Gevoel van 'onbehagen' teistert AZ: 'Je kunt er nog zo voor waarschuwen'
Maandag, 22 juli 2019 om 07:55

AZ neemt het komende donderdag op tegen BK Häcken in het kader van de voorrondes van de Europa League. Volgens De Telegraaf is er 'enig onbehagen' in de ploeg geslopen in aanloop naar de Europese duels, daar de formatie van Arne Slot tegen AA Gent (2-0 nederlaag) en tijdens het door noodweer gestaakte duel met KV Oostende tegenviel.

Het onbehaaglijke gevoel heeft twee oorzaken, zo schrijft de krant. 'Ten eerste de vroege uitschakeling van afgelopen jaar, toen AZ al in de tweede voorronde van de Europa League werd geëlimineerd door de Kazakken van Kairat Almaty. Ten tweede: ook als je beter speelt dan de tegenstander, zoals AZ zaterdag tegen KV Oostende, kun je de bietenbrug opgaan.'

Slot baalt dat AZ tegen KV Oostende via een standaardsituatie een goal tegen kreeg. De trainer verwacht dat de Zweden zich net als KV Oostende massaal op de eigen helft zullen terugtrekken. "Afwachtend, loerend op dat ene kansje", aldus de coach, geciteerd door het dagblad. "Dan krijgen ze een vrij trapje en sturen ze wel ineens veel mensen naar voren. In de volle overtuiging dat er wat te halen valt."

"Je kunt er nog zo voor waarschuwen, vandaag ook nog, maar toch vliegt de bal erin. Daar zullen we ons beter tegen moeten wapenen, want bij Häcken loopt ook een grote spits rond", aldus Slot, die weet dat Häcken al is ingespeeld omdat de competitie in Zweden in volle gang is. "Wij hebben er voor gezorgd dat we voor ons gevoel ook al middenin de competitie zitten. Door veel te trainen, wedstrijden tegen teams van formaat te spelen en de internationals eerder terug te halen."

Meer nieuws
   
11:50
11:50
Sterkhouder Manchester United twijfelt openlijk over langer verblijf bij de club
2
   
11:33
11:33
'Atlético Madrid is bereid Oblak te verkopen en mikt pijlen op jongere keeper'
9
   
11:00
11:00
Alle genomineerden voor Bronzen Schild in de KKD bekend: FC Dordrecht domineert
6
   
10:54
10:54
Bondsvoorzitter KNVB uit frustratie: 'Van achterkamertjes is geen sprake'
2
   
10:23
10:23
Cruciale week voor Kuijt: om deze reden vertrekt hij mogelijk al bij Beerschot
19
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (10)

 
DavidDein
 
18
22 juli 2019 om 08:26
"dan krijgen ze een vrij trapje en sturen ze wel ineens veel mensen naar voren." Vrij trapje.. tenenkrommend, dat soort verkleinwoorden moeten per direct verbannen woorden uit de Nederlandse taal. On: Ben zeer benieuwd naar AZ, de ploeg is wel bij elkaar gebleven behoudens Maher, alleen heb ik weinig vertrouwen in Hatzidiakos en Vlaar achterin. Haal iemand als Nuytinck en je gaat flink vooruit. Ik neem aan dat Koopmeiners niet nog een seizoen achterin hoeft te spelen. Daarnaast weet ik ook niet of Arne Slot de juiste man is voor dit AZ, kan lastig over zijn kwaliteiten oordelen.
 
pinko
 
3
22 juli 2019 om 11:36
Arne Slot heeft voldoende babbels, heb ik al via diverse media opgemerkt. Laat eerst maar eens zien of je het tactische brein en de wonderdokter bent die tegenstanders met de rug tegen de muur plant. Probeer eerst maar eens met AZ de prestaties onder van der Brom te evenaren of te verbeteren. Dan heb ik niks gezegd....
 
juweel
 
2
22 juli 2019 om 11:56
moet je niet zo'n puntje van maken joh. weet niet of nuytinck echt de oplossing is, koopmeiners heeft het goed gedaan vorig jaar, dus waarom niet. en ik twijfel net zoals jou aan Arne, die man heeft op mij altijd een uitstraling dat het hem niks kan schelen. maar we gaan het zien.
 
magikhetwete
 
15
22 juli 2019 om 08:30
Ik hoop weer op een ouderwets Europees AZ seizoen, overwinteren in de Europa League! Kom op AZ!
 
vlerkjer
 
6
22 juli 2019 om 09:04
Ik ben benieuwd. Misschien ligt het aan mij, maar ik weet niet of deze Arne Slot zijn team goed kan motiveren. Ik hoop van wel, echter wat ik nu zie en lees is nog niet de motivatie die ik zou willen zien. We hebben de punten hard nodig in Europa en het team is echt een goed team! Maar er moet wel chemie ontstaan en dat zie ik dus niet.
 
Geniale
 
5
22 juli 2019 om 09:06
Dat is niet noodzakelijk, tegen Oostende was het gewoon pech (hoewel Druijff echt vervangen moet worden door Boadu), als de wedstrijd langer had geduurd hadden ze gewoon gewonnen. Los daarvan; waar ik me zorgen over maak is Teun Koopmeiners; die speelde me een partij slecht tegen Oostende, elke pass leverde hij in. Hij wilde per se op het middenveld maar op deze manier is hij een gevaar voor AZ.
 
Timba69
 
1
22 juli 2019 om 13:29
Viel mij eind vorig seizoen ook al op. Mag hij op het middenveld en bakt hij er niets van. Te traag in handelen.
 
osewoud
 
3
22 juli 2019 om 09:48
Dit is door de jaren heen een structureel dingetje bij Az. Domineren en als team helemaal geen raad weten wanneer de tegenstander dreigt om nog maar te zwijgen over wanneer deze omschakelt. Onder Brom bleef het dan autistisch het eigen spel spelen. Benieuwd of dezelfde spelers het nu dan op Slot kunnen gooien.....
 
AZ95
 
9
22 juli 2019 om 09:58
Geen excuses deze keer. Gewoon in de pan Hacken die Zweden!
 
Ruud_AZ
 
1
22 juli 2019 om 11:02
Gelukkig het echt werk begint weer, kijken waar we nu staan. Hoop dat de ploeg gegroeid is en er beter voor staat als vorig jaar. Seizoen begon erg matig toen, kijken of ze nu echt voor elkaar gaan vechten. Minpunt, Max die de knip dicht houd en geen versterkingen haalt op bepaalde posities. Teveel leunen op jeugd is gevaarlijk en wisselvallig. Zeker als je doelstelling is de top3 aan te vallen.