Geïrriteerde Kuipers countert Van Hooijdonk en consorten: 'De grootste onzin'
Vrijdag, 28 december 2018 om 13:08

Björn Kuipers heeft dit jaar regelmatig onder vuur gelegen, onder meer na een ogenschijnlijk makkelijk gegeven penalty aan FC Utrecht tijdens de wedstrijd tegen NAC Breda. Verschillende analytici, zoals Pierre van Hooijdonk, Arno Vermeulen en Hans Kraaij jr., vonden dat Kuipers arrogant floot, iets wat bij de arbiter in het verkeerde keelgat schoot.

"Verschrikkelijk, de heer Kuipers gedraagt zich heel arrogant. Sommigen denken het toch beter te zien dan de VAR. Bas Nijhuis precies hetzelfde, gaat niet eens kijken bij de VAR", zo stelde Van Hooijdonk bij Studio Voetbal. "Björn Kuipers, voorheen de beste scheidsrechter, is in de war. Hij fluit niet goed en is arrogant", vulde Vermeulen aan. Kuipers hekelt de kritiek op zijn persoon.

"Er is dit jaar op tv door een aantal bekende journalisten geventileerd dat Björn Kuipers zich te groot zou voelen voor de Eredivisie. Ik heb een olifantenhuid, maar dat was wel heel erg suggestief", zegt de scheidsrechter in gesprek met TC Tubantia. Dat Kuipers arrogant zou zijn, is volgens hem de 'grootste onzin' die er bestaat. De scheidsrechter voelt zich voor niets of niemand te groot.

"Ik werk net zo hard voor De Graafschap-Vitesse als voor een finale in de Champions League. Het heeft allemaal te maken met de wedstrijd Utrecht-NAC, waarin ik de VAR overruled zou hebben en Utrecht een makkelijke penalty zou hebben gegeven. 'De grote Kuipers laat zich niet overrulen', werd er gezegd. Nou, ik laat me zeker wel corrigeren. Op die wedstrijd wil ik niet meer terugkomen, want dan gaat het weer een eigen leven leiden."

Meer nieuws
   
12:29
12:29
Arsenal wil voorhoede versterken en denkt aan verkopen van man van 50 miljoen
0
   
12:17
12:17
VZ Kort: Ajax en Liverpool halen recordbedrag op met benefietwedstrijd
77
   
11:50
11:50
Sterkhouder Manchester United twijfelt openlijk over langer verblijf bij de club
6
   
11:33
11:33
'Atlético Madrid is bereid Oblak te verkopen en mikt pijlen op jongere keeper'
14
   
11:00
11:00
Alle genomineerden voor Bronzen Schild in de KKD bekend: FC Dordrecht domineert
6
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (18)

 
domburg
 
8
28 december 2018 om 13:20
Heb het al eerder gezegd.... Prima ref maar komt de laatste tijd, hooghartig over, beetje trots kan geen kwaad maar iedereen blijft beter met de voetjes op de grond...... Ook Kuipers...... Misschien toch wat coaching nodig vanuit de scheidsrechter organisatie want inderdaad zijn de opmerkingen over zijn leiding de laatste tijd, enigszins genuanceerd..... Wel terecht !
 
BadCeo
 
9
28 december 2018 om 13:25
Waggel al van deze scheids. Te veel gezichten! Geef mij maar Vink of van den Ende. Dat waren pas topscheids
 
Ewoud
 
23
28 december 2018 om 14:30
Vink en van den Ende werden in hun tijd ook gewoon afgemaakt door de fans. Hoevaak kwam Blinde Vink voorbij? Over 10 jaar roepen we weer hoe goed Kuipers was en hoe drama het dan allemaal is, zo gaan die dingen.
 
LisandroSemedo
 
1
28 december 2018 om 18:55
Dat heet de emotie Nostalgie
 
Sjoerd1987
 
28
28 december 2018 om 13:32
Ik snap de kritiek wel een beetje maar ik kan mij Kuipers ook wel heel erg voorstellen. Een paar van die figuren die eigenlijk helemaal niks toevoegen en alles behalve objectief zijn. Dat je op internet en in de kroeg kritiek te verduren krijgt door nobodies oké maar op tv... leuk dat een van Hooijdonk een redelijke voetballer was met een goede vrije trap maar verder heb ik hem nog amper goede uitspraken horen maken op tv.
 
yamiown
 
77
28 december 2018 om 13:33
Het is wat in Nederland, hebben we een scheidsrechter die overal ter wereld wordt gerespecteerd, een scheidsrechter die grote spelers op hun flikker durft te geven en dan komen een aantal 'kenners' even roepen dat ze het beter weten. Pierre van Hooijdonk die iemand arrogant noemt is natuurlijk net zoiets als de gemiddelde Ru Paul Drag Race-deelnemer die iemand ordinair noemt en dan heb je Hans Kraaij Junior die zich week in week uit voor lul laat zetten op landelijke tv en dat allemaal goed vindt, want dan kan hij ook even popie jopie zijn. Arno Vermeulen had ik tot een paar jaar terug groot respect voor, maar ook hij lijkt met de VI-trein mee te gaan en even laten zien dat hij er is. Kuipers is een fantastische scheids, maar nog steeds een mens. Ja hij maakt fouten. Ja misschien had hij naar de VAR moeten luisteren, maar een scheidsrechter fluit voor een groot deel op intuïtie en dat van Kuipers klopt veel vaker dan gemiddeld. Om hem dan meteen als arrogant te bestempelen. Vreselijk. Ik hoop dat we Kuipers nog lang mogen aanschouwen in de Eredivisie want ik denk dat hij nog steeds ver uit de beste scheidsrechter is die we hebben, plus het feit dat hij alleen het EK wil fluiten als dat niet ten koste gaat van de kansen van Makkelie betekent ook dat hij ongelooflijk collegiaal is en meedenkt aan de toekomst van Nederlandse scheidsrechters. Kuipers zou zich niets aan moeten trekken van deze drie flapdrollen.
 
wehave
 
8
28 december 2018 om 13:38
Misschien kan je ook gewoon de Scheids beoordeeld Op zijn prestaties en die zijn gewoon ondermaats al een tijdje , kan je wel een heel lang Stuk schrijven maar dat verhelpt niets.
 
Twenteov
 
38
28 december 2018 om 13:48
Helemaal eens. Alleen wel vreemd dat je Vermeulen ooit hoog had zitten.
 
4fRedondo
 
6
28 december 2018 om 13:52
Kuipers is een fantastische scheids als je thuis speelt, maar dat is mijn mening. Internationaal vind ik hem beter fluiten dan nationaal (eigen mening). Een aantal analisten denken daar ook zo over (hun mening). En mijn gevoel zegt dat vele forumleden er ook zo overdenken. En dat komt echt niet door die ene wedstrijd. Waar rook is, is vuur.
 
Gerben1978
 
6
28 december 2018 om 14:43
Pierre heeft 100% gelijk hierin en ja hij is internationaal gerespecteerd, maar in Eredivisie gaat het allemaal toch wat meer uit losse pols. Hij heeft dit seizoen een aantal clubs erg benadeeld en iedere scheids maakt fouten, maar A: maak gebruik van de VAR en B: durf je fout toe te geven. Dat gaat ontzettend moeizaam bij deze man. Dus Ja het is arrogantie ten top en dat heeft sommige clubs punten gekost die zij erg goed kunnen gebruiken. Deze man krijgt van mij een zware onvoldoende voor zijn prestaties dit seizoen en ben blij dat iemand als Pierre dit ook durft te benoemen.
 
gomes1psv
 
0
28 december 2018 om 14:43
Volgens mij heeft Kuipers over de grenzen ook genoeg kritiek gehad hoor. In Engeland kreeg hij er dit jaar al eens van langs en de onvrede van PSG en Neymar haalde in meerdere landen de headlines.
 
DarleyTorres
 
4
28 december 2018 om 14:58
Prima scheids, maar zeggen dat meneer Kuipers niet arrogant is is natuurlijk lachwekkend. By far de meest arrogante scheidsrechter in Nederland, die zich maar al te graag laat zien.
 
jteneijkelder
 
4
28 december 2018 om 13:50
Normaal gesproken de beste scheidsrechter van de eredivisie,fouten maken doet iedereen,vond hem zondag in Doetinchem ook niet zo best fluiten,maar dat kan gebeuren,normaal fluit hij goed.
 
sander1410
 
4
28 december 2018 om 14:00
Normaal fluit hij goed? Dit is 1 van de slechte scheidsrechter dit seizoen. Kan me nog wel een moment herrineren tussen Az en De Graafschap. Waarbij Idrissi Olijve 2 elleboogstoten gaf waar kuipers bovenop stond en het niks vond.. denkt dat hij heel goed kan fluiten maar ziet maar de helft en denkt alles zelf te weten.
 
theo uphus
 
15
28 december 2018 om 14:04
Dus als hij een speler van NAC terecht wijst is hij arrogant, als hij Neymar op zijn flikker geeft is hij werelds. Leg mij maar uit hoe hij het dan wel goed kan doen.
 
braveman
 
4
28 december 2018 om 15:24
Kuipers heeft gelijk maar maakt wel een vergissing. Hij heeft het over journalisten waaronder van Hooydonk. Mis. Van Hooydonk is geen journalist maar een niet te verstane ego-tripper die niet kan praten en niet kan schrijven dus geen journalist. In zijn feyenoord tijd zijkte hij de jonge spelers afnen moest er naar hem geluisterd worden en dat op een manier die je niemand gunt. Het is een akelige ego tripper die maar snel vanhet scherm moet verdwijnen. Kuipers mag gerust een fout maken dat doen de heren voetballers immers ook.