'Groter talent dan Rodrygo' lijkt hard op weg naar handtekening bij PSV
Zaterdag, 4 juni 2022 om 00:25

PSV staat op het punt om zich voor minimaal één (en mogelijk zelfs twee) seizoenen te verzekeren van de diensten van Savinho, zo meldt de Braziliaanse tak van GOAL. Het achttienjarige toptalent wordt door de City Football Group voor 6,5 miljoen euro ingelijfd bij Atlético Mineiro en vervolgens direct uitgeleend aan PSV. De mogelijke komst van Savinho hangt al sinds februari in de lucht en leek eerder nog afgeketst.

Het Eindhovens Dagblad voegt toe dat een akkoord tussen PSV en de City Group niet bevestigd wordt vanuit het Philips Stadion, maar in Brazilië weten de media het zeker: Savinho begint in Noord-Brabant aan zijn Europese voetbalreis. De City Group heeft diverse clubs in bezit, waarvan Manchester City verreweg de grootste is, maar Savinho wordt naar verluidt aangetrokken door Troyes, een club die eveneens onderdeel is van het concern. Voor 6,5 miljoen euro krijgt de Franse Ligue 1-club 87,5 procent van de transferrechten, een deal die al rond zou zijn en bovendien middels bonussen met nog eens 6 miljoen euro kan oplopen.

Een maand geleden bevestigde het Eindhovens Dagblad dat Savinho zich 'dolgraag' bij de Braziliaanse enclave van PSV voegen. De Eindhovenaren hebben met André Ramalho, Mauro Júnior en Carlos Vinícius al enkele Brazilianen in de gelederen. Aanvankelijk ging de krant nog uit van een plek in het beloftenelftal, maar in Brazilië is men zo overtuigd van het talent van Savinho dat hij in de A-selectie wordt verwacht.

Savinho is een linksbenige rechtsbuiten en werd door Jorge Sampaoli onlangs vergeleken met Rodrygo. Volgens de coach van Olympique Marseille is Savinho zelfs beter dan zijn landgenoot van Real Madrid. In 29 wedstrijden namens Alético Mineiro liet de in 2004 geboren Savinho pas één doelpunt noteren. Sávio heeft zes jeugdinterlands voor Brazilië Onder 16 achter zijn naam staan, waarin hij vier keer scoorde.

Meer nieuws
   
21:05
21:05
Robin van Persie gaat in op vraag of hij ooit trainer van Feyenoord wordt
1
   
20:28
20:28
Ongekend: Leverkusen behoudt ongeslagen status door goal in minuut 97
27
   
20:15
20:15
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord ontwaakte
11
   
20:00
20:00
Live meepraten in de Ligue 1: Paris Saint-Germain - Le Havre
3
   
20:00
20:00
Live meepraten in de Premier League: Aston Villa - Chelsea
4
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (85)

 
consy
 
118
4 juni 2022 om 00:30
Echt een hele slechte ontwikkeling voor het voetbal die al heel lang geleden is ingezet. Weer een jongen die gaat verzuipen in het huurstelsel van een grootmacht als City. Gesponsord door Abu Dhabi, doorzichtige doping waar niemand wat aan kan of wil doen.
 
Timmio
 
72
4 juni 2022 om 00:33
Daar ben ik het met je mee eens, maar het ergste van dit is niet eens per sé dat hij van Man City is, maar dat hij van Troyes is. Het wijst aan dat Man City nu zo sterk is in de financiële markt dat het de FFP nogmaals kan omzeilen door een van haar dochterclubs (van de City FG) te kunnen gebruiken om nog meer in haar arsenaal te krijgen.
 
consy
 
82
4 juni 2022 om 00:36
Precies, zogenaamd mag een enkele club niet teveel spelers verhuren dus omzeilen ze het maar op deze manier. Echt te triest voor woorden.
 
Timmio
 
16
4 juni 2022 om 00:41
Ik hoop alsnog dat hij komt, want het lijkt me een geweldige voetballer, maar dat voetbal met het jaar nog zieker wordt door al het geld is duidelijk en heel erg jammer. Maar daar is denk ik helemaal niets meer aan te doen..
 
Marc 433
 
33
4 juni 2022 om 00:42
Hi Timmio, Het blijft merkwaardig inderdaad. Wat ik ook vreemd vind is dat deze speler op basis van huur naar PSV komt. Troyes heeft de rechten gekocht voor 6,5 miljoen euro. Dat kan PSV toch ook makkelijk betalen lijkt mij. Nu leidt PSV deze speler op voor Troyes. Terwijl PSV op de flanken best wel veel opties heeft. Ik had verwacht dat PSV de focus ging leggen op een topspits + backup. Misschien komt er nog nieuws dat PSV mogelijk een optie tot koop heeft bedongen. Anders snap ik deze huurdeal niet.
 
Eindtovenaar10
 
13
4 juni 2022 om 00:47
Volledig eens Marc, en zeker als je ziet hoeveel opties je op de rechterflank hebt staan met Madueke, Doan, Vertessen, Bakayoko.. beetje gekke deal als je er geen koopoptie in zit
 
Timmio
 
20
4 juni 2022 om 00:51
Hi Marc! Ja er zitten rare tekens achter maar als ik het goed begrijp: --Savinho wilt een contract bij Manchester City (veel geld, financiele onafhankelijkheid en over 2 jaar een plek bij de wereldtop en de kans zich daar te bewijzen) -- PSV wilt hem graag gebruiken voor een paar jaar en heeft een huurcontractonderhandeling gestart met Manchester City wetende dat zij de beste papieren voor hem hebben -- Manchester City stalt hem bij Troyes (om de FFP te omzeilen// de huur-regelingen in de PL te omzeilen) waardoor hij officieel niet van Man City is, maar in de praktijk weet iedereen beter. -- Troyes zal nooit gebruik van hem kunnen maken, want hij wilt niet uitkomen voor Troyes maar weet dat hij eigenlijk van Manchester City is met deze constructie en nooit echt van Troyes. Hierdoor doet Troyes niet moeilijk met de 87 transferrechten en meteen doorverhuur. Hij zou tã£â³ch niet voor ze uitkomen. -- PSV kan zijn transfersom makkelijk betalen, maar eventuele salaris niet opboksen tegenover Manchester City en haar CFG. Zelfs als zijn eisen laag zouden zijn boks je nog op tegen de wens een contract te hebben in de wereldtop over 2 jaar. Voor PSV is dat niet te doen en omdat hij al gehaald zou worden voor sportieve reden en na 2 jaar doorverkoop accepteren wij deze constructie om hem "dan maar zo te halen" Edit: - ik verwacht geen optie tot koop, wel een 2-jarige huur zonder afkoopsom. - Naast Savinho heeft PSV inderdaad nog meerdere transferprioriteiten. Ik verwacht een spits, Centrale verdediger, vleugelverdediger en tot slot een nieuwe verdedigend middenvelder (ervanuit gaande dat Sangarã£â© weggaat) ohja en de keeper... Namen die nu veel genoemd worden in de geruchten zijn Hugo(keeper uit braziliã£â«), van Crombrugge (doelman anderlecht), Vinicius (CDM KV Mechelen), Luuk de Jong en Savinho EDIT 2: Madueke en Bakayoko zijn veelbelovend dus ik denk dat de kans bestaat dat Savio ook veel op Links gaat spelen. Doan gaat echter weg, Vertessen heeft het niveau niet dus die twee zou ik niet zo snel willen benoemen. Ik verwacht volgend jaar Savio-Madueke op de vleugels
 
Marc 433
 
7
4 juni 2022 om 01:13
@timmio Bedankt voor je uitgebreide reactie/toelichting! Blijft een ingewikkelde constructie Ik ken deze speler verder niet en daarom kan ik inhoudelijk er niks over roepen. Laten we het erop houden dat wanneer hij komt, hij PSV kan helpen om de volgende stap te zetten. Concurrentie op de rechterflank heeft ie iig genoeg. Dan moet hij dus heel erg goed zijn. Kijkend naar de praktijken van City en de City Group, had ik het echt een wereldactie van PSV gevonden als zij hadden aangegeven niet mee te werken aan het omzeilen van FFP. Gaat nog een leuke zomer worden qua transfers. Markt is net open dus ik ben benieuwd naar wie er komen en gaan.
 
Timmio
 
3
4 juni 2022 om 01:18
Uiteraard! Ja ik heb al wel eens eerder van hem gehoord want deze geruchten spelen al maanden. Ik hoop stiekem lichtjes ook dat hij voor op de LW wordt gehaald. (omdat ik denk dat Gakpo vertrekt) Zo niet hebben we straks misschiein Gakpo, Madueke en Savio in een elftal. Pure luxe! Een beetje waar ik bij Ajax jaloers op ben (zo veel keuzes) En tsja. Het zou mooi zijn geweest als we hard waren op dit soort momenten, maar ik kan het ons ook niet kwalijk nemen dat we hiermee akkoord gaan uit eigenbelang. Er staat voor ons de aankomende jaren heel veel op het spel en we hebben weinig risico's die we zomaar kunnen nemen. Financieel zowel als sportief gezien
 
Th3SpecialOne
 
2
4 juni 2022 om 01:23
Ik snap je heel goed, maar dit is echt een probleem die PSV niet in zijn eentje kan oplossen, ja het toont klasse als ze er niet aan meedoen en dit aankondigen... Maar heel eerlijk gezegd in deze sport is het meedoen of verdrinken...
 
Musi26
 
2
4 juni 2022 om 01:25
Het zou inderdaad goed zijn als clubs dit tegen city (en andere clubs die dit doen) zeggen, want alleen zo stop je dit.
 
Timmio
 
2
4 juni 2022 om 01:34
Prisoner's dilemma. Aan de ene kant is de enige manier ze te stoppen als iedereen meewerkt, aan de andere kant verzuip je als ook maar één andere club niet meewerkt. En je kan anderen simpelweg niet vertrouwen. Dit is een wedstrijd die je niet kan winnen
 
Sir Paul
 
11
4 juni 2022 om 06:54
Marc,ik denk dat PSV wanhopig de aansluiting met Ajax zoekt. Als PSV supporter voel(de) ik toch een lichte obsessie wat dat betreft onder vBommel en Schmidt. Persoonlijk ben ik t volledig met je eens, maar denk ik dat dit zeker een gevolg is vd prijzengelden die bij de Europese toernooien te verdienen vallen. Feyenoord komt in de finale confetticup en harkt 20 miljoen binnen. PSV zal waarschijnlijk ook zoiets geincasseerd hebben. Ajax wordt in de 2e ronde CL uitgeschakeld harkt 70 miljoen binnen. Spelers die veel meer waard worden door CL(logisch)Zodoende worden grotere clubs gefaciliteerd enorme verschillen te creëren tov de rest ,waardoor die rest zich weer genoodzaakt voelt alternatieven aan te boren. Wat mij betreft nivelleren de prijzengelden mbt Europees voetbal oa om dit soort constructies te voorkomen. Maar ook om t weer een beetje spannender te maken. Nog een paar seizoenen zo en Ajax kan Feyenoord opkopen, als dat al niet mogelijk is. Dat lijkt mij de ook niet gezond. Dus prijzengelden dichter na elkaar toe trekken lijkt me eerlijker en gezonder. Imo niet fair dat Ajax 3a4x zoveel verdiend heeft dan Feyenoord Europees dit seizoen. Houden ze dit financiële prijzensysteem in stand stapelt zich dat op, loopt Ajax verder weg en moet de rest zich door bochten wringen om bij te blijven. Waarom startpremie CL 40 miljoen en EL 8of 10? Doe dan 30 CL ,20 EL om de mindere goden nog een schijn van kans te geven en de EL wat prestigieuzer te maken. Overwinning CL 2 miljoen, Overwinning EL 1 miljoen. Zoiets. Nu zijn ook die bedragen volledig uit hun verband. Helaas lijkt de nieuwe opzet vd CL nog meer toegespitst om de grootste clubs in t zadel te houden. Das voor ons als Nederland ook een nadeel imo.
 
Zytto34
 
2
4 juni 2022 om 09:58
Nouja Ajax kwam bij de laatste 16 van Europa. Als feyenoord de ConfL won waren ze nummer 68 van Europa (bij wijze van). Dan is het toch alleen maar terecht dat Ajax meer geld krijgt. Zij zitten in een competitie met Real Madrid, Barcelona, enzovoorts. terwijl feyenoord tegen Dritta, Maccabi Haifa, Partizan en Slavia Praag speelde. Kan je moeilijk zeggen dat het onterecht is dat Ajax meer geld krijgt, want Ajax won ook gewoon 6 van de 6 wedstrijden in de groepsfase (wat zeer uniek is).
 
Sir Paul
 
3
4 juni 2022 om 11:18
Absoluut eens dat CL meer moet verdienen,maar wat mij betreft mogen de verschillen qua prijzengelden wel wat nivelleren. En ja ,prestatie van Ajax in de groepsfase was uitstekend. Dat ze er 70 miljoen mee verdienen ,prima. Waarom een FINALIST van een ander bekertoernooi maar 3x zo weinig krijgt is imo onevenredig. Das flauw gezegd een beetje VVD beleid. Rijkste clubs faciliteren nog rijker te worden. Hen inhalen,prijzen pakken wordt steeds moeilijker en sporadischer logischerwijs..De startpremie voor deelname aan de groepsfase van de Europa League bedraagt € 3.630.000 per club. CL meer dan 10 X zoveel in sommige gevallen. Das vragen om scheefgroei.
 
Marc 433
 
0
5 juni 2022 om 20:20
@Sir Paul Het is heel toevallig dat ik hier weer terugkom, want ik kreeg geen notificatie van jouw reactie. Maar ik ben het grotendeels met je eens dat er een groot verschil is in inkomsten tussen de de CL en andere toernooien. Wellicht komt dit door marktwerking; grote, rijke bedrijven willen alleen flink betalen voor CL (sponsoring) en kijkers willen voor CL. Dit vanwege de grote clubs en beste spelers. Daarnaast moet je ook echt presteren in de CL wil je grof geld verdienen. 15,6 miljoen is startgeld, 3 miljoen ongeveer tv-geld. De rest is gebaseerd op de ranking van de clubs winstpremies. In het geval van PSV is zaak om nationaal te presteren door kampioen te worden= Cl. Of via voorronden de groepsfase bereiken en daar presteren. Anders gaan ze echt de boot missen.
 
PaulR_1982
 
3
4 juni 2022 om 00:46
De enige die er iets aan kunnen doen zijn de spelers zelf. Niemand zet hun een pistool op hun hoofd he, ze kiezen er zelf voor om bij City te tekenen, een club die elk jaar een stuk of 20/30 spelers verhuurt over heel Europa.
 
Musi26
 
2
4 juni 2022 om 01:26
Die spelers denken alleen aan het geld en daar kun je het dus niet stoppen. De clubs kunnen dit makkelijker, maar vermoedelijk denken ze; als wij het niet doen, dan doet een andere club het wel.
 
TechnoBastard
 
3
4 juni 2022 om 01:37
In Zuid Amerika zetten ze dus wel een pistool op je hoofd. Can you blame them?
 
PaulR_1982
 
1
4 juni 2022 om 07:36
@musi26: Ik denk dat veel zaakwaarnemers aan het geld denken, net zo als de clubs. De speler moet vooral naar zijn eigen carrière en speelkansen kijken, maar wordt veelal gek gemaakt door zijn inhalige zaakwaarnemer.
 
j0rnnn
 
9
4 juni 2022 om 00:31
Goed gehandeld van Troyes. Zo’n groot talent voor zo’n zacht prijsje.
 
AjaxNL!
 
20
4 juni 2022 om 00:40
Goed gehandeld van manchester city junior bedoel je
 
PSV_PSV
 
1
4 juni 2022 om 00:31
Eerst zien, dan geloven. Maar ben benieuwd
 
Timmio
 
7
4 juni 2022 om 00:32
Als hij voor twee seizoenen komt en daadwerkelijk % op zijn transfersom opelvert voor PSV is hij van harte welkom. Ik heb het geloof wel dat hij de kwaliteiten heeft. Als dit nieuws echt is ben ik hyped
 
MrGuide
 
3
4 juni 2022 om 10:13
Door als PSV zijnde dit soort spelers te gaan huren hou je de huidige problematiek in stand: clubs als City die alles opkopen omdat ze die spelers toch wel kunnen verhuren.Stop met het huren van dit soort spelers en samenwerkingsverbanden aangaan met clubs als City. Dan is het snel klaar, omdat ze niet met 80 spelers in de kleedkamer in Manchester willen zitten.Wachten op maatregelen van Fifa/Uefa heeft geen zin, die gaan er niet komen.
 
Timmio
 
1
4 juni 2022 om 14:42
Als PSV het niet doet doet een ander het wel ben ik bang. Dit is een strijd die we niet kunnen winnen
 
Woenselaar
 
8
4 juni 2022 om 00:32
Waarom kan PSV zich niet mengen voor dit bedrag als ze toch zo overtuigd zijn van zijn kwaliteiten? Ben hier niet van gecharmeerd eerlijk gezegd...
 
Timmio
 
4
4 juni 2022 om 00:34
Omdat je niet alleen tegenover die Brazilianen moet bieden maar ook zo'n jongen moet overtuigen dat hij niet voor enorm veel geld naar de absolute wereldtop wilt... Ondanks dat hij technisch gezien onder contract staat bij Troyes weten we allemaal wel dat hij daar tekent met Man City in zijn gedachten.
 
Woenselaar
 
9
4 juni 2022 om 00:40
Ik werk zelf met de beste talenten in de software (consultancy) wereld, en geloof me... Wij selecteren voor de top van de bedrijfswereld niet op de mensen die het meeste geld willen verdienen maar op mensen met de juiste mindset. Soms moet je dan gewoon nee zeggen omdat het voor bedrijf niet het beste is. Ik zou dat graag bij PSV terugzien. De jongens die carrière boven het snelle geld kiezen zijn de gasten met de juiste mindset imo.
 
Timmio
 
8
4 juni 2022 om 00:43
Natuurlijk en daar geloof ik je ook echt in, maar ik denk ook dat er uitzonderingen zullen bestaan en dat het tegenwoordig te simpel is te verwachten dat zulke jonge jongens zomaar even financiele onafhankelijkheid kunnen afwijzen. 1 zware blessure en hij speelt de rest van zijn leven voor Vvv En ergens kiest hij ook voor zijn carrière, want hij weet met de afspraken al meteen dat hij naar PSV zou komen voor 2 jaar, wat voor vele grote talenten wordt gezien als de ideale leerstap, zeker in Brazilië. Het kan altijd beter en in de regel geloof ik je zeker, maar ik denk dat deze best goed kan uitpakken nog, maar alleen tijd kan het bewijzen
 
Woenselaar
 
4
4 juni 2022 om 00:51
Tja, ik snap jou ook. Kom je uit Brazilië en je contract is gegarandeerd met een dikke paycheck voor de komende 5 jaar. Zeg daar inderdaad maar eens nee tegen op die leeftijd. Waar ik het meer over heb is dat PSV in deze zich wat groter op mag stellen. Daardoor ga je wat talenten verliezen, maar je verwaterd ook je eigen waarde door je zo op te stellen (voor toekomstige deals). Als visie voor het voetbalbedrijf PSV vind ik dit niet positief. Als beste voorbeeld kan ik Angelinho aanhalen waar ze wellicht ook gewoon het risico hadden moeten nemen, want blijkbaar geloofde ze in hem, maar niet genoeg om uiteindelijk de volle mep te kunnen verdienen op de ontwikkeling.
 
Timmio
 
1
4 juni 2022 om 00:56
Dat zou een optie kunnen zijn, maar niet een heel realistische ben ik bang. We staan internationaal op vele fronten bekend als watjes, zeker in de onderhandelingen.
 
TechnoBastard
 
3
4 juni 2022 om 01:12
Ben ik het helemaal mee eens. Waar heb je anders zo keihard in geïnvesteerd op de Herdgang? Vind het ook geen goed signaal naar die jongens daar, van die schimmige constructies
 
Woenselaar
 
1
4 juni 2022 om 01:13
Dat vind ik jammer, en dat beeld gaan we niet veranderen door dit soort deals te blijven sluiten ben ik bang.
 
Sir Paul
 
2
4 juni 2022 om 07:06
Ik denk dat PSV wanhopig de aansluiting met Ajax zoekt. Als PSV supporter voel(de) ik toch een lichte obsessie wat dat betreft onder vBommel en Schmidt. Persoonlijk ben ik t volledig met je eens, maar denk ik dat dit zeker een gevolg is vd prijzengelden die bij de Europese toernooien te verdienen vallen. Feyenoord komt in de finale confetticup en harkt 20 miljoen binnen. PSV zal waarschijnlijk ook zoiets geincasseerd hebben.Ajax wordt in de 2e ronde CL uitgeschakeld harkt 70 miljoen binnen. Spelers die veel meer waard worden door CL(logisch)Zodoende worden grotere clubs gefaciliteerd enorme verschillen te creëren tov de rest ,waardoor die rest zich weer genoodzaakt voelt alternatieven aan te boren.Wat mij betreft nivelleren de prijzengelden mbt Europees voetbal oa om dit soort constructies te voorkomen. Maar ook om t weer een beetje spannender te maken. Nog een paar seizoenen zo en Ajax kan Feyenoord opkopen, als dat al niet mogelijk is. Dat lijkt mij de ook niet gezond. Dus prijzengelden dichter na elkaar toe trekken lijkt me eerlijker en gezonder. Imo niet fair dat Ajax 3a4x zoveel verdiend heeft dan Feyenoord Europees dit seizoen. Houden ze dit financiële prijzensysteem in stand stapelt zich dat op, loopt Ajax verder weg , moet de rest zich door bochten wringen om bij te blijven. Kampioen worden wordt voor Feyenoord en PSV steeds moeilijker. Waarom startpremie CL 40 miljoen en EL 8of 10? Doe dan 30 CL ,20 EL om de mindere goden nog een schijn van kans te geven en de EL wat prestigieuzer te maken. Overwinning CL 2 miljoen, Overwinning EL 1 miljoen. Zoiets. Nu zijn ook die bedragen volledig uit hun verband.Helaas lijkt de nieuwe opzet vd CL nog meer toegespitst om de grootste clubs in t zadel te houden. Das voor ons als Nederland ook een nadeel imo.
 
Zytto34
 
1
4 juni 2022 om 11:19
Omdat de CL veel en veel beter bekeken wordt? Durf wel te wedden dat er een stuk meer mensen naar City-PSG of Liverpool-Inter keken dan Maccabi Haifa-Slavia Praag of Rapid Wien-vitesse.
 
Sir Paul
 
3
4 juni 2022 om 11:38
Uiteraard, maar moet de startpremie 10x meer zijn dan vd EL? Want zo blijf je ongeveer dezelfde wedstrijden,hetzelfde cirkeltje met dezelfde clubs houden. Leuk,alweer Real Madrid of Liverpool als winnaar. Die zijn met City ,PSG oa op een gezonde manier nooit meer in te halen. Prijzengelden nivelleren zorgt voor veel meer transparantie en variatie qua deelnemende clubs bij de CL. Zoals nu worden verschillen groter en blijf je jaarlijks t zelfde deelnemersveld zien. Misschien is Real Liverpool ook leuk als t in de EL gespeeld wordt??. Wat vindt je trouwens vd nieuwe opzet qua CL?
 
Timmio
 
1
4 juni 2022 om 14:43
De coefficientenlijkst is ook gedeeltelijk het probleem. De top 4 competiteis krijgen de helft van de UCL. Dat ze uberhaupt al 3 clubs krijgen is al best raar, maar meer dan dat eigenlijk een regelrechte schande.
 
Sir Paul
 
0
5 juni 2022 om 10:25
Absoluut
 
Benzema.
 
2
4 juni 2022 om 00:32
Wat moet je nou weer met zo`n huurspeler. Die staat alleen maar jeugd in de weg.
 
29er
 
0
4 juni 2022 om 12:47
Hetzeflde als Feyenoord met Dessers, Nelson en Til deed. Gebruiken zonder transfersom te betalen en zo een seizoen goed kunnen presteren. Voor Feyenoord pakte het ultiem goed uit met de conference league finale (en miljoenen), maar ook met de 3e plek in de competitie. Groot vraagteken of ze dat ook gehaald hadden zonder huurlingen maar met goedkope gekochte spelers. Feyenoord is nu sportief en financieel een stuk interessanter met dank aan paar huurlingen
 
Benzema.
 
0
4 juni 2022 om 13:24
Totaal andere situatie. Feyenoord deed dat vooral omdat ze niet genoeg geld hebben om alles te kopen. En dat waren gewoon ervaren spelers. Deze Savinho is 18 en heeft nauwelijks in een eerste elftal gespeeld.
 
Moesh13
 
10
4 juni 2022 om 00:32
Waarom betaalt PSV zelf geen 6,5 miljoen euro voor die jongen? Rare beslissing dit
 
PSV,VVV,LFC!
 
1
4 juni 2022 om 00:34
Waarschijnlijk kan/wil PSV niet het salaris matchen, verwacht ik.
 
Timmio
 
2
4 juni 2022 om 00:35
Zijn dromen ook niet. Die jongen denkt dat hij straks een contract heeft verzekerd bij de wereldtop, want Troyes is practisch gezien een speeltuin van Man City geworden
 
Zytto34
 
11
4 juni 2022 om 00:35
Omdat hij bij de City Group waarschijnlijk het 4-voudige kan verdienen.
 
Timmio
 
19
4 juni 2022 om 00:35
PSV is inderdaad de enige club die ooit een speler huurt
 
Timmio
 
7
4 juni 2022 om 00:40
Ja het is best smerig, maar daar kan PSV in deze toch vrij weinig aan doen? PSV is niet de club die deze jongen bij Troyes stalt om de FFP te omzeilen. Dat doet toch echt Manchester City. Het is niet zo alsof we daar op te kiezen hebben. En hem dan maar niet huren omdat Man City het zo speelt is een nogal naã¯eve gedachte. Die grappen kunnen wij simpelweg niet maken in ons beleid EDIT op basis van de edit: Ik begrijp je zeker hoor! Ik heb ergens ook wel wat twijfels, maar heb het gevoel dat hier simpelweg niet tegen op te boxen is tegenwoordig, dus accepteer ik dit wel als een vorm van eigen-overleving.
 
Timmio
 
4
4 juni 2022 om 00:46
Ik deel die mening terug hoor! Heb Feyenoord altijd een mooie club gevonden. Veel traditie, goede fans en over het algemeen ook nooit ruzie met ons. Al is het maar omdat Ajax er tussen staat. Hoop op weer een mooi seizoen en ook een Feyenoord dat later afhaakt dan Februari. (doe maar gewoon lekker in ronde 32/33, samen met Ajax ) En als wij de schaal pakken mogen jullie de beker, zo lief ben ik ook weer wel
 
Eindtovenaar10
 
3
4 juni 2022 om 00:50
DomineeDirksen - Wacht eens eerst rustig af tot er meer bekend word wat precies de bedoeling is met zijn contract tegenover PSV voordat je weer dingen roept
 
Zytto34
 
5
4 juni 2022 om 00:34
Waarom laat Troyes hem niet zelf spelen? Mindere club dan psv, dus meer kans op speeltijd en als het een toptalent is kan hij ook een aandeel hebben volgend seizoen. Waarom psv een 18-jarige Braziliaan voor 1 seizoen gaat huren op een positie waar je madueke en bakayoko hebt snap ik ook niks van, maarja altijd lekker voor de breedte in ieder geval.
 
Timmio
 
10
4 juni 2022 om 00:38
Omdat, en dat is gewoon een aanname die ik maak natuurlijk, ik het gevoel heb dat Troyes hier niet de club is die hem écht koopt, maar meer de club is die gebruikt wordt om een aankoop te doen voor Man City op een manier dat Man City de FFP ervan kan omzeilen In alles behalve techniciteiten zal hij van Man City zijn. Troyes is hun speeltuintje (goed van NAC dat ze hebben geweigerd toen ze zelf werden aangeboden...) Savinho gaat naar Troyes voor de handel van Manchester City en zal dus qua huur en speeltijd nooit in beeld geweest zijn bij Troyes (als de geruchten kloppen)
 
Zytto34
 
6
4 juni 2022 om 00:43
Maar dan wil je er als Troyes zijnde toch ook wat aan overhouden op sportief vlak? Ook heeft psv dan niks aan een % van de transfersom. Die gaat met deze deal dan voor 12 miljoen naar City. Ook al schiet hij er 48 in.
 
Timmio
 
1
4 juni 2022 om 00:47
Sportief vlak gingen ze nooit wat opleveren, want dat zou Savio natuurlijk nooit accepteren en dat weten ze. Ze gaan akkoord met 87% van de transfersom in de toekomst, wat het beste is dat Troyes er zelf uit zou kunnen halen. PSV heeft inderdaad ook weinig aan de % maar het is beter dan niets, plus we hebben dan 2 jaar gebruik gemaakt van een speler die anders waarschijnlijk onhaalbaar was en bekend staat als een potentiee lwereldtalent
 
Woenselaar
 
6
4 juni 2022 om 00:58
2 jaar gebruik gemaakt van een speler die 1 keer in 28 wedstrijden gescoord heeft, dat klinkt gewoon als een speler die je volop moet ontwikkelen? Tijd en moeite in moeten stoppen maar niet de vruchten plukken. Dat vind ik persoonlijk jammer
 
Zytto34
 
5
4 juni 2022 om 01:01
Zeker met madueke en bakayoko in de gelederen zonde. Die zinchenko bakte er bij psv ook vrij weinig van en heeft eigenlijk alleen een jaar in de weg gelopen.
 
Timmio
 
7
4 juni 2022 om 01:10
Zinchenko bakte er niet weinig van maar werd verkeerd begrepen. Was tactisch op het moment te ver voor de rest leek het soms wel. Ondanks dat hij flopte zag ik al heel snel dat die jongen heel veel in huis had. Dat zien we nu terug bij Oekraïne en in mindere mate bij Manchester City op de LA positie. Blijft jammer hoe dat gelopen is, maar dat hij flopte lag naar mijn gevoel weinig aan hemzelf
 
TechnoBastard
 
0
4 juni 2022 om 01:42
Tijd die gewoon in de jeugd, of geld wat voor het aankopen van talenten voor de jeugd gestopt moet worden!
 
Timmio
 
1
4 juni 2022 om 01:45
Onze jeugd is niet altijd goed genoeg, zeker destijds niet
 
SocioFan1
 
2
4 juni 2022 om 07:00
Hier krijg je toch een error van zeg, dit moet toch niet juist zijn wat het voetbal wenst te hebben. En zie maar weinig die hier over klagen maar owee als een barca een speler wil halen nu. Het is echt te bizar voor woorden hoe dit geregeld is. City bezit dus gewoon 10 clubs, ze halen allerlei talentjes, ene Magno zit ook al in New York. Wat is dat voor gekkigheid. Nee laat ze maar anders alle clubs overnemen, zijn we meteen klaar. Dus Troyes wordt hier gewoon als slaafje gebruikt, Savio binnen halen (top talentje trouwens met Fm22) en mogelijk doorverhuren maar hey hij is niet van jullie hoor, maar gewoon van city. Wat een prachtige ontwikkeling zeg met die olieclubs. Een drama.
 
Zytto34
 
0
4 juni 2022 om 11:24
Dan bakte hij er bij psv toch weinig van? Je zegt zelf dat hij flopte. Dat is mijn punt. Deze jongen is ook 18 met 1 goal in 28 wedstrijden beetje zoals zinchenko toen. Die gaat ook niet meteen de Eredivisie aan flarden schieten. 18 jaar en compleet ander land, dus dat gaat tijd nodig hebben. Bij deze jongen zul je het talent vast en zeker zien, maar grote kans dat het in zijn eerste jaar niks gaat zijn (zoals Neres bij ons), dus dan kan je imo beter voor wel een vaste speler gaan of gewoon madueke/bakayoko het vertrouwen geven.
 
Timmio
 
0
4 juni 2022 om 14:47
Ik snap wat je zegt, maar vind dat er een verschil is tussen "floppen" en "er niks van bakken". Hij heeft PSV helaas niet kunnen geven wat men had vewacht, dus is hij geflopt. Maar hij was verre van een slechte voetballer, ook in die periode. Als Cocu hem beter had begrepen hadden we een heel sterk Zinchenko gezien. Ik denk ironisch genoeg zelfs dat Schmidt ontzettend dol zou zijn geweest op deze jonge
 
JustPSV95
 
0
4 juni 2022 om 14:50
Troyes is alleen op papier de club die hem koopt, gwn de nieuwe manier om te veel speler verhuren te omzeilen.
 
mcgregor
 
0
4 juni 2022 om 00:34
Nou laat maar komen naar Eindhoven .. als het echt zo n groot talent is kan psv er 2 jaar veel plezier van hebben. Maar wel jammer dat die niet van hun is of kan worden.
 
TechnoBastard
 
3
4 juni 2022 om 01:16
Ja en dus niet doen dit soort fratsen!
 
PaulR_1982
 
2
4 juni 2022 om 00:49
Troyes koopt hem. Waarom zouden ze hem dan verhuren aan PSV? Ik denk dat Troyes best de speler zelf kan gebruiken.
 
STORING
 
2
4 juni 2022 om 01:27
Ja joh, waarom ook niet? Naast al het geld wat verdampt is aan waardeloze transfers gaan we nu ook nog eens opleiden en waarde creëren voor anderen? Dat vind ik, om het zacht uit te drukken, een hele slechte ontwikkeling. Je hebt in Jong PSV de perfecte kweekvijver, verder heb je een (gemankeerd) scoutingsapparaat en wat deals gesloten waarvan je het geld handig mag investeren. Hoe haal je het dan in je hoofd om op te leiden voor anderen? Het is niet dat je daarmee een percentage van de transferrechten krijgt net zoals Heerenveen het bij ons deed met Lammers. Serieus waar, ik vraag mij echt af of PSV financieel wil groeien en echt bij de top 32 van Europa wil horen of dat Gerbrands en co. onder invloed waren toen ze dat riepen. Zoveel spelers door je vingers laten glippen omdat je niet doorpakte en nu je levensadder pachten aan Man City. Ongelofelijk…
 
memphisdepay
 
1
4 juni 2022 om 09:08
Heeft Zinchenko spelers van PSV in de weg gestaan? Ik vond destijds van niet en dat zou bij deze speler ook kunnen gebeuren. Natuurlijk moet PSV eigenlijk zelf dit soort talenten binnen halen, maar als PSV een speler huurt dan heb ik daar op zich niet veel problemen mee. Het enige probleem vind ik wel dat PSV op die positie 2 grote talenten heeft met Madueke en Bakayoko maar aar aan de andere kant kan dit ook een speler zijn Een huurspeler zorgt ervoor dat PSV zich op andere posities wel kan versterken. Heel veel mensen op dit forum zie ik ook zeggen dat PSV 7 of 8 nieuwe spelers moet halen. Nou ik heb nieuws voor ze dat gaat PSV niet kunnen betalen. Ze vinden zelfs dat PSV de beste spelers moet verkopen om een paar wissels erbij te halen. Nou ik zie liever dat Gakpo blijft en dat er wat transfervrije of huur spelers bij kopen dan dat hij verkocht wordt. Verder wel eens met je verhaal de laatste jaren moet PSV het vooral hebben van de jeugdspelers die voor een leuk bedrag verkocht worden. Sangare is volgens mij de laatste speler na Lozano die met veel winst doorverkocht wordt.
 
Timmio
 
0
4 juni 2022 om 14:50
Gakpo laten blijven zou ik prachtig vinden, al is het maar omdat hij zo veel meer is dan alleen voetballer (imagospeler. een typische jongen die je club meer licht geeft gewoon om wie hij is) Sangaré vertrekt sowieso wel (afkoopsom) en dat geld moet je vooral gebruiken vind ik. 37 miljoen krijg je erbij. Daar moet 8 miljoen gaan naar de nieuwe CDM (misschien die van Mechelen moest ongeveer zoveel kosten), ook zo iets voor een doelman en ook zo iets voor de nieuwe spits (die misschien kan oplopen tot 12 miljoen) 28 miljoen uitgegeven en 9 miljoen over. Dat geld kan je dan nog aan een nieuwe Back geven en voor de rest transfervrij/huur opvulspelers zoeken.
 
psvrob97
 
8
4 juni 2022 om 01:34
Wat ik me afvraag: hoe kan ‘zo’n groot talent’ (lees beter dan rodrygo) nog maar 1 goal gemaakt hebben in 29 wedstrijden?
 
Zytto34
 
2
4 juni 2022 om 11:29
Hoe vaak lees je dat wel niet? Hoe vaak lees je niet wel de Cruijff van de Balkan (djuricic) of de Cruijff van Kroatie (halilovic) als er een technisch voetballer naar de Eredivisie komt die te boek staat als groot talent. Waren 2 aardige voetballers voor heereveen, maar meer ook niet. Idem met die Bojan die toen bij ons zat. Die zou nog beter worden dan Messi met 800 goals in de jeugd van Barcelona en zijn debuut op zijn 17de. Die voetbalt op zijn 28ste ergens in Japan.
 
maurootje
 
2
4 juni 2022 om 02:01
Die transferrechten zouden echt uit de van gedaan moeten worden. Klinkt ook heel raar; ik bezit 90 procent van een persoon.. Huren of kopen, meer niet. Wel zeer benieuwd naar deze gast
 
Arnout108
 
0
4 juni 2022 om 07:22
Lekker opleiden voor manchester City... ik denk dat PSV genoeg buitenspelers heeft om dit niet te hoeven. Gakpo blijft of er komt een zak geld voor terug, Madueke blijft, Doan is goed genoeg en Bakayoko komt eraan. Die jongen gaat alleen maar spelers die PSV potentieel geld op kunnen leveren in de weg lopen.
 
memphisdepay
 
0
4 juni 2022 om 08:01
Bekijk het is vanuit een ander oogpunt. Door het aantrekken van deze speler kan je Doan verkopen en heb je nog steeds voldoende opties in je selectie. Het geld van Doan kan je dan weer gebruiken om bijvoorbeeld een rechtsback te kopen. Verder ben ik ook geen voorstander van dit beleid en vind het inderdaad ook een beetje laf want ik heb veel vertrouwen in Madueke en Bakayoko. Wel vind ik Madueke erg blessuregevoelig en dat speelt ook zeker een rol.
 
Sir Paul
 
6
4 juni 2022 om 07:51
Ik denk dat PSV wanhopig de aansluiting met Ajax zoekt. Als PSV supporter voel(de) ik toch een lichte obsessie wat dat betreft onder vBommel en Schmidt. Ik hou zeker niet van dit soort constructies maar denk wel dat dit een gevolg is vd prijzengelden die bij de Europese toernooien te verdienen vallen. Feyenoord komt in de finale confetticup en harkt 20 miljoen binnen. PSV zal waarschijnlijk ook zoiets geincasseerd hebben. Ajax wordt in de 2e ronde CL uitgeschakeld harkt 70 miljoen binnen. Spelers die veel meer waard worden door CL(logisch) Zodoende worden grotere clubs gefaciliteerd enorme verschillen te creëren tov de rest ,waardoor die rest zich weer genoodzaakt voelt alternatieven aan te boren. Wat mij betreft nivelleren de prijzengelden mbt Europees voetbal oa om dit soort constructies te voorkomen. Maar ook om t weer een beetje spannender te maken. Nog een paar seizoenen zo en Ajax kan Feyenoord opkopen, als dat al niet mogelijk is. Dat lijkt mij de ook niet gezond. Dus prijzengelden dichter na elkaar toe trekken lijkt me eerlijker en gezonder. Imo niet fair dat Ajax 3a4x zoveel verdiend heeft dan Feyenoord Europees dit seizoen. Houden ze dit financiële prijzensysteem in stand stapelt zich dat op, loopt Ajax verder weg , moet de rest zich door bochten wringen om bij te blijven. Kampioen worden wordt voor Feyenoord en PSV steeds moeilijker. Waarom startpremie CL 40 miljoen en EL 8of 10? Doe dan 30 CL ,20 EL om de mindere goden nog een schijn van kans te geven en de EL wat prestigieuzer te maken. Overwinning CL 2 miljoen, Overwinning EL 1 miljoen. Zoiets. Nu zijn ook die bedragen volledig uit hun verband. Helaas lijkt de nieuwe opzet vd CL nog meer toegespitst om de grootste clubs in t zadel te houden. Das voor ons als Nederland ook een nadeel imo.
 
gomes1psv
 
1
4 juni 2022 om 08:02
Blijf merkwaardig dit. Ten eerste: hoezo lukt het je niet zelf talenten voor zo’n spotprijsje op de kop te tikken? Ten tweede: wat is je plan met Bakayoko dan nog als deze jongen achter Madueke de tweede viool komt spelen? En ten derde: waarom hou je de transfer van Doan dan nog tegen als je drie man voor de rechterflank hebt?
 
Sir Paul
 
3
4 juni 2022 om 08:34
Ik vind geen van 3 stabiele zekerheidjes.. Misschien speelt Doan nog t meest in de teamdiscipline. Madueke heeft eens per 4 wedstrijden een goede dag,als ie al fit is. Bakayoko 2x zien invallen bij eerste, ik kon niet echt een lijn ontdekken. Beide jongens met veel potentie maar verre van volwassen imo. Eigenlijk nog typische jeugdspelers. Doan een ideale 12e man,waarvan we er zoveel van hebben, niet t basismateriaal wat we moeten nastreven. Toch nog een redelijk moyenne, toont werklust, houdt meerdere tegenstanders bezig. Kan op meerdere posities daarnaast. Ik denk dat Bakayoko verhuurd moet worden aan een Groningen, Heerenveen. Zal er niet gelijk staan bij ons. Madueke in principe nummer 1 rechtsbuiten, concureren met de nieuwe huurspeler. Doan erachter voor nood,wat gezien t fragiele fysiek van Madueke geen overbodige luxe hoeft te zijn. Bakayoko,die inmiddels gerijpt is terughalen als Braziliaanse huurspeler richting City gaat.
 
cuco10
 
0
4 juni 2022 om 10:17
Hij is dus een rechtsbuiten. Volgens mij hebben we 2 toptalenten op die positie met madueke en bakayoko. Lijkt me niet nodig en je verdient er niks aan.