Gijs Smal kan naast Feyenoord naar zeker nóg twee clubs uit de Champions League
Donderdag, 7 maart 2024 om 16:24

Feyenoord krijgt van meerdere clubs concurrentie in de strijd om de handtekening van Gijs Smal. Woensdag maakte 1908.nl al bekend dat Feyenoord volop in de race is om de linksback van FC Twente vast te leggen, en donderdag voegt het medium aan de berichtgeving toe dat enkele clubs uit Frankrijk, België, Schotland en Denemarken eveneens geïnteresseerd zijn in de diensten van de 26-jarige vleugelverdediger.

Smal loopt komende zomer uit zijn contract bij FC Twente en is inmiddels vrij om te onderhandelen met andere clubs over een vervolgstap in zijn carrière. Niet alleen Feyenoord wil Smal graag inlijven, want ook KAA Gent, FC Kopenhagen, RC Lens, Rangers en Celtic toonden al belangstelling.

RC Lens en FC Kopenhagen kwamen in het huidige seizoen, net als Feyenoord, uit in de Champions League. Volgens de berichtgeving hebben de Rotterdammers zich als laatst bij het lijstje geïnteresseerden in Smal gevoegd.

Duidelijk is dat Feyenoord reeds een aanbod heeft neergelegd bij Smal. Laatstgenoemde is zelf overigens nog niet overtuigd en stelt een beslissing over zijn toekomst vooralsnog uit. Het lijkt er wel op dat het Feyenoord tot dusver de beste aanbieding op tafel legde, meldt 1908.nl.

Wat Feyenoord, gezien de concurrentie, precies van plan is met Smal, is onduidelijk. Naast Quilindschy Hartman beschikt trainer Arne Slot namelijk ook nog over Marcos López op de linksbackpositie. Wel wordt gemeld dat de eventuele komst van Smal 'breed gedragen' wordt binnen Feyenoord.

Smal belandde in 2012 in de jeugdopleiding van FC Volendam. In het oranje shirt kwam de linksback tot zeventig duels, waarin hij viermaal trefzeker was en zestien assists leverde. In de zomer van 2020 maakte Smal de transfervrije overstap naar FC Twente.

Bij de Tukkers is Smal uitgegroeid tot een vaste basiskracht. Hij miste ondanks de concurrentie van Anass Salah-Eddine geen wedstrijd, al kwam hij in het huidige seizoen pas tot een assist in zestien Eredivisie-wedstrijden.

Meer nieuws
   
19:45
19:45
Live meepraten in de Premier League: Brighton & Hove Albion - Chelsea
0
   
19:16
19:16
Langst dienende speler uit de selectie gaat AZ na 188 wedstrijden verlaten
4
   
19:05
19:05
Premier League-club is het zat en maakt werk van schrappen VAR
25
   
18:29
18:29
Amateur van Hercules maakt absolute droomtransfer naar Borussia Dortmund
5
   
18:05
18:05
De EK-selectie van Frankrijk: dit zijn de spelers die donderdag kans maken
19
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (5)

 
fiorenoord
 
40
7 maart 2024 om 16:33
Als we Smal halen, moeten we ook voor Tygo Land van PSV gaan. Dan hebben we Smal-Land in de selectie en zijn we wel heel dichtbij Ikea als hoofdsponsor!
 
Critic0
 
0
7 maart 2024 om 16:34
Lopez is niet veel en Hartman zal wel Weggaan.
 
Musi26
 
1
7 maart 2024 om 17:13
Ik hoop voor Feyenoord dat hij verkocht wordt en dat hij niet gewoon weg zal gaan.
 
Vak104
 
2
7 maart 2024 om 18:36
Ik snap niet eens dat wij hem nog opstellenÂ… deze interesse is echt zo vreemd
 
Twenteov
 
3
7 maart 2024 om 19:30
Zo! Echt hè? Hebben die clubs poep in de ogen? Ik ben al weken klaar met hem. Normaal fik ik eigen spelers niet gauw af maar het hautaine waarmee deze kearl rondloopt in en buiten het veld past me niks en past zeker niet in Twente.