'Gedwongen' Renato Sanches haalt uit: 'Het was niet mijn besluit'
Maandag, 24 februari 2020 om 11:45

Renato Sanches stond tussen 2016 en 2019 onder contract bij Bayern München, dat een kleine vier jaar geleden 35 miljoen euro naar Benfica overmaakte voor de diensten van de middenvelder. In gesprek met L'Équipe vertelt de achttienvoudig Portugees international dat hij nooit een kans kreeg bij der Rekordmeister, tegen zijn zin in uitgeleend werd aan Swansea City en een transfer naar Paris Saint-Germain door zijn neus geboord zag worden.

"Mijn lichaam had zich aangepast, ik was klaar voor de grote wedstrijden en de Bundesliga. Maar ik heb simpelweg nooit de kans gekregen die ik verdiende. Het is nu eenmaal gebeurd, ik wil de wereld laten zien dat ik een goede speler ben", geeft Sanches te kennen. De middenvelder werd afgelopen zomer door Lille OSC voor twintig miljoen overgenomen van Bayern. Tot dusver speelde Sanches 27 officiële wedstrijden voor les Dogues, waarin hij goed was voor 3 doelpunten.

Bayern stalde Sanches in seizoen 2017/18 bij Swansea City, maar de middenvelder wist in Wales nauwelijks te overtuigen. "Het was niet mijn besluit om daarheen te gaan, ik werd gedwongen. De mensen bij Swansea waren heel aardig, ik respecteer de club, de spelers en iedereen die ik daar ontmoet heb. Ze hebben me alles gegeven, maar ik wilde daar niet zijn", vertelt de middenvelder over zijn periode in Wales. In de zomer van 2018 wilde PSG hem graag overnemen van Bayern, maar door trainer Niko Kovac ketste een transfer uiteindelijk af.

"Ik zat in een restaurant toen mijn zaakwaarnemer me belde. 'Je vliegt morgen naar Parijs', vertelde hij. Ik zei dat het prima was en ik ben vervolgens naar huis gegaan om mijn koffers te pakken. De volgende dag verscheen ik op de training en zei Kovac tegen me: 'Ga niet!' Uiteindelijk ben ik niet gegaan en die week speelde ik niet. De week daarna speelde ik maar vijf minuten. Ik zag hoe ik vervolgens mijn plek in het nationale team verloor en ik merkte dat bepaalde kwaliteiten minder werden."

"Zelfs mijn eigen ploeggenoten vroegen waarom ik niet speelde, omdat ik op de training een van de beste spelers was. Niklas Sule haalde het zelfs aan in een interview. Precies hetzelfde deed zich afgelopen zomer voor", stelt Sanches. Vorig seizoen speelde Sanches uiteindelijk 24 officiële wedstrijden voor Bayern. In het begin van deze jaargang kwam hij tot drie optredens, alvorens Lille hem weghaalde bij der Rekordmeister.

Meer nieuws
   
23:30
23:30
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
0
   
23:11
23:11
Racistisch gedrag richting Nico Williams smet op belangrijke zege Atlético
0
   
23:06
23:06
Chelsea vecht zich knap terug, maar vergeet zichzelf te belonen
6
   
23:02
23:02
Paris Saint-Germain poetst 1-3 achterstand weg en is officieus kampioen
5
   
21:47
21:47
Liverpool gebruikt Slot om af te stappen van traditionele Britse clubstructuur
25
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (20)

 
FCVoetbal23
 
4
24 februari 2020 om 12:24
Dus waar het op neer komt is dat hij zelf de keuze heeft gemaakt om bij Bayern te blijven omdat Kovac er om vroeg. Waarschijnlijk heeft Kovac hem van alles beloofd. Kan me anders niet voorstellen waarom hij alsnog zou blijven... maar goed uiteindelijk wel zijn eigen keuze.
 
Dejan
 
15
24 februari 2020 om 12:24
Het was ook wel een beetje een vreemde stap, van Bayern naar een niet goed draaiend Swansea, verwikkeld in een degradatiestrijd. Sanches blijft een prima speler, hopelijk kan hij zich echt herpakken bij Lille.
 
Marshmallow
 
9
24 februari 2020 om 12:25
Sanches heeft kansen gehad maar Niet genomen. Hij was al lang niet meer de sterspeler van Portugal onder 23. Het is tekenend dat hij zelfs bij swansea op de bank zat. Sanches was meer bezig met clubbing en dumbells in de gym dan met voetballen.
 
tommy1981
 
63
24 februari 2020 om 12:35
Stond hij niet met zijn 18e de sterren van de hemel te voetballen bij de grote mannen van Portugal, waardoor hij die mooie transfer maakte?
 
NielsGeerligs
 
11
24 februari 2020 om 12:27
Nou ja, laten we eerlijk zijn...deze speler is ook eigenlijk niet zo goed als iedereen dacht.
 
ledenis
 
0
24 februari 2020 om 12:47
Sorry hoor, maar als je bij Swansea er al niks van kon. Dan kan je het al helemaal niet bij Bayern. Dat hij geen kansen heeft gehad. Dat was uiteindelijk een goeie beslissing van Bayern.
 
OzwardGozku
 
25
24 februari 2020 om 13:47
Tammy Abraham liet het ook niet zien bij Swansea maar speelt wel na behoren bij Chelsea. Maar ik sluit bij meeste aan dat deze jongen gewoon niet goed was als iedereen dacht.
 
Rikkkiee
 
6
24 februari 2020 om 12:59
Ik wil niet mijn gelijk komen halen maar tijdens het EK 2016 toen iedereen helemaal door het dolle heen was van Sanches vond ik het al erg overdreven. Ja, hij speelde een prima toernooi maar werd wel echt bizar gehypt door de media en zogenaamde kenners. Stap naar Bayern was gewoon veel te vroeg. Hij had zich beter nog een jaar bij Benfica kunnen ontwikkelen en wennen aan een nieuwe status. Denk overigens dat niveautje Lille voor hem prima is. Niks mis mee
 
Vernon
 
9
24 februari 2020 om 15:50
Zo ben je toch juist wèl je gelijk aan het halen? Ik vond en vind ook dat je gelijk hebt. Spelers die op een toernooi plotseling goed presteren zijn absoluut geen garantie op langdurig succes.
 
IKEA
 
11
24 februari 2020 om 13:11
De Portugeze Bazoer? Heeft toch een ongelooflijk sterk toernooi gespeeld met Portugal toen en was bij Benfica ook een hele grote.
 
FcGrun050
 
3
24 februari 2020 om 14:26
Naja, redelijk vergelijkbare spelers, maar Sanches heeft een betere mentaliteit dan Bazoer en speelt nu ook nog bij een goeie club in Frankrijk, terwijl Bazoer helemaal is afgegleden naar Vitesse. Ik zie Sanches wel weer opbloeien, en het toekomstig middenveld gaat bekleden bij Portugal, terwijl ik bij Bazoer nog enorme vraagtekens heb waar hij uiteindelijk zal gaan eindigen.
 
TimeOfMyLife
 
4
24 februari 2020 om 14:07
Hoe doet hij het anno 2020 dan? Kan hij bij Lille meer indruk maken?
 
AFCA_Babel
 
3
24 februari 2020 om 14:33
Overschatte speler die Sanches.. Maar dat is niet zijn schuld. Maar die van de media en de mensen om hem heen.. En hij is niet de enige hoor die gepresenteerd wordt als groot talent. Mensen moeten eens ophouden met het aanprijzen van spelers als toptalenten. Want 7 van de 10x is het zo dat de speler niet eens kan voldoen aan die verwachtingen. Kijk naar Håland speelt nu de sterren van de hemel bij Dortmund maar wie geeft hem de garantie dat hij dat volgend seizoen ook gaat doen? Sanches had nooit weg moeten gaan bij Benfica. Maar ik weet natuurlijk ook wel als het grote Bayern aanklopt dat het moeilijk nee zeggen is. Maar dan moet je verstandig kiezen en kijken wat op dat moment het beste is voor je eigen ontwikkeling.. En dan komt Bayern later heus wel terug als je goed doorontwikkeld bent. Voetballers denken vaak te veel aan geld en roem en gaan dan vaak te snel.. dan dat ze aan hun eigen ontwikkeling denken.
 
Vernon
 
1
24 februari 2020 om 15:53
Beetje een vreemd verhaal. Als hij gewoon geweigerd had, was hij niet naar Swansea gegaan. Dwingen kan helemaal niet. Klinkt wel alsof hij een hele slechte zaakwaarnemer heeft. En dat verhaal over PSG klinkt incompleet. Waarom ging hij niet? Dat staat er niet bij. Ja, dat zijn trainer erom vroeg, maar daar zit dan een groter verhaal achter. Anders ben je gewoon een windvaan.
 
Just_J
 
1
24 februari 2020 om 16:29
Ik denk dat je hier even voorbij gaat aan het feit dat het om een jonge jongen gaat die voor het eerst een buitenlandse transfer heeft gemaakt voor zeer veel geld. Die dan door zn club het voorstel krijgt om naar swansea te gaan (of gedwongen we zullen het nooit weten).. dat je dan als jonge jongen niet altijd gelijk met je vuisten op tafel gaat slaan en gaat weigeren. Immers Bayern heeft een flink bedrag betaald en vaak ben je dan als jongere zo "beleefd" om niet direct dingen te weigeren..Hetzelfde geld voor een trainer die je graag wilt houden, zeg je dan ook niet altijd direct nee tegeb..Hoe ouder je wordt, hoe meer ervaring en hoe eerder je je mond open trekt als je het ergens niet mee eens bent.. voetballers zijn ook gewoon mensen die zich nog door ontwikkelen..Los daarvan was de stap naar Bayern gewoon te groot... net zoals wel meerdere spelers gelijk de wereld ingeprezen na een goed toernooi, maar niet de kans gekregen/genomen zich eerst een volledig seizoen te laten zien voordat je aan een grotere stap begint
 
Vernon
 
0
24 februari 2020 om 16:48
Nee hoor, daar ga ik niet aan voorbij. Misschien dat de term windvaan wat hard is, maar zie verder mijn zin over het hebben van een slechte zaakwaarnemer. Een goede zaakwaarnemer neemt dit soort zorgen uit handen van de speler, zeker bij zulke jonge gasten. Dat is blijkbaar niet gebeurd. Ik denk dat het inderdaad ongeveer zo is gegaan als jij zegt.maar dan is er nog steeds geen sprake van dwang. Hij zegt dat nu, kennelijk nog steeds niet geholpen door een (goede) zaakwaarnemer. Dwang kan gewoon helemaal niet, en deze jongen zegt dat hij gedwongen is, dus hij is nog steeds niet goed geã¯nformeerd over hoe die wereld in elkaar zit. Dat verhaal met die trainer is ook gewoon incompleet. Stel, je bent dus 19 ofzo, en je zaakwaarnemer zegt dat je naar Parijs moet gaan. En je trainer zegt van niet. Wat doe je dan? Dan bel je je zaakwaarnemer. Je gaat niet zomaar naar je trainer luisteren als hij alleen maar zoiets zegt. Daar moet gewoon meer achter zitten. Deze jongen klinkt als iemand die in een wereld zit waar hij niet goed voor uitgerust is, en niet goed begeleid wordt. Dat uit zich nu in een, in mijn oren, raar en incompleet verhaal. Als ik hem zou spreken zou dat echter volstrekt irrelevant zijn, en dan zou ik alleen maar zeggen: regel een goede zaakwaarnemer en laat je fatsoenlijk begeleiden.
 
Just_J
 
0
24 februari 2020 om 21:40
Ik snap compleet wat je bedoeld en ben het ook met je eens. Alleen is de voetbal wereld nou eenmaal wel vol met de zakkenvullende en louche zaakwaarnemers die enkel maar oog hebben voor zichzelf en niet kun cliënt... En daar zijn vaak vooral de jongere spelers de dupe van. En dat zal met hem ook zo zijn, ook idd zoals je terecht zegt kijkend naar zijn reacties van toen en nu
 
Louismanuel
 
0
24 februari 2020 om 16:08
Was een van de betere en scoorde ook nog afgelopen zaterdag.ik moet gelijk aan Eder denken. Eenmaal naar het buitenland nergens meer goed totdat hij in de winter 2015/2016 overstapte naar Lille en daar goed speelde (6 uit 13)over de vraag wie er naast Ronaldo in de spits moest naar het EK 2016, vroeg ik in april nog lachend aan mn zoon: weet je wie in vorm is? Eder. Had ik hier gelezen dat hij best aardig bezig was. En ja, we lachten een beetje erom omdat hij voor Portugal het ook nog niet had waargemaakt.ik krijg een deja vu.