Gerrard looft Nederlander: 'Hij zou elke Premier League-club sterker maken'
Vrijdag, 11 augustus 2017 om 00:00

Steven Gerrard hoopt dat Liverpool erin slaagt om Virgil van Dijk deze maand aan te trekken. De centrale verdediger heeft een formeel transferverzoek bij het bestuur van Southampton ingediend, maar de club weigert vooralsnog in te stemmen met een vertrek van de Nederlander. Naast Liverpool houden ook clubs als Arsenal, Manchester City en Chelsea de situatie rondom de Oranje-international nauwlettend in de gaten.

"Ik denk dat Virgil een geweldige speler is, hij zou elke club in de Premier League sterker maken", zo verzekerde Gerrard in gesprek met BT Sport. De levende legende van Liverpool was al eerder onder de indruk van de ex-speler van Willem II, FC Groningen en Celtic. "Van wat ik heb gezien bij Celtic, van wat ik heb gezien bij Southampton... Ik hoopte eigenlijk dat wij met een bod zouden komen toen hij bij Celtic speelde", erkent de oud-international van Engeland.

"Het was voor mij geen verrassing dat hij het zo goed heeft gedaan bij Southampton. En je kan ook begrijpen waarom de transfersom zo hoog zal zijn, als hij eventueel toch zijn transfer krijgt. Hij zou elke club uit de top zes beter maken." Van Dijk, 26 jaar en een contract tot medio 2022, maakte in de zomer van 2015 voor vijftien miljoen euro de overstap naar Southampton, dat nu ruim het viervoudige zou willen ontvangen.

Van Dijk verspreidde maandag via zijn management een verklaring, waarin hij zegt dat hij zich door de club gedwongen voelt om een transferverzoek in te dienen. "De club heeft besloten mij te bestraffen met een boete die gelijkstaat aan twee weken salaris. Ik vind dat een onrechtvaardige straf. Ik heb de club over de afgelopen zes maanden regelmatig laten weten te willen vertrekken omdat ik een nieuwe uitdaging zoek", meldde de verdediger.

"Ik ben enorm ambitieus en wil zo veel mogelijk bereiken in mijn loopbaan. Dat betekent dat ik Europees voetbal wil spelen en wil strijden om grote titels. Daarom vraag ik Southampton hierbij om in te gaan op de interesse van topclubs, mocht die er nog zijn."

Meer nieuws
   
15:55
15:55
'Mark van Bommel en Marc Overmars gaan vertrekken bij Royal Antwerp'
3
   
15:24
15:24
Salah en Klopp krijgen het aan de stok op frustrerende middag voor Liverpool
45
   
15:00
15:00
Live meepraten in de Premier League: Manchester United - Burnley
1
   
15:00
15:00
Waar zijn de spelers van het bekerwinnende FC Groningen in 2015 gebleven?
5
   
15:00
15:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (16)

 
nielskreuwel
 
17
11 augustus 2017 om 00:15
Kom op Southampton, laat die jongen toch gaan, is voor alle partijen beter. Dit is alleen maar negatieve reclame voor je club. Voor Van Dijk zou het goed zijn om een nieuwe stap te maken, ook voor Oranje trouwens. Niet te vergeten zou Southampton er een leuke transfersom aan overhouden of dat ze hem laten 'wegrotten' op de bank. Dan betaal je en salaris langer door en loopt ie in 2022 alsnog gratis de deur uit.
 
SalvatoreConte
 
0
11 augustus 2017 om 02:22
Als ze hem laten wegrotten tot 2022 dan zijn ze wel helemaal gek in hun kop, dat gaat nooit gebeuren. Naast dat ze hem tot zijn einde contract houden, pure kapitaalvernietiging, zit van Dijk zijn carriere in 2022 er ook wel op. Die kan dan ook nergens meer terecht. Wellicht dat ze hem een paar maanden laten 'wegrotten' en dan verkopen of terug in het team brengen.
 
YoeriCFC
 
2
11 augustus 2017 om 05:31
Ik ben het er niet mee eens dat dit negatieve reclame is voor Southampton.. De manier waarop er aan Van Dijk getrokken is is verre van netjes (en dan met name door Liverpool) en ik denk ook niet dat ze het aan hun fans kunnen verkopen als er weer een speler naar Liverpool vertrekt!! Dat Van Dijk Southampton als opstap naar een grotere club ziet was natuurlijk wel bekend, maar ik snap hun standpunt wel. Als club kunnen ze op deze manier doorgroeien terwijl daar met het Premier League geld wel financiele ruimte voor is!
 
droppie
 
7
11 augustus 2017 om 08:36
Natuurlijk is dit wel negatieve reclame voor je club. Southampton is met alle respect niet 1 van de topclubs in de PL, de spelers die ze aantrekken proberen altijd door goed hun best te doen een stap hogerop te komen. Wanneer Southampton zoals in dit geval de deur op slot te gooien zullen de spelers met ambitie eerder een andere weg bewandelen dan via Southampton.
 
YoeriCFC
 
0
11 augustus 2017 om 09:51
Zoals in het verleden gebleken is, is Southampton absoluut de moeilijkste niet als het gaat om het doorverkopen van hun spelers.. Maar het is de manier waarop die nu in het verkeerde keelgat schiet!
 
feye88
 
15
11 augustus 2017 om 00:18
Ik hou van clubtrouw, maar als een speler weg wil moet je dat faciliteren. Voor een mooi bedrag kun je prima een vervanger halen. Als ze hem echt laten wegrotten op de bank is dat helemaal schandalig. Het is logisch dat een 26-jarige hogerop wil. Bizar dit.
 
AadHandgranaat
 
23
11 augustus 2017 om 00:30
Hou op man, je tekent met je volle verstand een contract voor zoveel jaar. Volgens mij houdt een contract in dat jij je gedurende een bepaalde periode inspant voor een werkgever, en dat deze jou een (in dit geval enorm) salaris daarvoor betaalt. Dat van Dijk nu een stap omhoog kan maken is leuk voor hem, maar alleen als Southampton daar een in hun ogen interessant bedrag voor terug krijgt. Southampton heeft met de 15 miljoen die ze voor hem hebben betaald immers een flinke gok genomen, en het zou vreemd zijn als ze van Dijk nu moeten laten gaan omdat meneer zelf wel wil vertrekken.
 
Voetbalgogme
 
14
11 augustus 2017 om 01:00
Ach, hoe vaak hebben we wel niet gezien dat iemand in de voetballerij een nieuw contract tekent en vervolgens gewoon van club veranderd? Door het tekenen van dit contract krijgt Southampton juist meer geld voor Van Dijk. Stel dat jij een verbeterd contract krijgt bij je werkgever, maar de volgende dag krijg je de kans om een baan te krijgen die je beter bevalt en waar je meer gaat verdienen, dan laat jij die kans toch ook niet schieten? In deze situatie is er precies hetzelfde aan de hand. Van Dijk wil graag een nieuwe uitdaging en meer geld gaan verdienen. Die jongen valt niets kwalijk te nemen en ik vind het belachelijk dat Southampton hem tegenhoudt. Op het moment dat hij het contract tekende wist hij natuurlijk niet dat er in de zomer opeens zoveel topclubs interesse zouden tonen. En dat risico dat Southampton met die 15 miljoen genomen heeft doet er totaal niet toe. Dat is het probleem van Southampton, niet van Virgil. Hij heeft altijd alles gegeven voor de club, waardoor er nu ook zoveel belangstelling voor hem is.
 
Brada-Mufc
 
3
11 augustus 2017 om 01:18
Mee eens maar wat southampton doet is niet realistisch.die club moet op dit moment zijn plek kennen als mid table.ongeacht de door groei plannen die ze hebben.en het is in imo ook gewoon dom want nieuwe talenten zullen hier door de overstap ook moeilijker maken naar ze.
 
Ryjuu
 
3
11 augustus 2017 om 01:31
Ach houd zelf op, contracten zijn niets waard in de voetbalwereld. Het is enkel voor beide partijen een juridisch en financieel houvast. Voor de speler is het inkomen, en voor de club vertegenwoordigd het een bepaald waarde. Als je een speler hebt die ontevreden is en weg wil, dan moet je hem gewoon laten gaan als er een reële prijs op tafel wordt gelegd. Je hebt als club zijnde totaal niets aan een ongemotiveerde speler. En al helemaal niet als je hem buiten de selectie laat. Kost je alleen maar geld. Ja ze spelen nu de flinke jongen door voet bij stuk te houden. Maar uiteindelijk hebben ze zich er zelf mee. En het geeft ook gelijk een signaal af van hoe kinderachtig Southampton zich opstelt ten opzichte van haar eigen spelers. Zal wel twee keer er over nadenken als Southampton op de deur gaat kloppen.
 
PeterVermeuIen
 
1
11 augustus 2017 om 04:38
Hogerop? Liverpool heeft lang geen prijzen gewonnen... Southampton is van het niveau Leicester City dat twee jaar geleden kampioen werd. Dus iedere clubs kan kampioen worden.
 
liverpudlian86
 
2
11 augustus 2017 om 07:45
Liverpool speelt voorronde CL en is het een top 6 club in Engeland met een betere selectie dan Southampton en het heeft meer te besteden dan Soton dus het is zeker een stap hogerop. De kans dat Liverpool in de komende 5/6 jaar kampioen wordt is groter dan dat Soton top 4 speelt in dat zelfde aantal jaren. Daarnaast is het spelen van je wedstrijden op Anfield en trainen onder Klopp voor van Dijk een droom zoals hij eerder heeft aangegeven en is LFC natuurlijk een club met een veel rijkere historie en een grotere fanbase. Dit geen stap hogerop noemen is de grootste onzin.
 
feye88
 
4
11 augustus 2017 om 07:54
Knap staaltje raar argumenteren Petervermeulen.. Zo creatief heb ik t lange tijd niet gezien. Had ik t overigens alleen over Liverpool? Dacht t niet.
 
liverpudlian86
 
0
11 augustus 2017 om 07:49
Man ik word ondertussen zo moe van deze discussie. Mensen vergelijken een contract in een compleet gestoorde voetbalwereld met werken bij de AH en komen met de gekste theorieën. Liverpool heeft niet geheel volgens de regels gehandeld en van Dijk probeert een transfer te forceren. Aan de andere kant heeft Soton natuurlijk het recht om van Dijk aan zijn contract te houden maar is ook de manier waarop zij met van Dijk omgaan niet helemaal netjes. Ik hoop dat de transfer zo snel mogelijk afgerond wordt of juist niet en dat Soton duidelijk maakt dat hij nog een jaar moet blijven en dat hij volgend seizoen mag vertrekken en deze hele poppenkast ophoud.
 
 
0
11 augustus 2017 om 11:03
Denk dat getalenteerde voetballers in de toekomst wel twee keer nadenken voordat ze naar Soton gaan. Ze vergeten daar namelijk dat ze niet meer zijn dan dat, een tussenstap club.
 
venneper
 
0
11 augustus 2017 om 12:42
Ik moet het allemaal nog zien. Zo goed vind ik hem niet.... Beetje overschat wordt hij wel vind ik.