Giroud heeft blik gericht op Nederland en Duitsland: 'Ik ken geen grenzen'
Zondag, 5 augustus 2018 om 14:38

Olivier Giroud werd met Frankrijk deze zomer wereldkampioen. Les Bleus wisten met degelijk spel iedere tegenstander te elimineren en in de WK-finale moest Kroatië met 4-2 het onderspit delven. "Het was een enorm plezier om de mensen in Frankrijk trots te maken op hun ploeg", zegt de 31-jarige aanvaller in gesprek met le Dauphine.

"We hebben ons nu gerealiseerd wat de impact van voetbal op mensen kan hebben. Ik heb enorm veel herinneringen overgehouden hieraan", aldus de spits van Chelsea. De eerstvolgende belangrijke duels met de nationale ploeg van Frankrijk volgen snel, want in het kader van de Nations League wachten op 6 en 9 september confrontaties met respectievelijk Duitsland en Nederland.

Giroud geeft aan dat hij bij deze duels weer van de partij wil zijn om zodoende te beginnen aan een nieuw hoofdstuk met Frankrijk. "Ik ken geen grenzen. Ik voel me fysiek goed en ben nog steeds jong. Ik heb nog geen datum vastgesteld wanneer ik op internationaal niveau met pensioen ga", vervolgt Giroud, die de afgelopen tijd wordt gelinkt met een terugkeer naar Frankrijk.

De voormalig spits van onder meer Montpellier en Tours FC wordt vooral in verband gebracht met een dienstverband bij Olympique Marseille, maar de aanvaller laat weten dat hij gelukkig is bij Chelsea. "Ik heb veel dingen in de media gehoord. In de nabije toekomst is mijn doel zeker niet om terug te keren naar Frankrijk. Voor nu ben ik speler van Chelsea", besluit Giroud.

Meer nieuws
   
15:52
15:52
Been raadt PSV'er af voor Engeland te kiezen: 'Kan beter naar het zonnetje gaan'
2
   
15:50
15:50
El Gran Derbi: is dit de meest heetgebakerde derby van Spanje?
1
   
15:45
15:45
Live meepraten in de Eredivisie: Vitesse - Fortuna Sittard
0
   
14:51
14:51
Mikautadze scoort wederom, maar kan Metz niet aan cruciale punten helpen
20
   
14:35
14:35
Ajax-leiding wordt gespot in Eredivisie-stadion, maar lijkt voor niets gekomen
23
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (17)

 
RutgerKoene
 
113
5 augustus 2018 om 14:41
Bij de titel dacht ik heel ff dat hij misschien de nieuwe spits van een NL club wilde worden...
 
Soccerfan_1
 
14
5 augustus 2018 om 15:04
Hoezo laten mensen zich in het ootje leggen door die titel. Je kan toch meteen zien dat het over die nationale league gaat? We weten toch dat Giroud Frans is...en dat Nederland binnenkort tegen Frankrijk en Duitsland speelt??? 1+1 = 2 hoor. Maar zal wel weer aan mij liggen. Vind trouwens dat 6 en 9 september echt te snel op elkaar is.
 
FCG95
 
16
5 augustus 2018 om 15:42
Ja, als je even elke titel gaat zitten analyseren kom je inderdaad tot die conclusie. Als je zoals de meesten de titel ziet klik je voordat je tustig geanalyseerd hebt.
 
Kasteelheer.88
 
0
5 augustus 2018 om 15:14
Die Nations League neem ik nog totaal niet serieus! Ook omdat we toch geen kans maken maar ook omdat ik het gewoon niet tof vind nog. Wie kijkt er echt naar uit?
 
Djoowey
 
8
5 augustus 2018 om 15:32
Dat vind ik kort door de bocht. Omdat Nederland weinig tot geen kans heeft is het niet serieus te nemen. Jij kijkt liever naar nietszeggende oefenduels? Hier staat tenminste prestige op met als beloning een kwalificatieticket.
 
Gooner4
 
4
5 augustus 2018 om 15:32
Vind het eigenlijk wel leuk. Beter dan die kansloze oefenpotjes.
 
EdoGillissen
 
2
5 augustus 2018 om 16:05
Het systeem is wat ingewikkeld gemaakt, maar je kan het maar beter serieus nemen. Is gewoon een extra kans op kwalificatie. En bovendien gewoon topwedstrijden die ergens over gaan. Een tegenstander als Frankrijk of Duitsland tref je normaal niet buiten een WK of EK.
 
FcGrun050
 
0
5 augustus 2018 om 15:34
Als Giroud de volgende EK mist en Deschamps blijft trainer van Frankrijk, dan is de kans zeker aanwezig dat Haller (als hij zich door blijft ontwikkelen) de nieuwe spits van Frankrijk kan worden. Want Deschamps wilt altijd een fysiek sterke en lange spits bij zijn selectie hebben. Voor de rest heeft Frankrijk geen talentvolle fysiek sterke spits in hun selectie. Mits Benzema weer gekozen wordt of Modeste weer terugkomt naar Europa en weer domineert, maar beiden zijn ook al 30 en over 2 jaar dus 32/33. Mits Deschamps het helemaal omgooit en focust op counterspitsen, want daar heeft Frankrijk natuurlijk genoeg van.
 
Gooner4
 
2
5 augustus 2018 om 15:38
Ik denk dat Deschamps zich dan maar moet aanpassen. Je hebt voorin Griezmann, Mbappe, Lacazette, Martial, Dembele, Fekir etc.. Daar moet je toch wel wel een geweldige voorhoede mee kunnen maken.
 
FcGrun050
 
0
5 augustus 2018 om 19:02
Zekers, maar Deschamps heeft altijd graag een fysieke spits voorin die ballen doorpasst/doorkopt en vasthoudt. Vandaar dat hij altijd Gignac en Giroud meeneemt. Die hebben dat in hun mars. Haller is de enige spits die dat kan van de opkomende spitsen van Frankrijk.
 
Gooner4
 
0
6 augustus 2018 om 12:07
Klopt, maar ik denk dat het na Giroud toch ophoudt. Haller is toch van een lager niveau, Giroud speelde/speelt nog in de top van de Premier League.
 
Gooner4
 
2
5 augustus 2018 om 15:35
Ben bang dat het er voor Ollie op zit. Hoewel hij voor het Wk erg goed heeft gepresteerd bij Frankrijk, ga ik er vanuit dat hij zijn plekje wel kwijt is na afgelopen WK. Daarnaast heeft Frankrijk natuurlijk enorm veel talent rondlopen. Het grote voordeel van Giroud is dat het een totaal ander type is dan jongens als Griezmann, Mbappe, Lacazette en Martial en daardoor kan hij misschien zijn plekje behouden.