staan .
 
psv-dor-liv
 
0
19 september 2019 om 13:26
Ik als PSV fan ben er toch niet gerust op. Met name het feit dat Guti nog niet fit is, als wij met hendrix rosario en ihattaran gaan spelen is t wel gedaan en schuppen Alvarez en Martinez overal naartoe met hun fysiek.
 
 
0
19 september 2019 om 13:34
Is het verschil ijn fysiek tussen Henrix en Guti dan zo groot ? Beide ploegen zijn aanvallend beter dan verdedigend,.
 
Zinedane
 
0
19 september 2019 om 13:54
Guti is een beetje de terrier op het middenveld. Hendrix en Rosario zijn erg afwachtend en Ihattaren zet assertief druk, maar is wel echt nog te jong en onervaren in zijn fysiek. Je merkt gewoon dat PSV met Guti op het middenveld heel vaak vroeg de bal verovert op de helft van de tegenstander. Dit is een echte Mexicaanse voetballer. Jongens als Guardado, Salcido, Chicarito etc hebben ook dat echte latijns-amerikaanse gif in zich. Guti is niet per se groter of sterker. Maar vooral veel assertiever in z'n doordekkeing. Dat is voor mijn gevoel echt de reden dat het middenveld Hendrix, Rosario, Pereiro vorig seizoen zo enorm overlopen wordt in wedstrijden. Zat vrijwel geen assertiviteit in
 
 
0
20 september 2019 om 07:07
Guti heeft dat ook pas dit jaar. Juist Hendrix is normaal de terriër met ook nog een zeer hoog winst percentage. Op dit moment vind ik hem beter dan Rosario, maar dat is misschien nu wel de slechtste PSV speler.
 
 
0
19 september 2019 om 13:31
Vooral gezien de 2 dagen extra rust moet Ajax dit gewoon pakken. Ik vind de vorm van beide langzamerhand op een gelijk niveau dus dit moet voor Ajax het verschil maken.