Glenn Helder: 'Ik reed mijn auto expres tegen een boom om eronderuit te komen'
Dinsdag, 12 maart 2024 om 15:06

Zaakwaarnemer Rob Jansen heeft in KieftJansenEgmondGijp herinneringen opgehaald aan zijn samenwerking met Glenn Helder, die eveneens te gast is in de podcast. Eerstgenoemde was tijdens de spelerscarrière van Helder diens agent en rondde meerdere transfers af. Jansen vertelt hoe de inmiddels 55-jarige oud-voetballer mensen om hem veel cadeaus gaf. "Glenn was heel lief voor mensen, maar hij werd uitgebuit."

"Ik kan me een paar dingen herinneren wat jouw karakter ook wel een beetje spiegelt", begint Jansen zijn verhaal. "Op een gegeven kom ik aan op Schiphol, toen jij (Helder, red.) met vrienden op vakantie ging. Ik stond te kijken. Tegenwoordig noemen ze dat 'entourage'."

"Top-filmsterren, -voetballers en -artiesten hebben 'entourages'. Dat was toen nog minder dan nu. Nu is het helemaal gebruikelijk. Ik noem het allemaal 'parasieten' en 'mee-eters'", zegt de zaakwaarnemer. Helder: "We gingen naar Ibiza en Mallorca." Jansen vertelt dat hij het gesprek met de mensen om Helder heen aanging. "Er stonden een paar van die tuinkabouters omheen."

"Ik zeg: 'Oh, en jullie jongens?' 'Ja, wij gaan allemaal mee', zeiden ze. Ik zeg: 'Allemaal tickets betaald?' 'Nee, Glenn.' Oké, oké, dacht ik. Die gasten vonden dat niet leuk natuurlijk. Ik zeg tegen Glenn: 'En voor de rest nog wat?' Gaf hij ze ook allemaal zakgeld! Hij gaf ze zakgeld! Ik zeg: 'Glenn, kom op, man!'", aldus Jansen.

De zaakwaarnemer van onder meer Dirk Kuijt vindt dat gedrag 'niet goed'. "Maar het typeert ook wel warmte. Glenn was heel lief voor mensen, maar hij werd uitgebuit. We waren ook een keer in Londen, toen ik Glenn naar Arsenal transfereerde. Arsenal heeft er nog spijt van, maar het was me wel gelukt", lacht Jansen.

"We tekenden dat contract, wat echt een goed contract was. Ik geloof dat ik Helder drie keer miljonair heb gemaakt. We gingen vervolgens de stad in, even Londen bekijken. Er ging een dame van Arsenal mee om ons door Londen te helpen, die onzin. Glenn loopt door Oxford Street of zo langs een juwelierszaak en die vrouw kijkt in de etalage. Er liggen horloges van Rolex en Cartier, allemaal ellende."

"Hij zegt tegen die vrouw: 'Wil je dat horloge hebben?'", vervolgt Jansen. "Die vrouw zegt: 'Nee, nee, dat mag ik niet.' Glenn zei: 'Kies uit, neem maar mee!' Dus ik zeg tegen Glenn: 'Joh, misschien een klein detail in dit gesprek, maar je hebt nog geen geld, hè. Hij had net getekend en hij kende die hele vrouw niet!"

Boom


Om ervoor te zorgen dat Helder uiteindelijk beter met geld om kon gaan, had Jansen iets geregeld, vertelt Helder zelf. "Ik moest van Rob naar Gouda komen, en daar zou iemand met mij een traject ingaan om met geld om te gaan. Rob zei: 'Als je doorgaat op deze manier, ga je al je geld verkloten. Ik ken jou, en als jij morgen niet komt, trek niet alleen ik, maar ook jouw familie de handen van jou af.'"

"Dus ik moest komen", vervolgt Helder. "Hoe eigenwijs was ik nou? Ik heb gewoon waar we trainden met Vitesse mijn auto tegen een boom gereden. Met zestig of zeventig kilometer per uur. Dus ik bel hem, en zeg: 'Sorry Rob, overmacht, ik kan niet komen.' Dat soort stomme dingen..."

Meer nieuws
   
00:00
00:00
De 15 namen die Kylian Mbappé kunnen opvolgen bij Paris Saint-Germain
5
   
23:55
23:55
VZ Team van de Week: Steven Bergwijn blinkt eindelijk weer uit bij Ajax
25
   
23:53
23:53
Nijhuis onthult: 'Ik heb zelf gezorgd voor vrijspraak nadat ik rood uitdeelde'
9
   
23:40
23:40
VZ Kort: Jesse Marsch gaat als bondscoach naar het WK 2026
77
   
23:01
23:01
Liverpool geeft zege na blunder van Emi Martínez en goal van Gakpo tóch nog weg
25
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (15)

 
maximumluv
 
98
11 maart 2024 om 19:07
Wel mooi dat een zaakwaarnemer mensen parasieten en mee-eters noemt. Zelf zijn het de ergste..
 
Formus
 
17
11 maart 2024 om 19:11
Haha, touché. Helder gaf dingen nog met alle liefde weg bleek. Ook aan casino's en dergelijke, maar dat terzijde ??
 
Robinho010
 
23
11 maart 2024 om 19:11
Hij regelt wel een transfer naar Arsenal met miljoenensalaris haha
 
genieterr
 
12
11 maart 2024 om 19:21
In deze zieke voetbalwereld heb je nou eenmaal dit soort mensen nodig. Voetballers geven dit graag uit handen. Een beetje hetzelfde als een makelaar: verschrikkelijk volk, maar zonder een makelaar, kans dat je wordt opgelicht.
 
Sta plaats
 
29
11 maart 2024 om 19:24
@genieterr, tenzij de makelaar jouw oplicht. Zoals met De Vrij, de gemiddelde Balkanspeler of Zuid Amerikaanse parel. Het zij gewoon parasiten, die schandalige hoeveelheden geld uit de markt halen.
 
mc significant
 
10
11 maart 2024 om 23:02
Vooral Rob Jansen. Die heeft natuurlijk zijn hele leven alles gratis voor die spelers gedaan..
 
kraanvogelaar
 
15
12 maart 2024 om 15:19
Precies. Niet perse een leuke man die Rob Jansen. Laat Glenn Helder lekker zijn vrienden mee op vakantie nemen en alles betalen. Dat zou ik ook doen. Alsof die jongens van vroeger zoveel geld hadden dat ze zomaar op vakantie konden. Om dan meteen een parasiet genoemd te worden omdat je wat minder geld hebt dan iemand met wie je bent opgegroeid die schandalig veel geld verdient. Wie weet heeft hij van alles al meegemaakt met die vrienden en dan komt zo'n Rob Janssen ff stoer doen op het vliegveld.
 
RamonDiaz
 
8
12 maart 2024 om 15:57
Ik denk dat Rob Janssen genoeg ervaring heeft dat hij z'n pappenheimers kent. Je kunt als zaakwaarnemer Helder alles voor z'n entourage laten betalen en hem alles in de gokkast laten gooien maar ben je dan een goede zaakwaarnemer?
 
TieskeD
 
77
11 maart 2024 om 19:09
Pff, "ik geloof dat ik Helder drie keer miljonair heb gemaakt.", dat kleine zinnetje zegt toch alles. Het is toch echt Glenn Helder zelf die met zijn voetbalprestaties zichzelf miljonair heeft gemaakt. Zaakwaarnemers die zichzelf belangrijker vinden dan de spelers die ze vertegenwoordigen, daar zijn er echt veel te veel van.
 
NJfromVOL
 
17
11 maart 2024 om 19:34
@dd Stuur Jansen maar eens op mij af ... wedden dat ik nergens meer dan een bietje en een patatje krijg, mits ik eerst 100 euro heb besteed
 
juweel
 
5
12 maart 2024 om 15:15
een goede zaakwaarnemer had die jongen ook van een gokverslaving afgehouden.....of doen we nu alleen maar aan borstklopperij als je de goede dingen benoemt
 
SonnyDo
 
17
12 maart 2024 om 15:23
Geloof ik geen barst van , als je je auto met 70 tegen een boom aanzet dan kom je er niet zonder kleerscheuren af .
 
GunneRo
 
10
12 maart 2024 om 16:18
Je kunt van alles van Rob Jansen vinden, en terecht, maar in dit geval moet je vooral naar Glenn Helder kijken. Die jongen is gewoon niet slim, misschien wel zwakbegaafd. Hij heeft veel fouten gemaakt in zijn carrière en wist gewoon simpelweg niet hoe hij met zijn talent, status, geld om moest gaan. Er wordt dan naar zaakwaarnemers gekeken, maar eigenlijk hebben ze professionele begeleiding nodig (zie ook Ihattaren).
 
Grovertje
 
2
12 maart 2024 om 21:11
Ik denk dat het wel meevalt hoe zwakbegaafd hij was. Hij was natuurlijk niet het slimste jongetje van de klas, maar het is meer een kwestie van een heel slechte impulscontrole. En als je hem ook in interviews enzo bekijkt, dan zie dat ie aan een stuk door praat, druk gebarend en oogt onrustig. Lijkt me waarschijnlijker dat hij ADHD heeft i.p.v. zwakbegaafdheid. Als je mensen kent die zwakbegaafd zijn, dan zie je echt wel verschil hoor. Maar ja, je hebt gelijk dat hij begeleiding nodig had. Alleen had hij daar blijkbaar geen trek in. Dus ja, eigen schuld.