Geschokte reacties in Veronica Inside-studio na bekendmaking nieuwe analist
Vrijdag, 10 december 2021 om 17:19

Kees Jansma gaat aan de slag als analist van de Europa League en Conference League bij Veronica, zo bevestigt presentatrice Hélène Hendriks vrijdagochtend bij Radio Veronica - De Veronica Inside Ochtendshow. De voormalig perschef van Oranje, 74 jaar, gaat in ieder geval samenwerken met Wim Kieft. Eerder werd al bekend dat Johan Derksen en René van der Gijp hun laatste wedstrijden hebben geanalyseerd in de toernooien, omdat zij een dagelijkse talkshow gaan maken.

"Ik zou dat eigenlijk vanavond bekendmaken, maar ik kan dat nu wel doen", vertelt Hendriks in de radio-uitzending. "De nieuwe analist is Ome Kees." De aankondiging leidt tot geschokte reacties in de radiostudio van onder meer presentator Jan Joost van Gangelen. "Nee, Kees Jansma?!", klinkt het. "Ik ben er echt superblij mee, want het is een kanon in de voetballerij", vult Hendriks aan. "Hij is ook goed met Wim. Het belangrijkste: hij vindt het ontzettend leuk en is heel enthousiast."

De nieuwe analist kwam donderdagavond ook al ter sprake tijdens de voorbeschouwing van het Conference League-duel tussen Real Sociedad en PSV op Veronica. "Ik heb gisteren naar Ron Vlaar en Dirk Kuyt zitten kijken en dan is onze analyse wel echt van Champions Leagu-niveau", zei Van der Gijp lachend. "Het zijn pratende hoofden, dat is ook niet erg. Het is wel leuk om te zien, maar zoals Wim Kieft het zojuist doet, dat is wel echt buitencategorie."

Wilfred Genee hintte vervolgens op de komst van een nieuwe analist. "Dan gaan jullie straks door met een andere topper, neem ik aan?" Kieft liet hierop weten blij te zijn met Jansma, zonder diens naam te noemen. "Het was niet makkelijk om hem te strikken." Genee kon een woordgrap vervolgens niet laten. "Hoe we hem gekregen hebben, weet ik nog steeds niet. Het was echt een 'zwaar' gevecht. Eigenlijk wilde hij niet, maar we hebben hem zo ver gekregen. Daar hebben we kosten noch moeite voor gespaard, maar hij zit er binnenkort."

De bekendmaking is opvallend, daar Jansma half oktober in gesprek met het Algemeen Dagblad nog zei zich niet langer beschikbaar te stellen voor praatprogramma's. "Ik heb afgelopen zomer voor VI nog online dertig afleveringen van een talkshow gemaakt tijdens het EK. Dat was ontzettend leuk om zo af te sluiten. Ik schuif niet meer aan bij talkshows als Op1 of Jinek om te vertellen wat ik vind van een voetbalonderwerp. Dat is voorbij. Ik werd op een gegeven moment ook een beetje moe van mijn mening geven. Die programma's hadden dan een paar zware onderwerpen rond bijvoorbeeld corona of watersnoodproblemen en dan vertelde ik nog vier minuten iets luchtigs over voetbal. Dan reed ik na middernacht terug naar Doorn en dacht ik: waarom doe ik dit eigenlijk nog?"

Meer nieuws
   
00:04
00:04
'Roger Schmidt wil weg bij Benfica en plant onderhoud in met Bayern München'
6
   
00:00
00:00
De EK-selectie van Portugal: dit zijn de spelers die kans maken
5
   
23:25
23:25
Jeredy Hilterman ondanks promotie Willem II niet geheel tevreden
2
   
23:00
23:00
Viaplay vraagt Erik ten Hag op de man af of hij contact heeft gehad met Ajax
2
   
22:53
22:53
Stadionspeaker Roda JC wijt kolossale blunder onder meer aan slecht internet
20
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (36)

 
 
68
10 december 2021 om 11:36
Wat is nou de geschokte reactie? Mis ik iets?
 
ViscaCatalunya
 
11
10 december 2021 om 11:47
Blijkbaar mag een wat oudere man alleen achter de geraniums gaan zitten?
 
Ducktaildo
 
8
10 december 2021 om 12:09
Waaruit maak jij dat op?
 
ViscaCatalunya
 
6
10 december 2021 om 13:32
Kijk hieronder naar de associaties met Omroep Max.
 
Bossie
 
4
10 december 2021 om 13:45
@visca Ik zie het verband niet met je opmerking over dat een oudere man alleen achter de geraniums mag gaan zitten en omroep Max.
 
ViscaCatalunya
 
6
10 december 2021 om 14:02
De associatie is simpelweg ouderdom. Vroeger was het idee gangbaar dat ouderen niet meer konden werken.
 
Ducktaildo
 
2
10 december 2021 om 15:14
Ah ik wist niet dat Bossie ook in de studio zat.... Dat je een reactie moet aanhalen uit de commentssectie van voetbalzone ipv een citaat uit het artikel zegt al genoeg. Kees Jansma is toch ook zeer verrassend? Ik het het niet verwacht hoor, jij wel? Maar ik zou net zo verrassend reageren als opeens Robin Van Persie voorbij zou komen als naam. Dus ik vind je conclusie qua leeftijd nogal te kort door de bocht
 
Bossie
 
1
10 december 2021 om 18:43
@visca. Omroep Max richt zich speciaal op de oudere , niks mis mee toch? Daar zou Jansma perfect kunnen gaan werken , dus niet achter de geraniums. Daar zeg ik dus niet mee dat ik vind dat hij niet meer aan de slag moet gaan.
 
lfc11
 
10
10 december 2021 om 12:13
Je mist niks, maar de titel: "gewone reacties in Veronica Inside-studio na bekendmaking nieuwe analist", levert nu eenmaal minder clicks op.
 
ThorOdinson
 
2
10 december 2021 om 13:41
"Nee, echt?" Van Jan-Joost voldoet als geschokte reactie blijkbaar..
 
Lucafache27
 
0
10 december 2021 om 17:37
Zal in ieder geval saaie analysis geven. Gelukkig is de totale tijd ook maar 8 minuten dat ze wat kunnen zeggen over een wedstrijd.
 
SocioFan1
 
6
10 december 2021 om 17:58
Het begint toch langzamerhand wel sneu te worden met al die clickbait titels!? En dan laatst nog een clickbait titel waar ze weer eens een Kimmich artikel willen uitbuiten met lekker veel clicks en reacties. En vervolgens barst er een logischerwijze corona discussie uit maar daarna worden de reacties verwijderd e.d. lol. Man dan denk ik, joh je lokt het toch zelf keer op keer uit met deze sneue werkwijze!
 
AFCA_ARJAN
 
4
10 december 2021 om 18:20
Hele slechte clickbait titel weer idd. Kop sluit totaal niet aan bij het artikel. Niveau hier van de artikelen blijft maar dalen.
 
Bossie
 
17
10 december 2021 om 11:50
Het word steeds meer omroep MAX daar bij de commercielen .zouden ze niet aan doorselecteren moeten gaan denken, je hebt het vaak gezien bij voetbal als dit niet gebeurd dan kom je vroeg of laat in de problemen.
 
Bossie
 
4
10 december 2021 om 13:43
@hangover96; Misschien is dat wel zo dat ze minder tv kijken. Maar nu heb je dus weer een oude kerel die zijn licht gaat laten schijnen over jonge gasten. Welke jonge gast is nu geintresseerd in de mening van iemand die bij wijze van spreken zijn opa had kunnen zijn.
 
Bossie
 
2
10 december 2021 om 18:38
Haha precies , maar misschien jaag je daarom de jongere kijkers weg ?
 
Sulejmanii
 
5
10 december 2021 om 12:23
Bossie helemaal eens, die Kees Jansma is toch wel passé inmiddels. Een jong talent naast Kieft had ik veel liever gezien. Maar dat moet hij zelf toch ook niet meer willen? De man is al 74 jaar ga toch lekker eindelijk met pensioen.
 
El Fenomeno
 
5
10 december 2021 om 19:04
Het is een commerciële omroep dus die mogen doen wat ze willen. Zie liever Kees Jansma dan dat talentloze wijf Helene Hendriks. Ik vind het trouwens storender dat ze bij de publieke omroep zoals de NOS niet door selecteren, mensen zoals Frank Snoeks waar iedereen zich aan stoort kunnen maar blijven zitten. Ook die interviewer bij de Nederlands elftal wedstrijden zit er enkel omdat zijn vader jarenlang werkzaam was bij de NOS. Vriendjespolitiek mag niet gebeuren bij een publieke omroep.
 
Bossie
 
4
10 december 2021 om 19:40
Iedereen mag doen wat die wilt en iedereen mag daar weer zijn mening over geven. Wat ik storend vind dat je haar een wijf noemt , maar ja dat is mijn mening. Het is bij tv een en al ons kent ons als je kijkt wie waar allemaal aanschuift dan zijn het allemaal van die kliekjes.
 
Obstwasser312
 
10
10 december 2021 om 11:52
Pfoe zo hee, dat maak je ook niet vaak mee dat mensen zo shokerend reageren. Dit is niet niks.
 
PanFC
 
3
10 december 2021 om 12:08
Ik wordt hier niet echt vrolijk van ofzo. Aardige kerel hoor, maar als analist had ie van mij niet terug hoeven komen.
 
messino
 
0
10 december 2021 om 12:14
Tja, een interessante keuze. Dacht dat Kees inmiddels wel een beetje met alles klaar was. Maar praten over voetbal blijft altijd leuk. Ik ben benieuwd hoe dat er straks aan toe gaat. @redactie: ''daar hebben we kosten noch moeite voor gespaard''. Kleinigheidje.
 
Bongiorno
 
5
10 december 2021 om 12:27
Net zoals bij voetbalclubs lijkt het me mooi als de omroepen ook eens wat meer 'eigen jeugd' laten doorstromen ipv de dinosaurus Kees Jansma weer naar voren schuiven terwijl hij al een paar keer zou gaan stoppen. 74 joh, komop nou.
 
Oelie Wapper
 
11
10 december 2021 om 13:09
Nou, ik luister toch echt 15 keer liever naar Kees Jansma dan naar Wesley Sneijder of Dirk Kuyt, dus wat mij betreft prima. Alsof iemand van 74 geen verstand van voetbal kan hebben, op basis van zijn leeftijd. Van Gaal toont ook nog steeds aan een prima coach te zijn, ondanks zijn vele male hogere leeftijd dan (en ik noem maar een paar willekeurige bondscoaches) een Frank de Boer of Danny Blind... Leeftijd alleen is echt niet zaligmakend...
 
PanFC
 
1
10 december 2021 om 13:33
Eens. Alleen jammer dat het een het ander niet uitsluit.. ??
 
wanny
 
9
10 december 2021 om 13:11
Wie kijkt er nou naar Wesley en Dirk? Als de wedstrijd om 21.00u begint zet ik hem om 20.55u aan. In de pauze is er zoveel reclame dat ik hem op een andere zender zet. En na de wedstrijd is het al 23.00u en een mooie tijd om naar bed te gaan. Dus van al dat gelul van de analisten zie ik maar een fractie. En dat zal voor meer mensen gelden.
 
RealXIIImadrid
 
3
10 december 2021 om 13:32
Het is wel jammer want een goeie inhoudelijke analyse kan het wel echt veel leuker maken en zorgen dat je erin zit. Maar de analisten van nederland sla je echt liever over met als dieptepunt jan van halst en khalid boulahrouz. Vlaar, snijder en kuijt kennen de meeste teams niet eens of de spelers lat staan dat die wat inhoudelijks brengen en van der gijp en johan boeit het allemaal niet zoveel. En dan krijg je nu kees…. Alsof het niet erger kon.
 
Mike-ajaxontop
 
1
10 december 2021 om 16:21
Nee geen Kees Jansma jongens??
 
Piranha
 
4
10 december 2021 om 17:32
Had liever Verbeek gehad ofzo, die trekt zijn bek nog eens lekker open.
 
Denn01
 
3
10 december 2021 om 17:52
Ja een trainer die overal mislukt is de afgelopen jaren die dan gaat vertellen hoe anderen het wel moeten doen. Kan hij zijn bek wel opentrekken maar kan dat totaal niet serieus nemen als kijker.
 
Piranha
 
3
10 december 2021 om 17:57
Dan zijn er weinig mensen die wat mogen zeggen haha. De rol van analist is niet echt om alles beter te weten, anders was de analist trainer geweest en waren er dus nooit analisten. TV is een beetje entertainment, heb liever iemand die een mening geeft, dan iemand die een beetje slap lult wat iedereen zelf ook wel kan zien.
 
PaulR_1982
 
1
10 december 2021 om 18:08
Ik vind het echt een beetje armoe. Het is leuk voor Kees Jansma, maar het is wel een keer klaar. Ik denk dat Kees hoort bij de groep mensen die het heel lastig vind om afscheid te nemen van de televisie/media-aandacht. Ik vind het altijd een beetje treurig om mensen op zo'n leeftijd nog hun kunstje uit te zien voeren.
 
GJ7300
 
1
10 december 2021 om 20:01
Verschrikkelijk. De man heeft niks te melden. Alleen maar open deuren en spaart iedereen en alles. Alsjeblieft, neem eens n nieuw iemand. Dacht ik toch echt dat t na Sneijder en Kuyt niet erger jong. Allemachtig zeg