Gelson Martins wacht schorsing van acht maanden na bizarre rode kaart
Dinsdag, 4 februari 2020 om 18:38

De kans is groot dat het seizoen van Gelson Martins al voorbij is. Het doorgaans goed ingevoerde RMC Sport weet dinsdag namelijk te melden dat de vleugelaanvaller van AS Monaco een schorsing van liefst acht maanden boven het hoofd hangt, naar aanleiding van zijn rode kaart afgelopen zaterdag in de competitiewedstrijd tegen Nimes Olympique (3-1 nederlaag).

Martins verloor het hoofd zaterdagavond na ongeveer een halfuur voetballen. De 24-jarige Portugees reageerde woedend toen zijn ploeggenoot Tiemoué Bakayoko een directe rode kaart ontving van scheidsrechter Mikael Lesage, vanwege een harde tackle op Romain Philippoteaux. Martins gaf Lesage een duw en kon vervolgens ook zelf inrukken. Nadat Lesage Martins de rode kaart had getoond, deelde de aanvaller weer een duw uit aan de arbiter.

De tuchtcommissie van de Franse competitie zal donderdag bijeen komen, waarna duidelijk zal worden hoelang Martins moet brommen. Franse media voorzien echter het ergste voor de vleugelspeler van AS Monaco: onder meer RMC Sport rekent, gebaseerd op 'goed ingevoerde' bronnen, op een schorsing van liefst acht maanden.

Mocht daadwerkelijk een schorsing van acht maanden volgen voor Martins, dan zit het seizoen van de Portugees er nu al op. Dat zou een hard gelag zijn voor AS Monaco, want Martins is een vaste waarde bij de huidige nummer dertien van de Ligue 1: van de 22 mogelijke competitiewedstrijden speelde hij er dit seizoen 21, waarvan 20 als basisspeler. Daarin wist hij vier doelpunten te maken.

Meer nieuws
   
06:00
06:00
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord wakker maakte
12
   
23:30
23:30
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
1
   
23:11
23:11
Racistisch gedrag richting Nico Williams smet op belangrijke zege Atlético
1
   
23:06
23:06
Chelsea vecht zich knap terug tegen Villa, maar vergeet zichzelf te belonen
7
   
23:02
23:02
Paris Saint-Germain poetst 1-3 achterstand weg en is officieus kampioen
12
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (84)

 
NeutraleFanNL
 
42
4 februari 2020 om 18:42
En terecht, dan leren zulke mafklappers maar eens een beetje respect te tonen voor een scheidsrechter. Ook een scheids kan fouten maken, zo'n belachelijke reactie omdat je het er niet mee eens bent slaat he-le-maal nergens op.
 
$herlock
 
216
4 februari 2020 om 18:47
Ik ben het met je eens dat je duidelijke grenzen moet aangeven. Je blijft met je poten van de scheids en eigenlijk ook van je tegenstander af. Maar waarom is Suarez dan niet voor het leven geschorst nadat hij iemand voor de DERDE keer had gebeten? Ik vind het niet meer zo proportioneel.....
 
Frankly87
 
56
4 februari 2020 om 18:55
Ja dat van Suárez is 10 x erger of sommige tackles waren er soms maar 3 wedstrijden voor worden gegeven
 
arsenal890
 
12
4 februari 2020 om 18:58
Mee eens @sherlock, allereerst is dit een prima straf voor Martins. Aanpakken die handel. Daarnaast ben ik het met je eens dat suarez voor het leven geschorst moest worden.
 
blink182
 
30
4 februari 2020 om 20:08
Ja, je moet de scheids niet aanraken, maar 8 maanden voor dit? Het slaat natuurlijk helemaal nergens op, als we dit vergelijken met andere tackles etc. 8 maanden omdat hij geen Ronaldo of Suarez heet? Schandalig dit! Werkelijk schandalig mocht dit kloppen.
 
Frankentime
 
5
4 februari 2020 om 20:44
Eenmalig een goed voorbeeld stellen dat dit soort praktijken nooit getolereerd zullen worden. Prima straf. Vergelijken met andere straffen hoeft niet. 8 maanden voor duwen is prima...
 
TheRoscoe
 
9
4 februari 2020 om 22:02
Omdat Suárez nog net slim genoeg is om geen hap uit een scheids te nemen.
 
Hassiebassie
 
1
5 februari 2020 om 01:07
Als dit 8 maanden is, Suarez en Ronaldo ook al lang geschorst. Wat denken we dan wel niet van Pepe die destijds gewoon finaal zijn tegenstander aan gort trapte en vervolgens nog eens doodleuk op zijn hand en been ging staan en tevens nog eens met zijn knie in zijn rug drukte, en met zijn handen op zijn hoofd drukte?dan lijkt me een schorsing van 8 jaar wel op zijn plaats.
 
Zinedane
 
12
4 februari 2020 om 18:50
Mee eens. Dit soort taferelen zie je gewoon niet in andere sporten. Is echt zonde
 
Zermatt_Person
 
90
4 februari 2020 om 19:15
Toch vind ik 8 maanden schorsing veels te veel. Maximaal 6 wedstrijden is op z'n plaats. 8 maanden slaat nergens op.
 
Conti
 
17
4 februari 2020 om 19:22
@ Zinedane Ik heb dit seizoen in de nfl nog een speler een scheids zien hoeken, dan valt dit nog in t niets. Voetballers zijn wel t meest onrespectvol naar scheidsrechters, true, maar dat t alleen bij voetbal gebeurd is bullshit! On: Vind 4 maanden per duw erg, erg veel. Zeker als je, zoals andere al aangeven, een Suarez hebt die 3 mensen heeft gebeten en dat bij elkaar iets van 8 maanden heeft opgeleverd. Denk vooral dat daar de schoen wringt voor vele reageerders.
 
Zinedane
 
0
4 februari 2020 om 23:31
Ben het helemaal met je eens! Je ziet het zeker ook bij andere sporten wel hoor. Alleen voetbal staat buiten de fans wel echt bekend om de sport van respectloosheid naar scheidsrechters. Ik vind 8 maanden schorsing ook te veel. Had 8 tot 10 wedstrijden ook prima gevionden. Hij doet de scheids geen pijn. Maar van 10 wedstrijden leer je ook zeker je les. 8 maanden is bijna competitie vervalsing door een basisspeler de rest van het seizoen weg te zetten
 
Young_Boss
 
0
7 februari 2020 om 17:35
Vaak genoeg gezien bij Basketbal, zoiets heet emotie niet onder controle en niet eens zijn met een beslissing. Vaak genoeg maken scheidsrechters fouten en corrupte beslissingen en komen daar mee weg.
 
Boadurum
 
60
4 februari 2020 om 19:03
Ik zie wekelijks de meest idiote tackles voorbij komen die een regelrechte aanslag op de gezondheid van de tegenstander zijn. Dergelijke tackles worden zelden bestraft meer dan 2, 3 wedstrijden schorsing.. En dan zou het terecht zijn als iemand 8 maanden schorsing krijgt voor een klein duwtje richting de scheidsrechter? Die verhouding is gewoon volledig zoek. In mijn ogen verdienen de tegenstander en de scheidsrechter beiden net zoveel respect.
 
arsenal890
 
8
4 februari 2020 om 19:07
Hoezo niet terecht? Hij duwt 2 keer, als je hem voor een paar wedstrijden schorst snapt die het nog steeds niet. De spelers moeten begrijpen dat ze afblijven van de scheids. 8 maanden is dan een mooie straf. Ik wed dat het dan ook niet meer voorkomt.
 
Boadurum
 
40
4 februari 2020 om 19:09
De scheidsrechter 2 duwtjes geven of het been van je tegenstander breken? Nou zie liever dat een speler tien keer het eerste doet dan een keer het laatste. Maar volgens de Franse strafmaat is het andersom. Absurd.
 
arsenal890
 
6
4 februari 2020 om 19:37
Ik vind deze 8 maand meer dan terecht. Dan spelers die iemands been breken moeten ook een hogere schorsing krijgen bijv 8 wedstrijden. Maar jij bagatelliseert dit wel heel erg.
 
Formus
 
10
4 februari 2020 om 19:43
Boadurum, ben het helemaal met je eens. Een duw tegen de scheidsrechter is een houding met gebrek aan respect voor autoriteit. Maar als je toch ziet wat voor overtredingen er op het veld begaan worden, expres of niet, maar waar carrierebedreigende toestanden uit voort komen, dan is dit imo minder ernstig. Dus als dit 8 maanden is, mag dat andere minimaal 24 maanden zijn. Maak dan hier 'gewoon' minstens 2 maanden van en van die minstens 6. En als je in herhaling valt, veel meer natuurlijk.
 
Formus
 
10
4 februari 2020 om 19:46
Arsenal890, maar jij bagatelliseert in mijn ogen juist weer iemands been breken. Die gaat je 2 maanden en een scheids duwen 8? Boadurum en ik vinden die andere veel ernstiger omdat het veel meer gevolgen heeft. Dit is 'maar een duw'. Ok, autoriteit moet je respect voor hebben, maar om dat nou 4x (!!!!) zo zwaar te straffen ivm met ernstig gevaarlijk spel (die carrières kunnen beëindigen).... Rare verhouding imo
 
Tegengif
 
2
4 februari 2020 om 20:03
Een benenbreker mag van mij ook een veel langere schorsing krijgen. De verhouding is inderdaad scheef.Wellicht een die gelijk staat aan de blessure? Dat is al vaker geopperd. Echter is deze straf van 8 maanden echt niet te overdreven. In het hedendaagse amateurvoetbal wordt er al bizar onbeschoft met scheidsrechters omgegaan. Niemand wil meer fluiten. Als je dit gedrag niet zwaar bestraft, dan denkt gemiddeld Nederland (of Frankrijk) dat dit ook al mag. Een voorbeeld stellen en kei hard aanpakken dus.
 
Young_Boss
 
1
4 februari 2020 om 20:57
Terecht zegt hij ook nog, dat hij gestraft word ben ik z mee eens maar dit is duidelijk emotie die hij niet onder controle heeft. en het is niet dat hij de scheids bespuugd of KO slaat. 8 Maanden schorsing is daarom in mijn ogen meer dan overdreven. Scheidsrechters maken deze dagen openlijke fouten en zijn corrupt zelfs met de VAR tot hun beschikking en worden ten aller tijden verdedigd.hij geeft hem een tweede duw uit emotie omdat hij niet eens is met de rode kaart die hij ontvangt, meer is het niet.
 
NeutraleFanNL
 
2
4 februari 2020 om 22:58
Dan gaat hij toch maar leren die emotie te controleren? Voetbal is een spel vol emotie. Maar het is toch raar om deze manier van afreageren normaal te noemen onder het mom van 'emotie uit onvrede'. Ik zie net als jij dat sommige refs openlijke en grote fouten maken. Echter was het wegsturen van Bakayoko volledig terecht. Dat losgeslagen Gelson Martins het hier niet mee eens is, prima, maar onacceptabel om.het zo te uiten. Ik denk echt dat als je dit soort fratsen zwaar bestraft het mogelijk is om het te verbannen, voor goed.
 
Young_Boss
 
0
7 februari 2020 om 17:33
De rode kaart was ook terecht dat is mijn punt zeker ook niet. Maar emotie controleren is niet voor iedereen weggelegd en achteraf is het altijd makkelijk om te zeggen wat bezielde hem laat hij maar als een voorbeeld fungeren en we geven hem 8 maanden schorsing.een scheidsrechter is onderdeel van het spel en als hij een beslissing maakt waar een veldspeler niet mee eens is kan dit gebeuren. Het is een DUW geen slaande beweging of schop die hij uitdeelt.2 Maanden schorsing maximaal is meer dan zat voor zoiets. Laten voetbal federaties eens beginnen met flinke schorsingen bij Racisme uit te delen. ze strooien maar al te graag met individuele straffen, 8 Maanden zonder Supporters bij apen geluiden of dergelijke van de tribune dan hoor je mij niks zeggen. Maar voor een duw 8 maanden schorsing is gewoon overdreven.
 
Lierse1997
 
119
4 februari 2020 om 18:45
Zou een uitzonderlijke en ook (zeker vergeleken met andere zaken) rudicuul zware straf zijn. De duw die Ronaldo gaf (was wel een andere situatie) was maar iets van 6 wedstrijden. Dus om een speler dan voor 8 maanden te straffen lijkt me disproportioneel. Van de scheidsrechter moet je afblijven maar vergeleken met de straffen voor vergelijkbare vergrijpen lijkt me dit moeilijk te rechtvaardigen.
 
Lacazette
 
6
4 februari 2020 om 18:52
Dat was wel een andere competitie he, dus daar gelden ook andere regels. Een scheids hoor je niet aan te raken en heeft niks met voetbal te maken. Gezien het gebrek aan respect tegen scheidsrechters op top niveau lijkt mij een regel als deze vrij goed.
 
Lierse1997
 
22
4 februari 2020 om 18:56
Zeker en vast ik zou ook graag zien dat er in het voetbal eenzelfde soort respect is als bijvoorbeeld in rugby. Maar om deze man 8 maanden te schorsen gaat er voor mij over. Zulke draconische maatregelen gelden ofwel voor iedereen, ofwel voor niemand. Een Suarez kreeg 4 maanden speelverbod voor iemand te bijten (voor de 3de maal dan nog), dan is dit echt te verregaand.
 
Diego_Forlan
 
4
4 februari 2020 om 18:52
Eens hoor, maar dit is nou eenmaal Frankrijk. Waar Autoriteiten op een duidelijk voetstuk staan. Net zoals je niet of nauwelijks in discussie kan met agenten, overheidsambtenaren en functionarissen (zelfs al heb je duidelijk het gelijk aan je zijde). Is dat ook zo met scheidsrechters. Een weerwoord of gebaar levert je al direct geel of rood op en als je zo'n man dan ook nog eens fysiek benadert dan ben je de klos. Ergens is dit natuurlijk wel goed, als je kijkt hoe het in Nederland gesteld is met respect tegenover autoriteiten is dat ook verre van ideaal. Ik verwacht dat die 8 maanden wel los lopen maar dat er alsnog een flinke schorsing staat te wachten.
 
Lierse1997
 
13
4 februari 2020 om 19:00
Je hebt gelijk dat de Fransen op dat vlak echt een volk apart zijn. Maar een Neymar slaagt een supporter in het aangezicht (was wel maar een zachte tik, maar toch) en krijgt daarvoor 3 wedstrijden. Dit is een dom moment van die jongen, maar in het geval van die 8 maanden wordt hij gewoon buitenproportioneel bestraft.
 
BVRCV
 
3
4 februari 2020 om 20:56
“Neymar slaagt een supporter in het aangezicht”. Gast kom je uit de middeleeuwen ofzo. ??
 
henkpsv
 
0
4 februari 2020 om 19:00
Een schorsing in de richting van 6 wedstrijden is weinig, maar meer logisch wanneer je 1 keer de ref fysiek belaagd. Echter deze mafklapper duwde hierna nog een keer de scheidsrechter. 8 maanden is dan zelfs nog matig. De andere kant van het spectrum qua regelgeving, Rugby, ter vergelijking: een rode kaart na fysiek contact (1x) is al een minimum van 24 wedstrijd. Met een maximum levenslange schorsing. Uiteraard is dit een andere sport. Al mag deze man blij zijn als het bij 8 maanden blijft.
 
Lierse1997
 
27
4 februari 2020 om 19:03
Fysiek belaagd? Het is schandalig wat hij doet maar nu overdrijf je enorm. Van dit soort duwtjes valt mijn oma nog niet eens om. En de vergelijking met rugby is (zoals je zelf aangeeft) nogal krom. In het voetbal komen dit soort straffen voor vergelijkbare feiten niet voor en daarom zou deze straf moeilijk te rechtvaardigen zijn.
 
NJfromVOL
 
11
4 februari 2020 om 19:00
Niks ridicuul. Je blijft met je handen van de scheidsrechter af.
 
Lierse1997
 
11
4 februari 2020 om 19:05
Natuurlijk, ik zeg dan ook nergens dat hij vrijgesproken moet worden. Een wedstrijd of 8-10 lijkt me dan ook gewoon logisch. Maar deze straf is vergeleken met andere gevallen waar een scheidsrechter geduwd wordt, gewoon vele gradaties zwaarder.
 
NJfromVOL
 
4
4 februari 2020 om 19:18
Misschien zijn die straffen dan wel te licht.een voetballer is een professioneel (tenminste: dat doen ze ons geloven), zijn bevoorrecht in de maatschappij en vertonen een voorbeeldfunctie.welk "onrecht" rechtvaardigt dat gedrag? Ga daar maar eens 8 maanden over nadenken.
 
Lierse1997
 
3
4 februari 2020 om 19:35
Dat kan inderdaad het geval zijn, maar dan moet daar (liefst door de FIFA gecoördineerd) algemeen iets aan veranderen. Niet dat Martins nu 8 maanden schorsing krijgt en binnen twee weken iemand voor hetzelfde vergrijp gewoon 4 wedstrijden krijgt.
 
NJfromVOL
 
4
4 februari 2020 om 19:41
Tegen gelijke straffen kan niemand zijn, maar die 4 wedstrijden voor geweld tegen een scheidsrechter, zuig je uit je duim ... hoop ik.
 
Lierse1997
 
4
4 februari 2020 om 20:09
Ik doelde op dat voorval met Ronaldo in de supercup tegen Barcelona, na het opgezocht te hebben blijkt hij 5 speeldagen schorsing gekregen te hebben. Maar een Neymar gaf vorig jaar een mep aan een supporter en kreeg daarvoor 3 wedstrijden schorsing.
 
misseva88
 
2
4 februari 2020 om 20:25
Kraaij junior kreeg voor één bodycheck bij een scheidsrechter uiteindelijk 15 wedstrijden schorsing. Deze zot duwt de scheids twee keer. Handen thuishouden. Het echte ridicule is de straf van Ronaldo, die was veel te laag.
 
Lierse1997
 
0
4 februari 2020 om 21:08
Dan moet er natuurlijk wel iets fundamenteel gedaan worden en niet gewoon deze man uit het niets enorm zwaar aanpakken.
 
TILBURG013
 
3
4 februari 2020 om 20:53
De scheidsrechter had daar een schorsing moeten krijgen, Ronaldo kreeg daar een tweede gele voor een schwalbe terwijl het een penalty was, en dat duwtje.. hij raakte hem amper aan. Daar kreeg Ronaldo 6/7 wedstrijden voor wat echt een schande was. Heb dit overigens niet gezien dus kan er geen mening over hebben..
 
JZanetti
 
0
4 februari 2020 om 21:00
Ik kan me nog een schorsing van Sa Pinto herinneren van ik geloof een jaar voor het aanvallen van de scheidsrechter en dan valt 8 maanden weer goed te begrijpen. Dat iedereen van de scheidsrechter dient af te blijven ben ik met je eens, maar er zijn dus eerder ook voor dit soort vergrijpen lange straffen uitgedeeld (en terecht wat mij betreft).
 
Lierse1997
 
0
4 februari 2020 om 21:12
Sa Pinto had zijn trainers eens een mep in het gezicht gegeven (geen idee of hij daar een jaar schorsing voor kreeg). Dat is natuurlijk wel iets fundamenteel anders dan de duwtjes die Martins geeft. Al moet Martins wel gestraft worden natuurlijk, maar een wedstrijd of 8-10 lijkt me veel meer op zijn plaats.
 
De wonderspits
 
7
4 februari 2020 om 18:47
Meer dan terecht. Je blijft met je tengels van de scheids af. Toch vraag ik me af wat de strafmaat is bij een voetballer 'van naam'. Vond het verder niet echt spectaculair maar nogmaals terecht gestraft.
 
TVL11
 
60
4 februari 2020 om 18:51
Mee eens hoor, maar 8 maanden is toch wel heel veel.
 
De wonderspits
 
5
4 februari 2020 om 18:57
Natuurlijk is het veel. Maar deze meneer mag na 8 maanden weer verder met werken en daarnaast nog vrolijk meetrainen. Als jij of ik onze baas in een opwelling twee keer een zet geven kunnen we ons melden bij het UWV. Komt nog bij dat we nog niet in de buurt komen van zijn salaris.
 
Juventurin
 
3
4 februari 2020 om 19:19
Alleen is de scheidsrechter niet de 'baas' van de spelers in de zin van bij hem in dienst zijn, die heeft namelijk ook niet het vermogen om jouw contract te ontbinden.
 
De wonderspits
 
0
4 februari 2020 om 19:53
Ok, we maken er leiding gevende van ;-)
 
Vesta
 
5
4 februari 2020 om 18:48
Terecht. Van de scheidsrechter blijf je af.
 
Sankento
 
39
4 februari 2020 om 18:50
Ik keur zijn gedrag niet goed hoor maar 8 maanden schorsing zou echt absurd zijn. Dat is gewoon het dubbele van wat Suarez kreeg al was het door de FIFA. Ik vind niet meer dan 5 wedstrijden een prima straf.
 
FCG95
 
1
4 februari 2020 om 18:54
Mwah, doordat het tegen de scheids is ipv tegen een tegenstander mag het voor mij 2 a 3 maal zo hoog zijn.
 
Boadurum
 
23
4 februari 2020 om 18:52
Acht maanden voor een duwtje, ze zijn gek geworden in Frankrijk. Als je deze manier van straffen consequent door wil trekken moet je iemand voor een onbesuisde tackle 2 jaar celstraf geven.
 
AcKaka
 
13
4 februari 2020 om 18:54
Tuurlijk verdient hij een flinke schorsing, maar 8 maanden voor zo'n duw? Vrij lange straf als je dat vergelijkt met heel veel andere dingen. Je zal een flink signaal afgeven, maar doe dat dan ook bij andere zaken. Snap dat de scheids extra beschermd word (moet je gewoon vanaf blijven) maar als je een speler invalide schopt dan krijg je nog niet eens een derde van deze straf.
 
CFCSFC
 
1
4 februari 2020 om 18:55
Schorsing terecht, maar de overtreding van Bakayoko was geen rood.
 
sprokkie
 
3
4 februari 2020 om 19:52
Hij stampte flink door zonder kans de bal te raken; wat is daar geen rood aan?
 
Apocalyps
 
9
4 februari 2020 om 18:56
Hiervoor acht maanden geschorst worden? Hoeveel maanden kreeg die Franse scheidsrechter ook alweer nadat hij een speler tackelde? Zes maanden ofzo?
 
Zermatt_Person
 
1
4 februari 2020 om 19:33
Was dat wel een tackle? Volgens mij gleed hij gewoon uit.
 
emstcentraal
 
0
4 februari 2020 om 19:50
Hij werd uiteindelijk ontslagen
 
meralco
 
1
4 februari 2020 om 18:57
Zoals iedereen terecht opmerkt:handen thuis van de scheidsrechter blijf je af. Een schorsing van een wedstrijd of vijf lijkt me redelijk maar hij doet het nog een keer. Dus dat maakt het wel weer erger. Laten we het op 10 houden.
 
Aguerooo
 
6
4 februari 2020 om 19:04
8 maanden?!?!oke ik snap het, je moet met je poten van de scheids afblijven maar 8 maanden .. ? Als de grote Messi of Ronaldo dit had gedaan dan hadden ze 7 wedstrijden max gekregen, dit is wel heel overdreven hoor. Hij gaf de scheids een duw, het is niet zo dat hij hem sloeg ofzo.
 
piscator
 
1
4 februari 2020 om 19:04
Dit zijn nu even grote woorden. Wordt straks afgetikt op 8 wedstrijden of 8 weken en dat is een prima terechte straf.
 
De Toekomst
 
3
4 februari 2020 om 19:05
Zelf ook wekelijks scheidsrechter, maar dit zou ik ook niet heel erg vinden. Althans, het duwtje, ik zou dat nog wel kunnen hebben. Mij zou het meer gaan om wat er gezegd wordt door de speler. Zeker dat eerste duwtje stelt natuurlijk niks voor.
 
NJfromVOL
 
1
4 februari 2020 om 19:29
Als je een duwtje toelaat, tast het je autoriteit aan.
 
De Toekomst
 
2
4 februari 2020 om 20:17
Mwah.. Autoriteit, autoriteit... Als je dat zo moet verdienen/claimen.. Daarbij is autoriteit, in mijn ogen, overrated. Wat maakt het in godsnaam uit om veel waarde te hechten aan autoriteit? Spelers luisteren toch wel naar je.
 
NJfromVOL
 
1
4 februari 2020 om 20:34
Ik zeg niet dat je het zo moet claimen, maar toelaten kan ook niet.
 
De Toekomst
 
2
4 februari 2020 om 20:42
Gewoon een duidelijke waarschuwing had voldoende geweest. Rode kaart is overdreven, schorsing van 8 maanden lachwekkend.
 
binny
 
2
4 februari 2020 om 19:18
Wauw wauw wauw. Martins moet je gewoon 10-15 wedstrijden schoren, maar 8 maanden gaat wel erg veer. Niet dat ze in Frankrijk een goed rechten systeem hebben ofzo, maar dit is wel erg gek. Verder is die Martins zo dom als maar kan zijn.
 
asmonaco94
 
2
4 februari 2020 om 19:23
Komt omdat hij bij Monaco speelt. Als hij bij Lyon zou speler zou hij geen kaart hebben gekregen
 
cimbom52
 
1
4 februari 2020 om 19:18
Je blijft van de scheids af, dat is een regel waar geen twijfel over bestaat. Maar 8 maanden is wel iets aan de hoge kant. De Turkse voetbalfans zullen het nog wel weten. Engin Baytar (van Galatasaray) kreeg 11 wedstrijden toen hij Cuneyt Çakir bij zijn kraag vastpakte.
 
asmonaco94
 
1
4 februari 2020 om 19:22
Een speler van Monaco doet iets verkeerd en het is gelijk weer 8 maanden schorsing, kan het nog duidelijker worden dat de scheidsrechters iets tegen Monaco hebben....
 
Fc-Bami
 
1
4 februari 2020 om 19:23
Wanneer wordt de eerste duw gegeven, alleen de tweede is mij echt duidelijk. 8 maanden is hoe dan ook buiten proportioneel.
 
JanMurk
 
0
4 februari 2020 om 19:36
De scheids mag ook wel even geschorst. Die heeft zijn eerste emoties ook niet onder controle.
 
sprokkie
 
3
4 februari 2020 om 19:53
Ik vind juist dat de scheids erg rustig blijft. Stuurt eerst aan voor hij zijn kaarten geeft, loopt niet te schreeuwen etc. Waar zie jij dan aan dat hij de zaken niet onder controle heeft?
 
JanMurk
 
0
4 februari 2020 om 21:47
Als je voor deze eerste aanraking direct rood trekt, na een direct rode kaart voor een ander, had je beter even pauze kunnen nemen. Zoveel is er niet aan de hand.
 
 
6
4 februari 2020 om 20:12
Ik heb het filmpje 3 keer gekeken omdat ik die vreselijke aanval, maar niet zag. Het gaat dus om dat kleine zetje? Nou poe poe. Is 8 maanden wel genoeg? 8 jaar lijkt me beter. De gek!
 
De Toekomst
 
3
4 februari 2020 om 20:26
Hahahaha, dat had ik dus ook... Ik dacht dat hij een scheidsrechter enkele maanden de lappenmand in had gewerkt... Dit is niks.
 
Fc Scheidsrech
 
1
4 februari 2020 om 20:43
8 maanden is gewoon echt veels te veel. Blijft uiteraard van Scheidsrechter af, nee geen 8 maanden. 3-4 maanden max zou zeggen zit je al aan wedstrijd of 16?
 
Mancunian10_
 
0
5 februari 2020 om 01:59
Woow 8 maanden gaat een beetje te ver. Het is niet dat hij de scheids een klap gaf of iets, klein duwtje was het.
 
MarleyMaaijen
 
0
5 februari 2020 om 06:54
@Lierse1997 je noemt het respect in rugby als voorbeeld. Maar wil niet aan dit soort lange schorsingen. Ter vergelijking: In het rugby staat 8 weken voor het uitschelden van een referee ('pannekoek' of 'ben je gek' is al voldoende). Duwen zoals dit zou zo maar een heel seizoen kunnen zijn. En slaan is een levenslange schorsing. Wat er op tv gebeurt is het voorbeeld voor de kinderen thuis. Als de 'grote sterren' onder het mom van 'sport is emontie' de scheidsrechter mogen belagen, dan zal dat op de amateurvelden zeker gaan gebeuren. Dit soort gebrek aan discipline moet zeer hard aangepakt worden, tenzij men het prima vindt dat scheidsrechters belaagd, bedreigd, geduwd, uitgescholden of mishandeld worden op de amateurvelden. Dit staat helemaal los van de strafmaat op gevaarlijke tackles. Die vergelijking is niet te maken en moet je niet willen maken.