Grote boosheid bij Blind en Ziyech: 'Het kan fataal zijn op dit niveau'
Vrijdag, 1 november 2019 om 22:17

Ajax won vrijdagavond met 2-4 op bezoek bij PEC Zwolle en boekte zo de tiende overwinning in twaalf competitiewedstrijden. In de tweede helft brachten de Amsterdammers zichzelf in moeilijkheden, door met een man minder een doelpunt te incasseren. Mustafa Saymak bracht de 2-3 op het scorebord op het moment dat Edson Álvarez geblesseerd aan de zijlijn stond én diens vervanger Ryan Gravenberch nog niet klaar stond om in te vallen. In totaal stond Ajax zes minuten met een man minder op het veld, tot grote woede van Daley Blind en Hakim Ziyech.

Blind en Ziyech reageerden beiden zichtbaar gefrustreerd doordat de invalbeurt van Gravenberch zo lang op zich liet wachten. Eerstgenoemde stond direct na afloop voor de camera van FOX Sports en erkent dat het moment voor boosheid zorgde. "Ik heb net nog in de kleedkamer gevraagd waarom het zo lang duurde. Het kan fataal zijn op dit niveau, op dit niveau met tien man spelen", vertelt Blind.

Aanvankelijk leek Klaas-Jan Huntelaar de tweede invaller te gaan worden bij Ajax, maar hij kon uiteindelijk weer gaan zitten, toen duidelijk werd dat Álvarez niet verder kon. "Ik weet niet precies wat er gebeurde aan de zijlijn, maar iedereen moet klaar zijn om er in te komen. Laat duidelijk zijn dat dit de volgende keer sneller moet. In het veld zag je ons ook zoeken naar elkaar of er wat ging gebeuren. Natuurlijk is het onnodig om zo'n goal te incasseren. Het kan vaker voorkomen dat je met tien man komt te staan, maar zes minuten is wel erg lang", besluit Blind.

Ook analist Ronald de Boer vond dat de Ajax onnodig lang met een man minder op het veld stond. "Je zag Blind en Ziyech geïrriteerd, zo van: 'Schiet is op, joh'. Ajax had in de fase ervoor al twee kansen weggegeven. Het was slecht verdedigd, maar het is ook ongelooflijk dat het zó lang duurde", aldus De Boer. Na de 2-3 van Saymak wankelde Ajax, maar David Neres maakte in de slotfase uiteindelijk aan alle onzekerheid een eind.

Meer nieuws
   
17:12
17:12
Het hoge woord is eruit: Thiago Silva keert na 16 jaar terug bij Fluminense
4
   
17:05
17:05
VZ Kort: Benefietwedstrijd voor Vitesse; Toornstra langer bij FC Utrecht
77
   
17:00
17:00
Pak 2,6x je inzet als Uitblinker Füllkrug op doel schiet tijdens PSG-Dortmund!
0
   
16:51
16:51
NEC wil Chery behouden, maar moet vrezen voor regerend landskampioen uit Europa
4
   
16:41
16:41
Een buitenlandse wedstrijd bijwonen? Koop je officiële tickets in de ticketshop!
0
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (17)

 
Gerard13
 
127
1 november 2019 om 22:23
Weer respect dat Ajax alleen naar zichzelf kijkt, echte profs.
 
Moraat
 
0
2 november 2019 om 13:04
Zou ook wel heel ongepast zijn als ze naar iets buiten Ajax om hadden gewezen
 
Craig Tucker
 
11
1 november 2019 om 22:24
Maar weten we nu al waarom het zo lang duurde? Ging EtH ervan uit dat ie verder kon? Zelfs als dat het geval is kun je Gravenberg al laten warmlopen tijdens het behandelen.
 
soccersupp
 
27
1 november 2019 om 22:24
Inderdaad een tactische fout van ten Hag. Had puntverlies kunnen betekenen, goed dat Blind en Zyiech hier boos over zijn.
 
Janta
 
53
1 november 2019 om 22:40
Was geen tactische fout, de medische staf hadden direct moeten melden dat er gewisseld had moeten worden maar deden dat niet waardoor ETH twijfelde.
 
Formus
 
33
1 november 2019 om 22:26
"schiet is op joh?" ðÿ˜‚ðÿ˜‚ðÿ˜‚ on: weet niet de reden, maar EtH zal niet voor niets lang gewacht hebben. Of Alvarez kon nog verder dacht ie, of Gravenberch nog niet klaar? Je wil als coach niet graag lang met 10 man spelen als t niet hoeft
 
MT87
 
38
1 november 2019 om 23:31
Oef, die doet pijn ja. 'Is' in plaats van 'eens' is net zo erg als 'me' in plaats van 'mijn'. Ik kan er slecht tegen.
 
Sanderr
 
5
2 november 2019 om 09:16
Ongekend inderdaad, mensen die zo schrijven neem ik vaak direct een tikkeltje minder serieus. Nu begint de redactie er zelfs mee, erg kwalijk! Ik denk niet dat Ten Hag dacht dat Alvarez verder kon trouwens, hij wilde zijn invaller gewoon goed warm hebben op deze lap plastic van aftandse kwaliteit.
 
AcePluto
 
0
2 november 2019 om 12:30
Ik denk niet dat je serieus bent Sander, maar ik geef toch maar antwoord voor de mensen die denken dat het van de redactie komt; is het niet dat Ronald de Boer dit zegt? Dit wordt toch gewoon geciteerd door de redactie, dus waarom is het niveau van hun hierin laag?
 
Sanderr
 
5
2 november 2019 om 13:29
Huh nee, dit citeer je toch niet zo? Hoewel het in spreektaal kan klinken als 'is' schrijf je het gewoon te allen tijde als 'eens'. Stoor me ook niet zo gauw aan spel- of schrijffouten hoor, maar is i.p.v. eens vind ik wel een erg irritante haha!
 
Woezel
 
5
1 november 2019 om 22:36
Ik denk dat TH w88 op een signaal van de arts of hij verder kin of niet.
 
fcemmen23
 
13
1 november 2019 om 22:42
Ten Hag gaf net gewoon aan dat Gravenberch de schuldige was omdat ie nog niet klaar was. Toen er werd doorgevraagd bleek dat het eigenlijk de staff was die de ernst van de blessure niet goed had ingeschat. Erg zwak om de schuld bij een jeugdspeler neer te leggen. Het argument was nog lachwekkender; hij was nog wel warm van het warmlopen in de eerste helft bij de wissel van Martinez.
 
Xyzz
 
15
1 november 2019 om 23:09
Hij gaf niet Gravenberch de schuld maar zei dat het niet goed was dat hij nog niet klaar stond. Aangezien hij zelf coach is, en verantwoordelijk, had hij gelijk tegen gravenberch moeten zeggen om klaar te staan als dat nodig was. Zo interpreteerde ik het.
 
siab
 
4
2 november 2019 om 00:07
Dit vond ik ook echt onbegrijpelijk, waarom zo lang met een man minder laten staan, dat kon in deze fase niet, dat voelde je gewoon. Je zag ook de irritatie bij Blind na dat doelpunt richting de bank.
 
Jpennant16
 
3
2 november 2019 om 01:53
Het is zo overduidelijk dat niemand zin had om in te vallen. Het regende, klote kunstgras waar niemand een sliding op wil zetten. Uiteindelijk was Gravenberch overduidelijk de lul, maar Marin had er beter in kunnen gaan, alleen al omdat die sukkels zn naam niet eens correct hebben geplakt. Ik heb van Johan Derksen vernomen dat het zo heeft plaatsgevonden:cheech7: G R A V E N B E R G..chong11: Neeeee is met CH tochhh!!!cheech7: Aii nee, dan plakken we het erachter, niemand gaat zien
 
JordiLangerak
 
11
2 november 2019 om 08:25
"Schiet is op joh"? Ga jullie weer schamen Voetbalzone. Het Nederlands van jullie is echt van een dramatisch niveau.
 
pro2312
 
1
2 november 2019 om 12:59
Dat is toch precies wat voetballers roepen? Of denk jij dat zij echt woorden als 'eens' gebruiken? Maak jezelf eens niet zo druk.