'Geen seconde over nagedacht om naar een andere club dan Ajax te gaan'
Maandag, 22 juli 2019 om 06:25

Edson Álvarez kwam zondagavond aan op Schiphol en rondt naar verwachting maandag zijn transfer naar Ajax af. De Amsterdammers meldden afgelopen vrijdag al een akkoord over de transfersom met Club América en wanneer de Mexicaanse verdediger de medische keuring weet te doorstaan, zet hij zijn handtekening onder een vijfjarig contract. Met de komst van Álvarez troeft Ajax diverse clubs uit Engeland en Italië af. De aankoop zegt in gesprek met De Telegraaf geen moment getwijfeld te hebben over zijn keuze. "Ajax wordt in Mexico gezien als een ongelooflijk grote club."

Álvarez laat weten blij en trots te zijn op zijn transfer naar Ajax. "Ik weet dat de scouts me goed kennen en veelvuldig in Mexico zijn geweest om me te bekijken. En op mijn beurt volgde ik Ajax door alle wedstrijden te kijken als dat mogelijk was. Ik kon alleen maar hopen dat ze voor me zouden terugkomen. En gelukkig gebeurde dat", aldus de aanwinst, die naar verluidt vijftien miljoen euro kost. Clubs als AS Roma, Wolverhampton Wanderers, Crystal Palace en West Ham United hadden eveneens serieuze interesse. Toch koos Álvarez voor een stap naar de Eredivisie.

Meer: Matthijs de Ligt hoopt in de toekomst terug te kunnen keren bij Ajax

"Ook al kon ik naar de Premier League: ik heb er geen seconde over nagedacht om naar een andere club dan Ajax te gaan. De stijl van Ajax spreekt me aan. Het is een geweldig team met veel talent", weet Álvarez. "Ze hebben met hun successen in de Champions League niet alleen indruk gemaakt in Europa, maar zeker ook in Mexico. Om deel te mogen uitmaken van deze club en dit team is een grote eer én een fantastische stap in mijn carrière."

Álvarez wordt gehaald als vervanger van Matthijs de Ligt, die op zijn beurt aan Juventus is verkocht. "Voor een negentienjarige speler is hij exceptioneel goed. Ik kan genieten van zijn mentaliteit en kracht. Matthijs is zo'n jonge speler, maar toch volwassen en dominant. Daar kan ik alleen maar heel veel respect voor hebben. Maar het heeft geen zin om spelers met elkaar te vergelijken. Ik ken mijn kracht en kwaliteiten en ga er alles aan doen om ook belangrijk te worden voor Ajax", aldus de eerste Mexicaan in dienst van Ajax, die ook als rechtsback en verdedigende middenvelder uit de voeten kan.

Meer nieuws
   
20:28
20:28
Ongekend: Leverkusen behoudt ongeslagen status door goal in minuut 97
15
   
20:00
20:00
Live meepraten in de Ligue 1: Paris Saint-Germain - Le Havre
0
   
20:00
20:00
Live meepraten in de Premier League: Aston Villa - Chelsea
3
   
20:00
20:00
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord ontwaakte
10
   
19:59
19:59
Dusan Tadic schittert voor Fenerbahçe, dat Galatasaray niets toegeeft
16
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (18)

 
WouterSL
 
18
22 juli 2019 om 06:43
Dat wordt zuid Amerikaans temperament in de achterhoede van Ajax. Met Nico, Edson, Martinez. Veelbelovende speler die met hart en ziel zich inzet voor zijn team. Een echte strijder. Ben benieuwd hoe hij het gaat doen.
 
kleinegeneraa7
 
18
22 juli 2019 om 06:57
Hopen dat zij daarin niet doorslaan en het een kaartenfestival gaat worden daar achterin. Ik heb vorig seizoen tagliafico overtredingen zien maken die net op het randje of er net overeen waren.
 
AFCA_ARJAN
 
26
22 juli 2019 om 07:24
Tagliafico pakt iets teveel geel in mijns inzien. Maar toch heeft hij (gelukkig) niet dat opvliegerige gedrag. Heeft zijn emoties altijd goed onder controle. Zelfde geldt voor Neres. Hopelijk halen we met alvarez weer zo’n speler binnen
 
AidenMcGeady
 
16
22 juli 2019 om 07:29
Als ie er net zo vaak mee weg komt als Tagliafico dan heeft ie niet te klagen denk ik haha..
 
F-18/TACP
 
12
22 juli 2019 om 07:34
@ kleinegeneraa7 Daar heb je wel gelijk ik, en hoe minder onzinnige gelen kaarten des te beter natuurlijk, maar persoonlijk neem ik het op de koop toe. Tagliafico compenseert het gelukkig met ook ontzettend veel goed uitgevoerde harde acties, en op het juiste moment. En niet te vergeten zijn goals en strijdlijst zelfs toen hij flink aan het hoofd geraakt was. Dit staat in schril contrast met de meeste verdedigende koorknapen uit het recente verleden (met uitzondering van Sanchez en de Ligt) die altijd een verkeerde en lompe "timing" hadden. En die vaak ook de duels schuwde, maar goed hopelijk kan Blind onze dappere strijdende latino`s een beetje coachen in het veld. Over het algemeen verkies ik dit soort verdedigende spelers over Nederlandse verdedigers.
 
arsen(e)al
 
9
22 juli 2019 om 07:55
Mexico is Noord Amerika
 
Araman
 
28
22 juli 2019 om 08:06
Midden Amerika.
 
buitenspelval
 
31
22 juli 2019 om 08:33
Het continent is Noord-Amerika. Midden-Amerika is de culturele regio en is gelegen in Noord-Amerika, m.u.v. Panama. In pricipe kunnen beide opties dus voor Mexico worden genoemd, maar feitelijk is het een Noord-Amerikaans land.
 
arsen(e)al
 
7
22 juli 2019 om 08:41
Nee, Noord Amerika. Als je zegt Zuid Amerikaans dan bedoel je het continent, terwijl Mexico in het continent Noord Amerika ligt
 
AFCA_Babel
 
2
22 juli 2019 om 09:02
Nou ik denk dat het achterin gewoon het zelfde blijft hoor. Alleen de Ligt is vervangen door Alvarez. Dus gewoon Mazraoui, Alvarez, Blind, Tagliafico..
 
siepie
 
0
22 juli 2019 om 10:35
Tegelijkertijd is Martinez qua niveau basismateriaal en moet Ten Hag weer op zoek naar de juiste balans op het middenveld. Het zou me daarom ook niet verbazen als Blind straks op die positie terecht kom en Martinez centraal naast Alvarez komt te staan. Qua communicatie zou dat misschien zelfs nog beter zijn aangezien Nico, Alvarez en Onana allemaal spaans spreken.
 
NL_Modric
 
1
22 juli 2019 om 11:15
Alleen mis je dan iemand die de middenvelders snel en goed kan bedienen. Laat Blind maar staan achterin, die is afgelopen jaar zo ontzettend belangrijk geweest in de opbouw. (samen met Frenkie en Schone) Wanneer die Martinez echt zo goed is, kan deze naast Blind komen te staan. Alvarez kan je dan rechtsback of op het middenveld posteren. Het zou overigens leuk zijn wanneer iedereen blijft, dan kan je er echt iets leuks van maken komend seizoen.
 
afcarico
 
3
22 juli 2019 om 13:16
Ziyech linksbuiten? Heeft daar echt niks te zoeken, draai die dan om met Neres. Ook Blind RCV zetten is totaal onrealistisch, linkspotig en speelt nooit op deze positie. En als kers op de taart Promes rechtsachter! Gelukkig ben jij geen coach van Ajax
 
ajax1812
 
0
22 juli 2019 om 13:16
Martinez en blind zijn allebei links. Martinez is 1.78 en blind is 1.81. Ik weet niet wat jij Europees wil gaan doen?
 
F-18/TACP
 
10
22 juli 2019 om 07:43
Ik ben harstikke blij dat die jongen voor ons heeft gekozen en niet meteen voor de grotere competities, want het waren toch serieuze clubs die belangstelling in hem hadden. De prestaties van vorig seizoen zullen ongetwijfeld geholpen hebben, maar ik denk dat de kans op serieuze speeltijd bij ons de doorslag heeft gegeven. Ook de scouting en Overmars verdienen hier een pluim door deze jongen vroeg te benaderen en hem het gevoel te geven dat Ajax de beste keuze.
 
993410
 
0
22 juli 2019 om 07:58
Deze jongen is wel wat minder gespierd (breed) als Mathijs, als je het filmpje bekijkt.. Maar eigenlijk wisten we dat wel..
 
marieke90
 
0
22 juli 2019 om 11:57
Dus....Wat maakt dat uit dan?Mathijs is niet zo goed omdat hij zo breed is!