Geïrriteerde Conte: 'Ik heb mensen horen zeggen dat hij een ezel was'
Dinsdag, 7 januari 2020 om 07:05

Internazionale wist maandagavond op bezoek bij Napoli met 1-3 te winnen en keert daarmee terug aan kop in de Serie A. Fabio Capello, die als analist het duel bekeek, sprak na afloop over het feit dat i Nerazzurri erg gevaarlijk zijn vanuit de counter. Antonio Conte kreeg die woorden mee en is het niet bepaald eens met de 73-jarige oefenmeester in ruste.

"Statistieken interesseren me eigenlijk niet zoveel", zo begint Conte in gesprek met Sky Italia als reactie op zijn honderdste overwinning in de Serie A. De oefenmeester is zichtbaar geïrriteerd door de woorden van Capello. "Ik moet lachen, want ik ben het niet met hem eens. Meneer Capello, waar heeft u het over? Counteren? Ik denk niet dat we alleen maar verdedigd hebben en vervolgens op de counter gokten, want we hebben geprobeerd om Napoli op een bepaald deel van hun eigen helft vast te zetten."

"Ik hoor mensen altijd zeggen dat we op de counter spelen, maar dit is een team dat precies weet wat er in balbezit gedaan moet worden", vervolgt de oefenmeester van Internazionale. "Iedereen weet wat hij op ieder moment in de wedstrijd moet doen. Gelukkig hebben onze tegenstanders meer respect dan de media lijken te hebben. Mensen zeggen dat we winnen omdat we ver achterover leunen en in de omschakeling toeslaan, maar dat is zeker niet onze aanpak."

"Natuurlijk is dit een belangrijke overwinning, want een bezoek aan Napoli is voor niemand makkelijk. Ze zijn de afgelopen jaren de belangrijkste uitdager van Juventus geweest, terwijl Inter op een grote afstand stond en het is belangrijk om dat gat dit seizoen te dichten", stelt Conte. "We hebben met karakter gespeeld, deze wedstrijd geeft ons meer vertrouwen. Zoals altijd hebben we lef laten zien door hoog druk te zetten en dan te verdedigen waar het nodig is. Er zijn risico's, want er kunnen gaten ontstaan. Maar dat hoort bij onze speelwijze. In sommige situaties hadden we het beter kunnen doen."

Romelu Lukaku was met twee doelpunten een van de grote uitblinkers aan de zijde van Internazionale. "Ik heb mensen horen zeggen dat Lukaku een ezel was. Het zijn allemaal dingen die ik nog niet zolang geleden heb gehoord. Het is gemakkelijk om nu lovend over hem te zijn, maar je moet het even vergelijken met een aantal weken geleden. Ik heb altijd gezegd dat Romelu een ruwe diamant is, voor Lautaro Martínez geldt hetzelfde. Dit jongens zijn 26 en 22 jaar oud, nog altijd jong. Bij Chelsea wilde ik Romelu al heel graag hebben, zelfs bij Juventus al. Nu kan ik de diamant eindelijk polijsten."

Meer nieuws
   
15:24
15:24
Salah en Klopp krijgen het aan de stok op frustrerende middag voor Liverpool
37
   
15:00
15:00
Live meepraten in de Premier League: Manchester United - Burnley
0
   
15:00
15:00
Waar zijn de spelers van het bekerwinnende FC Groningen in 2015 gebleven?
5
   
15:00
15:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
   
14:30
14:30
Live meepraten in de Bundesliga: Bayern München - Eintracht Frankfurt
0
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (13)

 
THenry_228
 
29
7 januari 2020 om 08:32
Oh wat legt Lukaku alle criticasters het zwijgen op. Mooi voor hem! Is natuurlijk gewoon een topspits en door velen onderschat maar zijn statistieken spreken voor zich en begint ook ( eindelijk) in topwedstrijden meer zijn stempel te drukken(= scoren).
 
ElPhenomeno
 
4
7 januari 2020 om 09:41
Het is een goeie spits maar een topspits scoort jaarlijks +20 goals in een topcompetitie. Het is geen Lewandowski, Suarez of Aguero.
 
THenry_228
 
5
7 januari 2020 om 10:19
Bwa hij zit op zijn 26 jaar toch al aan +250 doelpunten... ik denk ook dat hij dit jaar de 20 goals wel haalt in de Serie A. Akkoord dat het geen Lewa, Suarez of Aguero is maar dan praten we ook over de absolute topspitsen. Lukaku zit daar uiteraard een klasse onder maar is toch heel wat beter dan mensen hem vaak aangeven.
 
ElPhenomeno
 
3
7 januari 2020 om 11:19
Ja hij heeft 1 seizoen gehad dat hij +20 doelpunten maakte en dat was bij Everton. Laat Lukaku het eerst maar eens 2 a 3 jaar zien. Het is een goeie spits, maar komt tekort voor de absolute top vind ik.
 
bpreal
 
3
7 januari 2020 om 11:41
Geweldig, men spreekt over absolute top, top, goeie, subtop, topsub en midsubtop. Lukaku is een topspits en hoort bij de beste spitsen ter wereld. Leuk al die categorieën allemaal maar lukaku moet zijn ding blijven doen. Ben ook vrij zeker dat conte met inter volgend seizoen beter zal presteren in de CL. Hopelijk wint men de titel dit jaar. Topscoorder wordt lukaku btw niet want die is voor Ciro ( een subtop top goeie spits haha )
 
ElPhenomeno
 
4
7 januari 2020 om 12:24
Het is ook zekers een topspits. Maar geen spits waar ik over 30 jaar mijn wenkbrauwen nog van gaan fronzen. En sowieso geen categorie Lewandowski, Suarez, Aguero. En ook spitsen als Kane, Aubameyang, Werner, Benzema, Cavani en Vardy vind ik beter.
 
ElPhenomeno
 
3
7 januari 2020 om 13:23
Kane maakt standaard +20 goals in de Engelse competitie. Dat lukte Lukaku slechts 1 keer. Icardi heb ik niet genoemd en Firmino vind ik geen echte spits.
 
GenGhibli
 
0
7 januari 2020 om 15:11
Vardy toch ook een raar geval. Is pas beginnen opvallen op redelijk late leeftijd. Heeft toch ook al mindere seizoenen gekend. Nu is die weer fantastisch. Ook in de lagere reeksen lang gespeeld. Maar in de huidige vorm is er wel wat voor te zeggen. Cavani vind ik ook een speciale. Mist echt altijd heel veel kansen. De makkelijkste ook vaak. Ik denk dat je beter ook vergelijkt met dezelfde leeftijdscategorie. Smetje bij Lukaku is en blijven de grote wedstrijden.
 
Jackieboy10
 
1
7 januari 2020 om 09:49
Ik snap niet helemaal waarom Conte nou zo boos is? De goals van Inter waren gewoon counter goals, buiten die van Lautaro om. Daar is toch ook niks mis mee? En bovendien zegt Capello ook niet dat er wat mis mee is..
 
SvenZxzy
 
9
7 januari 2020 om 10:29
Capello is de laatste tijd een hele vervelende zuiger dus ik denk dat Conté een optelsom heeft gemaakt.
 
bpreal
 
0
7 januari 2020 om 11:43
Misschien was het de manier hoe conte of journalisten dat zeggen? Ik kan dit niet oordelen want heb geen beelden gezien. Ma manier hoe je iets zegt kan te maken hebben met zijn reactie. want als je het inderdaad zoals hierboven leest, zegt Capello niks verkeerd..
 
MamiDemirci
 
0
8 januari 2020 om 23:14
Op basis van Lukaku’s voorgaande jaren kan je hem bekritiseren want dat was niet zijn niveau. Maar om hem dan Ezel te noemen gaat ver. Hij laat dit jaar weer zien wat hij kan en op weergaloze wijze. Met deze vorm is België ook ineens veel kansrijker op het Ek. Helaas dan dat Hazard het nu weer slecht doet. Tsja, kan niet alles hebben.