'Geen onverantwoord risico met een speler die Real tachtig miljoen waard vindt'
Dinsdag, 2 oktober 2018 om 08:07

Frenkie de Jong speelt dinsdagavond niet mee als Ajax het in de Allianz Arena opneemt tegen Bayern München. Volgens De Telegraaf is het uitgesloten dat de middenvelder aan de aftrap verschijnt of als invaller binnen de lijnen komt. De Jong kampt met een kuitblessure en moest daardoor ook al de wedstrijd van afgelopen zaterdag tegen Fortuna Sittard (0-2) laten schieten.

De Jong verscheen maandagavond nog wel even op het veld in München. Hij werkte een individuele training af, maar zocht na een kleine twintig minuten de kleedkamer alweer op. 'Op het hoogste voetbalpodium zal De Jong tegen een absolute topclub niet op zeventig of tachtig procent willen spelen. En Ajax zal geen onverantwoord risico nemen met een speler die Real Madrid al tachtig miljoen euro waard vindt. Dus zit De Jong hoogstwaarschijnlijk op de tribune en niet eens op de bank', schrijft de krant.

Matthijs de Ligt is volledig hersteld van zijn knieblessure en kwam afgelopen zaterdag alweer in actie tegen Fortuna Sittard. De aanvoerder is volgens Erik ten Hag fit en dat geldt ook voor Hakim Ziyech, die in de slotfase van het duel in Limburg een harde tik tegen zijn enkel kreeg. De trainer van Ajax kiest tegen Bayern naar verwachting op middenveld voor Donny van de Beek en niet voor Carel Eiting. Verder zullen de gebruikelijke namen aan de aftrap verschijnen.

Meer nieuws
   
15:18
15:18
Feyenoord plukt nieuwe hoofd jeugdopleiding weg bij Rangers
0
   
14:55
14:55
Van 't Schip wordt geen 'Head of Coaching' en praat met Ajax over andere rol
11
   
14:24
14:24
Marca beweert: Dick Schreuder op poleposition voor opvolging Arne Slot
34
   
14:00
14:00
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord wakker maakte
22
   
13:33
13:33
Man United heeft twee spelers op het oog als partner van Lisandro Martínez
20
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (18)

 
LoranZonnenberg
 
12
2 oktober 2018 om 08:30
Doe mij maar Donny. Allebei geen geweldige bewegers, maar met de werklust van Donny heeft hij een streep voor. Ik vond Eiting enorm slecht in de beker laatst.
 
AndreNijmeijer
 
3
2 oktober 2018 om 08:36
Inderdaad 90 minuten vol gas plus dat Donny ook nog een goal kan maken. (eerst maareens tegenhouden maar toch)
 
adjx
 
8
2 oktober 2018 om 08:33
Geen risico nemen inderdaad en kiezen voor de drive en power van Donny vd Beek. Of een tweede optie is, Wöber erin en Blind op VM, maar dat zou afhankelijk zijn van de vorm van de spelers. Het voelt wel zekerder met Wöber i.c.m De Ligt dan met Blind. Ben beniewd wat maestro Ten Hag uit de hoge hoed tovert.
 
elfmeter
 
3
2 oktober 2018 om 08:58
"Verder zullen de gebruikelijke namen aan de aftrap verschijnen." Jammer dat Dolberg op de bank begint. Ik zie hem liever starten omdat hij meer meevoetballende kwaliteiten heeft dan KJH. Ajax zal weinig in Bayerns zestien komen, dus de kwaliteiten van KJH zullen niet benut kunnen worden
 
hoe li kan
 
4
2 oktober 2018 om 09:06
D vd Beek staat r bij mij altijd in. Voor de balans op t middenveld maar zeker op basis van vorig jaar. Zulke spelers komt ajax al jaren tekort
 
theo uphus
 
1
2 oktober 2018 om 09:20
Je moet met geen enkele speler, ongeacht zijn financiele waarde, grote risico's gaan nemen. Je hebt niet voor niets een selectie van 15/17 vrijwel gelijkwaardige spelers, zoals Ten Hag zelf nog onlangs aangaf. Een beetje schuiven met je middenveld en er staat gewoon een volwaardig Ajax op de mat. Het zal zeker niet gemakkelijk worden maar daar is Bayern dan ook een Europese topploeg voor. Vanavond reken je niet op punten, wellicht dat een verrassend Ajax toch iets kan uitrichten als Bayern niet in goede doen is. Het lukte Augsburg 10 dagen geleden ook een 1-1 weg te halen uit de Allianz Arena.
 
Branquinho
 
22
2 oktober 2018 om 09:22
Wat een onzin krant is de Telegraaf toch.. verzinnen gewoon even dat Real Madrid de Jong 80 miljoen waard vind. Telegraaf is de nieuwe Sun
 
Bergwijn
 
4
2 oktober 2018 om 10:08
Doordat de Telegraaf dit verhaal heeft verzonnen, zal hun favoriete club sterker staan bij de onderhandelingen.
 
Sanderr
 
12
2 oktober 2018 om 10:15
Denken dat de onderhandelingspositie van Ajax t.o.v. internationale grootmachten afhangt van een artikel in een Nederlandse sensatiekrant, so cute
 
FCTukkers
 
2
2 oktober 2018 om 10:25
Media heeft meer macht dan jij denkt.
 
wmrc01
 
2
2 oktober 2018 om 11:46
Dan kunnen ze er net zo goed 150 miljoen van maken, dan staan ze nog sterker. Nog beter, meer dan 200 miljoen ....
 
jorginho2.0
 
0
2 oktober 2018 om 14:42
@bergwijn; te triest voor woorden indd. Is nog niet 1/3e waard. Ps. Ik zie liever vd. Beek spelen
 
SandorOverman
 
0
2 oktober 2018 om 13:23
Zijn al jaren de Dolbergs, de Jongs, Zyechs, de Ligts en andere godenzonen voor vele 10 tallen miljoenen aan het verhandelen bij de Telegraaf. Resultaat is naast de schoenen lopende Kluiverts ect.
 
 
0
2 oktober 2018 om 14:18
De Telegraaf neemt dit bericht gewoon over van de Spaanse media. Ik denk dat het voor veel mensen goed zou zijn om een dagje mee te lopen op de redactie van een krant, want volgens denken een hoop mensen dat ze daar een bak koffie nemen en dan denken, zo wat ga ik nu weer es verzinnen. En zo werkt het natuurlijk totaal niet bij een grote krant. Dat 'don Balon' het uit de duim zuigt zal best kunnen, maar de Telegraaf gebruikt natuurlijk gewoon bronnen. Maar goed in het tijdperk van Trump roepen we gewoon lekker fake news als het ons niet uitkomt, das veel makkelijker.
 
Branquinho
 
1
2 oktober 2018 om 16:24
Voor je een andere krant kopieert kan je toch onderzoek doen en kijken of er feiten zijn en of die kloppen? Telegraaf neemt het gewoon over omdat ze weten dat het veel publiciteit zal opleveren zonder echt te kijken of het waar is. En ik weet wel zeker dat het helemaal niet waar is. Ik snap je punt wel, maar ik vind wel dat kranten er te makkelijk mee weg komen. Vooral als het gaat om het publiceren van negatief nieuws over een persoon waarbij de feiten helemaal niet zijn gecontroleerd. Hiermee help je een persoon gewoon de grond in.
 
 
0
2 oktober 2018 om 16:32
Ja dat uiteraard, maar ze dekken zichzelf in door "volgens Spaanse media" in het stuk te zetten, waarmee ze laten zien dat ze het niet zelf hebben verzonnen. Dat de Telegraaf een drol van een krant is, ga ik niet ontkennen hoor
 
XAJAcfa
 
1
2 oktober 2018 om 09:52
Eiting is maar een matige speler. Geef voorkeur aan Donny, by far. Zelfs Blind zou ik eerder doorschuiven en Wober opstellen. Ook kun je Mazrauoui doorschuiven aangezien hij in topwedstrijden als Back zeker te kort komt. Wordt weer lachten vanavond met hem op de rechtsback net als tegen PSV waar hij aan alle kanten voorbij gelopen werd omdat hij geen verdidiger is. Heb er een hard hoofd in met hem als rechtsback en zonder Frenkie. Aanvallend is Mazraioui natuurlijk wel een dikke voldoende maar daar kun je op de RB positie alleen meer mee aankomen tegen ploegen in de eredivisie vanaf plek 5