Groep B met Borussia, Shakhtar, Inter en Real kan nog alle kanten op
Dinsdag, 1 december 2020 om 22:59

Internazionale heeft dinsdagavond in de Champions League de laatste strohalm op overwintering in Europa gegrepen. Het team van trainer Antonio Conte boekte een verrassende overwinning op Borussia Mönchengladbach, dat nog wel koploper van Groep B blijft: 2-3. Door het resultaat op Duitse bodem zijn de onderlinge verschillen nog kleiner geworden en wordt op de laatste speeldag beslist wie in de Champions League overwintert, wie doorgaat naar het toernooi om de Europa League en wie met lege handen achterblijft.

Het team van Marco Rose had in de openingsfase van de eerste helft weliswaar veel balbezit, maar tegelijkertijd ook veel problemen met de counters van Inter. Na zeventien minuten spelen nam het team van Conte de leiding. Roberto Gagliardini gaf de bal aan de rechterkant aan de geheel vrijgelaten Matteo Darmian, die het strafschopgebied binnendrong en de bal vervolgens hard en laag door de benen van Yann Sommer schoot: 0-1.

Na de tegentreffer had Borussia echter meer de controle over de wedstrijd. De thuisploeg werd ook daadkrachtiger in aanvallend opzicht en op slag van rust viel de verdiende gelijkmaker van die Fohlen. Na een fraaie voorzet van Valentino Lazaro vanaf de rechterkant verloren Stefan de Vrij en consorten zomaar Alessane Pléa uit het oog en hij kopte de bal via de grond in de linkerbovenhoek achter Samir Handanovic.

Borussia en Inter hielden elkaar in het eerste kwartier na rust in evenwicht, maar daarna lieten de Italianen van zich horen. Lautaro Martinez ontving de bal van Lukaku en alleen de paal naast Sommer kon de 1-2 van de Argentijn voorkomen. Het bleek uiteindelijk de voorbode van de voorsprong van i Nerazzurri te zijn. Eén minuut later pakte Marcelo Brozovic de bal af van Marcus Thuram en gaf hij het leer mee aan Lukaku. De aanvaller was niet af te stoppen door Denis Zakaria en schoot de bal hard en diagonaal in de linkerhoek.

De tweede treffer van Lukaku volgde een kleine tien minuten later. Achraf Hakimi zette goed door aan de rechterkant en bediende Lukaku, die iedereen te snel af was geweest en in het midden van het strafschopgebied in zijn eentje de bal achter Sommer schoot. Luttele minuten later zat Borussia toch weer in de wedstrijd. Alexis Sánchez verloor de bal aan Thuram, die op zijn beurt Pléa bediende. De aanvaller schoot de bal diagonaal in de linkerhoek. Het duel kon daarna nog alle kanten op: de onbegrijpelijke misser van Ashley Young van dichtbij ging viraal en de VAR keurde een derde goal van Pléa af wegens buitenspel van Breel Embolo.

Meer nieuws
   
11:00
11:00
Pak 3x je inzet als Uitblinker Saka scoort tijdens Tottenham Hotspur-Arsenal!
0
   
10:29
10:29
Kraay jr. reageert op overstap Slot: 'Ik begrijp hier niets van, lachwekkend!'
5
   
10:00
10:00
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
7
   
09:10
09:10
Slot denkt aan Nederlander als eerste topaankoop bij Liverpool
30
   
08:39
08:39
Engeland heeft bar weinig vertrouwen in Slot: 'Hij is een Ten Hag in vermomming'
53
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (33)

 
TomMulder
 
26
1 december 2020 om 23:03
Het zou toch een stunt zijn als Gladbach en Shakthar doorgaan zeg! Het is nog mogelijk ook
 
Serieuze-man
 
6
1 december 2020 om 23:05
Beiden hebben genoeg aan gelijkspel... Dan moeten zij beiden gelijk spelen tegen Real en Inter.
 
Kluivert09
 
8
1 december 2020 om 23:06
Ja zo goed als onmogelijk nu, inter redt Real. Ik zie real minimum gelijkspelen, dus Real en Gladbach gaan door. Inter wint of speelt gelijk tegen Shaktar. Als Gladbach had gewonnen, dan kon Shaktar ook doorgaan, omdat Inter uitgeschakeld zou zijn. Nu wordt het dus gewoon Real en Shaktar, real komt goed weg door Inter
 
R.madrid/ajax
 
31
1 december 2020 om 23:12
Hoezo? Als real en shakthar gelijkspelen ligt real eruit op basis van onderling resultaat.
 
Serieuze-man
 
11
1 december 2020 om 23:13
Volgens me heb je het verkeerd Als Real gelijk speelt en shaktar ook Dan gaan b.m samen met shaktar door. Real Madrid moet echt winnen of inter moet winnen en Real gelijk spelen wil Real Madrid door gaan. Real Madrid staat nu 3de
 
Rode Duivels
 
33
1 december 2020 om 23:03
Nou nou, Real komt hier wel heel goed weg hoor door de zege van Inter. Ze zullen het nu wel gaan redden.
 
Serieuze-man
 
5
1 december 2020 om 23:06
Hoezo? Real moet winnen Als zij gelijk spelen dan moeten ze hopen dan inter wint.
 
Rode Duivels
 
25
1 december 2020 om 23:10
Ja maar als Inter vandaag niet won, hadden ze niets meer om voor te spelen. Nu gaan ze allicht nog vol aan de bak omdat er nog wat mogelijk is voor hen.
 
Serieuze-man
 
4
1 december 2020 om 23:14
Natuurlijk... Maar inter had ook nog van Shaktar willen winnen. Want ieder overwinning in de CL levert geld op.
 
maurootje
 
18
1 december 2020 om 23:03
Zat ook al te kijken. Bizar als Inter alsnog doorgaat en real 4e wordt. Dat zou wereld op zn kop zijn. Ik heb er nu al zin in!
 
maurootje
 
5
1 december 2020 om 23:05
Onee, die scenario kan niet, Real dat 3e wordt wel
 
Serieuze-man
 
17
1 december 2020 om 23:08
Hoezo niet als real verliest en inter wint.Dan heeft B.m 11Inter 8Shaktar 7 Real 7Shaktar heeft 2x van real gewonen onderling resultaat telt
 
Richardvan Boven
 
10
1 december 2020 om 23:12
Dat is wel mogelijk aangezien Shakhtar een veel beter onderling resultaat heeft tegen Real. Als Real verliest in Inter wint is Real 4e.
 
maurootje
 
4
1 december 2020 om 23:15
Ah Shaktar beter onderlinge resultaat. Oke dan kan het inderdaad
 
R.madrid/ajax
 
8
1 december 2020 om 23:04
Knotsgekke poule, zie real er wel uitvliegen..
 
Interm
 
5
1 december 2020 om 23:09
Moeten Real en BMG niet gelijkspelen, dan is het mogelijk!
 
Juveitalia
 
6
1 december 2020 om 23:42
De kans op een gelijkspel tussen real en BMG acht ik klein, aangezien beide teams in gevaar zijn als ze verliezen of gelijk spelen. Dus zowel real als BMG gaan voor de winst.
 
Vizinhoquefaz?
 
3
1 december 2020 om 23:04
Zo! Real Madrid heeft volgende week aan een punt waarschijnlijk niet eens genoeg. Want als Shaktar een punt pakt tegen Inter blijft het vanwege het onderling resultaat tegen Real gewoon boven de Madrilenen staan. Dus Real móet winnen van Gladbach volgende week.
 
Anacondaa
 
32
1 december 2020 om 23:08
Als Real boven de Madrilenen eindigen dan winnen ze de Grand prix.
 
Lucazzurri
 
1
1 december 2020 om 23:05
Wat een spannende poule. Inter hier door het oog van de naald. Nu winnen van Sjachtar en je bent door als Gladbach-Real niet gelijk wordt. Al lijkt mij het ondenkbaar dat die 2 ploegen het risico nemen op een gelijk spel.
 
ASSEPERRIN
 
2
1 december 2020 om 23:06
Zeer slecht resultaat voor Shakthar. Zie Inter namelijk volgende week daar wel gewoon van winnen. Jammer dat BMG vanavond zo slecht verdedigde (en dat Sommer wat ongelukkig was). Ben benieuwd volgende week.
 
fc ramires
 
3
1 december 2020 om 23:07
Real gaat europees volledig uitgeschakeld worden. In deze huidige vorm winnen ze niet van gladbach en inter gaat winnen van shaktar. Hoelang mag zidane nog ploeteren?
 
Lierse1997
 
5
1 december 2020 om 23:09
Financieel lijkt het me dramatisch te zijn voor Real, maar op het vlak van titelaspiraties kan het wel een stevige meevaller worden.
 
Rode Duivels
 
4
1 december 2020 om 23:11
Ik denk niet dat Real zich laat foppen volgende week. Waren in de heenwedstrijd veel en veel sterker dan Gladbach, ondanks het gelijkspel.
 
BMG45
 
9
2 december 2020 om 00:04
Real stal 2e helft nog een punt hoor in Duitsland . Real was bagger toen
 
Rode Duivels
 
4
2 december 2020 om 00:16
Ze kwamen zeer goed weg inderdaad, maar ze hadden wel veruit het betere van het spel. 21 doelpogingen tegen 8 voor de Föhlenelf. Dat zegt natuurlijk niet alles, maar het geeft wel aan dat de Madrilenen de bovenhand hadden. Ik hoop dat Gladbach het redt. Ik ga regelmatig kijken in het Borussia Park en ik gun hen de kwalificatie van harte.
 
afgpower
 
6
1 december 2020 om 23:11
Inter moet per se haar fans stress bezorgen. Onnodige fouten brachten Gladbach terug. Gelukkig toch nog die broodnodige overwinning binnengehaald. Lukaku heeft ons overeind gehouden. Klasse speler. Maar wat een knotsgekke poule. Het zag er lang niet naar uit maar Inter heeft een kans om 2e te worden. Ze moeten tegen Shakhtar winnen en hopen dat Real of Gladbach wint. Ik ben wel bang dat beide ploegen op een akkoord gaan gooien door gelijkspel te spelen. In iedere geval kunnen we nog voor EL vechten. Al heb ik dat liever niet. Dan maar geen Europees voetbal en volle concentratie op de serie A. Maar goed we leven nog. Dit is een heel sterk poule.
 
Jorinus
 
2
1 december 2020 om 23:18
Pazza Inter! Conte zou dat eruit slijpen, maar het zit er nog steeds vol in. Ik denk niet dat je hoef te rekenen op een akkoordje tussen Real en Gladbach. Wedstrijden worden tegelijkertijd gespeeld en als Gladbach tegen Real gelijk wordt en Sjachtar verliest niet, dan ligt Real eruit. Dus Real moã©t volgende week, en derhalve Gladbach ook.
 
afgpower
 
1
1 december 2020 om 23:27
Klopt maar dan moet de wedstrijd van Inter tegen Shakhtar lang spannend blijven zodat Real en Gladbach nog steeds moeten gissen. Maar goed Inter moet winnen en daarna moeten we zien. Meer kunnen we nu niet doen.
 
SocioFan1
 
5
1 december 2020 om 23:38
Kan niet wachten, not! Wordt een stress einde zo te zien. Gladbach is gevaarlijker in de counter met hun aanval. Wordt nog wat. En zie hier wat Modric zegt wat exact Real's probleem is. ... It's difficult to explain after a first half where we played quite well and where we created a few chances, but we couldn't score the goals," Modric said at full time. "In the second half, after they scored, everything changed and we started playing another game. We started getting nervous on the pitch. It's difficult to explain." When our opponents go ahead, we're not right," Modric added. "We lose confidence and we don't play as we did before we conceded. We have to change that. We have to find solutions to improve. "We created chances but we struggled to score. If we don't score, things get difficult for us. That's how it is, that's football."