Gouden wissel van Andries Jonker brengt Telstar drie punten
Maandag, 30 november 2020 om 20:43

Telstar heeft maandagavond op bezoek bij Jong FC Utrecht de drie punten gepakt. Lang zag het ernaar uit dat duel in een gelijkspel zou eindigen, maar in de 85e minuut bezorgde invaller Glynor Plet zijn ploeg toch nog de overwinning: 1-2. De doelpuntenmaker stond toen pas zeven minuten in het veld. De wedstrijd eindigde met tien tegen tien: al vroeg in de tweede helft kregen beide teams een rode kaart gepresenteerd.

Het was Jong FC Utrecht dat al na zes minuten voetballen de wedstrijd openbrak. Het beloftenelftal veroverde in het eigen strafschopgebied de bal en na een razendsnelle omschakeling kon Jeredy Hilterman van dichtbij de 1-0 aantekenen. Halverwege de eerste helft kwamen de bezoekers, weliswaar tegen de verhoudingen in, langszij. Vanaf de linkerkant werkte Sven van Doorm een vrije trap gevaarlijk het zestienmetergebied in; Sebastian Soto positioneerde zich goed en knikte fraai de 1-1 binnen.

De tweede helft begon slecht voor de thuisploeg, die al binnen een minuut na rust met tien man verder moest na een rode kaart van Christopher Mamengi. De overtalsituatie werd echter niet uitgebuit door Telstar en het waren juist de Utrechters die de aanval bleven zoeken. Een kwartier na de eerste rode kaart kwamen ook de bezoekers met een man minder te staan: het was doelpuntenmaker Soho die een domme overtreding van achter op de helft van de tegenstander beging. Het duel leek vervolgens als een nachtkaars uit te gaan, maar vijf minuten voor het einde sleepte Telstar toch nog de overwinning binnen. Plet stond koud in het veld toen hij een voorzet op maat achter doelman Thijmen Nijhuis kopte: 1-2.

Meer nieuws
   
21:47
21:47
The Times weet welke rol Slot precies gaat krijgen binnen organisatie Liverpool
7
   
21:37
21:37
Late gelijkmaker van Leverkusen wekt grote woede: 'Het is een schande!'
1
   
21:05
21:05
Robin van Persie gaat in op vraag of hij ooit trainer van Feyenoord wordt
3
   
20:28
20:28
Ongekend: Leverkusen behoudt ongeslagen status door goal in minuut 97
28
   
20:15
20:15
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord ontwaakte
11
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (5)

 
JellyHenry
 
13
30 november 2020 om 20:47
Misschien mijn persoonlijke smaak, maar dat uit tenue van Telstar ziet er best goed uit
 
SiskeJari
 
4
30 november 2020 om 20:58
Ja best mooi shirt, duurt wel een kwartiertje om aan te trekken zo met die lange veter door t midden.....
 
recoba19
 
3
30 november 2020 om 21:31
Die Hilterman heeft toch 9 uit 9 misschien meenemen naar het 1ste die hebben er pas 10 gescoord
 
messino
 
0
1 december 2020 om 09:22
Gisteravond de moeite genomen om deze wedstrijd te kijken. Geen onaardige wedstrijd. Beide ploegen probeerde attractief te spelen. Maar de ambiance is drie keer niks. Ploegen voetballen nergens voor. De periodetitel is voor Telstar al buiten zicht, Jong Utrecht doet nog mee maar wat winnen ze ermee? Dit trekt toch geen publiek? En dat is best jammer.