Gerbrands sluit zich aan bij statement Ajax: 'Voetbal geen prioriteit meer'
Donderdag, 2 april 2020 om 17:55

PSV heeft de KNVB donderdag geadviseerd om het Eredivisie-seizoen definitief te staken, zo bevestigen de Eindhovenaren op de clubwebsite. Het advies is gedeeld met de andere clubs en de Eredivisie CV. Eerder gaf Ajax al aan niet meer verder te willen voetballen, terwijl ook AZ heeft aangegeven te willen stoppen. "Wij vinden het op geen enkele manier te verantwoorden om het restant van de wedstrijden uit te spelen", reageert algemeen directeur Toon Gerbrands.

Door de uitbraak van het coronavirus liggen de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie al weken stil en is het onduidelijk wanneer de bal weer kan gaan rollen. De KNVB heeft naar buiten gebracht dat het voornemens is om de Eredivisie voor 3 augustus af te ronden. PSV ziet geen heil in de plannen van de bond. "Ten eerste omwille van de volksgezondheid. Dat is het allerbelangrijkste", aldus Gerbrands.

"Wij zitten in de regio die het hardste getroffen is", vervolgt de directeur van de huidige nummer vier van de Eredivisie. "Bijna iedereen kent wel iemand die ziek is, ziek is geweest of overleden is. Dan heeft voetbal geen prioriteit meer. Daarnaast zijn we van mening dat het doorspelen in de zomer, zoals de UEFA gisteren heeft voorgesteld, niet haalbaar is. Wat doen we dan bijvoorbeeld met spelers die tot en met 30 juni onder contract staan? En zo zijn er nog wel meer niet te beantwoorden vraagstukken."

Gerbrands benadrukt dat PSV de voorbije weken naar alle scenario's heeft gekeken. "De ontwikkelingen van het coronavirus en het daarbij horende advies vanuit de overheid zijn telkens leidend geweest. Het voorstel van de UEFA om indien mogelijk de competitie uit te spelen hebben wij eerst intern en daarna in de daarvoor bedoelde vergaderingen besproken. Onze conclusie hebben we middels een advies aan de voetbalbond duidelijk gemaakt en we hopen dat ze er opvolging aan geven."

Meer nieuws
   
23:30
23:30
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
0
   
23:11
23:11
Racistisch gedrag richting Nico Williams smet op belangrijke zege Atlético
0
   
23:06
23:06
Chelsea vecht zich knap terug, maar vergeet zichzelf te belonen
6
   
23:02
23:02
Paris Saint-Germain poetst 1-3 achterstand weg en is officieus kampioen
4
   
21:47
21:47
Liverpool gebruikt Slot om af te stappen van traditionele Britse clubstructuur
25
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (34)

 
AFCfokke
 
0
2 april 2020 om 19:28
Het wordt doorgaan naar de huidige stand van alle lijsten. CL wordt niet afgemaakt, er worden geen winnaars uitgeroepen maar de tijd kan niet teruggezet worden. Lijkt mij logisch, je kan een seizoen afschrijven, maar overdoen lijkt mij heel vreemd.
 
AFCfokke
 
0
2 april 2020 om 21:45
De CL en EL zijn toernooien, geen competities. Dat zou superraar zijn
 
Master D
 
3
2 april 2020 om 18:12
Logisch dat in Brabant het hoofd momenteel niet naar het voetbal staat. Moet je ook niet willen in deze tijd. Daar zijn ze toch harder getroffen dan in Amsterdam. Die contracten tot 30 juni ga je gewoon niet oplossen, dus ook daar snap ik dat je wilt stoppen, al zouden de problemen voor PSV nog relatief meevallen met die contracten. Die linksback en Schwaab zijn weg, maar dat is het ook wel. Die Schmidt had je laten beginnen op 1 juli of Faber het laten afmaken. Dat zijn niet de lastigste zaken.
 
puntnaarachter
 
16
2 april 2020 om 18:15
Denk dat Amsterdam nu goed onderweg is om het stokje over te nemen van Brabant.
 
Adzevedo
 
11
2 april 2020 om 19:16
Tja, dat heb je al snel in een grote stad dus het zou me niks verbazen. Overigens mogen we in Amsterdam (en de rest van Nederland) even gaan terugdenken aan de CL uitschakeling van Ajax waarbij de factor arbitrage en pech toch zeker een rol hebben gespeeld. Als Ajax de groep had gewonnen had het op 19 februari Milaan tegenover Atalanta gestaan gesteund door een uitvak van een paar duizend man. Met terugwerkende kracht is die ongelukkige uitschakeling misschien wel niet zo heel ongelukkig.
 
wolterx
 
5
2 april 2020 om 18:15
Correct me if wrong maar is Amsterdam niet inmiddels de stad met meeste geconstateerde gevallen? Relatief gezien niet zwaarste getrokken maar in absolute getalen bedoel ik dan.
 
stravven
 
5
2 april 2020 om 18:31
Ook niet heel lastig, in Amsterdam wonen nou eenmaal de meeste mensen. In theorie kan iedereen in heel de provincie Zeeland of iedereen in Eindhoven het coronavirus hebben, en dan nog kan Amsterdam meer gevallen hebben.
 
TVL11
 
7
2 april 2020 om 18:32
Als je kijkt naar het hoogste aantal patiënten per stad is dat Amsterdam ja, maar de percentages per dorp/stad liggen hoger in oost-Brabant. Weet niet of het nog steeds zo is maar Uden Boekel en Erp leken de zwaarst getroffen dorpen.
 
wolterx
 
1
2 april 2020 om 18:44
Tuurlijk logisch qua dichtheid maar dat argument van iedefeen kent iemand zal lijkt me in Amsterdam net zo relevant zijn. Kan me niet voorstellen dat ik Amsterdam wel het hoofd staat naar voetballend ookal is procentueel het minder erg getroffen, het is in absolute getalen groot
 
Andres13
 
3
2 april 2020 om 18:24
Sluit niet uit dat Rodriguez nog een jaartje in Eindhoven gaat spelen om in beeld te blijven voor het EK. Die zou ook prima passen in de speelstijl van Schmidt. Schwaab gaat PSV niet missen. Die was dit seizoen al veel minder geworden.
 
TVL11
 
4
2 april 2020 om 18:36
Ik hoop dat PSV en AC Milan een soort ruildeal + miljoenen voor Dumfries eruit kunnen slepen als Milan hem echt zo graag wil. En dan Zeefuik ophalen bij Groningen.
 
Andres13
 
0
2 april 2020 om 18:39
Denk niet dat Dumfries bij een club wil spelen die geen Europees voetbal speelt. Bij PSV is hij de grote man en dat is handig als je als Dumfries zijnde naar het EK wil. Hopelijk blijft hij ook nog een jaartje in Eindhoven.
 
stravven
 
2
2 april 2020 om 18:45
Ik denk dat hij, als hij bij Milan veel speelt, echt wel in beeld blijft voor Oranje.
 
InkeMontana
 
2
2 april 2020 om 19:18
Maar waarom zou Rodriquez nu wel naar Psv getransfereerd willen worden als hij in de winter alleen maar verhuurd wilde worden?
 
Andres13
 
0
2 april 2020 om 19:25
@Inkemontana Hiermee bedoel ik huren. Kopen is te duur want Rodriguez verdiend ongeveer 4 miljoen per jaar bij Milan en wil niet teveel inleveren.
 
SpeedyAFC
 
0
2 april 2020 om 19:12
Voor PSV valt het wel mee, Twente heeft bijna geen spelers meer over na 30 juni, net zoals Emmen. Degradatie kandiaten moeten namelijk rekening houden met degradatie en vragen elk jaar dus massaal ontslag aan voor spelers. Bij handhaving zien ze wel weer wie ze alsnog kunnnen behouden.
 
misseva88
 
5
2 april 2020 om 18:25
Nou ben ik wel benieuwd welke clubs het AD heeft gesproken dan. Het lijstje met clubs die willen stoppen wordt wel lang zo.
 
Boadurum
 
0
2 april 2020 om 18:27
En wat is Gerbrands mening over de verdeling van de Europese tickets? Las dat hij de stand van vorig seizoen daarvoor wilde gebruiken. Snap wel dat hij nu dan niet meer door wil spelen ja.
 
Japie_Krekel
 
1
2 april 2020 om 18:33
als de meeste clubs hiermee akkoord gaan dan moet de Knvb dit besluit maar gewoon nemen. ik hoop alleen wel dat een club als FC Utrecht die 1 wedstrijd minder heeft gespeeld dan ook een EL ticket krijgt anders zou ik het niet helemaal fair vinden. verder dan volgend seizoen maar met 20 clubs in de Eredivisie spelen want degraderen zou nu onterecht zijn en clubs niet laten promoveren ook
 
armandode
 
23
2 april 2020 om 18:54
En waar zijn nu de anti Ajax geluiden, of zijn die opeens gedempt doordat AZ en PSV zich hierachter schuilt?
 
Boadurum
 
6
2 april 2020 om 19:03
AZ en PSV schuilen zich helemaal niet achter het standpunt van Ajax aangaande verdeling Europese tickets. Geen fake news verspreiden aub.
 
memphisdepay
 
3
2 april 2020 om 19:06
Een aantal mensen willen gewoon, de competitie af maken omdat het eerlijker is. Dat jij denkt dat iedereen anti Ajax is, zegt genoeg. Ik hoop dat ik geen gelijk krijg, maar als de rest het helemaal anders doet dan denk ik dat Nederlandse clubs nog wel tegen een aantal problemen aan kunnen lopen.
 
tubes
 
8
2 april 2020 om 19:13
Ook genoeg die gewoon tegen waren omdat het nou eenmaal Ajax is. Hebben ze nog steeds hetzelfde standpunt nu hun eigen club erachter staat?
 
wanny
 
0
2 april 2020 om 19:25
Denk dat iedereen de competitie het liefst af maakt, maar aangezien er tot 1 juni niet gespeeld kan worden lijkt het onhaalbaar om dat op een goede manier te doen. En onzekerheid is killing voor een bedrijf. Dus dan beter de knoop doorhakken.
 
Yoda
 
2
2 april 2020 om 19:27
ik ben nog steeds anti Ajax, afgezien van dit standpunt waar ik t mee eens ben ??. Maar wat gaat Ajax (en psv, AZ, Feijenoord) doen als knvb besluit door te gaan met t seizoen? Gaat Marc overmars dan toch door of blijft hij bij het standpunt?
 
AFCfokke
 
3
2 april 2020 om 19:32
Beide is mogelijk. Met tegenzin voetballen kan ook. Maar ik zou het wel mooi vinden als Ajax vervolgens alles reglementair met 3-0 verliest, middelvinger maakt en volgend jaar kampioen wordt.
 
Yoda
 
0
3 april 2020 om 06:39
Precies dat bedoel ik Afc. Het standpunt van Ajax kan je wel of niet begrijpen, maakt me niks uit. Maar overmars verwijt de knvb dat ze zich achter uefa verschuilen, maar niet zelf een keuze maken. Nu lijkt het er op dat Ajax wel een standpunt inneemt maar toch wacht op de knvb wat die gaan doen. Ik zou t echt top vinden als de clubs die nu zeggen te willen stoppen, omwille van de gezondheid, dat ook gewoon doen.dus nu zeggen wij stoppen. Als knvb verplicht te spelen, dan idd fantasie opstelling of whatever doen en t seizoen zo af te maken. Ik vrees alleen dat t niet gaat gebeuren.
 
rvwe
 
0
2 april 2020 om 22:10
Denk dat vrijwel iedereen het wel eens was met de boodschap van Overmars om te stoppen met de competitie maar dat de reacties met name gericht waren op z’n opmerking dat geld nu niet relevant is maar dat hij vervolgens wel zegt dat natuurlijk Ajax CL zou moeten spelen volgend jaar inclusief de daarbij horende tientallen miljoenen. Heeft niks met Ajax of haat te maken maar de tegenstrijdigheid in z’n communicatie is waar de opmerkingen over werden gemaakt.
 
Boris19
 
1
2 april 2020 om 22:54
Blijkbaar was de afspraak dat clubs zelf geen uitspraak doen. Ajax heeft die als eerst geschonden, waardoor andere clubs nu gedwongen worden ook te reageren. Toch nog iets anti Ajax gevonden, @armandode
 
tubes
 
7
2 april 2020 om 18:55
Ik had mentaal al afscheid genomen dit seizoen. De lol was er met Corona toch al af.