Gestopte Robin van Persie verschijnt op het trainingsveld bij derdeklasser
Donderdag, 29 augustus 2019 om 16:58

Robin van Persie is dinsdagavond opgedoken bij amateurclub VDL, zo schrijft het Algemeen Dagblad. De topscorer aller tijden van het Nederlands elftal trainde voor het eerst mee bij de zaterdag derdeklasser uit Maassluis. Het is volgens het dagblad voorlopig niet de bedoeling dat Van Persie wedstrijden gaat spelen voor VDL.

De oud-aanvaller van Feyenoord, Arsenal, Manchester United en Fenerbahçe is geen onbekende bij VDL, daar hij bij de amateurclub een jaarlijks toernooi heeft. Via die connecties is Van Persie vermoedelijk op het trainingsveld bij de derdeklasser terechtgekomen, al is het nog de vraag of hij daar wekelijks zal verschijnen. Trainer Henk Salari hoeft er in ieder geval niet op te rekenen dat Van Persie wedstrijden gaat spelen.

Meer: De 15 namen die Arne Slot deze zomer kunnen opvolgen bij Feyenoord

Van Persie zette aan het einde van vorig seizoen een punt achter zijn loopbaan, nadat hij nog anderhalf jaar voor Feyenoord had gespeeld. In principe heeft de 102-voudig international momenteel geen officiële functie in de voetballerij. Van Persie werkt dit seizoen als analist voor de Engelse betaalzender BT Sport, waar hij voornamelijk wedstrijden van zijn voormalig werkgevers Arsenal en Manchester United zal analyseren.

Meer nieuws
   
16:52
16:52
Zwaargewicht van Feyenoord voedt geruchten met bezoek aan Liverpool
0
   
16:34
16:34
Salah weigert interviews na ruzie met Klopp: 'Als ik vandaag spreek...'
7
   
15:55
15:55
'Mark van Bommel en Marc Overmars gaan vertrekken bij Royal Antwerp'
19
   
15:24
15:24
Salah en Klopp krijgen het aan de stok op frustrerende middag voor Liverpool
54
   
15:00
15:00
Live meepraten in de Premier League: Manchester United - Burnley
5
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (7)

 
s-jawson
 
5
29 augustus 2019 om 17:13
Nou ik heb liever dat hij weer bij Feyenoord terugkomt, vooral met het huidige spitsenprobleem.. maarja, dromen blijven dromen
 
Bereta
 
5
29 augustus 2019 om 18:24
Van Persie kan ja natuurlijk ook heel vervelend worden (als je vervelend tegen hem gaat doen). Hij is getogen in de voetbalkooien van Rotterdam en daar hoort een bepaalde attitude bij en dat attitude, net als zijn balgevoel, is permanent denk ik. Ik denk dat hij niet in Nederland moet beginnen als hij het trainers vak wilt leren. Lekker naar het buitenland. Duitsland of Spanje daar kan je nog veel leren.
 
Primetime
 
4
29 augustus 2019 om 19:43
Dat lijkt me juist een voordeel als jeugdtrainer. Zo'n type van Persie heeft het respect van de jeugd, ook de lastige spelertjes kan hij raken. Juist omdat hij ook de taal van de straat spreekt