Gepasseerde Justin Kluivert ziet landgenoten vanaf reservebank uitblinken
Woensdag, 25 september 2019 om 20:58

Atalanta heeft voor een verrassing gezorgd in de Serie A. De nummer drie van het afgelopen seizoen won woensdagavond met Marten de Roon en Hans Hateboer in de basis met 0-2 op bezoek bij AS Roma. De overwinning van Atalanta kreeg in de laatste twintig minuten gestalte, met onder meer een doelpunt van De Roon. Door de overwinning gaat Atalanta Roma voorbij op de ranglijst en staat men nu met tien punten uit vijf duels derde in de Italiaanse competitie.

Justin Kluivert begon de laatste weken steevast in de basis bij Roma, maar de buitenspeler moest tegen Atalanta weer eens genoegen nemen met een reserverol. Trainer Paulo Fonseca koos voor Alessandro Florenzi, Lorenzo Pellegrini en Nicolò Zaniolo, achter targetman Edin Dzeko. Bij de bezoekers verschenen De Roon en Hateboer als gewoonlijk aan de aftrap.

Atalanta begon prima in het Stadio Olimpico: Josip Ilicic en Papu Gómez dwongen doelman Pau López tot ingrijpen. Roma had moeite om in de eerste helft tot uitgespeelde kansen te komen, maar was nog wel een aantal keer gevaarlijk. Zo schoot Dzeko uit een lastige hoek op keeper Pierluigi Gollini en miste een kopbal van debutant Chris Smalling richting. Aan de overzijde scheerde een volley van Ilicic nog rakelings naast.

De openingsfase van de tweede helft was voor Roma. Zaniolo dook rond het uur gevaarlijk op in het strafschopgebied, maar Rafael Tolói voorkwam met een goede verdedigende actie de 1-0. Kort erna werd Duván Zapata van stal gehaald bij Atalanta en hij wist twintig minuten voor tijd op fraaie wijze de score open te breken. De Colombiaanse spits werd in het strafschopgebied vrijgespeeld door Remo Freuler, waarna hij met een snoeihard schot doel trof. Kluivert bleef negentig minuten op de bank zitten bij Roma en hij zag De Roon in de laatste minuut van de officiële speeltijd voor de beslissing in de wedstrijd zorgen. Hij kopte een bal binnen bij de tweede paal na een met het hoofd verlengde vrije trap.

Meer nieuws
   
23:30
23:30
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
0
   
23:11
23:11
Racistisch gedrag richting Nico Williams smet op belangrijke zege Atlético
0
   
23:06
23:06
Chelsea vecht zich knap terug, maar vergeet zichzelf te belonen
6
   
23:02
23:02
Paris Saint-Germain poetst 1-3 achterstand weg en is officieus kampioen
4
   
21:47
21:47
Liverpool gebruikt Slot om af te stappen van traditionele Britse clubstructuur
25
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (9)

 
maurootje
 
34
25 september 2019 om 21:01
Atalanta erg veel respect voor, sommige zien hetbals n kleine club, wat het inmiddels al niet meer is, resultaatsgewijs niet iniedergeval. die hebben zich, net zoals leicester city, zich van degradatiekandidaat opgewerkt tot subtopper, nouja, Atalanta wel! En waar ik me over verbaasd is met het materiaal; buiten Zapata en Gomez zijn het totaal geen speciale of erg goede spelers. Atalanta bewijst dat spelopvattingen en teamgeest zo enorm veel impact (kan) hebben. Net zoals nederland op het wk 2014. We gingen daarheen met een half mickey mouse elftal. Maar door teamgeest, spel en 140% inzet werden gewoon 3e, bizar. Imodito met Atalanta
 
maurootje
 
14
25 september 2019 om 21:02
Ik had er alinea's in gedaan, maar is helaas zo verwerkt, blijkbaar??
 
El Barto
 
12
25 september 2019 om 21:34
Sinds een paar weken zijn alinea's niet meer mogelijk hier. Tenminste niet als je bericht de eerste keer post. Je kunt hem daarna wel weer aanpassen.
 
Sammerens
 
2
25 september 2019 om 22:02
Ik vind het mooi om te zien. Jammer dat ze de eerste CL wedstrijd op de billen kregen. Werd natuurlijk meteen door velenaangegrepen dat het belachelijk was dat zo'n ploeg direct de CL in mag. Feit is dat ze het verdient hebben door ploegen als Roma en Inter achter zich te laten vorig seizoen.
 
El Fenomeno
 
7
25 september 2019 om 22:22
Niet flauw bedoeld, maar wat een verschil in contrast met jouw club. Milan is los zand, gaf honderden miljoenen uit aan flut spelers en er zit geen enkele lijn of filosofie in het spel.
 
FcGrun050
 
3
25 september 2019 om 23:32
Maar Milan heeft de laatste paar jaren geen visie en kopen idd allemaal spelers die weinig tot geen waarde toevoegen. Atalanta daarentegen, geweldige jeugdopleiding waar de laatste paar jaren echt een paar Italiaanse parels zijn uitgekomen: Caldara, Bonaventura, Baselli, Gagliardini, Bastoni, Conti, Gabbiadini, Grassi, Consigli (al van een tijdje terug, maar nog steeds een goeie keeper), Zappacosta, Montolivo (ook niet meer relevant), etc. Echt een fantastisch jeugdopleiding, waarbij meerendeel A-internationals zijn geworden. Daarnaast kopen ze jonge spelers/hidden gems op en die verpatsen ze dan weer met een dikke winst wanneer ze belangrijk zijn geweest voor Atalanta. Een van de recentere voorbeelden zijn misschien Cristante en Kessie. 5 miljoen gekocht van Benfica nadat hij geen uitzicht had op speeltijd en een aantal seizoenen daarna voor totaal 26 miljoen verkopen aan Roma. Kessie voor 1,5 miljoen gekocht en een aantal seizoenen daarna verkocht voor totale fee van 32 miljoen.Nu zijn ze het stadion aan het verbouwen, maar als ze samen met Gasperini, het bestuur en de technische staf verdergaan, dan wordt het echt een stevige subtopper in de Serie A.
 
Sanogo
 
0
26 september 2019 om 12:55
Ik zou Ilicic toch ook wel willen scharen bij de 'speciale' spelers, verder met je eens dat de rest vooral heel degelijk is. Mooi team al met al.
 
Chefvoetbal
 
5
26 september 2019 om 00:05
Wel apart dat Atalanta er gigantisch hard afging tegen Dinamo Zagreb, maar het in de Serie A wel weer prima op de rit heeft. Zegt dat iets over het niveau van de Serie A of was het gewoon een enorme offday van Atalanta.
 
WHUUUU
 
3
26 september 2019 om 10:15
Wat een bizarre titel, Kluivert wordt genoemd terwijl hij negentig minuten op de bank zat. Ik vind dit echt een gebrek aan respect richting Hateboer en De Roon. De Roon heeft zelfs gescoord! 'Hateboer en scorende De Roon verslaan Roma' is een betere titel. Alsnog uit Nederlands perspectief geschreven maar veel logischer.