Guardiola blijft puzzelen: 'In januari kunnen we niemand kopen'
Zaterdag, 28 september 2019 om 08:43

Manchester City zal zich in januari niet roeren op de transfermarkt. Manager Josep Guardiola bevestigt tegenover Sky Sports dat zijn werkgever de komende transferperiode niet in staat is om nieuwe spelers aan te trekken. Dat Guardiola het seizoen moet afmaken met de huidige selectie is een tegenvaller, daar de coach met name in verdedigend opzicht kampt met veel blessureleed.

Guardiola kampt met personele problemen in het hart van de achterhoede. Vincent Kompany heeft Manchester City verlaten voor Anderlecht, waarna Aymeric Laporte en John Stones geblesseerd raakten. Noodgedwongen kiest Guardiola momenteel voor middenvelder Fernandinho in het centrum naast Nicolás Otamendi. Met oog op de komende transferperiode tempert de Spanjaard de verwachtingen. "Het is niet aan mij, maar in januari kunnen we niemand kopen. We hebben niet het geld om grote bedragen neer te leggen. Dat lukte niet in de zomer, dus ook niet in de winter."

Manchester City maakt het seizoen af met de huidige selectie. "We gaan het doen met de spelers die we hebben. Met Taylor Harwood-Bellis, Eric Garcia en de nieuwe spelers in de jeugdopleiding. We hebben jonge getalenteerde spelers op wie we kunnen rekenen", aldus Guardiola, die graag nog de beschikking had gehad over Kompany. "Vinny had een geweldige persoonlijkheid en hij was enorm behulpzaam voor mij en de hele club. Maar hij heeft besloten om naar Anderlecht te gaan en wij moeten door."

Ondanks de personele problemen is Manchester City op stoom. Shakhtar Donetsk werd met 0-3 verslagen in de Champions League, waarna Watford met 8-0 opzij werd gezet in de Premier League. Afgelopen dinsdag werd de vierde ronde van de EFL Cup bereikt na een 0-3 overwinning op Preston North End. Zaterdagavond om 18.30 uur wacht het uitduel met Everton.

Meer nieuws
   
15:52
15:52
Been raadt PSV'er af voor Engeland te kiezen: 'Kan beter naar het zonnetje gaan'
3
   
15:50
15:50
El Gran Derbi: is dit de meest heetgebakerde derby van Spanje?
1
   
15:45
15:45
Live meepraten in de Eredivisie: Vitesse - Fortuna Sittard
0
   
14:51
14:51
Mikautadze scoort wederom, maar kan Metz niet aan cruciale punten helpen
20
   
14:35
14:35
Ajax-leiding wordt gespot in Eredivisie-stadion, maar lijkt voor niets gekomen
23
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (39)

 
Tjeu25
 
53
28 september 2019 om 08:59
Ach man pep niet zo huilen. Je hebt nu nog een van al niet de beste selectie van de wereld!
 
Silvacity
 
11
28 september 2019 om 11:29
Waar komen deze conclusies vandaan? Lees je alleen de titel en ga je daarop je eigen conclusies trekken? Als je het interview goed leest sluit hij alleen een mogelijkheid uit en zegt vervolgens dat hij volledige vertrouwen heeft in de selectie en de jeugdspelers. We lezen nergens dat hij het vreselijk vind, ermee zit of dat hij ervan baalt. Dat maak je er zelf van.
 
Tjeu25
 
13
28 september 2019 om 11:35
“het is niet aan mij, maar in januari kunnen we niemand kopen. aldus Pep. Als het dus aan hem had gelegen was er wel een verdediger aangetrokken. dus zo raar is mijn reactie niet.
 
Silvacity
 
8
28 september 2019 om 12:01
Je weet alleen niet wat Peps bedoelingen met deze uitspraak zijn. De conclusie die je trekt is natuurlijk speculatief, maar zou een mogelijke interpretatie kunnen zijn. De conclusie die je trekt vind ik echter redelijk heftig als er nog zoveel onduidelijk is. Stel je voor dat iemand die jij goed kent volledig wordt misgevat door het grote publiek. Dat is toch een beetje lullig. Er zijn echter ook andere interpretaties mogelijk. Sowieso kijk je altijd naar de mogelijkheden als club om je te versterken. Pep heeft vaker gezegd dat hij geen invloed heeft op de financiele situatie van City. En dat Txiki voornamelijk over versterkingen gaat. Pep zou ook bedoeld kunnen hebben: - Ik heb geen invloed op de financiele stand van zaken - Mij is vertelt dat de optie om iemand te halen niet beschikbaar is Dat hij sowieso een speler zou willen halen indien mogelijk kunnen we niet met zekerheid trekken uit dit verhaal. 1 ding is zeker. Ik zie hem nergens klagen of ervan balen. En dat is waar jouw reactie op gericht was.
 
Catscan
 
46
28 september 2019 om 09:04
Schande inderdaad dat hij het met zon povere selectie en transfer budget moet doen,schrijnend!
 
fcdc1
 
22
28 september 2019 om 09:25
Wat een grap , voor ruim 900 miljoen spelers gekocht afgelopen jaren en dan lopen klagen.
 
FR_JC
 
4
28 september 2019 om 10:09
Klagen? Hij zegt enkel dat City zich niet kan roeren op de markt in de winter... en die 900 miljoen is een miljard over 4 jaar. Vlak andere clubs ook niet uit
 
Scouserper
 
11
28 september 2019 om 09:29
Pep,is de sjeik failliet gegaan ofzo? Ze kunnen zich alles veroorloven,dus ook wel een aankoop in januari. Het is zaak de schade zoveel mogelijk te beperken totdat de markt weer open gaat. Maar met die schade zal het echt wel mee gaan vallen.
 
FR_JC
 
14
28 september 2019 om 10:12
FFP zal ook voor City gelden, niemand failliet
 
Silvacity
 
6
28 september 2019 om 11:42
Uit de financiele rapporten en berichtgevingen van de club blijkt dat de Sheik al sinds 2015 geen enkele cent meer in de club heeft gestopt. De sheik heeft uberhaupt nooit de intentie gehad om jaar in jaar uit te blijven investeren. De sheik heeft flink geinvesteerd om een op zichzelf staande organisatie neer te zetten die financieel onafhankelijk is van de eigenaar. Dat is gelukt. In de financiele wereld van clubvoetbal worden transfers over meerdere jaren uitgesmeerd. Na de vele investeringen van de afgelopen jaren hopen de openstaande kosten op. Hierdoor kan men nit jaar in jaar uit zoveel geld neerleggen.
 
e013willem
 
2
28 september 2019 om 13:47
Kom eens even op, sinds 2015 niks meer erin gestopt? Waar halen ze dan het geld vandaan om een linksback, rechtsback en centrale verdediger van €50 miljoen per stuk te halen? Niet van UCL geld hoor, , en ook niet van een beetje merchandise..
 
Silvacity
 
2
28 september 2019 om 14:44
Heb je uberhaupt wel eens een financieel rapport van een voetbal club gelezen? De omzet van Manchester City is gegroeid naar ongeveer 600m over de loop der jaren. En heb je je daarnaast uberhaupt ooit verdiept in de visie van de sheik? Ik ben hier niet om die man te verdedigen. Wat wel duidelijk is is dat die sheik een organisatie wilde opzetten dat zelfsturend en financieel zelfstandig kan acteren. En daar vanuit financiã«le en sportieve successen kan behalen. Uit jouw reactie krijg ik het idee dat je geen idee hebt waar je over praat. De FFP is opgericht om investeringen van eigenaren te onderzoeken en te bestraffen. Uit de jaarlijkse cijfers, die onder de loep worden genomen door verschillende instanties, blijkt dat Man City financieel elk jaar blijft groeien in de omzet. Dit komt voornamelijk door de verhoogde inkomsten uit sponsoring en Premier League uitzend inkomsten. Sponsoring en broadcast inkomst zijn tegenwoordig de belangrijkste inkomstenbronnen voor voetbal clubs. Voetbal zit in de lift. Ja en uit deze inkomsten komt een transferbudget tot stand waarmee Man City, net als andere clubs, de transfers kan bekostigen. Doordat Man City op het juiste moment heeft gepiekt kan met mee surfen met de toenemende inkomstenbronnen voor voetbal clubs. De omzet van Man City staat al jaren in de top 5 van de wereld, waarbij de omzet elk jaar significant blijft stijgen. De omzet zit nu rond de 600m.
 
Primetime
 
0
28 september 2019 om 15:55
@e013willem, Premier League tv geld is al 150 miljoen per jaar. Daar kan je 3 spelers van 50 miljoen mee kopen
 
Stanley Bish
 
0
28 september 2019 om 17:23
Hahahaha willem013! UCL en een beetje merchandise? Zoals iemand hierboven al aangeeft tv geld alleen is al 150 miljoen.. een voetbalclub heeft behalve dat nog wel meer inkomstenbronnen/sponsors dan “merchandise” ??
 
Leicester
 
1
28 september 2019 om 10:01
Ja echt een zware tegenvaller met zo'n selectie. Pep heeft genoeg spelers achter de hand en anders kan ie gewoon de jeugd de kans geven.
 
real8madrid
 
10
28 september 2019 om 10:24
Nee Rodri is een koopje geweest. Schande ook dat hij niets meer te spenderen heeft nadat ze de voorbije 10j meer dan 1 miljard netto uit gegeven hebben
 
Silvacity
 
2
28 september 2019 om 11:48
Heb je je wel eens verdiept in de financiele wereld van clubvoetbal? Transfers worden vaak uitgesmeerd over meerdere jaren. Na jaren van investeringen blijven er nog openstaande kosten openstaan. Hierdoor is er minder budget voor weer een investering van 200m na de vele investeringen sinds het Pep tijdperk. Opzich is dat niet erg, want de basis is gelegd met talentvolle spelers die nog redelijk jong zijn.Rodri was afgelopen zomer de belangrijkste aankoop met Fernandinho van 34 jaar.
 
Stanley Bish
 
1
28 september 2019 om 17:28
Ja 1,3 miljard om precies te zijn en ze worden op de voet gevolgd door Chelsea met 1,2 miljard en daarna Man U met 1,1 miljard. Moet je kijken wat daar nu na 8 jaar op het veld staat.. Dan heeft city het nog het beste gedaan lijkt me zo. En hoezo is het trouwens een schande als ze nu geen speler kunnen kopen of even een pas op de plaats moeten maken omdat het een op zichzelf staande organisatie wilt zijn zonder inkomsten van de sheik. Om eerlijk te zijn vind ik dat er best goed beleid word gevoerd bij City
 
wanny
 
3
28 september 2019 om 10:47
Pep moet niet te veel gaan klagen, dan krijgen mensen een hekel aan City. Voor zover ze dat al niet hadden met die geldsmijterij.
 
Mancity020
 
6
28 september 2019 om 11:38
Waar zie jij dat pep aan het klagen is leg mij dat is uit? Hij spreek juist vertrouwen uit naar zijn huidige ploeg nu en dat ze niks gaan halen in januari.
 
Zermatt_Person
 
4
28 september 2019 om 11:59
Beetje hypocriet om een hekel te krijgen aan Man City als ze geld uitgeven, terwijl alle andere clubs dat ook doen en daar dan geen hekel aan hebben. Het is aanhaken of afhaken. Als je mee wilt doen in de top, moet je ook mee met geld smijten, hoe jammer het ook is. Goed scouten is geen simpele oplossing, omdat je nooit zeker van bent of een onbekend talent een topper zal worden, tenzij je een bekend talent als Felix, De Ligt, De Jong etc. Maar deze kosten dan ook weer veel geld, wat dus ook op geld smijten neer komt.
 
wazza
 
1
28 september 2019 om 13:45
Goh, nu moeten ze (net als bijna elke voetbalclub) ineens jeugd in gaan passen. Ach, ze hebben niet voor niets 50 centrale verdedigers uit verschillende jeugdopleidingen gecontracteerd toch?