Gosens onthult 'gênant' moment met Ronaldo: 'Ik liep rood aan'
Maandag, 5 april 2021 om 10:46

Atalanta-linksback Robin Gosens bespreekt een pijnlijk moment uit zijn carrière in zijn biografie Träumen lohnt sich: Mein etwas anderer Weg zum Fußballprofi. De voormalig speler van onder meer FC Dordrecht en Heracles Almelo wilde na afloop van een wedstrijd tussen Atalanta en Juventus dolgraag het shirt van Cristiano Ronaldo bemachtigen, maar daar werkte de Portugees niet aan mee.

"Na de wedstrijd tegen Juventus heb ik geprobeerd mijn droom om een shirt van Ronaldo te bemachtigen te verwezenlijken", aldus Gosens, die niet vertelt om welke ontmoeting tussen Atalanta en Juventus het ging. Mogelijk betrof het de bekerwedstrijd op 30 januari 2019, toen Atalanta op eigen veld met 3-0 won en Gosens als invaller binnen de lijnen kwam. "Na het laatste fluitsignaal ging ik direct naar hem toe. Ik ging niet eens naar het publiek om de overwinning te vieren."

Ronaldo had geen trek in het ruilen van zijn shirt. "Ik vroeg: 'Cristiano, mag ik je shirt?' Hij keek me niet eens aan en zei: 'Nee!'" Het was een pijnlijk moment voor Gosens. "Ik liep rood aan en schaamde me", aldus Gosens. "Ik liep weg en voelde me klein. Ken je dat moment waarop er iets gênants gebeurt en je rondkijkt om te zien of iemand het heeft opgemerkt? Dat is precies wat ik voelde en ik probeerde het te verbergen."

Gosens heeft zich in de loop der jaren ontwikkeld tot een vaste waarde in het shrit van Atalanta. Waar Heracles hem in 2017 voor 200.000 euro verkocht aan de club uit de Serie A, wordt de marktwaarde van Gosens tegenwoordig door Transfermarkt geschat op 35 miljoen euro. De linkspoot mag zich inmiddels ook Duits international noemen. Hij kwam tot dusver tot vier interlands.

Meer nieuws
   
15:18
15:18
Feyenoord plukt nieuwe hoofd jeugdopleiding weg bij Rangers
0
   
14:55
14:55
Van 't Schip wordt geen 'Head of Coaching' en praat met Ajax over andere rol
8
   
14:24
14:24
Marca beweert: Dick Schreuder op poleposition voor opvolging Arne Slot
30
   
14:00
14:00
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord wakker maakte
22
   
13:33
13:33
Man United heeft twee spelers op het oog als partner van Lisandro Martínez
18
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (19)

 
Homo Sapiens
 
76
5 april 2021 om 11:11
De oh zo goede Cristiano Ronaldo die als mens en voetballer helemaal wordt opgehemeld is gewoon een ontzettend slechte verliezer. Je ziet het ook met de Ballon d'or uitreikingen waar hij niet komt opdagen mocht hij niet gewonnen hebben. Het is een geweldige voetballer maar een narcist eerste klas.
 
Lierse1997
 
154
5 april 2021 om 11:14
Ik denk dat veel mensen slechte verliezers zijn en zie daar nu niet echt het probleem van in?
 
Homo Sapiens
 
27
5 april 2021 om 11:29
@lierse Sommige spelers kunnen dan nog wel empathie opbrengen. Er zijn een aantal verhalen van Ronaldo waar hij ontzettend malicieus reageert als iemand hem zijn shirtje vraagt na puntverlies(lees maar eens het verhaal van Aron Gunnarson). Hij zei Aron Gunnarson, die diens shirtje vroeg, na het gelijke spel tegen Ijsland met dedain: who are you? Er is een verschil tussen een slechte verliezer en een slecht mens zijn bij een verlies. Ik zou mezelf ook een slechte verliezer noemen maar zeker niet een kwaadwillig persoon na een nederlaag zoals Ronaldo.
 
Lierse1997
 
66
5 april 2021 om 11:36
Dus omdat hij een slechte verliezer is, kan hij geen goed mens meer zijn of wat bedoel je nu?
 
sacana
 
13
5 april 2021 om 11:47
Moraalridder vindt een ander een kwaadwillig persoon maar zichzelf niet.
 
JoeCartoon
 
79
5 april 2021 om 11:18
mwoah, als je 3-0 verliest kan je er natuurlijk wel eens de pest in hebben. Echte winnaars hebben ook een teringhekel aan verliezen.
 
PaoloDybala10
 
18
5 april 2021 om 11:19
Sowieso, omdat hij 3-0 verloren heeft. Heeft hij er natuurlijk ongelooflijk de pest in, kan gebeuren. Ben het wel eens dat ronaldo, helemaal niet zo perfect is en een voorbeeld is zoals mensen zeggen.
 
Soccerfan_1
 
21
5 april 2021 om 11:30
Is dat een reden om zo te doen tegen een collega die graag je shirtje wil? Trek hem uit geef het en ga weer verder. Hij heeft dit al jaren. Veel tegenstanders willen zijn shirtje gewoon heel graag en of je nou wint of verliest, het is een kleine moeite om iemand blij te maken en dan gewoon weer verder te lopen.
 
JoeCartoon
 
18
5 april 2021 om 11:35
Ach, misschien had ie gewoon de pest erin vanwege dingen in de wedstrijd. Er stond van de week een vergelijkbaar artikel hier over een engelse jongen die het shirtje van Messi vroeg en het niet kreeg, omdat Messi dacht dat hij hem in de wedstrijd een elleboog gegeven had. Ronaldo is zeker geen heilige hoor, maar ook gewoon maar een mens. Waarschijnlijk had Gosens meer kans wanneer Juve met 3-0 gewonnen had.
 
CristiJarmo
 
7
5 april 2021 om 11:36
Kan wel begrijpen dat als je in zo'n ruk team zit, je kansloos met 3-0 verliest en je er ongelooflijk de pest in hebt, dat je daar effe geen zin in hebt. Daarnaast is hij het niet verplicht om het shirt af te geven.
 
RamonDiaz
 
9
5 april 2021 om 12:54
@Homo Sapiens De oh zo goede Cristiano Ronaldo die als voetballer helemaal wordt opgehemeld is gewoon een normaal mens. Denk je nou echt dat ieder mens ieder moment in zijn leven alleen maar goed is? Goed en kwaad zit in iedereen of je nou Ronaldo of Messi heet maakt niets uit, wij kunnen ons nauwelijks een begin maken van een veronderstelling van het leven van iemand als Ronaldo dus dan zou het dom zijn om daarover te oordelen.
 
RJV92
 
18
5 april 2021 om 11:34
Ik vind het toch wel verbazingwekkend dat veel spelers tijdens hun carrière al een autobiografie uitbrengen. Zelf weten en er zal vast een markt voor zijn en je kan een deel II uitbrengen, maar zelf zou ik liever een boek kopen dat de hele actieve carrière van de speler beslaat
 
pinko
 
4
5 april 2021 om 11:39
Sommige spelers hebben echt niet zo veel aansprekend materiaal om daar een boek aan te weiden. Maar het is een leuk extra verdienmodel. Ik lees liever wat spannende verhalen over actuele onderwerpen. Of wat er in het verleden heeft afgespeeld. Non fictie of fictie. Toch veel interessanter?
 
pinko
 
7
5 april 2021 om 11:34
Nou, als dit een van de momenten is die Gosens doen blozen, ken ik er wel een paar die erger zijn. Als je even flink baalt om een nederlaag en dan bits reageert, is toch niet iets dat groot gemaakt moet worden? Je vraagt wat en je krijgt een antwoord; meestal ja of nee. That`s it....
 
ErikdeBosz
 
19
5 april 2021 om 11:46
Je wint van Ronaldo en dan ga je om zijn shirtje vragen. Een beetje zelfrespect is ook niet verkeerd.
 
VanjaSeedorf824
 
8
5 april 2021 om 11:49
ach jongen het verteld meer over C. Ronaldo dan over jou, hij zou zich moeten schamen en niet jij! Offtopic: wie is er beter, Goosens of Max? Is hij trouwens niet interessant voor Ajax om binnen te hengelen wanneer Taglicifo vertrekt, kent de Nl'se competitie en wij willen gewoon de beste spelers op de beste plekken toch? En anders proberen die linksback van Feyenoord haps proberen naar het mooie amsterdam te halen? Hij heeft ongetwijfeld familie in de Bijlmer dus dat moet denk ik wel goed komen.. maar Ajax dient nu wel actie te gaan ondernemen...
 
Benzema20
 
12
5 april 2021 om 13:50
Mijn god stop is me elke speler aan Ajax te linken. Gosens heeft zoals aangegeven een marktwaarde van 35 miljoen . Dan denk jij dat Ajax hem even kan kopen . En waarom zou je van dr Serie A naar de Eredviisie willen ..
 
nederland79
 
13
5 april 2021 om 11:57
Ik vind het veel genanter dat een volwassen man om shirtjes bedelt dan het antwoord dat ie kreeg
 
RM1335
 
7
5 april 2021 om 13:32
Jij hebt gewonnen Gosens, hij moet JOU om je shirtje vragen! Slechte reactie van Ronaldo, het is een grillige persoonlijkheid en hij heeft inderdaad vaker bewezen een slechte verliezer te zijn. Maakt hem geen mindere voetballer, en elders doet hij wel veel goeds.