'Gekatapulteerde' De Ligt krijgt nodige steun: 'Ik praat iedere dag met hem'
Dinsdag, 3 december 2019 om 15:22

Matthijs de Ligt maakte afgelopen zomer de overstap van Ajax naar Juventus. De twintigjarige verdediger wisselt tot op heden goede optredens af met slippertjes, iets wat de Oranje-international op kritiek in de Italiaanse pers komt te staan. Giorgio Chiellini ziet het echter wel goed komen met zijn jonge ploeggenoot bij la Vecchia Signora.

De 35-jarige stopper geeft in gesprek met Sky Italia aan dat hij het volste vertrouwen heeft in De Ligt, die maandag de Kopa Trophy ontving als beste speler ter wereld onder 21 jaar van het afgelopen seizoen. "Ik praat iedere dag met De Ligt. Hij is slim, wil graag leren en doet dat al heel rap", aldus Chiellini. De veteraan stelt dat zijn teamgenoot nog steeds tijd nodig heeft om zich volledig aan te passen.

"Besef dat hij in 1999 geboren is en dat hij gekatapulteerd is in deze manier van spelen", aldus Chiellini, die zelf nog enkele maanden is uitgeschakeld met een kruisbandblessure. De Italiaanse verdediger erkent dat Juventus momenteel niet zijn beste spel speelt en geeft aan dat het team een nieuwe stap moet zetten in de titelstrijd met Internazionale.

"In de afgelopen jaren hebben we altijd genoten van zeges van 1-0. Nu moeten eraan gewend raken om met meer durf te spelen en risico's te nemen, zoals tegen Inter. We kunnen niet met deze onzekerheid blijven spelen", aldus Chiellini. Afgelopen weekend passeerde Inter Juventus op de ranglijst. De ploeg van Antonio Conte won met 2-1 van SPAL, terwijl Juventus met 2-2 remiseerde tegen Sassuolo.

Meer nieuws
   
11:44
11:44
Wie is de Italiaanse idealist die mogelijk de nieuwe trainer wordt van Ajax?
0
   
11:09
11:09
Ajax zet streep door 2 potentiële trainers: 'Zij werden als 'te bleu' gezien'
14
   
10:20
10:20
Gewilde Wirtz is 'toptarget' en ziet specifieke transfer in 2025 zelf ook zitten
22
   
10:00
10:00
De 15 namen die Arne Slot deze zomer kunnen opvolgen bij Feyenoord
49
   
09:38
09:38
Footy Headlines lekt na thuistenue ook uitshirt Feyenoord voor komend seizoen
28
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (21)

 
Eagles
 
17
3 december 2019 om 15:32
Ach, niets van aan trekken. De ene week ben je een muur, een monster, een geweldenaar. De andere week een prutser, overschat, slecht. Gewoon negeren en dit jaar langzamerhand uitgroeien tot een speler waar ze echt niet meer omheen kunnen.
 
Zermatt_Person
 
40
3 december 2019 om 15:32
De Ligt kan samen met Demiral een fantastisch duo vormen voor de toekomst bij Juventus. Ik zou als ik Sarri was nu al Bonucci laten banken voor Demiral. Ik denk dat Demiral in geen enkel opzicht minder is dan Bonucci en zeker op defensief vlak beter. Matthijs de Ligt kan dan weer vanaf rechts centraal spelen en meer het voetballende gedeelte van Bonucci over nemen, iets waar De Ligt onwijs goed in is, terwijl Demiral dan het agressieve defensieve werk kan dien. De Ligt - Demiral lijkt me een ongelofelijk complementair duo centraal achterin die nu al beter is dan het duo Chielini - Bonucci.
 
arsenal890
 
71
3 december 2019 om 15:42
Dan moet je maar een keer vaker naar juve kijken dan zie je dat Bonucci echt nog steeds goed is.
 
FcExclusief
 
46
3 december 2019 om 15:43
Demiral... de grootste Turkse hype sinds Arda Turan. Ze zullen best toekomst in hem zien, maar op de trainingen en in de wedstrijden komt dat er nog absoluut niet uit en staan De Ligt en Rugani terecht hoger in de pikorde. Het is aan hem om nog heel veel geduld te hebben en anders maar gewoon te vertrekken.
 
locovato
 
14
3 december 2019 om 16:00
Hype, haha...vergeet niet dat hij samen met Caglar (leicester) in de basis staat bij het nationale elftal. Daarnaast hebben ze Cetin (AS roma), Kaan Ayhan (F. Dusseldorf), Kabak (schalke 04) Ze hebben echt een luxe probleem wat betreft verdedigers. Keuze zat uit verdedigers. Maarja de trainer zal niet de slimste zijn vandaar dat hij voor Demiral kiest naast Caglar en niet voor de overige verdedigers. Vandaar ook dat ze 3 doelpunten tegen hebben gehad. Tot slot, vandaar dat hij terug te vinden is op de beste elftal van de kwalificatie. Respecteer je mening maar onderbouw die met feiten. Maar goed die beide zullen het zeker heel ver gaan schoppen. Ben alleen bang voor Juve dat Demiral snel weg zal zijn. Geef hem ook groot gelijk met het oog op de Wk.hoop in ieder geval dat de Ligt zijn toekomst daar waar kan maken en niet dat hij.wij achteraf spijt hebben van zijn keuze naar Juve. Maar goed het is nog maar een jong menneke en je weet nooit wat de toekomst met zich meebrengt.
 
OutlawTurk
 
14
3 december 2019 om 16:05
Arda Turan een hype? Was gewoon basis speler bij ATM onder Diego Simeone. Was uitstekend bij Galatasaray... bij Barcelona paste hij totaal niet, begreep ook niet waarom Barca intresse in hem had en terug in Turkije gooide hij er met zijn pet (schoen zou toepasselijker geweest zijn) naar, maar het was alles behalve een hype. Verder over Demiral. Hij heeft letterlijk 1 wedstrijd gespeeld volgens mij en toen ging het eigenlijk niet eens zo slecht en had een hele goede voorseizoen gedraaid. Bij Sassuolo heeft hij zich al bewezen en bij de Turkse nationale elftal heeft hij ook genoeg laten zien in de EK kwalificatie wedstrijden.dat hij achter Chiellini, Bonucci en De ligt moet plaats nemen is wel begrijpelijk. Vind Demiral persoonlijk beter dan Rugani. Demiral is dan ook alles behalve een hype en gewoon een hele goede verdediger voor de Seria A. Vind wel dat Sarri hem wat meer kansen mag geven en anders lekker verhuren.
 
EmreGS27
 
7
3 december 2019 om 16:35
Arda een hype? Arda heeft zich gewoon bewezen in de topjaren van Atletico en verdiende vervolgens een transfer naar Barca. Daar werd hij misbruikt op het middenveld, op de flank deed hij het niet bepaald slecht toen Neymar een tijdje eruit lag. Hij heeft het pas daarna op het EK van 2016 echt verkloot. Alsnog verre van een hype. Nou over Demiral, ik heb aan het begin van dit seizoen een uitgebreide analyse gelezen over hem, die onderbouwd was met statistieken van zijn halfjaar bij Sassuolo. Bij de vergelijking met Bonucci bleek vooral dat Bonucci opbouwend beter was, terwijl hij verdedigend niet echt onder deed voor hem. Bij de vergelijking met Rugani bleek dat Demiral in de meeste opzichten betere statistieken had. Tuurlijk, het zijn gemiddelde statistieken van een halfjaar, maar het zegt toch wel wat. Dat Rugani hoger in de pikorde staat, betekent niet dat Rugani meteen beter is. Sarri kan een eigen voorkeur hebben en Rugani was dan ook zijn oude leerling bij Empoli.
 
Japie_Krekel
 
7
3 december 2019 om 16:45
@fcexclusief was bij Sassuolo en is bij Turkije gewoon een geweldige verdediger en ik verwacht dat hij het bij Juve ook gaat laten zien. als ik De Ligt niet bij Ajax en Oranje had zien spelen dan had ik op basis van dit seizoen bij Juve waarschijnlijk ook gedacht dat het een zware hype was
 
AFCjuve7
 
10
3 december 2019 om 17:03
Ik snap je redenatie, vind er ook zeker wat voor te zeggen. Maar toen las ik de laatste zin en spuugde ik bijna mijn slot water uit. "nu al beter dan Chiellini- Bonucci?!?!? Dit kan je toch niet menen?
 
BACO
 
6
3 december 2019 om 19:22
Ik vind het echt heel goed van jouw dat jij nu al ziet dat het duo De ligt-Demiral beter is dan het duo Bonucci- Chielini geweest zijn. Een duo dat nog nooit samen in een competitie of officiele bekerwedstrijd hebben gespeelt beter vinden dan een duo dat voor vorig seizoen minimaal de laatste 5 jaar tot de absolute top behoorde. Jij zal voetbal tot een totaal ander niveau kunnen tillen. Moet je iets mee gaan doen Zermatt_person.
 
AsRoma8
 
2
3 december 2019 om 20:39
Haha gast De Ligt-Demiral beter dan Chiellini-Bonucci? Ga je mond spoelen. Chiellinin is verdedigend misschien wel de beste ter wereld en Bonucci is ook gewoon sterk dit seizoen (sterker dan de Ligt).
 
Sirius
 
4
3 december 2019 om 15:39
Uiteindelijk is hij nog maar 20 jaar en verdedigers worden in Italie nou eenmaal overbelicht. Daar zul je mee om moeten gaan als je het daar wilt redden. Verder oogt dit Juventus vooral als een bij elkaar geraapt zooitje spelers. Van het middenveld ben ik niet echt onder de indruk en Juventus merkt ook dat spelers nou eenmaal ouder worden. In een dominant Juventus was het voor De Ligt ook wat makkelijker geweest zich aan te passen. Dat is nu niet het geval.
 
vanLeeuwen
 
3
3 december 2019 om 15:49
Naar mijn mening is de hele defensie van Juve te onrustig, waardoor zo'n jonge speler als De Ligt ook af en toe wat onrustig is, daarnaast heeft die ook wel wat pech gehad met voornamelijk die hands ballen .
 
ElPhenomeno
 
6
3 december 2019 om 15:59
Haha Chielini zegt dat ze nu anders willen spelen en niet steeds meer met 1-0 willen winnen. Niks wijst daar op. Clubs als Juve en Atletico zijn een verschrikking voor het internationale topvoetbal.